Şimdi Ara

FM 2016 SORULAR CEVAPLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.)Futbolcu transferlerinde bir çok alternatif teklif sunabiliyoruz yada alıyoruz.Dün kafama şu takıldı Örneğin; bir futbolcuya
    15M peşin + 20M(48 ay) +10M(50 defa forma giydikten sonra)+8M(10 kere milli maça çıktıktan sonra) = Toplamda 53M teklifle transfer ettim yada karşı taraf benden transfer etti diyelim.
    Şimdi ben yada karşı taraf bu futbolcuyu şartlar sağlanmadan (yani 50 defa forma giymeden ve 10 kere milli maça çıkmadan) başka bir takıma gönderdiğinde bu 18M ödenecek mi?

Eğer ödenmiyorsa bu durumu transferlerde lehimize veya aleyhimize kullanılabilir diye düşünüyorum.

2.)Takıma kattığım genç oyuncuları geliştirmeye çalışıyorum.Teknik personellerim, antrenman tesislerim ve altyapı tesislerim yüksek kalitede, oyuncuları alt kadrolarda takımda tutup geliştirmek mi daha avantajlı yoksa düşük kalitedeki ekip ve tesislere sahip başka takımlara kiralayıp ilk on bir oynama tecrübesine mi güvenmeliyim?

3.)Oyuncuyu kiralık gönderirken ilk onbir oyuncusu olmasını istiyorum Ancak kilit oyuncu yada as takım oynar şartı koyduğumda örneğin Rapid Wien kabul ederken rotasyon oyuncusu olabilir dediğimde M.City yada Bayern kabul ediyor oyuncu gelişimi açısından hangi seçim avantajlıdır?

4.)Sözleşme imzaladığım tüm futbolculara serbest kalma bedeli 120M maddesi koyuyorum.Sebebi ise futbolcu daha iyi kulüplere gitmek üzere aptal saptal konuştuğunda tamam kardeşim istediğim teklifi verirlerse gidersin diyordum.Gelen tekliflere de 120M çekince kulüpler vazgeçiyor yada gelen bir teklifi beklet yapıp transfer sezonu bitene kadar cevap vermiyordum sonrasında transfer düşüyordu, böylelikle hem takım kazan kaldırmıyor hemde oyuncular elimde kalıyor mutlu mesut yaşıyorduk.

Ozan Tufanda 25M serbest maddesi varmış bakmayı unutmuşum, lazio çıktı bastı parayı ozan elden gidiyor ne yapabilirim iptal red vs. bişey yokmu.?

Breel Embolo 1 sezondur bende ederi 11M gözüküyor ne yaptıysam ikna edemedim gideceğim diyor yukarıda bahsettiğim üzere gelen tekliflere yüksek fiyat çektim gitmesin diye wolfsburg kalktı bonuslarla 82M verdi inanamadım ama reddettim ancak etmez olaydım sonrasında olaylar çığrından çıktı şimdi istemesemde göndereceğim ama en fazla 49M teklif geliyor ve süre geçtikçe teklifler düşüyor bu durum oyun motorunda neye göre işliyor? Siz böyle bir durumda oyuncuların kalması ve mutlu olması için nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

5.) Duran top organizasyonlarında (Taç, Korner, Serbest vuruşlar) taktikleriniz nedir birkaç forumda paylaşımlar gördüm ama net bir şey yok. Paylaşımlara göre Biraz uğraşayım dedim pekte kolay değilmiş aradan bir oyuncuyu çekiyorsunuz diğer oyuncuların yerleri, sırası karışıyor vs. Birde oyuncu mevkileri var paylaşılan taktiğe göre mi yapmalıyız, biraz ters geldi bana. Yani taktikte AMC korner kullansın demiş ama benim MC korneri daha iyi kullanıyor.Taktikte DM leri Geride bırakmış ama benim DM lerin kafavuruş özellikler ve boyları daha uzun. Neyse anlatamadım ama Şu Duran top Organizasyonlarını adam gibi açıklayan birileri çıkarsa çok sevinirim?

NOT:Para birimi Eurodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnm -- 22 Şubat 2016; 14:07:35 >

• 1 evet ödenmiyor. Bende cogu transferimi bu sekilde yapiyorum. Hatta 50 gol attiktan sonra odeme şu kadar vs ne varsa bonus olarak koyuyorum..

