Şimdi Ara

Flaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Nikon 8800 kullanıyorum bunun flaşları çok pahalı (SB-600, SB800) 300-400$ civarında...
    Buna uygun bir çözüm var mı, makineye zarar vermeden?
    Bende eski bir makine var filmli, flaşı a hani şu alttan tripod yuvasına monte edip üstten flaş kızağına takılan(makinenin yanında duruyo yani) o flaşı taksam bozar mıyım makineyi?

• Flaşın voltajının makineye uygun olup olmadığını kesin olarak öğrenmeden denemenizi tavsiye etmem. Böyle, yapıp makinesine zarar verenleri çok duydum. 8800 ile kullanılabilecek Nikon flaşlar SB-600 ve SB-800 dür. (i-TTL in nimetlerinden faydalanmak için) Bir de Sigma nın EG-500 DG Super for Nikon AF var ama onun da fiyatı SB-600 den çok farklı değil. Ben SB-600 kullanıyorum.
  • Peki bu flaşların makine üzerindeki flaşlardan farkı nedir? Bana ne avantaj sağlıyor?
  • daha güçlü ışık... daha uzun etki mesafesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: bersoy

Peki bu flaşların makine üzerindeki flaşlardan farkı nedir? Bana ne avantaj sağlıyor?

Evet, kadirche nin de dediği gibi. Güçlü ışık dolayısıyla uzun menzil. Makine üzerindeki flaşlar genellikle 3-4 metreden sonra etkisiz kalırlar. Harici flaşların bir başka özelliği de, eğer o fonksionu varsa (ki olmalı), flaş kafasının yönünün yukarı ve/veya yan taraflara döndürülebilmesidir. Bu sayede flaş ışığı yansıtılarak daha yumuşak bir ışık etkisi elde edilebilir. Ayrıca, harici flaş, makineye uygun bir kablo ile bağlanıp özellikle makro çekimlerinde çekilecek nesneye makinenin üzerinden değil de başka bir yönden ışık vermesi sağlanabilir. Bu da, makro çekimlerde lensin gölgesinin fotoğrafı çekilecek nesne üzerine düşmesini engeller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 23 Haziran 2005, 9:00:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.