Şimdi Ara

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
34
Favori
119.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler beyler...
    Bende incehesaptan alacam umarım yük yazma hızına sahip olan modeli alırım ancak @Ebrar21 isimli arkadaşın aldığı Philips 16GB vivid edition FM16FD05B modelininde yazma hızı iyi görünüyor görnüşüde güzel.Philip Usbler hakkında bilgisi olanlar paylaşırlar umarım...Özellikle sağlamlığı ve ömrü hakkında....
  • quote:

Orijinalden alıntı: microt

Bugün Media Markt'tan indirimli olarak aldığım (29 Lira) Kingston 16GB (DTIG3/16GB) testleri aşağıdadır...Şimdiki yazacaklarımın aynı modelde düşük performans alanların çaresi olabilir...
    Ancak şu Ayırma Birimi Boyutu hakkında bilgiye sahip olan arkadaşlar yaptığımda herhangi bir sıkıntı varsa uyarsınlar...
    (NTFS) Biçimlendirirken 4096 KB seçersem hem problem yaşıyorum bellekte hemde performans düşüyor 8MB'la yazıyor,18MB ile okuyor ancak 16KB olunca değerler aşağıdaki gibi oluyor ve de bellekte hiçbir şekilde sorun yaşamıyorum.
    Yalnız yaptığım şeyle ilgili pek birşey bilmiyorum onun için yazıyorum ancak zararsız olduğunu düşünüyorum herhangi bir sorun olursa bu konu hakkında sorumluluk size ait...
    Ama şu garipliklerde var programlarda bu değerleri almama rağman pratikte 400mblık bir dosya atarken 70mb ile yazıyor şeklinde gözüküyor ve atmak 15snyi bulmmuyor sonra 5GB lık bir film attığımda 50MB ile atmaya başlıyor ancak daha sonra düşerek 4.9MB'a düşüyor ve toplamda 14dkda atıyor...Testlerde aynı şekilde yüksek değerler alanlar yüksek boyutlu aktarımları denememiş olabilirler pratikte... Anlaşılan büyük aktarımlar için performanslı bir alet değil gibi duruyor ancak yine de diğerlerine göre iyi olduğunu düşünüyorum...
    Umarım sorun yaşayanlara bir faydam olmuştur...
    Teşekkürler...

FAT32
     FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!!

NTFS

Hayırlı olsun. İnternette yazma hızı 5MB olarak görünüyor. Testte 16MB nasıl çıkıyor acaba?

• Teşekkürler..Sitede donanıma göre farklılık gösterir yazıyor ayrıca anlaşılan şu ki 600-700 mb gibi küçük paylaşımlarda aktarım çok hızlı oluyor buda programda neden 16mb çıktığını gösteriyor bize dosya büyüdükçe aktarım yavaşlıyor son eklediğim resimlerde de gözüküyor bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microt -- 11 Mart 2012; 3:27:00 >
  • Edit: Bir Sorun Yüzünden Üsteki Mesajımı Sildim....

Bugün Media Markt'tan indirimli olarak aldığım (29 Lira) Kingston 16GB (DTIG3/16GB) testleri aşağıdadır...Şimdiki yazacaklarımın aynı modelde düşük performans alanların çaresi olabilir...
    Ancak şu Ayırma Birimi Boyutu hakkında bilgiye sahip olan arkadaşlar yaptığımda herhangi bir sıkıntı varsa uyarsınlar...
    (NTFS) Biçimlendirirken 4096 KB seçersem hem problem yaşıyorum bellekte hemde performans düşüyor 8MB'la yazıyor,18MB ile okuyor ancak 16KB olunca değerler aşağıdaki gibi oluyor ve de bellekte hiçbir şekilde sorun yaşamıyorum.
    Yalnız yaptığım şeyle ilgili pek birşey bilmiyorum onun için yazıyorum ancak zararsız olduğunu düşünüyorum herhangi bir sorun olursa bu konu hakkında sorumluluk size ait...
    Ama şu garipliklerde var programlarda bu değerleri almama rağman pratikte 100-150mblık bir dosya atmak 15snyi bulmuyor sonra 5GB lık bir film attığımda 50MB ile atmaya başlıyor ancak daha sonra düşerek 4.9MB'a düşüyor ve toplamda 14dkda atıyor...Testlerde aynı şekilde yüksek değerler alanlar yüksek boyutlu aktarımları denememiş olabilirler pratikte... Anlaşılan büyük aktarımlar için performanslı bir alet değil gibi duruyor ancak yine de diğerlerine göre iyi olduğunu düşünüyorum...
    Umarım sorun yaşayanlara bir faydam olmuştur...
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microt -- 11 Mart 2012; 5:30:12 >

• Philips 16GB vivid edition FM16FD05B

Belleği NTFS olarak biçimlendirdikten sonra yazma hızı yarı yarıya düştü. Tekrar FAT32 yaptım ama değişen birşey olmadı eski hıza ulaşamıyorum. Özelliklerinde okuma hızı 14 yazma 5 görünüyor. Beklenilenden çok daha yüksek hız gördüm diye seviniyordum. Bunun sebebi ne olabilir?

