Şimdi Ara

FM 2016 Galatasaray Kariyeri -Yine yeniden- (3. sezon basladi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
21.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende de geniş database ama ben bulamadım. Görürsen söyle madem. Mesela Obi Mikel'i bile yutuyor bunun çemberi
  • quote:

Orijinalden alıntı: IbraKadabrA

Bende de geniş database ama ben bulamadım. Görürsen söyle madem. Mesela Obi Mikel'i bile yutuyor bunun çemberi

Bende çok orta saha var ama şu an oyunda degilim girdigim zaman söylerim...Bendede forvet sorunu var calleriyi aldım ama onun ayarında komple forvet lazım sampiyonlar liginde sırıtmayacak bir adam lazım calleri büyük maçlarda kayboluor bazen.
  • andres cubas da cok iyi ve ucuz boca da oynuyor tek handikapı boyu kısa ama iyi top kapiyor yanina ajeri aldım o 2 metreye yakin dengeliyorlar birbirlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpirap -- 11 Ocak 2016; 18:21:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel gidiyorsun
  • Kaldığımız yerden devam ediyoruz. 1. sezon devre arasındaydık.

Yeni yılın gelmesiyle transfer piyasasına atılıyoruz.

İlk amacım 1 adet orta sahaya, 1 adet de defansa takviye.. Özellikle 25-28 yaşları arasındaki tecrübeli isimler arıyordum. Tam aradığım gibi 2 isim buldum.

Sokratis Papastathopoulos (27) DC

FM 2016 Galatasaray Kariyeri  -Yine yeniden- (3. sezon basladi)

İnanılmaz fiziği, buna rağmen yine de çok hızlı olması ve mükemmel top kapma(19) ve markaj(19) değerleriyle defansıma ilaç gibi geleceğini düşünüyorum.

İkinci isim de bir okadar değerli..

John Obi Mikel (28) DMC/MC

Ön liberoya bu şahsı koyarak Lucas'ı orta sahaya çekmeyi düşünüyorum. Obi Mikel'i de yine güçlü fiziğe sahip olması nedeniyle tercih ettim. Ön liberoda hep bir siyahi oyuncu hayalimdir.

Bu arkadaşlardan başka bir de, yerli kadro derinliği açısından Nadir Çiftçi'yi aldık.

Daha sonra kontratı biten oyunculara yöneldik ve 2 isimle anlaştık. Kaleci Rulli ve Brezilyalı wonderkid Lincoln..

Devre arası transferlerimiz

Transferi noktaladık.

Avrupa Ligi'nde rakip CSKA'ydı. İlk maçımız İstanbul'daydı.
    Yeni transferlerimizi ne yazık ki Avrupa'da oynatamıyoruz.
    Çok umutlu başladığımızı maçı şok bir şekilde 2-0 kaybettik.
    Deplasmanda da 2-1 kaybederek, umulmadık şekilde Avrupa Ligi'ne daha şubat ayında veda ettik.

Yönetim bu şok mağlubiyete rağmen yine de sesini çıkarmadı. Onlar için önemli olan Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almaktı.

Artık tamamen lige konsantreydik.

Ligde kritik bir hafta 22. haftaydı. Beşiktaş deplasmanı..

Maçtan önce puan durumu şu şekildeydi.

Ve maç sonucu..

Beklenmedik biçimde maça damga vuran isim Atila Turan oluyordu.

Ligin 2. yarısında toplam 17 maçta 9 G, 1 B, 7 M aldık. Sizce bu şampiyonluk için yeter miydi??

Tabiki yeterli değildi ancak, rakiplerinde puan kayıplarıyla henüz 31. haftada Akhisar maçında şampiyonluğumuzu ilan ettik.

Bu güzel haberle beraber, bir de kötü haber verelim.
    Takımın en etkili oyuncularından Mayke, 7 ay sahalardan uzak kalacakmış. Öldü de söylemiyonuz mu laann, 7 ay ne

Ve Yönetimden beklenen teklif geldi..

34. haftaya geldiğimizde lig tablosu şu şekildeydi.

Ligin 2. yarısında aldığımız sonuçlar

Türkiye Kupası'nda finale yükseldik. Rakibimiz ligde hayalkırıklığı yaratan Fenerbahçe'ydi..

