Şimdi Ara

Fluence DCI motordan gelen ses !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün 52 bin km deki Fluence Dizel aracımın sağ tarafından motor sesinin dışında videodaki ilave sesin geldiğini farkettim. Aracın çekişinde, gidişinde, yakıtında hiçbir sorun yok. Herhangi bir uyarı veya ikaz da gözükmüyor ekranda. Bilen yada çözümü için tavsiyede bulabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 24 Şubat 2015; 1:08:18 >

• Triger kayisina yada v kayisina baktir ses kayistan geliyor gibi cunku sag tarafta kayislarvar ses ordan geliyor belli sarj dinomosunun bilyasindanda gelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkenesap -- 23 Şubat 2015; 23:12:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Servisne yada ozel servise goturun biz nedesekte bu ses farkliyerlerdende gelebilir bana kayislardan geliyor gibi geldi

• Araca gaz verince sesin devri de artıyor. Galiba dediğiniz gibi bağlı kayışlardan yada bilyalardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Merhaba arkadaşlar,

Bugün 52 bin km deki Fluence Dizel aracımın sağ tarafından motor sesinin dışında videodaki ilave sesin geldiğini farkettim. Aracın çekişinde, gidişinde, yakıtında hiçbir sorun yok. Herhangi bir uyarı veya ikaz da gözükmüyor ekranda. Bilen yada çözümü için tavsiyede bulabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla...

Kaputu açıp krank ana kasnağına bakın yalpa varsa ses yapar. Ana kasnaktaki yalpa kayışıda etkiler. Ana kasnaktan değilse kayıştandır.

Saygılar...

• aracın kendisini laveuse sanıyor...

.trigel seti zaten zincir onu geçtim... büyük ihtimal kasnak kayıştandır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 24 Şubat 2015; 22:00:51 >
  • Bir şey yok bunda, cırcır böceği kaçmış motora... :P

Şaka bir yana devri daim, kayış vs onlar kontrol edilmeli..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dacia Sandero gelen garip ses
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aksesuar kayışı büyük ihtimal ,kopmak üzere.

• Yorumlarınız için teşekkürler. Aracı alırken de aynı ses vardı aslında ama motor ısınınca düzelir diye pek takmamıştım.
    Ancak motor ısındıktan sonra ses biraz azalsa da yine de kesilmiyor ve gaz verdikçe de gazla beraber cırlama sesi de hızlanıyor.
    Sesin geldiği bölge tam olarak resimdeki sarı alan.

Hafta sonu servise göstericem, inşallah büyük bir masraf açmaz başımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 24 Şubat 2015; 12:57:31 >

• Tergener kullanıcısına yanıt
    Aynı ses bende de var. Takipteyim bakalım sonucu paylaşırsan sevinirim.
  • V kayışı olması muhtemel. Araçtan ses gelirken v kayışının üstüne yavaşça su dökün. Eğer ses kesilirse sorun v kayışındandır.

V kayışı açıkta çalışan kayıştır.

• Bu araçta sorun yok.
  • maxMESA M kullanıcısına yanıt
    Aracınızdaki bu ses sürekli geliyor mu ? Siz ne kadar zamandan beri böyle kullanıyorsunuz aracı ?
  • quote:

Yorumlarınız için teşekkürler. Aracı alırken de aynı ses vardı aslında ama motor ısınınca düzelir diye pek takmamıştım.
    Ancak motor ısındıktan sonra ses biraz azalsa da yine de kesilmiyor ve gaz verdikçe de gazla beraber cırlama sesi de hızlanıyor.
    Sesin geldiği bölge tam olarak resimdeki sarı alan.

Hafta sonu servise göstericem, inşallah büyük bir masraf açmaz başımıza.

Gösterdiğiniz parça motor kulağı, ancak ses oradan değil daha aşağıdan geliyor. Kuvvetle muhtemel kayıştan.

• quote:

Aracınızdaki bu ses sürekli geliyor mu ? Siz ne kadar zamandan beri böyle kullanıyorsunuz aracı ?

Hocam sesi tekrar dinledim de bendeki ses böyle değil sendeki böyle dalgalı dalgalı geliyor, bendeki belli devirler arasında sürekli geliyor. farklı şeyler olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin
    Gösterdiğiniz parça motor kulağı, ancak ses oradan değil daha aşağıdan geliyor. Kuvvetle muhtemel kayıştan.
    Aynen böyle, motor kulağının aşağısından geliyor ses. Artık sağlam bir ustaya baktırınca anlıcaz derdini.
  • bu konu vw olsa patlardı
  • Merhaba arkadaşlar,
    Sorunum nihayet çözüldü. Bu ses şarj dinamosu kasnağındaki rulmandan geliyormuş. Galiba aldığım yer aracı motor yıkamaya sokmuş, sebebi büyük ihtimal budur dedi tamir eden usta. Kasnak ve kayışla beraber 250 lira parça ve 150 lira işçilik ücretiyle sorun çözüldü çok şükür. Usta kısa vadede sorun olmaz dedi ama beni rahatsız ettiği için değiştirdim. Aklınızda olsun işiniz düşerse Dolapdere Sanayi Çağdaş Oto da Nasır isminde bir usta baktı. Yolunuz düşerse tavsiye ederim.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Sorunum nihayet çözüldü. Bu ses şarj dinamosu kasnağındaki rulmandan geliyormuş. Galiba aldığım yer aracı motor yıkamaya sokmuş, sebebi büyük ihtimal budur dedi tamir eden usta. Kasnak ve kayışla beraber 250 lira parça ve 150 lira işçilik ücretiyle sorun çözüldü çok şükür. Usta kısa vadede sorun olmaz dedi ama beni rahatsız ettiği için değiştirdim. Aklınızda olsun işiniz düşerse Dolapdere Sanayi Çağdaş Oto da Nasır isminde bir usta baktı. Yolunuz düşerse tavsiye ederim.
    dostum benim araçta 2014 dacia stepway 1.5 dci, şuan 55bin km de, videoyu dinledim, ses birebir aynısı, paylaşım için teşekkürler, bende bir ara şarz dinamosu bilyasına baktıracağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.