Bildirim
Fluence Bose ses sistemi yetersizliği (3. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
reanault megane gt line kullanmıştım almanyada, bose ses sistemi vardı ve çok kaliteliydi sağ ön koltuğun altına woofer koymuşlardı.. -
Hocam siz bir de FLAC neymis onu bir arastirin Google'dan. Daha mutlu olabilirsiniz 320Kbps'den. :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: AHOME
Hocam siz bir de FLAC neymis onu bir arastirin Google'dan. Daha mutlu olabilirsiniz 320Kbps'den. :D
Flac uzantısını biliyorum çok daha kaliteli ses veriyor fakat müzikleri spotify ile dinlediğim için flac kullanamıyorum.
FLAC icin en buyuk eksiklik oyle bir kaynagin olmamasi herhalde. Ben de Internet'ten ariyorum genelde ama daha zahmetli tabi Spotify'a gore.
Ses kalitesi herkese göre göreceli bir kavramdır sana göre kaliteli olan sesi ben vasat bulabilirim.. ki araçlarla gelen ses sistemleri hiç bir zaman yeterli değildir. -
Her marka arabaya bindim en berbat ses sistemleri renolarda.Gecen kadjar aldik diger renolara gore iyi olsada o fiyata o ses rezalet.
Kitapcigi direkt cevirip geciyorlar
Ulkemizdeki speclere ozel degil,yurtdisinin kitapcigi onlar
O aracların ses sistemi rezalet ötesi..
Eski Megane coupe aracıma sırf o yüzden, Focal k2 power komp K2 sub, Audison 5.1K amfi işlemci vs masraf etmiştim.. -
Nasıl indirebiliriz hocam? Var mı bilgisi olan?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Tum ses sistemi opsiyonlarina tek kitapcik basmislar. Sizdeki sistem Bose degil. Bose sistemi mazda rx8'de bol bol dinledim. Kaliteli bir sistem ama cok ust seviye degil. Ses yuksekligi gayet iyi ama tiz kalitesi ve detaylarda orta sinif diyebilirim.
jbl gto 508 2 set ile arka ve ön kapı hoparlörü değiştirildi ve eskisinden pek farklı bir ses oluşmadı. ustalar amfi olmadan iyi ses alamazsın dediler fakat şuan değiştirdiğime bile pişman olgum gibi. tek iyi yönü ileride amfi takarsam daha iyi ses alırım. fluence için amfisiz hoparlör değişimi hiç bir değişikliğe yaramıyor maalesef. yine ses 20-22 den sonra baslar patlak gibi çıkıyor. -
Orjinal ünitelerin ses çıkışları oldukça düşük oluyor. 10-15watt belki. O yüzden 55 watt rms olan o ürünleri yarı potansiyelinin bile çok altında çalıştırdığınızdan emin olabilirsiniz. Amfi ile desteklemeniz şart. -
Biraz geç oldu ama yazayım. Otomobillerin standart ses sistemlerinde en çok şikayet edilen konu alt frekans sesler, yani bass performansı. Sizin şikayetiniz de bu yönde gibi algıladım. Şikayet ettiğiniz konu hoparlör çapı ile direkt alakalı. 13 cm herhangi bir hoparlör size asla beklediğiniz alt frekans performansını veremez. Çünkü 13 cm bir hoparlörün yüzey alanı bu basıncı oluşturamayacak kadar küçüktür ve hareket alanı dardır. O yüzden keşke hiç masraf yapmasaydınız. Amfi bağladıpınızda da bu değişmeyecek. Hoparlörler alt ses frekansını alıyor ama yüzey alanı ve hareket boşluğu bunu sese çeviremeyecek kadar yetersiz. Bu nedenle gümbür gümbür bass performansı amfi de taksanız alamazsınız.
