Şimdi Ara

FLY IQ 4513 Quantum [ANA KONU] 2GB RAM, 32GB ROM, 8 ÇEKİRDEK [Fiyat: 899TL] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
5
Favori
18.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Huawei G7
  • Meizu MX4 mü yoksa bu cihaz mı ? Kararsız kaldım.
  • Meizu
  • Dostlar , ben Fly Quantum'u yaklaşık 2 hafta önce aldım. Sürekli telefonu elinden düşüren sakar bir kullanıcı olmamdan dolayı mümkün olduğunca 1000 TL.den fazla para vermek istemediğimden bu telefona yöneldim. Daha öncede Asus Zenphone 5 kullanmıştım. Kısaca sizlerle fikirlerimi paylaşayım istiyorum.

- Cihazın kasasının kalitesi gayet güzel ve neredeyse iPhone5S'e tıpatıp benzeyen bir formda. Elbette ondan biraz daha geniş ekrana sahip sadece renk siyah.
    Kalite düşüklüğüyse ses açma-kapama ve güç düğmesinde fark ediliyor çünkü bu düğmeler hem çok ince hemde sıkı sıkıya oturmamış.
    - Ekran kalitesi gayet başarılı. 480 ppi değerinde olması da ayrıca başarısını kanıtlıyor.
    - Görüşme esnasında karşı tarafın sesi çok net (Örneğin Asus Zenphone5 kullanmıştım ve kulaklık sesi berbattı), cihazın arka kısmında hoparlör mevcut ve müthiş yüksek güçte fakat müzik dinlerken aldığım ses yüksek kalitede değil. Ayrıca kutudan çıkan kulaklık son derece kötü. (Ben profesyonel müzisyenim ve ses tespitinde yanılmam)
    - Cihazın performansı gayet iyi. Her türlü yüksek grafikli oyunu rahatlıkla oynatıyor aynı zamanda ısınmıyor. Performans 1000 TL.lik bir telefon için dört dörtlük. Fakat pil gerçekten bu performansa göre oldukça zayıf kalıyor ve yoğun kullanımlarda çok hızlı tükeniyor.
    - Arka kamerada olduğu gibi ön kamerada da flaş mevcut. Piyasada bir çok telefonda görülmeyen bir özellik. Her iki kameranında çekimleri gayet başarılı ama elbette iPhone 5 veya 6 ,Samsung 5 vs. gibi amiral gemilerinden normal olarak bir tık geride. Kesinlikle ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar hatta ön kameranın flaş özelliği mest eder :)
    - Net bilgi sahibi olmasam da , cihazda saf android kullanıldığını forumlardan öğrendim. Sanırım bu sebeple android'de ve özellikle Samsung'larda meydana gelen ''Kamera durduruldu'', "ayarlar durduruldu" vb. saçmalıklarla 1 kere bile karşılaşmadım. Sırf bu yüzden artık Samsung'tan yıldım. Hangi modelini kullansam (hatta eşimde aynı şekilde) canımızdan bezdirdi. Bu telefonda, android kaynaklı böyle saçmalıklar hiç yaşamadım.
    - Her şey mükemmel mi derseniz . Tabii ki hayır . Neden ? Çünkü bu cihazın aksesuar yönünden hiç bir ürününü bulamıyorum. Sanki her şey cihazı satana kadarmış gibi bir durum var ortada. Böyle özellikte bir telefonun üç, beş tane farklı kılıfı da olmaz mı yahu :(

Sonuç olarak ;
    Piyasada mevcut telefonlar arasında (ufak tefek rahatsız edici yönleri olsada) fiyat/performans olarak kıyaslayınca kesin olarak tavsiye edebileceğim bir cihaz.

Not: Eğer aklınıza takılan bir konu olursa lütfen sorun. Eğer bilgim yeterse cevaplamaya gayret ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turung -- 6 Mart 2015; 1:32:09 >

• Bende telefonu n11 üzerinden aldım. Bugün elime ulaştı ilk izlenimlerim gayet iyi. Hızı ve kamerası gayet hoşuma gitti. Sabahtan beri işten fırsat buldukça kurcalamama rağmen %50 civarına düştü şarjı. Fiyat performans olarak gayet güzel bir ürün. Telefonun görüntüsü ve aldığım yerden gelen kılıf gerçekten çok şık duruyor. Sorular olursa elimden geldikçe cevaplarım.