Sezonu 2 kupayı da müzemize götürerek noktaladık. Avrupa vizyonu olmayan bu yönetim için, bundan daha iyisi olamazdı

Oyuncularımın bu sezonki performansı

Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımla bu sezona nokta koyalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IbraKadabrA -- 13 Ocak 2016; 11:54:58 >

• valla transferler müthiş.. Muslera'yı güzel bir fiyattan satılacağının habercisi olmuş Rulli transferi. Lincoln ve diğer transferlerde çok yerinde, nokta atışı transferler olmuş bence.

Bakalım sağ bek ve diğer geri kalan alanları sezon başında nasıl güçlendireceksin, merak ettim doğrusu

7 ay sakatlık nedir yahu?!

Ligde çok fazla mağlubiyet almışsın hocam, ama önemli olan Şampiyon olmaktı. Tebrik ederim. Fenerbahçe'yi kupada yenmek ayrı bir gurur.

Yeni sezon için beklemedeyiz, hadi bakalım kolay gelsin.

• Sağol hocam.. Takımdaki geniş çaplı revizyon yüzünden takım uyumu baya sıkıntı oldu. Sezon boyunca da istikrarlı bir performans tutturamadık haliyle. Allahtan diğer takımlar da kötüydü..
  • benim oyunda en sevindigim şey ilk sezon da altyapimdan wonderkid cikmasi potansiyeli 4 yıldız üzeri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam güzel gidiyorsun her zamanki gibi başarılarının avrupada da devam etmesi dileklerimle ( MİY) nasıl o kadar yüksek sıra almış inanamıyorum biz alınca perişan olacaz bütçe yok transfer cezası
  • İlk sezon eger bjk gökhanı satarsa tek rakip trabzon kalıor Fenerbahçe cidden çok kötü pereira faktörü adam 4-4-2 den başka taktik bilmiyor tüm forvetleri sakatlansa bile 18 19 yaşındaki cocukları oynatıyor yada mevkisi forvet olmayan oyuncuları Güzel kadro kurmuşsun mikel obi dışında hiç sevmedigim bir oyuncu hani derler ya kalıbının adamı deil o türden :D Ayrıca mayke otoban yapıyor abi inanılmaz bi adam 2 sezondur 20 asistten aşagı oynamiyor ama favorim monaco Fabinho sag bek çok para istiyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rct06 -- 13 Ocak 2016; 15:40:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rct06

İlk sezon eger bjk gökhanı satarsa tek rakip trabzon kalıor Fenerbahçe cidden çok kötü pereira faktörü adam 4-4-2 den başka taktik bilmiyor tüm forvetleri sakatlansa bile 18 19 yaşındaki cocukları oynatıyor yada mevkisi forvet olmayan oyuncuları Güzel kadro kurmuşsun mikel obi dışında hiç sevmedigim bir oyuncu hani derler ya kalıbının adamı deil o türden :D Ayrıca mayke otoban yapıyor abi inanılmaz bi adam 2 sezondur 20 asistten aşagı oynamiyor ama favorim monaco Fabinho sag bek çok para istiyorlar :)

Kardeşim Mayke tam bir yıldız gerçekten. Ama işte 7 ay sakatlanması fena oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: IbraKadabrA

quote:

Orijinalden alıntı: Rct06

İlk sezon eger bjk gökhanı satarsa tek rakip trabzon kalıor Fenerbahçe cidden çok kötü pereira faktörü adam 4-4-2 den başka taktik bilmiyor tüm forvetleri sakatlansa bile 18 19 yaşındaki cocukları oynatıyor yada mevkisi forvet olmayan oyuncuları Güzel kadro kurmuşsun mikel obi dışında hiç sevmedigim bir oyuncu hani derler ya kalıbının adamı deil o türden :D Ayrıca mayke otoban yapıyor abi inanılmaz bi adam 2 sezondur 20 asistten aşagı oynamiyor ama favorim monaco Fabinho sag bek çok para istiyorlar :)

Kardeşim Mayke tam bir yıldız gerçekten. Ama işte 7 ay sakatlanması fena oldu

Gerçekte tam aradığımız adam yasini falan oynatma 1 kişi eksik çık sag koridoru ver buna gidip gelsin cidden cok iyi oyunda :) Bizim dursun başgan oyunda bile garip 3.sezon ocak ayı yaklaşırken 50$ bütce verdi 3$di bütce :) Yakında şöyle bir acıklama bekliyorum dursuk özbek acıklama: umut bulut burun ameliyatına harcadık tüm transfer paramızı bu kadro ile yola devam edeceğiz kamaoyuna duyurulur saygılarımla...:)

• Mayke'nin 7 ay sakatlanması kötü olmuş ama Großkreutz'u oynatabilirsin satmadıysan. Bir de neden Semih'i as oynatıyorsun Denayer'in yerine?
  • 2015-2016 sezonunu (1. sezonu) 2 kupayla kapatan Galatasaray'da moraller yerindeydi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Haziran ayının gelmesiyle transfer çalışmalarına başladık.