2 eger altyapiniz cok iyi ve gelismis antreman tesislerine sahipseniz kendiniz u21de veya kupa maclarinda oynatmak lehinizedir.. Fakat iyi bir ligede kiralamakta ayni olcude iyidir..

Kiralarkan as takim yada kilit oyuncu olarak kiraya gonderin..

3 2 ile ayni cevap gecerli.. as yada kilit yapin hatta mevkisinide belirleyin..

4 serbest kalma maddesindeki tutar odendigi takdirde ok yaydan çıkar. maalesef yapabileceğiniz bişey yok.

5 hazir duran toplara karsiyim.. kendiniz ayarlayin.. cunku sizin oyunculariniz farkli

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 22 Şubat 2016; 16:13:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Hayır o para senden gitmez. Bu nedenle ödeme vadesiyle birlikte diğer şartları da ne kadar uzun tutabilirsen lehine olacaktır.

2- Tesislerinle birlikte hangi ülkede oynadığın ve o ülkedeki tesisleşme ile ilgili bu durum. Yani eğer Türkiye ligindeysen oyuncularını doğal olarak 2.lig, PTT ve en iyi ihtimalle de Mesin İY vs. istiyor. O takımların da maç yaptığı stadların tarla olduğunu göz önüne alırsan çok fazla şey kazanmayacaktır teknik açıdan oyuncular. Ama İngiltere Hollanda gibi liglerdeysen düşünme kirala geç :)

3- Kiralık gittiği takımda 11 oynaması, potansiyelini açığa çıkarması ve güç kazanması açısından daha faydalı olacaktır.

4- Bu durumda yapabileceğin pek bişey yok açıkçası. Ya teklifler daha gelmeden(diğer kulüpler izlerken) oyuncuya iyi bir sözleşme önerip o seneyi kurtaracaksın, ya da oyuncu gitmek istiyorum diye seninle konuştuğunda da biraz sert bir tavır gösterip otur yerine senin işin değil diyeceksin. (Seçeneklerden "orada 11 oynayacağını düşünmüyrum, kendini orada geliştiremezsin" seçeneği de işe yarıyor.) Ama bu da kumar tabii çok ters teptiği de oldu bunun, oyuncunun karakteriyle alakalı daha çok :)

5- Taktiklerden duran toplara geldiğinde listeli bir şekilde hangi oyuncunun kornerde hangi oyuncunun frikikte hangisinin penaltıda ne kadar iyi olduğunu görebiliyosun.
    Burada benim önerim duran topları en yetenekli ve ters ayaklı oyunculara kullandırmak. Atıyorum Caner Erkin sağdan kullanırken, Rvp soldan kullanıyor gibi. Kornerlerde genelde ön direk ya da arka direğe ortalatıyorum topu, kafa vuruşu en iyi olan stoperi de hedef oyuncu seçiyorum.

Umarım işine yarar, başarılar!

• cevaplar için teşekkürler.kariyerini ilgiyle takip ediyorum
  • DenizGuc D kullanıcısına yanıt
    Cevaplar ve ilginiz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: vnm

cevaplar için teşekkürler.kariyerini ilgiyle takip ediyorum

Ben tesekkur ederim, yardimci olabildeysem ne mutlu

• Malumunuz oyun içinde kaliteli Türk oyuncu bulmak pek mümkün değil bende 21Y ve 19Y altı 4-5 yıldız potansiyelli oyuncuların bir çoğunu alıp ileride işe yararlar umudu ile alt kadrolara veya kiralık olarak gelişmeye bıraktım :)

Ancak transfer öncesi potansiyeli 4 veya 5 yıldız gözüken oyunculardan birkaç tanesinin potansiyelleri transfer sonrası 3,5 veya 4,5 olarak gözüktü. potansiyeller deki bu düşüş neden kaynaklanıyor acaba?

Aklıma ilk gelen gözlemcilik oldu ama zaten oyuncuların gözlemlemesi %100 dü.Oyunculardaki bu potansiyel değerleri sabit değil mi, geliştirirsem artar mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ygs 2014 Türkçe eser sorusu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Malumunuz oyun içinde kaliteli Türk oyuncu bulmak pek mümkün değil bende 21Y ve 19Y altı 4-5 yıldız potansiyelli oyuncuların bir çoğunu alıp ileride işe yararlar umudu ile alt kadrolara veya kiralık olarak gelişmeye bıraktım :)

Ancak transfer öncesi potansiyeli 4 veya 5 yıldız gözüken oyunculardan birkaç tanesinin potansiyelleri transfer sonrası 3,5 veya 4,5 olarak gözüktü. potansiyeller deki bu düşüş neden kaynaklanıyor acaba?

