Şimdi Ara

Floxif.E virüsünü kaldıramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi akşamlar herkes. Floxif.E denilen virüs musallat oldu bir türlü kaldıramıyorum. Windows defender sürekli ciddi tehdit dediği için en sonunda konu açmaya karar verdim. 2 kez OneKeyRecovery'den format atmama rağmen sonuç değişmedi. Bu konuda sizden yardımınızı istiyorum.

symsrv.dll adlı dosyanın virüs olduğunu söylüyor. Windows defender'dan kaldırmama rağmen yeniden başlatınca virüs yine ortaya çıkıyor. İnternette bir kaç çözüm gördüm ama maalesef işime yaramadı.

• kaldırılamamasının nedeni işlemin durdurulmadığından veya o virüs/trojan dosyasını kontrol eden başka bir uygulamanın daha gömülü olması olabilir. Görev yöneticisini açıp çalışan uygulamalarda şüpheli uygulamaların (adını biliyorsanız daha iyi bulursunuz) izini takip ederek bulunduğu dizinde varsa başka adla olan uygulamaları tespitini yapın. Şüpheli uygulamaların işlemini durdurun...

başlat-çalıştır kutusuna msconfig yazıp sistem yapılandırmasını açıp başlangıç sekmesini kontrol edin..pc başlatıldığında otomatik başlatılacak uygulamalar burada görünür..şüpheli gördüğünüzü seçip silebilirsiniz...

bunun kayıt kütüğündeki (registry) karşılığı [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg] kısmındadır..

ayrıca registry de Run anahtarını da kontrol edin...

Neyse..

işin özü çalışan hizmetlerde uygulama ismini yakaladıysanız veya şüpheli gördüğünüz işlşem varsa uygulamayı durdurup, bulunduğu klasörü bulup temizleyin ayrıca registry içinde de ctrl+f ile şüpheli uygulamaları bulup anahtarlarını silin ama bu işlemi yaparken farklı bir uygulama ile de ilişkisini kontrol edin... misal siz floxif.e ye odaklanırsınız...bununla ilgili registry kayıtlarında birde atıyorum flofix.b şeklinde başka bir uygulama vardır bunun da tespitini yapın... misal floxif.a yı tüm girdilerini yokedersiniz ama flofix.b onun kontrolunu sağlıyordur, silindiğini görünce (biraz insani özellik etkeldim ama) yeniden hatta farklı bir isimle farklı bir dizinde yeniden kopyasını oluşturabilir...

Bazı cinsleri services.msc ye dahi yerleşebiliyor

NOT: Şayet registry hakkında bilginiz yoksa yazdıklarımı unutun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 15 Ekim 2020; 18:51:21 >

• Aynı sorun bendede oluyor format atıyorum cracklı programlarımı kuruyorum en sonundada defenderi açıyorum cracklıları güvenilir olarak dışlamaya ekliyorum ama nedendir bilemiyorum burada anlatılan bu illet ile karşılaşıyorum önceliklede chrom.exe uygulaması kitleniyor bu nasıl bir illettir ve hep karşıma çıkıyor duruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.