Şimdi Ara

FM verici üzerindeki transistörleri bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok önceden gemini marka FM verici satın almıştım. Ama üzerindeki transistörler yandı. Bu verici üzerindeki transistörleri ve variable kondansatörü tanıyan bilen var mı acaba? Transistörlerin üzeri silinmişti. Elimde devre şeması yok tek bulabildiğim bu resim.
    Üzerinde Gemini FM verici 4W yazıyodu.
    4Watt olduğu da şüpheli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrogenius -- 17 Eylül 2007; 1:19:40 >

• trimer kondansatör 10-40pf arası bişeydir ama yanan transistörleri görmek lazım üserinde hiç mi yazı yoktu
    tamamen sallıyorum ama bf serisi bi yüksek frekans transistörü olabilir araştırmal lazım
  • Sizdeki devrenin epey bi benzeri olan Kaan marka FM verici var çekmecemde.
    Üzerindeki transistörlerin ikiside BD137.
  • Benzeri derken üzerindeki malzemeler aynı mı? Bu arada 8 bacaklı entegre LM741. Devre üzerinde bobin yok ayrıca baskı devre üzerinde de bobine benzeyen uzun hat pek yok.
  • Evet entegre bildiğimiz 741, bobin yok ve transistörler birbirine ters duruyor. Resimden anladığım kadarıyla %90 aynı diyebilirim. Sizdeki devrede pek tel köprü göremedim sadece, bendekin de epey var.
  • Sanırım şema aynı baskı devrede farklılıklar var hatta bende de transistörler ters duruyo.
    Teşekkürler sağolasın...
    Kolay gelsin...
  • bd 136 veya 135

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mubtela -- 17 Eylül 2007; 20:14:32 >
  • Bi karar versek .
  • Mükemmell ....
    Çok sağol....
  • aynı devreden bende var bd 137
  • abi 4watt bile degil ama devreye göre baska trasistörler kullanabilirsin tansistörleri biraz arastırr.
  • dostum bende çok sağlam bir FM verici var. İstersen bir ara vereyim dene.
  • bd serisidir kesin sen kullan bişi olursa buraya yazarsın ama ii araştır npn yerine pnp takarsın sonra gümsana söliyim kesin bd dır zaten bunlar o kadar abartılacak devre degiller yani düzgün takarsan çalışır
  • yardım edddinnn!!!!

gemini sözde 4w fm vericiden bendede var çok memnunum bd 137 kullanıyo kazınmış olanlara duyurulur...

teleskobik antenle çalışan bu vericiyi eski bi uydu alıcısi kutusuna monte ettim eksiyi şasiledim.vs..

1,5m teleskobikk taktım mic girişine line in yaptım...

1.katta oturuyorum 6. kata çıkardım mp3 çalar bağladım ve yaklasık 600 m yarıçapında bi alana yayın yapıyo.

bas ve tizleri gayet iyi iletiyo. BU ARADA 9-18V LA ÇALIŞIR YAZIYO 12V 4AH KURU AKÜ İLE ÇALIŞTIRDIM!

gelelim soruya!!!!!

BU VERİCİNİN YAYIN MESAFESİNİ ARTTIRMAK İÇİN NELER YAPABİLİRİM...
    TRANSTÖRLERDEN İYİ ANLAMIYORUM...
    BD 137 DEĞERLERİNDE DAHA YÜKSEK GÜÇ VEREN Bİ TRANSTÖR VAR MIDIR NOSU NEDİR???

FAZLA DİİL 600 ALDIĞIM YAYINI 1KM YE FALAN ÇIKARMAK İSTİYORUM !

NASIL YAPARIZ ARKADAŞLAR YARDIM EDİN AKLIMA İLK GELEN TRANSTÖRLERLE OYNAMAK OLDU FARKLI Bİ FİKRİ OLAN!!!

TRASTÖRLERE İYİ Bİ SOĞUTUCU BAĞLADIM VERİLEN ENERJİYE,LİNE İNDEN GİRDİĞİN DEĞERE GÖRE FREKANS DEĞİŞİYOR..MESELA 103,4 E AYARLADIM MP3 ÇALARLA PC YE TAKIYORUM SESİ YÜZDE 5 ORANINDA AÇIYORUM 104,4 FALAN OLUYOR.

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM BÖLE Bİ DEVRE ÜZERİNE DEDİĞİNİZ PLL LERDEN FALAN TAKILABİLİRMİ

TEK KABLO ÇIKIŞ VAR TELESKOBİK DİPOL ANTEN FALAN BAĞLAMAK İÇİN ANTEN ÇIKISINI ÇİFT YAPABİLİRMİYİZ...

• cıkış transistörünü ayrı besle ve voltajını arttır.
    şemasını cizip verirsen belki daha iyi olur
  • fm yayını yapmak yasaktır yakalanırsan başına bela alırsın o vericinin 4 watt erdiğini bırak 1 watt bile verdiğini zannetmiyorum.eğer çıkışı güçlendirmek istiyorsan fm ampfilier yapmalısın 7 wattlık bir amfi ile açık alanda 5 km ye yakın yayın yapabilirsin iyi bir antene.şehir içinde ise bu mesafe 1-2km ye kadar düşebilir.biraz araştır derim 2sc1971 di galiba bu tr ile yapılan 7 wattlık çıkış katı olması lazım

bu arada diğer sorunu görmemişim

frekansın kayması devrenin dandik olmasından devrene bir pll kontrolü eklersen frekanstaki kaymayı engellersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 22 Ekim 2007; 1:39:27 >
  • arkadaşlar bende çok basit tek transistörlü fm verici var malzeme sayısı oldukça fazla devre 1,5v kalem pille çalışıyor ve ses kalitesi mükemmel açık alanada 40 mt yayın mesafesi var ve frekans kolay kolay kaymıyor ayrıca devredeki bobin çok basit ve trimer kondansatör yok frekans falanda kaymıyor mükemmel devre yakında burayada eklerim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.