Telefonda tek eksik gördüğüm nokta açma kapama tuşunun üst tarafta yer alması. bunun dışında eksi noktası gözüme çarpmadı.

Not: LG G2 kullanıyordum ekranı kırıldı ve kırılma esnasında şarj soketine de zarar verdiği için fason tamiri bile gözümde çok tuttu. Uzun araştırmalar sonucunda bu telefonu almaya karar verdim.
  • Bu telefonu çok merak ediyorum. Alan arkadaşlar memnun musunuz? Nereden aldınız? Kılıf bulabildiniz mi? Zenfone 5 ve general.m. 4g ile aralarında ki fiyat farkına değer mi? Görüşlerinizi yazın lütfen.
  • Kéén kullanıcısına yanıt
    Benim telefondan beklentilerim temel düzeyde kişisel olarak süper bir kamerası olmasına muhteşem bir işlemcisi olmasına ihtiyacım olmuyor. Dikkat ettiğim özellikler kamerasının yeterli seviyede olması, Telefonun gelecekteki uygulamalar için yeterli Ram kapasitesine sahip olması ve şarj konusuydu. Şarj konusunda ufak bir sıkıntı var %10 seviyelerinde çok hızlı tükeniyor mümkün olduğunca bu seviyelere getirmeden kullanmak hatta bu seviyelerde şarjı hiç yokmuş gibi davranmak gerekiyor. Ancak ben gün içinde normal kullanımım ile (telefon görüşmesi(ortalama 1-15 saat, whatsapp(30-45dk) ve ufak oyunlar(30-45dk)) günü çok rahat çıkartıyorum hatta bu kısa kullanımımda 2 kere akşam şarj edemediğim durumlarda ertesi günü rahat çıkarttı. Ön ve arka kamerası bence gayet yeterli hatta sınıfının üzerinde. Diğer telefonum zenfone 5, araştırırken de 4g yi çok düşündüm hatta inceledim. Bana 4g daha basit bir telefon olarak gözüktü. Zenfone 5 ile karşılaştırdığımda ise bana göre fly daha alınabilir bir telefon bundaki en büyük rol şarj konusu ayrıca işlemcisinin ilerde neler vereceğini çok bilemiyorum. Kılıf konusunda ise n11 den aldığımda kılıf yanında bedava olarak geldi ve çok ince şık bir kılıf normalde telefonu kılıfla kullanmam ancak bu telefonu kılıf ile kullanıyorum.

Şarj çihazının amper değeri 1 amper buda şarjının biraz uzun sürede dolmasına neden oluyor. (ancak bu sınıftaki bütün telefonlarda bu sıkıntıyı yaşarsınız. Amiral gemisi telefonların bazılarında 1.5 ampere çıkmaktadır.)

Kapağı açtıktan sonra tekrar üst tarafta bulunan güç düğmesine basmanız gerekiyor telefonu açabilmek için kullanım zorluğu yaşayabilirsiniz. ben alışana kadar zorlandım ancak şimdi öyle bir sıkıntı yaşamıyorum.

Ekran konusunda güneşte görünme konusunda zenfone 5 ten çok çok üstün. Zenfone 5 alırsanız ışık kısıkken hiç birşey göremezsiniz ekranda :)

Menu olarak basit bir arayuzu var zenfone 5 te asus desteği olduğundan zen arayüzü ile daha farklı arayüzler ve daha şık bir kullanımız olabilir.

Telefoın ile başta kalın gelebilir ama iphone 5 gibi düz tasarımı var elde tutmada hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta kenar boşlukları zenfone 5 ile aynı zaten düşük kenar boşluğu isterseniz ekran üreticisi (sharp,lg gibi) firmalardan telefon almanız lazım.

Bunlar benim 10 günlük deneyimlerim bundan sonra herhangi bir sorun yaşanırmı çıkarmı bilemiyorum. Ayrıca takdir edersinizki elektronik biraz da şans işi umarım karar verdiğiniz telefondan memnun kalırsınız.