Şimdilik Temmuz ayında aramıza katılacak tek isim RULLİ.

Kiralık kulüplerinden dönecek oyuncuları da düşünerek yeni sezonun kadrosu hakkında bazı kararlar aldık. Ve bu kararlar doğrultusunda transfer politikamızı şu şekilde belirledik:

Satılacak oyuncular ise şunlar:

- Muslera: Yerine Rulli ile anlaştık

- Chedjou: 31 yaşındaki oyuncu hala para ederken elden çıkarılacak.

- Carole: Galatasaray için yetersiz

- Telles: Yerine daha iyisi bulunabilirse satılacak, yoksa kalacak.

- Kevin Grosskreutz: İyi para edeceği düşüncesiyle satılacak.

- Bilal, Hamit, Olcan, Burak: Düşün yakamızdan artık..

- Podolski: Geçen sezon bekleneni veremedi ve yaşlı. Hazır para ederken satılacak.

- Dzemaili: Satılacak.

15 Haziranda transfer sezonu açıldığında ilk imzalar atıldı.

Evet Rulli'ye rağmen Rajkovic'le de anlaştık. İlerde Rulli'yi iyi fiyata okutarak, kaleyi Rajkovic'e emanet etmek gibi bir düşüncem var.
    Gökhan Töre'yi alabildiğime sevindim. Kanatlara alternatif oyuncunu transferinin, yerli oyuncudan olması güzel oldu.
    Cengiz'i zaten hepimiz biliyoruz artık, onu da kaptık ucuza.

Transfer sezonunun açılmasıyla; Bruma, Calleri ve Lucas Romero'ya gelen teklifleri bertaraf etmekle baya uğraştım. Calleri'ye gelen 50m € luk bir teklifi geri çevirdim. Bu sezon kadromu bozmayacağım.

Beni en çok uğraştıran transfer SOL BEK oldu. O mevki için çok istediğim 2 adayım vardı. Zeca (22) ve Jorge (19).
    Zeca'nın kulübüyle 5.5m € ya anlaşmama rağmen, bizi beğenmedi, masaya bile oturmadı. Daha sonra Porto ile anlaştı.
    Jorge ise gerçekten mükemmel bir oyuncu. Kulübü bir türlü 30m € nun altına inmedi.
    Böylece sol bek transferi başka bahara kaldı ve şimdilik Telles'le yola devam etme kararı aldık.

STOPERDE de ince eleyip sık dokuduk. En son Arsenal'den Gabriel Paulista ile anlaştık.

SAĞ BEK içinse şansımız çok yaver gitti. Benim oyundaki en sevdiğim sağ beklerden olan Corchia satılacak listesine kondu. Makul fiyata onu da kattık kadroya. Mayke iyileşince napacağımı şimdiden düşünmeye başladım.

Bu transfer döneminde gelen-gidenler

Transferlerimizi, transfer politikamız doğrultusunda istediğimiz şekilde tamamlayabildik.

Teknik ekipte de bazı değişiklikler oldu. Scout ekibinin tamamını kovduk. Yeni bir scout ekibi kurduk. Yeni bir asistan menajer ile anlaştık. Bir de futbol direktörü getirdik başımıza.

HAZIRLIK DÖNEMİ

Bu sene amacımız ilk 11'de minimum değişikliğe gitmekti. Geçen seneki yaşadığımız sıkıntıyı yaşamak istemiyorduk. (takım uyumu sorunu)

"Genel antrenman"larda sadece "takım uyumu" ve "taktiğe" yüklendik. Bu sene dizilişimiz değişmese de, mentalite de bazı değişiklikler yaptık.

Geçen sezon yapmadığımız, duran top organizasyonlarımızı düzenledik.

Büyük takımlardan Roma ve M.United ile yaptığımız hazırlık maçlarında, bu takımlarla başa baş oynadık.

MÜSABAKALAR

İlk ciddi sınavımız olan SÜPER KUPA maçında bu sene rakibimiz Fenerbahçe idi.

Tutuk bir maçtı. Pozisyon yoktu desem yeridir.

Lige geçmeden önce Şampiyonlar Ligi kuramızı göstereyim.

Afedersiniz hayvan gibi gruba düştük. Gel de çık çıkabilirsen şimdi..

