Şimdi Ara

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
34
Favori
119.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Ben Teknobiyotik'ten birkaç ürünle birlikte almıştım, sanırım ertesi gün kargoya verilmişti. 42 + 6 TL (kargo) ücreti var. En azından tlf. veya mesaj ile kısa sürede ulaşılabiliyor. Gönderim süresi için mesaj atıp veya arayıp bilgi almanız iyi olur. Diğerlerinde fiyat ne durumda bilmiyorum. HB'de hızlı kargo yazıyorsa alınabilir, yoksa biraz geç gelebilir. Hızlıal'da da arızalı ya da kullanılmış ürün gelme ihtimali var, bu bellek için yapılan yorumların birinde yazıyordu ve kargo süresi de belli değil sanırım, onda da gecikme olabilir.

Alıntıları Göster

-----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 17.617 MB/s
    Sequential Write : 16.841 MB/s
    Random Read 512KB : 17.786 MB/s
    Random Write 512KB : 10.848 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.193 MB/s [ 535.5 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.850 MB/s [ 207.6 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.472 MB/s [ 603.5 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.975 MB/s [ 237.9 IOPS]

Test : 100 MB [J: 0.5% (0.1/14.4 GB)] (x5)
    Date : 2012/04/18 14:52:06

idare eder

• quote:

Orijinalden alıntı: kuramsalkurgu

CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 17.617 MB/s
    Sequential Write : 16.841 MB/s
    Random Read 512KB : 17.786 MB/s
    Random Write 512KB : 10.848 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.193 MB/s [ 535.5 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.850 MB/s [ 207.6 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.472 MB/s [ 603.5 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.975 MB/s [ 237.9 IOPS]

Test : 100 MB [J: 0.5% (0.1/14.4 GB)] (x5)
    Date : 2012/04/18 14:52:06

idare eder

Alıntıları Göster
    Bende teknobiyotikten aldım şuan için çok memnunum.

Bugün bende usb 3 ile kopyalama yaparken çok şaşırdım.60-65mb arası hızla yazma yapıyordu.

e6300 lü sistemde usb 2.0 ile bile 30 mb üzeri yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Bende teknobiyotikten aldım şuan için çok memnunum.

Bugün bende usb 3 ile kopyalama yaparken çok şaşırdım.60-65mb arası hızla yazma yapıyordu.

e6300 lü sistemde usb 2.0 ile bile 30 mb üzeri yazıyor.

Alıntıları Göster
    SR1 den Hdd ye Kopyalamayı 30 Mb/s iken; Hdd den SR1 e 13 Mb/sn yazıyor Usb 2.0 da..

Gerek Fat 32 gerekse NTFS dosya sistemlerinde denedim, sonuç aynı. 5 farklı pc dede aynı sonuç var. İşin ilginç yanı SR 1 den Hdd ye kopyalama hızı testlerdeki ile aynı.

HP Format Tools da isim PMAP olarak görünüyor, Boot açılışında da aynı. 14,7 GB. Sizlerde de öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 20 Nisan 2012; 17:19:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanx

SR1 den Hdd ye Kopyalamayı 30 Mb/s iken; Hdd den SR1 e 13 Mb/sn yazıyor Usb 2.0 da..

Gerek Fat 32 gerekse NTFS dosya sistemlerinde denedim, sonuç aynı. 5 farklı pc dede aynı sonuç var. İşin ilginç yanı SR 1 den Hdd ye kopyalama hızı testlerdeki ile aynı.

HP Format Tools da isim PMAP olarak görünüyor, Boot açılışında da aynı. 14,7 GB. Sizlerde de öyle mi?

Alıntıları Göster
    Team sr1 belleği kullanıyorum yaklaşık 2 haftadır. Performans olarak çok iyi, malzeme kalitesi vasat. Bazı arkadaşlar siyah bölümün çatladığını söylemişti, bende de çatlamış, şimdi fark ettim. Mont/ceket cebinde taşıyordum sürekli ama bir iki defa pantolon cebine koymuştum. Hafif çatlamış. Tırnağımla kenarından hafifçe kaldırmaya çalıştım ve hemen çıktı. Ama kapak çıkınca arkası tamamen boş değil, bir iki ufak delik var o kadar. Yani siyah kısım tamamen kırılsa bile pek risk teşkil etmez bence. Tabi cebinizde taşıdıkça içine dolacak olan bi miktar pamuk sorun olmazsa.