Ayrıca ben n11 den kampanya ile yanında 1tb harici hdd ile 1040tl ödedim. Daha 111tl maksipuanım gelecek yani 2 ürüne toplamda 930tl vermiş oldum. Diğer ürünler ile aynı fiyata geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogananil6 -- 16 Haziran 2015; 11:28:59 >

• Öncelikle zahmet etmeyip bu kadar açıklama yaptığın için teşekkürler dostum. Çok güzel fiyata almışsın. 1 tb hdd ile tadından yenmez olmuş. Güle güle kullan.
    Sana kesinlikle katılıyorum; teknoloji biraz da şans işi. Ancak bu android telefonlar da o kadar çok problem var ki insanın symbian'a kaçası geliyor. Hem canım ülkemiz de çok fazla para ödüyoruz hem de bir sürü problemle karşılaşıyoruz. İlgili, güzel servis bulamamakta cabası.
    Telefonun şeklini ve özelliklerini beğendim. Geriye gidip elde incelemek kaldı. Malzeme kalitesi tatmin ediciyse ve 3-5 lira indirimle almayı düşünüyorum. Sence nasıl malzeme kalitesi? Elde teşhir olarak sunan yer var mı?

• Kéén kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Malzeme kalitesi olarak sony z2-z3 gibi üst düzey kalite beklemiyorsan bence tatmin edici sonuçta hepsi plastik insanların neye göre malzeme kalitesini kıyasladığını bilmiyorum açıkçası :) zaten sürekli kılıfta olduğundan elime alıpta çok inceleme gereği duymadığımdan yorumlarım çok gerçekçi olmayabilir o konuda ancak seni tatmin edeceğini düşünüyorum.

Telefon şu ana kadar bir kasılma vb bir problem çıkartmadı bana ama dediğim gibi çok yeni birde ben çok yormayı sevmem telefonu kullanmadığım uygulamaları tutmam. Bir ara navigasyonuna bakcam şu anda zenfone 5 ten kullandığım için yükleme gerekliliği duymadım.
    0
    Elde inceleyecek yer bende bulamadım güya teknosa da var ancak 2 teknosaya girdim telefonu göremedim. Babalar günü dolayısı ile n11 de birtakım indirimler var ama telefonu kapsıyor mudur veya ne kadar bir indirim olur tam bilemiyorum.

Ben daha önce de dediğim gibi LG G2 den bu telefona geçtim. LG deki üstün batarya performansı dışında bundan çok farkı yok :) G2 de kimi zaman 3. günün akşamını gördüğüm oluyordu. bu arada bence sakın G3 alayım deme biri aklını falan çeler diye söylüyorum G2 daha stabil G3 ten.

Bu telefonun G2 ye göre en büyük artısı kamerası bence G2 de odaklanma baya yavastı buda bana sıkıntı vermişti. Bu telefonda 2 kamerada gayet hızlı odaklanıyor.

Bu arada şunu da ekleyim OTG desteği var telefonda bence olmazsa olmazlardan. İş yerinde sürekli fotoğraf çekip bilgisayara atmam gerektiğinden bunuda çift taraflı usb ile yaptığımdan benim çok işimi görüyor.

• walla arkadaşlar bende 45 gunluk kullanıcısıyım yorumların tamamını okudum KESİNLİKLE ALMAYI DÜŞÜNMEYİN BİLE
    aldıgımda 999tl piyasa fiyatıydı bin pişmanım o aldıgım gune 1.si cok adi kalite sıfır 2003 yılında sony erıcson p800 ile tanıstım dokunmatık telefonla o donemden berı 6-8 ay en uzun kulandıgım cıhazlar memnun kalsamda uzun sure aynı teli kullanmam teknolojı takıp amacım herneyse sırf uyarı yapmak ıcın uye oldum kısaca 2003ten beri belkı 20-30-40 dokunmatık telefon kullandım ilk ekranı dokunmatıgı kırılan telefon bu oldu 30 cm yukseklıkten sertt pilastıge dusurdum ki kendı orjınal kılıfıyla ve ne goreyım dokunmatık kırılmıs teleservıce garantısı ya gonderdım ucretlı yapılsın diye 32 gun umursamadılar parca beklenıyor deyıp durdular sikayet var sıtesıne yazdım kendılerıne sayısız tüketici hakları heyetıne gideceğimi belirten mailler sonrası 5 gun ıcınde de elime ulaştı 37 gun servıst bekledı
    neyse cıhazın diger eksıleri herkesın dedıgı gıbı batarya cok kötü wifi acıksa 2 saatte bitiyor abartısız menu tusuna uzun basma yok acık kalan son uygulamalar vs basıtlıgı gıtmıs o kadar sensör var yazılmıs özelliklerinde o sensörleri kullanmak için bi menu yok bi ayar bölümü yok yanı kullanım kolaylıgı yok gözümde 500tlye alınabılecek telefon gidin discovery 1 alın bunu almayın bu para verılmez ısınıyor benım cıhazımda sım kart cıkartırken tırnakları takılıyor her an donanımsal soruna yol acabılır hafıza kartı girişinin kapagı telefonu cizelim diye ozellıkle yapılmış gibi birsey sokmadan acılmıyor sim kartı gibi delikte yok daha ilk haftası KAMERA BULUNAMADI HATASI almaya basladım kapatıp acınca 1-2 sefer sorun olmuyordu garantı onuda yapmamıs formatlayı gondermıs sankı biz format atmayı bılmıyoruz ve menulerde olan sacmalık DUAL Sim gibi menu var ama tek sım okuyor HANİ DEMİŞLER YA SAF ANDROİD GELECEK NEDENSE BENIMKI SAF ANDROID DEGIL Gereksiz sürüyle uygulama var hala 4.4.2 androıd var guncelleme yok

