Şimdi Ara

Flash Virüsü ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Flash belleğimi taktığım bir bilgisayardan(bilinen adıyla okul virüsü) virüs yedim. Ben bunu bilgisayarıma taktığımda fark ettim dosyaların tarihi değişmişti. (2011 v.s.) tür olaraksa "Ekran koruyucu" yazıyor.
    Bunun çözümü nedir açmayı denemedim zira bilgisayara bulaşma ihtimali çok yüksek.
    Açınca muhtemelen dosya açılmayacak aksine exe gibi bulaşacak diye biliyorum. Dosyaları kurtarma şansım yok mu acaba? Eski versiyona döndürme veya flashı temizleme için ne gibi yöntemler önerirsiniz lütfen yardımcı olun...

• Lütfen yardımcı olun
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 10:30:31 >
  • huhuq kullanıcısına yanıt
    Hocam denetim masasından teyit edeceğim. Ama icim rahat etmeyince bir tarama yaptım mwbytes ile 4 kadar virüs buldu ve temizledim belki başka bir şeyden bulmuştur çünkü hatırladığım otomatik kullan ayarı aktif değildi.
    O bahsettiğiniz işlemden sonra dosyalarımı bulabilecek miyim yarın bir deniyim.
  • https://www.sordum.org/8117/ntfs-drive-protection-v1-5/

bu program ile flash belleklerin ana dizinini korumalı hale getiriyorsunuz dolayısıyla virüsler bulaşamaz hale geliyor.

sonra belirlediğiniz klasörler içine dosya atabiliyorsunuz. sadece o klasörlerin içine yazabiliyorsunuz.

önlem olarak bunu deneyin.
  • lost kullanıcısına yanıt
    Bu sanırım önlem için varolan verileri kurtarmak içinse diğer arkadaşın önerdiği yöntemi henüz deneyemedim onuda en kısa zamanda denerim sonrasında böyle sakat bilgisayarlara takmam gerektiği zaman bu önerdiğiniz programı kullanmam faydalı olur anladığım kadarıyla :)
  • Arkadaşlar iyi günler tekrar bu sorunla ilgili hazır post açıkken yazmak istedim virüslü bir belleğe denedim bunu ancak o gizli dosyalarda isimsiz klasöre girdiğimde eski dosyalarım yok ancak virüslü dosyalarım gizli klasör şeklinde her biri kendi isminde duruyor ve içlerinde de uygulama şeklinde aynı isimle klasör bulunuyor sanırsam bu virüs...
    Ayrıca flashta musallat isimli uygulama olarak görünen virüste gözüktü ve onu da sildim şimdi bu gizli klasörleri bilgisayara taşırsam virüs yemem değil mi?
    İkinci sorumsa flashı açarken otomatik kullan gibi seçenekleri kapattım flashı açmış olmam umarım bir sıkıntı yaratmaz.

Tekrar konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum :)
  • RulingReis R kullanıcısına yanıt
    https://tosunkaya.com/musallat-exe-virusu-temizleyici/

musallat virüsünün temizleme programı ile sisteminizi taratın. tamamen temizledikten sonra kopyalama yapabilirsiniz.

ilk mesajımda verdiğim koruma programı ile belleği korumalı hale getirin, rahat edin.
  • lost kullanıcısına yanıt
    Bu ışlem verileri temizlerken silmez değil mi?
  • Yani bu virüs temizliği sırasında veri kaybı olmaz herhalde önce klasoru alıp sonra mi dediginiz işlemi yapayım?
  • Musallat.exe , Smss.exe ve benzeri virüslere karşı USB üzerinden gelebilecek virüslere karşı hem gelişmiş koruma hem de gelişmiş tarama yapan bu programı forumdan indirip kullanabilirsiniz.

[NUH21TR] USB Virüs Engelleyici 2020
    https://forum.donanimhaber.com/nuh21tr-usb-virus-engelleyici--141705033#142416501

Dosyaları taramak için Seçenekler > Araçlar Panosu > Klasörün Aynı İsmine Sahip Virüs Dosyalarını Sil > Tarama Yöntemi (Kesin Olan virüs Dosyası Seç)

Buradan sonra Musallat.exe'nin bulaşmış olduğu herhangi klasör içinde klasör adını almış herhangi virüs dosyasını seçin > Tüm birimleri tara seçeneğini işaretleyin ve Uygula butonuna tıklayın.

Ayrıca isterseniz virüslerin bilgisayar üzerindeki değişikliklerini düzeltmek için Araçlar Panosu'ndan Komutsal Onarım Aracına gözatabilirsiniz.

Ve önerim programın ilk açılışındaki diskleri seçip musallat.exe , smss.exe ve buna benzer USB üzerinden gelebilecek virüslere karşı aşılama yapıp korunmanızdır.

[NUH21TR].

• merhaba şimdi bu dediğinizi deneyeceğim flashın içinde o gizli klasör yönteminden kendim manuel alıp bilgisayara atarsam virüs bulaşır mı?
    İkinci sorumsa eğer bulaşırsa program kurtarmak istediğim dosyaları silebilir mi?
    Teşekkürler :)
    Merhaba. Anladığım kadarıyla "Gizlenmiş Tüm Dosya ve Klasörleri Görünür Yap" aracını kullanıp dosyalarını flashtan direk bilgisayara atmak istiyorsun doğru mu ?

