Şimdi Ara

Fm Verici Yaptım [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yine can sıkıntısından bir proje yaptım. Aslında uzun zamandır yapmayı planlıyordum, geçenlerde bir sitede paylaşıldığını görünce yapayım bari dedim. Masrafı yaklaşık 40 tl oldu. Bazı parçaları piyasada bulmak zor. yerine muadillerini kullanmak gerekiyor. RF power transistör olarak 2N3553 kullandım. devre bu haliyle 1.5W gücünde. Bildiğiniz gibi FM bandında bir kanalı uzun süre işgal etmek suç. Devreyi yapacak arkadaşların bunu göze alarak işe başlamalarında fayda var. Herşeye rağmen o devreyi çalıştırmanın verdiği zevk paha biçilemez...

Fm Verici Yaptım [SS]

Fm Verici Yaptım [SS]

Fm Verici Yaptım [SS]

Kaynak

http://pira.cz/entx4.htm

• Merhaba. Ne kadar mesafede etkili denediniz mi acaba?
  • devreyi tam anlamıyla test edemedim. şu an için yaptığım testlerde ev içinde yayın kalitesi oldukça iyi. piyasada BBY40 bulamadığımdan BBY51 kullanmıştım. bundan dolayı ufak tefek sorunlar yaşıyorum. frekans ayarını manual yapmam gerekiyor.en kısa zamanda parçaları değiştirip test yapıcam. ayrıntılı sonuçları yazarım..
  • vala pic li bu devre tam çalışanı bunun frekans kaydırmaz temizde bi sesi olmalı topraklandığında

7-15 watt bir çıkış katı ile kullanıldığında açık alanda 20 km ye kadar yolu var .. çalışmaların sonucunu yazarsan sevinirim

devre süper olmuş plaket fln ..
  • ayrıca seste stereo gördüğüm kadarı ile...buda ses kalitesini arttırır...
  • kaynak sitede aynı devrenin bir kaç seçeneği var. çıkış transistörü 2CS1971 kullanılırsa çıkış gücü 5-7w civarında olabiliyor. evet devre pic li. ama devreyi asıl kontrol eden TSA5511 PLL entegresi. Piyasada 2SC1971 bulmak zor. bulsanız bile orjinal değil. duydğum kadarıyla firma artık bu ürünü üretmiyormuş. bu devrede kullanılabilecek en yakın muadili 2N3553 fiyatı 6 dolar. devre malesef stereo değil. 2. konnektör RDS girişi için. yinede uygun koşullarda yayın mesafesi ve kalitesi oldukça iyi. normalde dirençleri %1 toleranslı ve metal film kullanmak gerek. bizim piyasada bulmak zor olduğundan %5 toleranslı karbon direnç kullandım. aslında piyasda var ama sahte. yani aynı direncin maviye boyanmış hali. kullanmamak daha iyi.. şu anda 4cm lik ufak bir anten ile ev içinde sorunsuz yayın yapabiliyorum. söylediim gibi varikap diyotlar yeterli olmadığından frekans ayarı sorun oluyor. devreyi yapmak isteyenlere her türlü yardımcı olurum. sitede pcb dosyası gif formatında verilmiş. bunu en iyi kalitede istenilen boya getirmek biraz uğraştırdı. isteyen olursa elimdeki dosyaları upload ederim. saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.