Şimdi Ara

Flash diski tanıyor ama görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşletim sistemi: Windows Home Edition Service Pack 2

Herhangi bir flash diski taktığımızda donanım buldun ve yüklendi diyor daha sonra Bilgisayarım ' a girdiğimizde orada harici disk gözükmüyor.

Bilgisayarım > sağ tık > Yönet > Depolama > Disk Yönetimi > Burada harici diski görüyor ama herhangi bir harf atanamamış şekilde. Sürücüye bir harf veriyoruz ve sağ tıklayıp araştır dediğimizde bu kısımdan sadece flash diske girebiliyoruz. Ama yine bilgisayarımda gözükmüyor.

Aynı zamanda sürücüleri güncellemeyi denedik ve USB kamera taktığımızda çalışıyor.

Sorunun kaynağı ne olabilir ve çözümü nedir ? Bilen biri paylaşırsa çok minnettar olurum.

İyi Günler...

• Çok nadiren bazı anakartlarda bunu yapabiliyor.Yeniden xp kurmayı dene.Mesela xp pro kur ve dene bakalım aynısını yapıcakmı.Yine olmazsa bios ayarlarını sıfırla ve tekrar dene...
  • Başka düşüncesi olan var mı ?
  • Yok mu bilen ?
    Up
  • SP2 kullanıyorsanız formatlamayıp deneyin. İçinde herhangi bir bilginiz yoksa normal formatlama işlemini yapın. CD'den boot verip listeden flash diski seçin, orada görünecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

SP2 kullanıyorsanız formatlamayıp deneyin. İçinde herhangi bir bilginiz yoksa normal formatlama işlemini yapın. CD'den boot verip listeden flash diski seçin, orada görünecektir.

Flash diski mi formatlamaktan bahsediyorsunuz ? Bir çok flash diskle denedik sorun devam ediyor.
    Makinayı formatlama imkanımız yok.
  • Ben flash diski formatlamaktan bahsetmiştim. Ancak başka disklerde de böyle yapıyorsa bilemem..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok mu başka fikri olan ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gunduz69

Bilgisayarım > sağ tık > Yönet > Depolama > Disk Yönetimi > Burada harici diski görüyor ama herhangi bir harf atanamamış şekilde. Sürücüye bir harf veriyoruz ve sağ tıklayıp araştır dediğimizde bu kısımdan sadece flash diske girebiliyoruz. Ama yine bilgisayarımda gözükmüyor.

Peki böyle yapınca flash diskinin içindeki dosyalara ulaşabiliyormusun? Eğer uzunsüre bilgisayar bekleyip flash diskini içine girmiyor ya da dosya var ama dosyalar gözükmüyorsa bellek kullanım dışı demektir.
    Bir de flash diski başak bir bilgisayara takınca herhangi bir sorun çıkıyor mu? ya da senin biligisayarına başka bir bellek takınca aynı sorun çıkıyor mu? Bir de son olarak belleğin parmak belleklerden mi yoksa taşınabilir hdd mi?

• 2 gün önce de benim flash diskimde benzer sorun yaşadım. flashtaki bir dosya üzerinde çalışırken (ki bu 2 yıldır yaptığım bir uygulama) durduk yerde dosyaya erişelemiyor hatası verdi flashı tekrar çıkarıp taktım sorun aynı. acaba flash mı bozuldu dedim baska bir bilgisayarda denedim orada sorunsuz çalışıyor. yine kendi bilgisayarımda aynı marka (kingston) başka bir flash disk denedim bunda da aynı sorun vardı. "bilinmeyen aygıt" olarak görüyor ve erişim yok.
    aygıt yöneticisinden usb kök hub ları kaldırıp pc yi yeniden başlattım sorn düzelmedi
    hard diskimin norton ghost ile aldığım imaj dosyası vardı imajdan geri yükledim. sorun yine düzelmedi.
    biosu yeniden yukledim sorun düzelmedi.
    baska marka flash disk taktım sorunsuz çalıştı.
    sırada başka yapabileceğim ne kaldı ki...
    usb deki diğer aygıtlar çalışıyor. hepsini sökerek flash diski tek tek farklı portlarda denedim yine düzelmedi.
    sakın ana kartı değiştir demeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafit -- 30 Ocak 2007; 21:20:42 >

• araştır diyerek flash diskine girebiliyor isen yönetten flashdisk harfini değiştirmen yeter.bilgisayarıma gelicektir harfi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.