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!!

@ertanx: evet hocam, 14,7 gb. Bu arada, windows üzerinde tek parça büyük bir dosyayı kopyalama hızını test eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 21 Nisan 2012; 14:33:01 >

• quote:

Team sr1 belleği kullanıyorum yaklaşık 2 haftadır. Performans olarak çok iyi, malzeme kalitesi vasat. Bazı arkadaşlar siyah bölümün çatladığını söylemişti, bende de çatlamış, şimdi fark ettim. Mont/ceket cebinde taşıyordum sürekli ama bir iki defa pantolon cebine koymuştum. Hafif çatlamış. Tırnağımla kenarından hafifçe kaldırmaya çalıştım ve hemen çıktı. Ama kapak çıkınca arkası tamamen boş değil, bir iki ufak delik var o kadar. Yani siyah kısım tamamen kırılsa bile pek risk teşkil etmez bence. Tabi cebinizde taşıdıkça içine dolacak olan bi miktar pamuk sorun olmazsa.

@ertanx: evet hocam, 14,7 gb. Bu arada, windows üzerinde tek parça büyük bir dosyayı kopyalama hızını test eder misiniz?

Alıntıları Göster
    Team Sr1'den ben de aldım yakın zamanda 47 tl ye aldım ben kargo dahil.Usb 3.0 olup 16 gb olanların içinde en hızlısı diyebilirim.Fiyatına göre iyi çok iyi demek istiyorum...Hızından çok memnunum,yalnız malzeme kalitesi danadik mikamsı birşey,sert plastik ya da...Biraz kalın ve geniş.Laptopta kullandığınız zaman usb 3.0 portuna taktığınız zaman 2. usb portu direk öldürüyor flash belleğin genişliğinden dolayı...sonuçta fiyatına göre güzel bellek.Demek istediğim bundan daha pahalı olup hızları düşük olan hala usb 2.0 bellekler satılmakta yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Team Sr1'den ben de aldım yakın zamanda 47 tl ye aldım ben kargo dahil.Usb 3.0 olup 16 gb olanların içinde en hızlısı diyebilirim.Fiyatına göre iyi çok iyi demek istiyorum...Hızından çok memnunum,yalnız malzeme kalitesi danadik mikamsı birşey,sert plastik ya da...Biraz kalın ve geniş.Laptopta kullandığınız zaman usb 3.0 portuna taktığınız zaman 2. usb portu direk öldürüyor flash belleğin genişliğinden dolayı...sonuçta fiyatına göre güzel bellek.Demek istediğim bundan daha pahalı olup hızları düşük olan hala usb 2.0 bellekler satılmakta yani...

Alıntıları Göster

Yukarıdaki @kırmızımercimek hocam bu sistem yedek dosyam ve yazma hızı. Karışık dosya içeriğinde oynamalar olabilir o normalde tek dosyada yine aynı. Usb 2.0 daki yazma hızına 25 MB/s bir türlü erişemedim. i5 cpu lu sistemde 4GB Ram li sistemde bile anı değerler. Devasa boyut ve plastik kalitesini geçtim de Hızı bari normal değerlerde olsa..

Yukarıdaki @kırmızımercimek hocam bu da HDD ye kopyalama hızı ve normal istediğim değerler. Sanırım benim SR1 de yazma ile bir sıkıntı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 22 Nisan 2012; 12:58:54 >

• quote:

Hocam, 1-2 gb'lık tek parça film dosyası kopyalar mısınız? Bende film kopyalarken usb 2.0'da 25 mb civarı hıza rahat ulaşıyorum. Hatta yaklaşık 3,5 gb'lık mp3 arşivini (1000 tane mp3 dosyasını) bile 17-18 mb ile kopyalıyorum flash belleğe (usb 2,0 üzerinden). Hala bu düşük değerlerde kopyalıyorsa belki sizin bellek gerçekten sorunludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 22 Nisan 2012; 14:15:00 >
  • quote:

quote:

Hocam, 1-2 gb'lık tek parça film dosyası kopyalar mısınız? Bende film kopyalarken usb 2.0'da 25 mb civarı hıza rahat ulaşıyorum. Hatta yaklaşık 3,5 gb'lık mp3 arşivini (1000 tane mp3 dosyasını) bile 17-18 mb ile kopyalıyorum flash belleğe (usb 2,0 üzerinden). Hala bu düşük değerlerde kopyalıyorsa belki sizin bellek gerçekten sorunludur.