Eğer böyleyse; öncelikle bilgisayarında virüs -aktif- olarak çalışıyor mu bundan emin ol. Varsa senin gizlileri göstermen birşeyler ifade etmeyecek. Bunun için farklı yollar izlememiz gerekir. Bu program ile flash diskin içindeki gizleyen virüslere karşı koruma özelliği var . ya da geri döndürme görünür yapma özelliği var. (Bu program kesin olarak bildiğin virüs dosyasını çalışıyorsa bilgisayardan sonlandırabilir.) Ya da virüs dosyasından eminsen yukarıdaki mesajda anlattığım yolu izle ve tüm birimleri tara hepsini sil. Eğer yoksa "Gizlenmiş Tüm Dosya ve Klasörleri Görünür Yap" aracını kullan. Şayet virüs varsa da çalıştırmadığın sürece böyle bilgisayara taşımakla virüs bulaşmış olmaz. Ama yanlışlıkla çalıştırma ihtimaline karşı manuel de olsa silmen gerekir.

Ama programın açılışında gelen pencereden diskini seçip Şeçenekleri Uygula butonuna tıklarsan Flashını hangi bilgisayara takarsan tak bulaştırıcılığı yoktur. Ama musallat.exe , smss.exe ve buna benzer virüsler varolan klasörün altına aynı isimle kendini kopyalar. Bunları da silmek gerekir. Bunu da yine yukarıdaki mesajda anlattığım yol ile silebilirsin.Ha çalıştırmadığın sürece yine bulaştırma riski yoktur çünkü korumayı uygulamış oluyorsun.

Bu arada program senin şahsi dosyalarını silmez. Tabi programdan özellikle silmesi için kendi dosyanı seçersen o ayrı :)

Daha iyi yardım edebilmem için:
    Ben sana şunu sorayım flashında virüs var mı bundan emin misin? Ona göre adım adım yazayım buradan.

[NUH21TR].

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NUH21TR -- 24 Mart 2020; 14:21:53 >

• Selam bilgilerin için tekrar sağol flashta virüs var anlattığın gibi aynı isimle bulunan exe ler mevcut. Onları silsem ve klasör yöntemiyle gizli gelen klasörü ayıklayıp orjinal dosyaları bilgisayarıma atsam acaba çözüm olur mu diye düşündüm.
    Yani son sorunuzun cevabı evet :)
    Aleykümselam :)
    Olur. Ayrıntılı olarak sırasıyla şöyle yapsan daha iyi olur.

1) "Klasörün aynı ismine sahip virüs dosyalarını sil" aracını kullan kesin olan virüs dosyası seç ( klasörün altındaki aynı isimli virüsü) seç > Tüm birimleri tara'yı işaretle > uygula > evet.... Bekle . Ardından bir pencere daha gelebilir hepsini işaretle ve seçilenleri sil butonuna tıkla. Bu pencere de şuna yarıyor: diyelim ki ahmet.exe virüs dosyası ahmet klasörü içinde değilde mehmet klasörü içinde. İsimler farklı ama yine de virüs sonuçta... Devam :)
    Böylece bilgisayardaki tüm seçtiğin dosyaları bulacak silecek, virüs çalışıyorsa sonlandıracak.

2) Gizli dosyaları görünüp yap aracını çalıştır. Disk birimini seç > uygula.

3) Programın açılışındaki disk seçimini yap > Seçenekleri uygula> bekle.

Şunu da ekleyeyim. Eğer flashında iki ayrı virüs çeşidi varsa ki olabiliyor. Bu birden fazla her bir virüs için önce 1 numaralı maddeyi aynı şekil uygula. Sonra 2 ve 3 numaralı maddeyi tek seferlik uygula.

Örneğin flashta MusaLLat.exe ve smss.exe virüsü var. Ve bu iki virüs de klasör altına aynı isimli virüs dosyalarını oluşturuyor. 1 numaralı maddeyi hangisi için uygularsan işlem biter bitmez ikincisi için de virüs örneğini seç uygula ve bekle. Program bulup siler. (Diğer türlü sen ilk dosyayı seçmişsindir program silmiştir. Ama bi bakmışsın klasör içinde yine aynı isimli virüs ama bu virüs sildiğin virüs değil ikinci virüstür. )
    Sonra 2 ve 3 numaralı maddeyi tek seferlik yapmak yeterli olacaktır.

Bu işlemlerin hiçbiri seçtiğin dosya ve kopyaları dışındaki hiçbir dosyanı silmez, bilgisayara zarar vermez. Çünkü böyle bir kodlama içermiyor :)

Bu işlemlerden sonra dosyalarını istediğin gibi taşı, kopyala :)

Yine de çıkmaza girersen yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Ayrıca programdaki "Hakkında" kısmına bir gözat derim.

[NUH21TR].

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NUH21TR -- 24 Mart 2020; 20:25:53 >

• Teşekkür ederim yardımın için bir göz atayım çıkmaza girersem yazarım konuya :)
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Merhaba konuyu inceledim bu klasörü gizle gibi yöntemlerden de bahseden olmuş bu yöntemle klasörler görünüyor ayıklayıp bilgisayarıma almayı düşünmüştüm sonra flashı biçimlendirip tekrar flasha atmayı o da çözüm olur herhalde bir türlü bakamadım flasha hep erteleyince :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.