Şimdi Ara

Fleunce edc dci yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 2012 model edc dci aracım ort 20 km hızla 11.3 litre mazot tuketiyor böyle bir değer normal mı? Aracı 2 ay önce aldım.

• Normal değil aracınızı komple boyatın
  • Sogukken kisa mesafe gidiyosaniz normal ustteki trolude takmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzayMekiğineKafaAtanKedi -- 24 Ocak 2017; 20:21:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzayMekiğineKafaAtanKedi

Sogukke kisa mesafe gidiyosaniz normal ustteki trolude takmayin

• Ben 30-40 km arasi ortalama hizda 6.5 -7 litre arasi tuketiyordum 2.5 yil boyunca. 110 luk dci edc 90 lik kadar ekonomik degil.
  • Normal degil kesinliklie megane edc var gecen kis 21 km/h de 8.3 yakiyordu simdi 40km/h 6.0
  • çok fazla bence
  • Sehir ici 6 litre yakan 1.4 tdi dsg me kurban olayim.

Not patlamaz inş
  • shockwave23 kullanıcısına yanıt
    10 lt yakariz ama o firmadan araç alıp rezil olmayiz.
  • Bu kış şartlarında çok kısa mesafelerde kullanıyorsanız belki olabilir. Ama yine de dci motor için çok fazla bir tüketim.
    Aracınızın yağını ve filitrelerini değiştirmediyseniz onları değiştirip tekrar bir deneyin derim.
  • Cidden bu kadar fazla yakiyorsa dizel almanin mantigi nedir?

Uzun yolda zaten benzinli de yeterince az yakiyor.
  • bizde yeni aldık ilk alığımızda 9.3 dü 18 ortalamayla şimdi alıştıkça düştü bizde kısa mesafe sürüyoruz hep motor ısınamıyor
    110 luk manuel Fleunce edc dci yakıt tüketimi Fleunce edc dci yakıt tüketimi

• hava filtresini degistirin,lastik basınclarını kontrol edin,fazla agırlıkları aractan çıkartın. 3 lt farkeder bu üçü.
  • İstanbul trafiğinde 6.5 litre yakan araç nasıl oluyorda 11 litre yakıyor aklım almıyor...
  • t k y T kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef bizim 1.5dci symbolde zaman zaman ortalama 9-10 litrelere cikiyor. Motorun ısınmasını es geçme, birde yakit tuketim ekranina fazla takilma, 1.vites yokus cikarken 2ye atmak icin 4.000e getirdim 19litre tuketim verdigi oldu, gerci duz yolda 4k devirde de 14 falan gosteriyor anlık
  • 2013 Megane 3 110 EDC.

• Bakım daha 2 ay önce yapıldı 1500 km olmadi. lastik havaları normal yazlık lastik takılı ve daha çok yeni. Pompa servisine gösterdim siemens pompa olduğu için elindeki cihaza bağlayamadı ama aracın sesinden vs. Normal olduğunu söyledi. Valla şaştım kaldım kısa mesafe kullanıyorum rampa çıkıyorum hergun ona yoruyorum artık.
  • Uzun yolda 110 km ye sabitleyip 5 küsur litre yakaladigimida belirteyim ama şehir içinde 11 küsur yine de normal olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t k y -- 25 Ocak 2017; 20:32:4 >
  • Kısaca dizel araçlar motor ısınana kadar benzinli gibi yakıyor, rolantide 2 3dk ısıtmak daha mantıklı geliyor bana.
    Benzin dizel motora göre ciddi anlamda kısa sürede ısınıyor
  • Araci calistirip kac km gidip kontak kapatiyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.