Ligde oynadığım 3 önemli maçtan bahsedeyim.

1.hafta

Ligin ilk haftasında, tam anlamıyla dumur olduğum maç. ilk dakikalarda 1-0 öne geçince farka gideceğimizi düşünmüştüm oysa ki.

4. hafta

Söyleyecek söz yok. Zidane'ın ekibi dağıttı bizi.

15.hafta

Biz de birine patlayacaktık

Bu arada ligden önemli bir haber geldi.

İyi hoca aldılar. Antrenmanda özellikle bizim Türk oyuncular yandı..

Şampiyonlar Ligi grubumuza dönersek, grupta her şey beklendiği gibi oldu.

Aslında iyi de oynadık ama nasıl böyle oldu anlamadım. Özellikle 1. Brugge maçı, 5-0 bitmeliydi.

Neyse en azından Avrupa Ligi'ne gidiyoruz. Avrupa sıralamamız için oraya gitmemiz daha hayırlı.

Dursun Başkan durduk yere, "Transfere mi para yatıralım, başka yönlere mi yatırım yapalım?" dedi. " Transfere" dedim.

Hemen de sonuç verdi..

SÜPER LİG'deki performansımıza gelirsek; derbilerdeki ağır yenilgileri saymazsak, muazzam bir futbol oynuyoruz..

İnanır mısınız, galip geldiğimiz maçların hiçbirinde tek bir gol dahi yemedik. Ve genelde bol gollü galibiyetler aldık. İşte takım uyumunun önemi.

Fenerbahçe'nin son 4 haftadaki puan kayıplarıyla 16. haftada ancak zirveye oturabildik..

Bu arada 17. hafta maçımızı 20. hafta gibi oynayacağız. Nedense ertelenmiş bayağı. Kar-kış-kıyametse Kayseri'de

Ocak ayı yaklaşırken, 1-2 transfer hedefimizi yoklayalım dedik. Ve transfer sezonu açıldığında

Hayallerimin sol beki JORGE, yeni Mascherano ANDRES CUBAS ve 1 yıldır yolunu gözlediğim LINCOLN aramızda.. Üçünün de WONDERKID olduğuna dikkat çekeyim.

"Galatasaray transfer yapıyordu. Ancak Dursun başkan durmuyordu. Yeter diye ağlıyordu Durukan mutluluktan. Dursun durmuyor parayı adeta saçıyordu hocasına. Hoca çaresiz..."

Başkanın durduk yere, fütursuzca transfer bütçesini arttırmasına rağmen başka girişimimiz olmadı. Ancak aramızdan bazıları ayrılmak zorunda kaldı.

Gidenlerden en çokta Corchia'ya üzüldüm. Takımın en iyilerindendi ilk yarıda. Ancak mecburdum çünkü efsane geri dönmüştü "Mayke"..

Devam edecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IbraKadabrA -- 14 Ocak 2016; 1:59:22 >

• Hocam sezon sonunda oyuncu performanslarına bakarsan, 20 maç Denayer, 18 maç Semih oynamış zaten.
  • Transferler ve ligdeki gidişat müthiş

fakat FB ve BJK maçlarında ağır mağlubiyetler almışız

Şampiyonlar liginde Real'i yine evimizde yenmemiz gözlerden kaçmadı.

Avrupa liginde rakip Ajax kötü bir kura olmuş.

Ben genel gidişatı ve yapılan transferleri çok beğendim. Sana sağ ve sol kanatta oynayabilecek bir adam tavsiye edeyim. Arjantin milli takımında kendisinden inanılmaz performans almıştım

Adı Cristian Espinoza

• Biliyorum Espinoza'yı.. İlk sene sonunda kontratı bitenlerden. Alsam mı diye düşünürken, Braga anlaştı
  • Güzel gidiyor.. Hocam geçen sene fm15'te zivkovic diye oyuncu vardı ama sendeki kanat oyuncusu değil forvet olan dağıtıyordu ortalığı yeni oyunda nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burjuva9

Güzel gidiyor.. Hocam geçen sene fm15'te zivkovic diye oyuncu vardı ama sendeki kanat oyuncusu değil forvet olan dağıtıyordu ortalığı yeni oyunda nasıl?

gayet iyi hocam.sezon başı 1m alınıyor.ilk sezon bile takımın vazgeçilmezi konumunda.
  • Antremanı asistana mı bırakıyorsun hocam, kendin mi ayarlıyorsun. Ben bi 10 maç oynadım sağlam adam kalmadı takımda, antreman ile mi alakalı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.