Şimdi Ara

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!! (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
34
Favori
119.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sandisk extreme 16 gb aldığınıza emin misiniz? Genelde böyle düşük hızlar sandiskin diğer serilerinde görülmektedir.USB 2.0 hızı 20 mb/sn olmalıydı bir gariplik var.Birde Usb3.0'da deneyin o zamanda hız düşükse ürünü iade edin veya değişim yaptırtın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Sandisk extreme 16 gb aldığınıza emin misiniz? Genelde böyle düşük hızlar sandiskin diğer serilerinde görülmektedir.USB 2.0 hızı 20 mb/sn olmalıydı bir gariplik var.Birde Usb3.0'da deneyin o zamanda hız düşükse ürünü iade edin veya değişim yaptırtın.

Günaydın öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

sandisk extreme usb 3 bellek.

Denediğim bilgisayar iş bilgisayarı idi.

Belleğe önce deneme amaçlı 1.5 gb lik bir film attım. Yazma hızı yaklaşık filmde 20 mb larda ama içiersinde bulunuan resm ve farklı word -excel türü bulunun 12 gb lık dosyayı attığımda 5-6 mb yazma hızını geçmedi.

Evde usb 3 girişli bilgisayarla denediğimde film attım.Yaklaşık 13 gb lik biri büyüklükte 52 mb hızı gördü.
    Ama usb den bilgisyara atarken önce büyük rakamları görüyor.Sonra hız 20 mb lara düşüyor.Usb 2 yi evde denemedim.

İade konusunda evdeki rakamları görünce karar veremedim.

Hatta format attım.Fat yaptım ntfc yaptım ilerleme olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13ATMACA -- 18 Eylül 2013; 8:42:11 >

• 13ATMACA 1 kullanıcısına yanıt
    Günaydın rica ederim.

Bu bellek ile elde ettiğiniz sonuçlar normaldir.Büyük dosyalar için 20 mb/sn gerçek hayat performansıda benim diğer sitelerde gördüğüm inceleme ve test hızları ile örtüşüyor.Küçük dosyalar diye tabir edilen word,excell vb.. dosyalarda 5-6 mb/sn gayet normal bir hız.Bu tip cihazlar daha çok büyük film,video vb dosyalarda yüksek hızlara ulaşabilirler ancak.

USB'den bilgisayara atarken düşük hızlar bilgisayarın suçuda olabilir.Yani bilgisayarda düşük yazma hızlı bir sabit disk mevcut ise bu durum ortaya çıkar.Eğer bilgisayarda yüksek yazma hızlı bir sabit disk varsa ve hala daha düşük hız elde ediliyorsa usb bellek kusurludur denebilir.

NTFS ve FAT arasında uçurum bir fark olmayacaktır.

Bu belleğin büyük dosya usb 3.0 benchmark performansı 195 mb/sn ve 60 mb/sn.

Bu 16gb bellek ile sandiskin diğer 32 ve 64 gb'lik ürünleri arasında epey bir performans farkı mevcut.Bu 16GB'lik ürün en düşük performanslı ürün.

Yabancı bir sitede incelemesi mevcut birde oraya bakın isterseniz.
    http://usb-flash-drives.whoratesit.com/SanDisk-Extreme-USB-30-16GB/Rating/1301&tab=Review#crystaldiskmark

• brev kullanıcısına yanıt
    Günaydın,

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

Selamlar
  • Fiyat farkı var, kabul ancak flash bellek yerine taşınabilir usb 3 hdd almak daha mantıklı. 100-120 liraya 500GB harddisk alırım onu da yanımda taşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 20 Eylül 2013; 11:02:06 >
  • Arkadaşlar merhaba bana 4-8 gb arası usb bellek lazım. İçine işletim sistemi kuracağım. Bu yüzden yazma hızı yüksek olan bir belleğe ihtiyacım var. 4-8 gb arası dememin sebebi fiyat aralığının uygun olmasıdır. Elimde 2 adet flash bellek var ama bunların özellikle yazma hızı yetmediği için ciddi problemler yaşıyorum. Ciddi problemden kastımda şudur. Usb işletim sistemleri usb ye yazma işlemi sırasında kısa süreli donmalar oluyor. Bu donmalar çok sık olduğundan bi yerden sonra insanı sıkıyor.

