Şimdi Ara

Flash Disk'te 'removable disk' virusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
38.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • flash disk taktığım zaman diskin içerisine bir kısayol atıyor ve dosyalarımı göremiyorum. kısayola tıklayınca ancak içerisini açıyor. Bu kısayol rundll32 olarak görünüyor, biçimlendirsem bile daha bilgisayara taktığım anda yine bu kısayolu atıyor. kısayol da isim olarak aynen şöyle " removable disk ( 4GB ) ", Kısayol özelliklerinde hedef olarak da aynen şöyle yazmaktadır "NFC,crys sysysnysiysy dnidddnnnsyisidiiidissnid",bu konuda bilgisi olan varsa acil yardım beklemekteyim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Flash Disk'te "Removable Disk" Virüsü Hakkında Bilgiler

Bir "removable drive" (çıkarılabilir disk) virüsü, bir USB sürücü, SD kart veya harici sabit sürücü gibi çıkarılabilir depolama aygıtlarını hedefleyen bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Bu virüsler genellikle otomatik çalıştırma özelliğini kullanarak, aygıt bağlandığında cihazınıza bulaşır.

Removable drive virüsleri, verilerini şifreleyerek, dosyalarınızı silebilerek veya sisteminize diğer kötü amaçlı yazılımlar yükleyerek önemli hasarlara neden olabilir. Bu virüsler, çıkarılabilir diskleri kullanan herkesi etkileyebilir, bu nedenle kendinizi korumak önemlidir.

İşte removable drive virüslerinden korunmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

• Otomatik çalıştırmayı devre dışı bırakın: Windows kullanıcıları, "Bilgisayar" simgesine sağ tıklayıp "Özellikler"i seçerek ve ardından "Otomatik oynat" sekmesine giderek otomatik çalıştırmayı devre dışı bırakabilirler. Bu, çıkarılabilir bir sürücü takıldığında virüslerin otomatik olarak çalışmasını önleyecektir.
    • Bilinmeyen aygıtları takmayın: Bilmediğiniz veya güvenmediğiniz çıkarılabilir sürücüleri bilgisayarınıza takmaktan kaçının.
    • Güncel bir antivirüs programı kullanın: Güvenilir bir antivirüs programı, removable drive virüslerini algılamaya ve kaldırmaya yardımcı olabilir. Programınızı düzenli olarak güncelleyin.
    • Dosyaları indirmeden önce tarayın: İnternetten indirdiğiniz dosyaları, antivirüs programınızla tarayın.
    • Removable diskleri düzenli olarak yedekleyin: Verilerinizi kaybetmemek için çıkarılabilir disklerinizdeki önemli dosyaların düzenli olarak yedeklerini alın.

Removable drive virüslerine karşı dikkatli olarak, kendinizi ve verilerinizi bu tehditlerden koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı sorun bendede var yaa sinir oldum içerisinde bi ton bilgi var biçimlendiremiyorumda...
  • Buldum gençler tamam. Hallettim denedim sorun çözüldü. Öncelikler flash diskinizi biçimlendirin sonra çıkartın. Arkasından COMPOFİX yükleyin son sürümü ve bilgisayarı taratın. İşlem tamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ariel89 -- 17 Nisan 2013; 16:12:16 >
  • ariel89 A kullanıcısına yanıt
    selam.. removable virüsü vardı flashta. pcye taktım nod32 virüsü otomatik sildi, buraya kadar güzel. fakat flashta ne varsa gitti, verileri geri getirmenin bir yolu var mıdır acep?
  • ne yazıkki yok
  • leonidass L kullanıcısına yanıt
    araştırın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flash belleğin içerisinde arama bölümüne "." sadece nokta koyup enter yapınca flash bellekteki tüm dosyalar görünüyor. ben öyle yapıyorum en azından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Flash ile MS-DOS boot disk
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

flash disk taktığım zaman diskin içerisine bir kısayol atıyor ve dosyalarımı göremiyorum. kısayola tıklayınca ancak içerisini açıyor. Bu kısayol rundll32 olarak görünüyor, biçimlendirsem bile daha bilgisayara taktığım anda yine bu kısayolu atıyor. kısayol da isim olarak aynen şöyle " removable disk ( 4GB ) ", Kısayol özelliklerinde hedef olarak da aynen şöyle yazmaktadır "NFC,crys sysysnysiysy dnidddnnnsyisidiiidissnid",bu konuda bilgisi olan varsa acil yardım beklemekteyim.

Aynı problem benim çalıştığım iş yerindeki bir arkadaşımın başına geldi flash belleğin içinde "removable disk" diye kısayol açıyordu flash belleği biçimlendirdim dosyalar silindi belki ama sistemde Bitdefender yüklü olunca virüsü buldu ve anında sildi Bitdefender bir kez daha gözüme girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarik1968 -- 15 Ağustos 2015; 23:51:49 >

• Ben hale formatlayarak kurtuluyorum bu illetten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Ben hale formatlayarak kurtuluyorum bu illetten.

Yalnız dikkat et arkadaşım formatlasanda tekrar geliyor o nedenle sana tavsiyem biçimlendirdikten sonra kaliteli bir antivirüs programıyla taratıp virüsü bulup sil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarik1968 -- 11 Haziran 2015; 21:00:54 >
  • kesin çözüm: UsbFix

http://www.en.usbfix.net/download/usbfix/

virüslü flaşla birlikte tarat sonra dua et. :)
  • Removable Disk Virüsü Silme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busratok6 -- 8 Aralık 2015; 15:33:47 >
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    ben Windows 7 için bir tane biliyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=Hu_RvAaAwXo bu linkteki videoyu izle adam Windows 7 de çözüyor.
    ben Windows 8.1 kullanıyorum denedim olmadı ama dosyalarımı görmek için bir yöntemde buldum.
    usb ye gir>oradan düzenle veya görünüm varsa ordan gizli dosyaları aç > oradan görünümde gizli işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen) diye bir yazı var zaten onu kapatınca hata çıkar hatada tamam
    a tıkla uygula de ver orada bir tane disk resmine benzeyen bişey var ona tıklıyınca usb deki herşey görünür

• beyler ama bu virüs sadece usb değil rundll32 ve TrustedInstaller diye bir dosyayıda ilgilendirir
  • windows 7 için düzenleden klasör ve arama seçeneklerinden gizli dosya ve klasörleri gösteri ve korunan işletim sistemini açın uygulaya basın ve flasha geçin orda zaten isimsiz olarak çıkıyo onun içinde flashınızın içindekiler onları ctrl+z yapıp onun içinden alabilirsiniz sonra flashı biçimlendirin öyle kurtara bilirsiniz
  • arkadaşlar flaşın içine girip ( . ) nokta yapıp ararsanız flaştaki kayıtlara ulaşabiliyorsunuz, yaptım oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.