Şimdi Ara

fn tuşu ile parlaklık ayarlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha önceki konuları araştırdım ancak oradaki çözümler işe yaramadı.
    msi gv62 7rd 1617xtr modeline windows 8.1 pro yükledim.ekran kartını nvida nın sitesinden güncellettim.sonra driver booster programı ile driverleri güncelledim ancak fn tuşu ile ses acıp kapatıyor ama parlaklık ayarlanmıyor.windows 8.1parlaklık ayarlama yazıyorum başlat menüsüne oradada bu özellik kullanılmıyor tarzında bişey söylüyor.bunun bir çözümü varmı ?

• https://www.youtube.com/watch?v=BZw3wD8oTRI

Ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor. Videoyu izleyerek yapabilirsin. İsimleri tam hatırlıyamadığım için çeviremiyorum. Simgelere bakarak yapabilirsin.

Edit:
    İsimleri hatıradım. Başlat menüsüne aygıt yöneticisi yazarak aygıt yöneticisini aç. Orada görüntü bağdaştırıcından ekran kartını seç ve sağ tuşla güncelleştir de. Bilgisayarı tarayı seç ve listeden seçme seçeneğini seçerek uygun seçeneği seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eshnud -- 19 Aralık 2017; 20:22:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eshnud

https://www.youtube.com/watch?v=BZw3wD8oTRI

Ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor. Videoyu izleyerek yapabilirsin. İsimleri tam hatırlıyamadığım için çeviremiyorum. Simgelere bakarak yapabilirsin.

Edit:
    İsimleri hatıradım. Başlat menüsüne aygıt yöneticisi yazarak aygıt yöneticisini aç. Orada görüntü bağdaştırıcından ekran kartını seç ve sağ tuşla güncelleştir de. Bilgisayarı tarayı seç ve listeden seçme seçeneğini seçerek uygun seçeneği seç.

malesef dostum hem gtx1050 için hemde dahili için aynı şeyleri yaptım ama halen calismiyor.ses açma kapama calisiyor ama bu çalışmıyor niye anlamadım :(

• Parlaklık kenbdi kendine değişiyorsa otomatik ayarını kapatmak gerekebilir.

İstersen tuşun çalıştığına emin olabilirsin. F5 gibi bir tuşsa kullanmamış olabilirsin. Ama zannetmiyorum bence sorun sürücüde.

Sürücüyü direk İntelden indirmeyi deniyebilirsin.

Windows güncellemeyle sürücüyü yüklemeyi deniyebilirsin. Belki düzgün çalışan bir sürücü yükler.

Klavyede Windows tuşu + R ye basıp regedit yazıp entera bas. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001e git. Nolur nolmaz bu iki değeri değiştirmeden önce not al. Sorun yaşarsan güvenli modda açıp değerleri eski haline getirebilemn lazım. KMD_EnableBrightnesslf2 ve KMD_EnableBrightnessInterface2 değerlerini bulup 0 yapıp reset at.

Büyük olasılıkla sorun driverda. Oyun gibi 1050yi kullandığın bir uygulamada parlaklığı değiştirmeyi denedin mi ? 1050nin sürücüsünde sorun olmaması lazım. Sitesinden Win10 sürücüsünü deneyebilirsin. Msi'ın forumunda başlık açarsan belki birinde çalışan bir sürücü vardır.

Daha önce ben de Win 8.1 olan bir laptopa Win 7 kurup driverdan kaynaklı sorunlar yaşamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eshnud

Parlaklık kenbdi kendine değişiyorsa otomatik ayarını kapatmak gerekebilir.

İstersen tuşun çalıştığına emin olabilirsin. F5 gibi bir tuşsa kullanmamış olabilirsin. Ama zannetmiyorum bence sorun sürücüde.

Sürücüyü direk İntelden indirmeyi deniyebilirsin.

Windows güncellemeyle sürücüyü yüklemeyi deniyebilirsin. Belki düzgün çalışan bir sürücü yükler.

Klavyede Windows tuşu + R ye basıp regedit yazıp entera bas. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001e git. Nolur nolmaz bu iki değeri değiştirmeden önce not al. Sorun yaşarsan güvenli modda açıp değerleri eski haline getirebilemn lazım. KMD_EnableBrightnesslf2 ve KMD_EnableBrightnessInterface2 değerlerini bulup 0 yapıp reset at.

Büyük olasılıkla sorun driverda. Oyun gibi 1050yi kullandığın bir uygulamada parlaklığı değiştirmeyi denedin mi ? 1050nin sürücüsünde sorun olmaması lazım. Sitesinden Win10 sürücüsünü deneyebilirsin. Msi'ın forumunda başlık açarsan belki birinde çalışan bir sürücü vardır.

Daha önce ben de Win 8.1 olan bir laptopa Win 7 kurup driverdan kaynaklı sorunlar yaşamıştım.

cevabın için teşekkürler

regedit olayını denedim ancak kmd yazan şeyler orada yok.yarın msi sitesindeki w10 için önerilen tüm driverları indirip yüklemeye calisicam.zaten touchpad de de sorun çıktı aşağı yukarı kaydırma olayı çalışmıyor.driver buldum yüklemeye calistim başarısız diyip yüklemedi.

bu arada laptop freedos idi msi sitesindekileri indirdiğimde hiç sorun yaşamadan kullandım ancak w10 kullanamadığım için 8,1 e döndüm bu seferde bir sürü sorun yaşıyorum.

bu arada masaüstünde sağ tık yaptığımda sadece nvdianın logosu var.w10 da intelinde logosu olurdu.halbuki intel driverinide yükledim.niye öyle oldu anlamadım

• Hp'nin kendi driverınıdaki bir registery dosyasındaki yanlış değeri saymazsak internetde başka çözüm bulamadım. Parlaklık sorunun Msi'ın yada Intel'in sitesindeki driverlarla çözülmesi lazım. Bazı driverları hata verip yüklenmeyebilir. Umarım sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlarsın.

Belki koymuşlardır diye driver için önce Msi'ın sitesine bakmıştım. Daha önce orjinal sürücüleri tek tek yüklemek yerine topluca 3. parti yazılımla işi çözüp sorun yaşıyanları görmüştüm.

Sağ tuş menüsün de driver kurulum esnasında bunu yükleme demezsen hallolması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.