Bu sorunu çözmek için bir tane mono+stereo amfi ya da ikisini ayrı ayrı alacaksınız. Satın aldığınız subwooferı mono çıkışa, hoparlörleri de stereo çıkışlara bağlayıp stereo çıkışların alt frekans sesleri göndermesini engelleyecekainiz. Yani bu şekilde küçük hoparlörlere sadece mid ve tiz sesler gidecek, subwoofer da alt sesleri yani bassı verecek. 13 cmlik hoparlörlerle aksi bir çözüm beklemeyin. Olmaz.
Olabildiğince teknikten uzak ve basit bir şekilde anlatmaya çalıştım.
Hatta "genlik distorsiyonu" diye araştırın, çok net aydınlanacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 11 Ekim 2016; 2:03:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Utku
Biraz geç oldu ama yazayım. Otomobillerin standart ses sistemlerinde en çok şikayet edilen konu alt frekans sesler, yani bass performansı. Sizin şikayetiniz de bu yönde gibi algıladım. Şikayet ettiğiniz konu hoparlör çapı ile direkt alakalı. 13 cm herhangi bir hoparlör size asla beklediğiniz alt frekans performansını veremez. Çünkü 13 cm bir hoparlörün yüzey alanı bu basıncı oluşturamayacak kadar küçüktür ve hareket alanı dardır. O yüzden keşke hiç masraf yapmasaydınız. Amfi bağladıpınızda da bu değişmeyecek. Hoparlörler alt ses frekansını alıyor ama yüzey alanı ve hareket boşluğu bunu sese çeviremeyecek kadar yetersiz. Bu nedenle gümbür gümbür bass performansı amfi de taksanız alamazsınız.
Bu sorunu çözmek için bir tane mono+stereo amfi ya da ikisini ayrı ayrı alacaksınız. Satın aldığınız subwooferı mono çıkışa, hoparlörleri de stereo çıkışlara bağlayıp stereo çıkışların alt frekans sesleri göndermesini engelleyecekainiz. Yani bu şekilde küçük hoparlörlere sadece mid ve tiz sesler gidecek, subwoofer da alt sesleri yani bassı verecek. 13 cmlik hoparlörlerle aksi bir çözüm beklemeyin. Olmaz.
Olabildiğince teknikten uzak ve basit bir şekilde anlatmaya çalıştım.
Hatta "genlik distorsiyonu" diye araştırın, çok net aydınlanacaksınız.
Laguna 3 coupe deki standart ses sistemi nasil ? Bu yeni meganelarin ses sistemi nedense cok yapay ve cansiz veriyor sesi.Misal scirocco da bose,virt tirt yok ama stock sistemi cok basariliydi.Reno da coupe araclarinda farkli sistem mi kullaniyor ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar. Söylediklerinizi çok faydalı buluyorum. Ben de bu konu üzerine bayağı araştırma yaptım. Aracımdaki ses kalitesinden memnun değilim, hele o ön göğüsteki tweter kapakçıklarının için boş olduğunu öğrenince daha bir hayal kırıklığı oldu. Aracımda tesisat sevmeyenlerdenim hele o bagajı kaplayan koca koca wooferlar hiç bana göre değil. Sadece kaliteli ses istiyorum Wv kadar olsa yeter, Ama araştırmalarım gösteriyor ki sadece hoparlor değiştererek olmayacak gibi. Konusunda uzman bir arkadaş ön kapılara 17cm. hoparlor takılabiliyor dedi. Denemedim deneyemedim, maalesef deneme yanılma olmuyor. hoparlorleri al ,tak, beğenmedin sök olmuyor. Saygılar.... -
konu şu üreticler kullanım kılavuzlarının çok genel olarak bastırıyorlar . yani her donanım seviyesi yada her ülke için basılmıyor kullanım
kılavuzları bu yüzden aracınızda BOSE sistem varsa o kullanım kılavuzunda okuyabiliyorsunuz ama kullanım kılavuzunda yazması illaki o araçta olduğu anlamına gelmiyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X