Biçimlendirme öncesi test:

• 4K okuma yazma hızları halen yerlerde sürünüyor Benim toshiba 8gb da gidici gibi gözüküyor, önerebileceğiniz USB2.0, 4K okuma yazma hızı yüksek olan bellek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

4K okuma yazma hızları halen yerlerde sürünüyor Benim toshiba 8gb da gidici gibi gözüküyor, önerebileceğiniz USB2.0, 4K okuma yazma hızı yüksek olan bellek var mı ?

4K'da okuma/yazma hızı yüksek bellek zor bulursunuz.Piyasada satılan ürünler belli.Daha normal okuma/yazma hızları yerlerde sürünüyor.Yüksek hızlı belleklerde pahalı...
  • Kingston r500 vardı 16 gb 60tl Bende transcend jf530 16 gb almaya karar verdim teknosada 32 tl
  • Benim flash diskin testleri aşağıdaki şekilde, bu test programında 100MB ile 1000MB seçimi arasında neden bukadar fark oluyor ?

• Bu Philips Vivid serisi nedir?32 GB 80 lira.Güvenilir bir yerde gördüm bugün.Ucuz değil mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 15 Mart 2012; 19:17:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Benim flash diskin testleri aşağıdaki şekilde, bu test programında 100MB ile 1000MB seçimi arasında neden bukadar fark oluyor ?

Sizin flashdiskin modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

Bu Philips Vivid serisi nedir?32 GB 80 lira.Güvenilir bir yerde gördüm bugün.Ucuz değil mi sizce?

Ben 70 TL'ye gördüm.Özelliklerine baktım sıradan bir flaş disk.
  • Toshiba asagiri 16gb

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Benim flash diskin testleri aşağıdaki şekilde, bu test programında 100MB ile 1000MB seçimi arasında neden bukadar fark oluyor ?

Sizin flashdiskin modeli nedir?

Patriot supersonic magnum 64gb, 200Mb/s okuma, 120 Mb/s yazma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebrar21

Philips 16GB vivid edition FM16FD05B

Belleği NTFS olarak biçimlendirdikten sonra yazma hızı yarı yarıya düştü. Tekrar FAT32 yaptım ama değişen birşey olmadı eski hıza ulaşamıyorum. Özelliklerinde okuma hızı 14 yazma 5 görünüyor. Beklenilenden çok daha yüksek hız gördüm diye seviniyordum. Bunun sebebi ne olabilir?

Biçimlendirme öncesi test:

Bir de format atarken ayırma birimini 64 kb olarak seçerek dene istersen.

• Hepsiburada'dan aldığım PHILIPS FM08FD05B/97 Vivid 8GB Usb ReadyBoost Flash Diskin hız testi.

Özellikle FAT32 de formatta ayırma birimi boyutu yazma hızında %50 fark yaratabiliyor.

• Arkadaşlar elimde paketi açılmamış bir adet sıfır Transcend JetFlash 700 USB 3.0 16 GB Flash bellek mevcut. Kendimde bir tane kullanıyorum. Çok memnunum. Hız değerleri mükemmel. Kendi kullandığım bellek;
    USB 2.0 : 19 mb yazma - 30 mb okuma
    USB 3.0 : 20 mb yazma - 60 mb okuma
    şeklinde test ettim. İlgilenen veya almak isteyen olursa benimle iletişime geçebilir. Fiyat; sahibinden de 55tl, doğrudan 50 tl dir.

• Arkadaşlar tüm formu taradım hepinize teşekkür ederim (test sonuçlarını eklediğiniz için)
    İki ürün arasında kaldım :) Yardımınıza ihtiyacım var
    ilk ürün Transcend 32 gb jetflash 600 yazma hızı 18 mb/sn Fiyat 83 tl

İkinci ürün Team SR1 16 gb yazma hızı 25 mb/sn Fiyat 63 tl ürünleri kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m0z -- 2 Nisan 2012; 1:49:10 >

•  FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!!

32 GB CRUZER 55 TL
    Arkadaşlar bu ürün 55 tl ye fiyat/performans olarak nasıl acaba alınır mı ?

YADA

16 GB CRUZER

YADA

32 GB CRUZER

bU ürünLERden hangisini almamı tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westernblew -- 2 Nisan 2012; 13:19:14 >

• genel incelemem sandisk güzel fakat performans arıyorsan Team SR1 16 gb çok güzel bi ürün usb 3.0 yazma hızı 35mb/s okuma hızı 54 mb/s usb 2.0hızı ise 25mb/s hem okuma hem yazma hızı.Eğer kapasitesi büyük olsun diyorsan Transcend 32 gb jetflash 600 test sonucları yazma hızına 18 mb/s okuma hızı 34mb/s fiyat ise 83 tl bulursun.Bende iikisi arasında kaldım ama team microsd kullandım adamlar harbi güzel yapıyorlar :)
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.