Aşağıda kingston flash belleğimin yazma okuma hızının detayları var bunun 2 katı falan olması lazım diye düşünüyorum ama piyasa o kadar karışık ve bilgi eksikliği varki kendime uygun diski bulamıyorum malesef

http://usbflashspeed.com/52573

Bu da Sandisk Cruzer 16 gb ın sonucu :http://usbflashspeed.com/52580

evde bulduğum 2 gb lık başka bir flash bellekhttp://usbflashspeed.com/52587

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhosTon -- 21 Eylül 2013; 13:57:10 >

• Bunlarda sandisk extreme 16 GB

Fat32

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!!

NTFS

• Arkadaşlar biri bana minimum 10 mb yazma hızı olan uygun fiyatlı bir flash bellek önerisinde bulunabilir mi ?
  • ben lexar jumpdrive 32g olanı aldım. çok memnunum tavsiyeyi yapan arkadaşdan Allah razı olsun. 5 yıllık notebook umda yazma hızı 24mb okuma hızı 32 mb olarak çıktı. usb 3.0 deneyemedim ama yiğenimin bilgisayarında değişik bi usb girişi vardı. e-sata filan yazıyordu girişde. o porta takınca 700 mb filme 6 saniyede kopyaladı. yazma hızı artmadı ama. gold dan dün 59 a aldım. tavsiye ederim.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 26 Eylül 2013; 13:24:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Arkadaşlar biri bana minimum 10 mb yazma hızı olan uygun fiyatlı bir flash bellek önerisinde bulunabilir mi ?

hp nin çok küçük mavi kapaklı bir modeli var. v165w olabilir. yazma hızı 8 mb okuma hızı 20 mb. bilgin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Arkadaşlar biri bana minimum 10 mb yazma hızı olan uygun fiyatlı bir flash bellek önerisinde bulunabilir mi ?

hp nin çok küçük mavi kapaklı bir modeli var. v165w olabilir. yazma hızı 8 mb okuma hızı 20 mb. bilgin olsun.

Minimum 10 mb lazım başka önerin var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Minimum 10 mb lazım başka önerin var mı ?

yukarıda bir arkadaş transcend in bir modelinden bahsetti 12 mb yazıyor. ben başka bilmiyorum.
  • Toshiba 8Gb Suzaku
    Usb 3 de yazma hızı aynı okuma hızı 75'lerde

• 16 gb transcend jf 760 serisinin test ettim ..33 mb okuma ,10.2 mb yazma hızı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 30 Eylül 2013; 19:30:52 >
  • kardeşim ben bu belleği almayı düşünüyorum tavsiye edermisin bana + ları - leri nelerdir .Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalplihayat

kardeşim ben bu belleği almayı düşünüyorum tavsiye edermisin bana + ları - leri nelerdir .Teşekkürler.

anlattığım gibi uzun zaman oldu kullanıyorum memnunum. usb 2.0 ın sınırlarında kullanıyorum
  • Amcamlar tv sinde kullansın diye sandisk ultra 16gb usb3.0 aldım yazma hızı tek parça film atarken 9-10mb arası değişiyor.Okuma hızı 65-75mb arası.
  • Selamlar şimdi size benim şaheser saydığım Kingston DT100 G3 flash bellekten bahsedecem emin olun fiyatını ve performansını kesinlikle takdir edeceksiniz . Flash bellek okuma ve yazma hızı usb 3 te saniyede 147 mb gördüm kaba tabirle 7.5 gb dosyayı 45 saniye de pc ye attı . Daha ne diyeyim ben size :)
    Yaptığım test ise usb.2 de yapıldı eve varınca usb 3 ile de denerim o zaman çok daha iyi bi sonuç alacağıma eminim... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Answeryou2 -- 13 Ekim 2013; 14:52:34 >

• Arkadaşlar Selamlar 2 USB Bellek arasında kaldım,

Toshiba 64 GB Bellek USB 3.0 OSUMİ

Sandisk 64GB Extreme USB 3.0

Sizce hangisini almayalım fiyatları aşağı yukarı aynı gözüküyor
  • ReoxTR kullanıcısına yanıt
    İki üründe başarılı ve almaya değer.Ben hız olarak fark gördüm.Karar sizin.

Sandisk extreme: (190MB/s for sequential reads and 170MB/s for sequential writes)

Toshiba OSUMİ : (220 mb/s for sequential reads 94mb/s for sequential writes.)
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.