Değerli arkadaşlar merhabalar, Uzun zamandır kullanmakta olduğum 9.6'larımı değiştirmek istiyorum. Malum 9.6'ların ses kalitesini anlatırken hep önünde bir perde varmış gibi çalıyor ve tizleri yetersiz denir. Bende böyle düşünenlerdenim. Fiyat ve performansı ile mutlu eden ve bizlere hizmet eden 9.6'ları hakikaten fark yaratacak değiştirdiğime değecek hoparlörler ile değiştirmek niyetindeyim. 9.6'ları Nad C-352 amfi ve Marantz CD çalar ile kullanmaktayım. Paradigm ve Polk Audio dinleme imkanım oldu açıkcası 9.6 dan sonra ne dinlesem tüm sesleri daha ayrıntılı duymaya başladım. Focal'i hep duyarım. Yerli kaynaklarda Focal'in yeni serisi aria için bir yorum ve teste şu ana kadar rastlamadım. İnternet ortamında yabancı kaynaklardan biraz bilgi edindim. Gerek kozmetik yapı ve gerekse teknik yapısı ile Aria 936 ve 948 serisi ilgimi çekmekte ve bu markaya yoğunlaştım. Ancak aria serisini dinleme fırsatım olmadı. Şimdilik NAD C 352 ile sürmeye çalışacağım Focal 936 ve 948 için ne dersiniz. Elimdeki amfinin 936'yı dahi rahatlıkla sürebileceğini düşünmüyorum. Genellikle latin, akustik kayıtlar,rock, lounge ve ( Bocelli, İl Divo tarzı ) senfonik albümler , Pink Martini tarzı albümleri yoğun olarak dinlemekteyim. Siz değerli arkadaşların Focal 936 ve 948 için düşüncelerini almak isterim. Sizce 9.6' dan sonra sahne ve detay olarak fark yaratacak hoparlör arayışıma Focal Aria Serisi cevap verebilecekmidir. Değerli görüş ve düşüncelerinizi almak isterim.
Arkadaşlar, bu focal 936 ve 948'i pek satın alıp kullanan yok galiba. En doğrusunun gidip dinlemek hatta kendi amfimle dinlemek olduğunu biliyorum. Konuyu focal bazında açmış olsam da alternatif marka önerilerinize de açığım. RX8'leri de araştırmaya başladım.
foxbats
kullanıcısına yanıt
Ben dinlediğin müzik türlerine ve elindeki amfiye göre aşağıdakilerin daha uygun olacağını düşünüyorum.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler, Pro AV'de kısa bir süre Polk Audio RTİ dinlemiştim. Monitör Audio RX8'i araştırıyorum. Çok sık duyduğum bir hoparlör. Sanıyorum RX8 yenilenmiş ve Silver 8 diye satılıyormuş. Fiyat olarak Focal'den daha makul duruyor. Mutlaka dinlemeye gideceğim. Diyorum ya 9.6 dan sonra sahnesi geniş detayları alabileceğim hoparlör almak istiyorum. Yani değiştirdiğime deymeli.
Başlık focal oldu ancak öneriler doğrultusunda (daha doğrusu Hı-Def-Man arkadaşın önerisinden başka da öneri almadım zaten) forumu okuyorum tarıyorum. Söylenen şu; Paradıgm, Monıtor Audıo , Polk HT hoparlörleridir ancak bu durum bunların stereo da kullanılmayacağı anlamına gelmiyor. İşin doğrusu elbetteki kendi amfimle (Nad C-352) ile gidip dinlemek bunu SRC'de inşallah yakın zamanda yapacağım. Kullanan arkadaşlardan bir fikir edinmek adına diyorum ki; siz olsanız WF 9.6'nın yerine ikame edilmek üzere Paradıgm 11 s7 , MA RX8 (S8) ve Kafkasyalı arkadaştan başka kullanan yok ama yeni focal aria 926-936 arasında bir kağıt üstü kıyaslaması yapmak durumunda kalsanız sıralamanız nasıl olurdu.
Olay subjektif tamam ama deneyimleri de dikkate almak gerekir diye düşünmekteyim. Düşünceleriniz vereceğim satın alma kararında yön gösterici olacaktır. Şimdiden teşekkürler.