Alıntıları Göster

Team SR1 Test Sonucu. USB 2.0
    Sonuçlar bunlar. Aldığım yere gönderiyorum değişim için. Sonucu paylaşırım.

Ufak bir rica: atto disk benchmark programında herkes drive kısmını c olarak seçmiş. (varsayılan olarak geldiği için) c genelde sistem diskinizdir. test yaparken SR1 değil sistem kurulu c yi test ediyorsunuz Sr1 için Bilgisayarıma girip sistemin Sr1 için atadığı sürücü harfini seçip test edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 24 Nisan 2012; 11:36:50 >

• quote:

Ufak bir rica: atto disk benchmark programında herkes drive kısmını c olarak seçmiş. (varsayılan olarak geldiği için) c genelde sistem diskinizdir. test yaparken SR1 değil sistem kurulu c yi test ediyorsunuz Sr1 için Bilgisayarıma girip sistemin Sr1 için atadığı sürücü harfini seçip test edin.

Hocam ofisteki p4 işlemci + 1 gb ddr 400 ram'li pc'de test ettim (tabi ki usb 2.0'da) ve team sr1, 25-28 mb arası yazma / 30 mb civarı okuma hızına ulaşıyor.

Bu arada, bahsettiğin c sürücüsü hususu benden kaynaklı, o testleri art arda yaparken gözümden kaçmış.

• quote:

quote:

Hocam ofisteki p4 işlemci + 1 gb ddr 400 ram'li pc'de test ettim (tabi ki usb 2.0'da) ve team sr1, 25-28 mb arası yazma / 30 mb civarı okuma hızına ulaşıyor.

Bu arada, bahsettiğin c sürücüsü hususu benden kaynaklı, o testleri art arda yaparken gözümden kaçmış.

Alıntıları Göster
    @kırmızımercimek Performans konusundA tam bir randıman alamadım fakat değişimden gelince bakalım sonuç ne olacak. Zira resmi olarak belirtilen okuma yazma değerinin bile usb 2.0 da 25mb/sn üzerinde 30 MB/sn ki kaldıki ofis bilgisayarında bile çok randıman vermiş. Aldığım yere gönderdim bakalım yenisi gelince paylaşırım sonuçları ama fiyata ve performansa göre çok iyi bir seçim SR1

• quote:

@kırmızımercimek Performans konusundA tam bir randıman alamadım fakat değişimden gelince bakalım sonuç ne olacak. Zira resmi olarak belirtilen okuma yazma değerinin bile usb 2.0 da 25mb/sn üzerinde 30 MB/sn ki kaldıki ofis bilgisayarında bile çok randıman vermiş. Aldığım yere gönderdim bakalım yenisi gelince paylaşırım sonuçları ama fiyata ve performansa göre çok iyi bir seçim SR1

Alıntıları Göster
    SR1 8 GB var bende de, 25 MB görebiliyorum USB2.0 ile. Hız konusunda sıkıntı yok da işte malzeme kalitesi kötü. Zaten almadan önce çok düşünmüştüm özellikle sürgü mekanizmasını, bana ileride mutlaka bozulacakmış gibi geliyor. Direkt kapaklı bir yapı tercih etselermiş daha iyi olurmuş.

• quote:

http://www.teknobiyotik.com/depolama/usb-flash-bellek/team-sr1-serisi-usb-3-0-16gb-flash-bellek-kirmizi.html

bu ürünü tavsiye eder misiniz? fiyat uygun gibi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar nacizane görüşüm bu saatten sonra usb 3.0 desteklemeyen ürünler çok ucuz olmadığı sürece alınmaz. İkisi arasında baya bi hız farkı var. USB 3.0 ların fiyatları baya ucuzladı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: alcanzar

Arkadaşlar nacizane görüşüm bu saatten sonra usb 3.0 desteklemeyen ürünler çok ucuz olmadığı sürece alınmaz. İkisi arasında baya bi hız farkı var. USB 3.0 ların fiyatları baya ucuzladı zaten.