Aklıma ilk gelen gözlemcilik oldu ama zaten oyuncuların gözlemlemesi %100 dü.Oyunculardaki bu potansiyel değerleri sabit değil mi, geliştirirsem artar mı?

Oyuncunun yıldızları gözlemcilerin öngörüsü yani değerlendirmesi ile alakalıdır.

Takımda yani kadroda düşük veya yüksek gözükmesi asistan menejerin yeteneği ile alakalıdır..

Gözlemcinizin değerleri 20/20 olup asistan menejerinizin değerleri 15/15 ise kadroda farklı gözükür.

Bunun sebebide kadroda değerlendiren asistan menejerler olduğundandır..

Deneme amaçlı 10/10 bir gözlemci ve 20/20 bir gözlemcinin oyuncuya vereceği değer ve potansiyel değer farklıdır.

• Vatandaşlığa geçmesi için napabiliriz ? 5 sezon oldu mesela artık sınava falan girsinler de vatandaş olsunlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger70

Vatandaşlığa geçmesi için napabiliriz ? 5 sezon oldu mesela artık sınava falan girsinler de vatandaş olsunlar :D
    quote:

Orijinalden alynty: danger70

Vatanda?ly?a geçmesi için napabiliriz ? 5 sezon oldu mesela artyk synava falan girsinler de vatanda? olsunlar :D

süpersin ben daha 5. sezona gelemedim ancak planlarım 3-4 futbolcuyu takımda tutup vatandaşlığa geçirmek, bir gelişme yaşanırsa ve bilgilendirirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnm -- 25 Şubat 2016; 16:44:12 >
  • öncelikle cevap için teşekkürler.

O zaman en sağlıklı değerler için değerlendirmesi yüksek olana itibar etmeliyiz değil mi? gözlemci, asistan farketmeden hangisinin değerlendirme yetenekleri fazlaysa 20/20 mesela onun yorumu doğrudur yani.

Gözlem takip listesinde (öneri, yetenek, potansiyel) şeklinde 3 ayrı yıldız değeri çıkıyor.Ben önerinin gözlemci değerlendirmesi, yetenek ve potansiyelin ise sabit değerler olduğunu düşünmüştüm.

Edit:abi niye her yazdığım msj da türkçe karakterler çıkmıyor editlemek zorunda kalıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnm -- 25 Şubat 2016; 17:14:02 >
  • Ben daha cok genie scout kullaniyorum oyuncu bulmak icin.. cunku oyunda serbest olan ve yeni cikan regenlerin hepsini goremiyorum..

Bunun disinda oyun icinde bir adama bakarken mutlaka en iyi gozlemcimi secip oyuncunun raporuna oyle bakiyorum..

• 5 m zarar edersek ne oluyor puan mı siliniyor ? Klüb iflas etmesi yada ceza olarak ligden düşürülme var mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alynty: danger70

Vatanda?ly?a geçmesi için napabiliriz ? 5 sezon oldu mesela artyk synava falan girsinler de vatanda? olsunlar :D

süpersin ben daha 5. sezona gelemedim ancak planlarım 3-4 futbolcuyu takımda tutup vatandaşlığa geçirmek, bir gelişme yaşanırsa ve bilgilendirirsen sevinirim

Hocam yabancı forumlara baktım öğrendim. İngilteredeyım oyuncunun bilgi uyruk kısmında gün sayısı var . 1800 gün mesela ingiltere için o günü doldurması gerekiyor sonrasında onun tercihi sanırım kendi seçiyor isterse.

5 sezon aslında zorlamayla oldu. Zivkovic lozano falan gelişti ve takım şahane oldu bırakamıyorum o yüzden :D

• Geçen sezon Fenerbahçe ile CL de ve ligde şampiyon oldum. Yeni sezon başladı ve geçen sene lig2. si olan gs CL’de gruplara kalma maçları oynuyor.

CL şampiyonu takımın diğer sezonda direkt gruplardan başlaması ve lig şampiyonu da aynı takım olduğundan lig şampiyonun yerine lig 2. sinin direkt gruplardan başlaması, lig 3.sününde gruplara kalma maçları oynaması gerekmez miydi?
  • Arkadaslar internette buldugum wonder kidi oyuna girip adini yaziyorum cikmiyor neden acaba ?? O ulkeye gozlemci gondermidigm icin mi mesela manchester united ta Marcus Rahford var oyunda arama bolumune yazdim cikmadi manchester united kadrosuna girdim tum oyunculari goruntule felan dedim ama yine cikmadi gozlemcimi gondermem lazim o ulkeye ?