sonuc iq4513 aldım suan eskı telefonum s3 kullanıyorum genelde evde duruyor fly telefonum satsan satılmıyor sakın arkadaslar turkıye pazarına yenı gırmıs bır hurdacı markasına bu parayı vermeyın samsung sony lg htc gibi markaları alın emın olun onlar aldıkları parayı sonuna kadar hak etmektedır boyle dun gelmış herseyı sorunlu mallardan ıyıdır butcenız yoksa asus alın general mobıle alın ama flydan uzak durun

• Arkadaşlar bende kullanıyorum şu anda cihazıda
    Recovery modu açabilen oldumu merak ettim işim olmasa da girildiğini görmek istiyorum açıkçası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    güç ve ses+ basılı tutunca açılıyor. Komut yok hatası geliyor ama ekranın altındaki dokunmatik ana ekran tuşuna başınca ana menüsüne giriyor
  • eyup1981 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Hiç düşünmemiştim böyle birşey olacağını.

• Bu telefon sadece türkiyede mi satışta acaba. Fly sitelerinde bu telefonu hiç görmedim. Böyle bir model yok. Yazılım desteği de yok sanırım
    Fly sitelerinde bende görmedim.
    Yazılımdan ümitliydim ama facebook sayfalarına sordum yok dediler. Fly Türkiye sitesinde hacklemişler sanırım...
    Çekildiler büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 28 Ocak 2016; 16:11:09 >
  • Hepsiburada da hala telefonları satılıyor. Geçenlerde A101 sattıydı bir modelini.
    Yeni cihaz yok.
    Elindeki eskileri satıyorlar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 28 Ocak 2016; 17:37:44 >
  • Normalde telefonda radyo yok diye biliyordum ama linkteki radyo programı çalıştı.
    https://yadi.sk/d/MKkMAzHkVs2Ro
    Sağolun hocam ben discoveryden alışkın olduğum için böyle şeylere ilk aldığım sıralarda discovery KitKat radyoyu denedim bayadır kullanıyorum.
    Hatta Discovery kitkat romunu indirdim bilgisayara içinden apk seçip deniyordum. Discoverynin pusula, amigo müzik, app lockerıda çalışıyor.
    Ayrıca Nova launcherda kullanabilirsiniz. Marshmalow simge paketi ve ev tuşuna basarak ekran kapatma özelliğini de açınca gayet güncel bir arayüze kavuşuyor.
    Son olarak da geliştirici seçeneklerinden çalışma zamanını ART yle değiştirirseniz daha iyi olur. Sebebini araştırabilirsiniz.

Benden başka quantum kullanan görünce patlama yaşadım.

Edit: Şarj süreniz ne kadar? Ben hemen hemen her koşulda 3 saat 15dk ekran süresi alıyorum.
    Beklemede hiç gitmiyor denilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 16 Şubat 2016; 16:02:38 >

• ART nin çalışıp çalışmadığını denememiştim. Hemen deniyorum. Bir aydır başka rom yüklemeye çalışyorum. Başlarda bilgisayarda mtk droid tool programına tanıtamamıştım ama sonra tanıttım. Yedeklerini falan aldım. Hatta bir defa serviste yazılımını tekrar yüklettim. Yedek aldıktan sonra rahat rahat cyanogen ve mtk romlarını deniyorum. Hepsinde kamera hatası verdiğinden stabil bir rom henüz bulamadım. Kingroot isimli programla root yapabildim. Telefonda kendi yedek emmc@... şeklinde yedek dosyaları da var. Yedekleri almanı tavsiye ederim. Daha sonra flash tool programıyla temiz yükleme yapılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.