Alıntıları Göster
    Şuan Bende Aldım Gitti Team SR1 Serisi USB 3.0 16GB Flash Bellek
    teknobiyatikden

2gun sonra elime ulaştığında test ve inceleme sonuçlarını burda paylaşırım arkadaşlar..

• quote:

Ben de yeni aldım ve en yüksek yazma hızı 13 mb. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sizin belleğiniz değiştirildi mi? Siz nereden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz123

quote:

Ben de yeni aldım ve en yüksek yazma hızı 13 mb. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sizin belleğiniz değiştirildi mi? Siz nereden aldınız?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar daha önce benim usb belleğin ATTO testlerini vermemiştim, diğer hız testleri ile ATTO aşağıdadır;

Okuma hızı aşağıdadır, Skyrim'i arkadaşa götürmüştüm onun partları vardı içinde;

Yazma hızı;

Bu da ATTO testi;

Düzeltme; Testleri ocz vertex 3 240gb ile Patriot Memory (Direct) Supersonic Magnum 64 GB arasında yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 2 Mayıs 2012; 3:16:02 >

• quote:

http://www.teknobiyotik.com/depolama/usb-flash-bellek/team-sr1-serisi-usb-3-0-16gb-flash-bellek-kirmizi.html

bu ürünü tavsiye eder misiniz? fiyat uygun gibi.

Alıntıları Göster
    Team 16gb hem hızlı hem uygun fiyatlı

32gb olarak böyle uygun fiyatlı ve hızlı bi flash disk var mı arkadaşlar ?

105 liralık bu ürün var ama :http://www.teknobiyotik.com/depolama/usb-flash-bellek/team-x101-serisi-usb-3-0-32gb-flash-bellek.html
    daha uygun fiyatlı ve hızı da 5mb larda sürünmeyen bişi var mıdır ?

aslında şu corsair miniler çok kullanışlı görünüyor ama... elimde bi arkadaşın 16gb corsair mini fdiski var, hızı fena değil. 85 lira fiyatı var, kargoyla 90 olur o da

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=CMFUSBMINI-32GB&ref=akakce&v=1.32.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 2 Mayıs 2012; 13:40:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

105 liralık bu ürün var ama :http://www.teknobiyotik.com/depolama/usb-flash-bellek/team-x101-serisi-usb-3-0-32gb-flash-bellek.html

32 gb olup,hızlı olup,malzeme kalitesi iyi olup fiyatı da uygun olan tek bellek budur.Yalnız kapaklıdır yani sürgülü değil.

• quote:

quote:

32 gb olup,hızlı olup,malzeme kalitesi iyi olup fiyatı da uygun olan tek bellek budur.Yalnız kapaklıdır yani sürgülü değil.

Alıntıları Göster
    Yabancı birkaç sitede Corsair'in voyager modellerinde veri kaybı sorunu olduğunu okumuştum. Bir süre sonra flash diski biçimlendirmeniz gerekiyor şeklinde uyarı alıp mecburen biçimlendirmeniz gerekebiliyormuş. Tüm voyager modelleri için geçerli mi bilmiyorum. Kaynağı şuan hatırlamıyorum ama bu forumda da konusu geçmişti sanırım.

Ekleme: Siteyi buldum, corsair'in ürün forumuymuş. Farklı modellerde benzer sorun yaşanıyormuş.
    http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=98245

Düzenleme: Bilgi ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 2 Mayıs 2012; 15:36:17 >

• quote:

quote:

70-80 lira olsa hemen alırdım da 100 lira pahalı yaw bir flash disk için

düşer mi fiyatları acaba

• quote:

quote:

quote:

70-80 lira olsa hemen alırdım da 100 lira pahalı yaw bir flash disk için

düşer mi fiyatları acaba

2 sene önce vatanbilgisayardan 95 liraya transcend'in usb 2.0 16 gb olan belleğini almıştım.Demek istediğim bana uygun geliyor fiyatı...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.