Birde fenerbahcedeyim zivkovic i alicaktim ilk sezon takim bonservis istiyo temsilcisi bonservis istiyo onlara para versem tesis yapamam 1 yil bekliyip bonservissiz mi alayimm

• quote:

Orijinalden alıntı: Unbelievable7

Arkadaslar internette buldugum wonder kidi oyuna girip adini yaziyorum cikmiyor neden acaba ?? O ulkeye gozlemci gondermidigm icin mi mesela manchester united ta Marcus Rahford var oyunda arama bolumune yazdim cikmadi manchester united kadrosuna girdim tum oyunculari goruntule felan dedim ama yine cikmadi gozlemcimi gondermem lazim o ulkeye ?

Birde fenerbahcedeyim zivkovic i alicaktim ilk sezon takim bonservis istiyo temsilcisi bonservis istiyo onlara para versem tesis yapamam 1 yil bekliyip bonservissiz mi alayimm

Öncelikle oyunun orijinal mi korsan mı bilmiyorum? Korsansa zaten normaldir diyeceğim, ancak oyun orijinal ise aklıma gelen ilk şey kariyer açarken oyun içerisinde bazı ligleri seçmemiş olabileceğindir. Oyun database düşük seçildiğinden bazı oyuncuları bulamıyor olabilirsin.Benimde belli birkaç antrenörü bulmada sıkıntım vardı ilk kariyerimde ancak yeni açtığım kariyerde çıkıyor bu isimler.

Zivkovic konusunda da seçim sana ait sözleşme süresi bitmeye yaklaştıkça fiyatı da o derece düşüyor ben 1M almıştım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Unbelievable7

Arkadaslar internette buldugum wonder kidi oyuna girip adini yaziyorum cikmiyor neden acaba ?? O ulkeye gozlemci gondermidigm icin mi mesela manchester united ta Marcus Rahford var oyunda arama bolumune yazdim cikmadi manchester united kadrosuna girdim tum oyunculari goruntule felan dedim ama yine cikmadi gozlemcimi gondermem lazim o ulkeye ?

Öncelikle oyunun orijinal mi korsan mı bilmiyorum? Korsansa zaten normaldir diyeceğim, ancak oyun orijinal ise aklıma gelen ilk şey kariyer açarken oyun içerisinde bazı ligleri seçmemiş olabileceğindir. Oyun database düşük seçildiğinden bazı oyuncuları bulamıyor olabilirsin.Benimde belli birkaç antrenörü bulmada sıkıntım vardı ilk kariyerimde ancak yeni açtığım kariyerde çıkıyor bu isimler.

Zivkovic konusunda da seçim sana ait sözleşme süresi bitmeye yaklaştıkça fiyatı da o derece düşüyor ben 1M almıştım.

Ben futbol manageridaha once hic oynamadigimicin internetten bedava indirdi deneme amacli . Orijinal alacaktim 100 tl diyo cok pahali 10 20 lira olsa keske

Yeni kariyer acmam mi lazim acaba yoksa korsan oldugu icin ise yaramaz mi

• Unbelievable7 kullanıcısına yanıt
    Valla oyun korsan olduğu için bir şey diyemem.Sanırım deneyip öğrenmelisin yada korsan oynayan arkadaşlar bilgi verebilir belki.
    Birde forumun eski konularında korsan oyun için düzgün yama crack vs. bahsediyolardı belki düzeltmelerle düzgün çalışıyordur artık.
  • quote:

Valla oyun korsan olduğu için bir şey diyemem.Sanırım deneyip öğrenmelisin yada korsan oynayan arkadaşlar bilgi verebilir belki.
    Birde forumun eski konularında korsan oyun için düzgün yama crack vs. bahsediyolardı belki düzeltmelerle düzgün çalışıyordur artık.

Allah senden razı olsun kardeşim.

Kariyeri seçerken database küçük seçmiştim ülkeleri felanda seçmemiştim şimdi 71 bin futbolcu seçtim 3 tane yabancı dil seçtim ( portekizce,ingilizce, ispanyolca)

sağolasın Marcus Rashford diğer kariyerimde çıkmıyodu ama şimdi çıktı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.