Test aracını kullandım baya hoşuma gitti. Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. ayda 1000 1200 km yapıyorum dizel almak mantıklımı. Yakıt söylendiği kadar az mı gerçekte çünkü baya ii gidiyo. Aklımın bi köşesinde de honda civic 1.6 premium 125 hp. fiyat ta ii ama yedek parça ve ikinci eli nasıldır bilmiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
simdi Kadıköy de Nargilemi içerken ve önümdeki ice tea dan yudum alırken size yazıorum 30 milyona dun 4 kisi klima kapali goztepeden sapancaya gittik geldik sehir ici yoldan D-100 den yani 30 Milyona Gidis Donus. fena deildi kah yeri geldi gazladık kah yanladık kah yavaş gittikl :)
quote:
Orijinalden alıntı: CYBORGZ
simdi Kadıköy de Nargilemi içerken ve önümdeki ice tea dan yudum alırken size yazıorum 30 milyona dun 4 kisi klima kapali goztepeden sapancaya gittik geldik sehir ici yoldan D-100 den yani 30 Milyona Gidis Donus. fena deildi kah yeri geldi gazladık kah yanladık kah yavaş gittikl :)
Focusla ilgili herşey topicine bakabilirsinCivici boşver Focus al
quote:
Orijinalden alıntı: FullPerfromance
Focusla ilgili herşey topicine bakabilirsinCivici boşver Focus al
Alıntıları Göster
evet benim videoda var orda saka bir yana gercekten girip bak kararini oyle ver
abi yeni civic le focus karşılaştırılamaz. tabiki civic... civic in yeni kasası süper olmuş(özellikleri saymama gerk yok her şey ortada) zaten aralarında pek fiyat farkıda yok aman dolduruşa gelme derim
quote:
Orijinalden alıntı: ycl775
abi yeni civic le focus karşılaştırılamaz. tabiki civic... civic in yeni kasası süper olmuş(özellikleri saymama gerk yok her şey ortada) zaten aralarında pek fiyat farkıda yok aman dolduruşa gelme derim
1000 km yapıyosan ayda TDCİ focus sana yakışır Al focusunu otur aşağıya.Ne demişler alırsın Ford olursun Lord.Boşuna demediler bu lafı.
quote:
Orijinalden alıntı: EmRSrL
1000 km yapıyosan ayda TDCİ focus sana yakışır Al focusunu otur aşağıya.Ne demişler alırsın Ford olursun Lord.Boşuna demediler bu lafı.
Alıntıları Göster
Focusla ilgili herşey topicine bakabilirsin Civici boşver Focus al
Focusla ilgili herşey topicine bakabilirsin Civici boşver Focus al
Alıntıları Göster
farkında isen focus al diyenlerin hepsinin imzası ford
eğerki klasik araba severim abicim ben diosan focus ama böyle yenilikci birascıkda sporumsu genç işi diosan civic ,sedan hb fark etmes ikiside cok güzel spor hale sokulabilio
quote:
Orijinalden alıntı: HeaDMasH
farkında isen focus al diyenlerin hepsinin imzası ford
eğerki klasik araba severim abicim ben diosan focus ama böyle yenilikci birascıkda sporumsu genç işi diosan civic ,sedan hb fark etmes ikiside cok güzel spor hale sokulabilio
Alıntıları Göster
walla beni dinlersen focus al yeni kasa civiclerin cok arıza yaptıgını ve aracı iade edebilmek için bahane aradığını söyleyen bi arkadaşımız vardı ama karar senin ama bence:
FEEL THE DIFFERENCE
quote:
Orijinalden alıntı: volcano022
walla beni dinlersen focus al yeni kasa civiclerin cok arıza yaptıgını ve aracı iade edebilmek için bahane aradığını söyleyen bi arkadaşımız vardı ama karar senin ama bence:
FEEL THE DIFFERENCE
Alıntıları Göster
yaw kardesim ne bu az km. yapacaxan "dizel alma!" muhabbeti, ayar oluyorum. sanki satarken dizeli benzinli fiyatına satıyoruz da bu tip yorumlar yapıyolar. ne olursa olsun dizel olsun! hem kalkışta hem de düz yolda butun benzinlileri asfalta yapıştırırsın...
quote:
Orijinalden alıntı: yekho
yaw kardesim ne bu az km. yapacaxan "dizel alma!" muhabbeti, ayar oluyorum. sanki satarken dizeli benzinli fiyatına satıyoruz da bu tip yorumlar yapıyolar. ne olursa olsun dizel olsun! hem kalkışta hem de düz yolda butun benzinlileri asfalta yapıştırırsın...
Alıntıları Göster
Dizel araba için satın alırken verilen 4.000 YTL civarı farkın kapanması için 50.000 km. yol yapılması gerekiyor. Ayda 1200 km.x12 ay=14.400 km. yapar. Dediğim farkın kapanması senin için en az 3 sene geçmesi gerekir.
Ben dizeli mecburiyetten(C-max'te otomatik vites almak için dizelden başka seçenek yok) aldım.Ne pişmanım ne de memnunum. Seçeneğim olsaydı benzinliyi seçerdim.4.000 lira cebimde kalırdı.
Ben fanatik bir şekilde Focus al demeyeceğim.Honda yeni çıktığı için bir çok bebeklik hastalığı vardır.Bu hastalıklara katlanabileceksen istediğini al. Hatta 3.seçenek niye bakmıyorsun?(Jetta veya Corolla gibi)
Benim Ford alma nedenlerimden bir diğeri de %10'luk koç holding çalışanı indirimi...
Ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: egeliefe
Dizel araba için satın alırken verilen 4.000 YTL civarı farkın kapanması için 50.000 km. yol yapılması gerekiyor. Ayda 1200 km.x12 ay=14.400 km. yapar. Dediğim farkın kapanması senin için en az 3 sene geçmesi gerekir.
Ben dizeli mecburiyetten(C-max'te otomatik vites almak için dizelden başka seçenek yok) aldım.Ne pişmanım ne de memnunum. Seçeneğim olsaydı benzinliyi seçerdim.4.000 lira cebimde kalırdı.
Ben fanatik bir şekilde Focus al demeyeceğim.Honda yeni çıktığı için bir çok bebeklik hastalığı vardır.Bu hastalıklara katlanabileceksen istediğini al. Hatta 3.seçenek niye bakmıyorsun?(Jetta veya Corolla gibi)
Benim Ford alma nedenlerimden bir diğeri de %10'luk koç holding çalışanı indirimi...
Ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun...
Alıntıları Göster
Ben de senin gibi 1000-1200 km yapıyorum ortalama.tdci aldım daha 3 gün oldu alalı.Ama benzinli düşünürsen focus yerine civic daha mantıklı Bence benzinli motor diyince honda cidden iidir özellikle yeni civic çok hoş olmuş !!
quote:
Orijinalden alıntı: HCD16
Ben de senin gibi 1000-1200 km yapıyorum ortalama.tdci aldım daha 3 gün oldu alalı.Ama benzinli düşünürsen focus yerine civic daha mantıklı Bence benzinli motor diyince honda cidden iidir özellikle yeni civic çok hoş olmuş !!
Alıntıları Göster
FORD CONNECT 90BG
quote:
Orijinalden alıntı: eren9090
FORD CONNECT 90BG
Alıntıları Göster
focus
quote:
Orijinalden alıntı: maviates
focus
Alıntıları Göster
Her türlü focus
Sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip FORD CONNECT
quote:
Orijinalden alıntı: eren9090
Her türlü focus
Sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip FORD CONNECT
Alıntıları Göster
focustan başka araç tanmam her türlü focus
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur09
focustan başka araç tanmam her türlü focus
Alıntıları Göster
Slm, Yeni Civic kullanmak kısmet olmadı, onun için birşey diyemiyeceğim. Ancak yeni 1.6 tdci focus'u son bir aydır sıkça kullanıyorum. Şirket arabası sıfır alındı. İzlenimlerim:
- Aksesuar olarak dın dın, ama bizimki baz model filan herhalde. Orta aydınlatma bile tek bir aç kapa dan oluşuyor, kardeşimin 1.2 palio sunda bile daha işlevsel :) (yine de kolda radyo kontrol var, ve full jettamızdakinden daha fonksiyonlu)
- Klima ve dışardan hava alma düğmeleri aşırı dandik, her basışta almıyor üstelik anormal sönük bir led koymuşlar, aydınlıkta ledleri görmek nerdeyse imkansız.
- Kasa çok tok, araba yeni pek mantıklı değil ama, hiçbir yerinden ses gelmiyor.
- Frenler bence çok iyi değil, hızlıyken ani frende şeritten çıkmaya çalışıyor araba. Sıkça kullandığım Bora ile karşılaştırılınca güven vermiyor. Eski kasa focus da kiralamıştım, onun frenleri çok daha başarılıydı. Bunun frenleri daha çok şu anki civic'ime benziyor (bakmadım belki focusda da arkalar kampana dır).
- Yüksek olduğunda mı dır nedir, yan rüzgardan ortalamanın üstünde etkileniyor.
- Biraz büyük bir araba ama bir tuhaf, yani passat gibi büyük değil bu daha çok şişilip içine birşeyler doldurulmuş gibi, yoksa içi öyle aman aman büyük değil.
- Motor sırf tork tabii, 2000 devir üstünde koltuğa yapıştırıyor. Kaynaşlı sonrası düzlükte tek kişi kırmızı çizgiye dayayınca 220 gördüm (9000 km de iken). Tek kişi her koşulda (yokuş, iniş, düzlük) 180 le ile rahat gidiyor araba. Aynı yolu benzinli corolla, avensis, bora, audi a4 ile çok yaptım, a4 hariç hiçbirinde bu kadar canlı bir 5. vites görmedim.
- Ama devri çok iyi ayarlamak gerekiyor 2000 den sonra ne kadar canavarsa, 2000 den önce o kadar hımbıl, birine selektör yaptın çekilmedi, dibine girip fren yaptın devir kaybettin, adam çekilince bu sefer sen kalıyorsun tekrar 2000'i görünceye kadar :)
- Hızlı kullanımda az filan yakmıyor . TEM'de Bora bir depo ile 500 km yapıyordu bu da 500 km yapıyor, fekat dizel ucuz olduğu için çok daha ucuza geliyor yoksa mesafe aynı. Adam gibi 120 ile gidince herhalde çok daha fazla yapar.
- Traktör kadar çok ses çıkarıyor, kır kır kır, kapalı garajda aman bu ne oluyor oluyor insan. (Eşim misal hiç beyenmedi bu ne yaw oldu).
- Bana vitesleri çok takur tukur geldi, gerçi benim civic de öyle.
Yine de sevdim arabayı, ama kendime almazdım, şirketler için ideal :)
quote:
Orijinalden alıntı: yekho
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: yekho
valla daha hiçbir 1.6 dizel beni asfalta yapıştıramadı :) biraz abartmadık mı?
quote:
Orijinalden alıntı: okyaypay
quote:
Orjinalden alıntı: yekho
valla daha hiçbir 1.6 dizel beni asfalta yapıştıramadı :) biraz abartmadık mı?
Alıntıları Göster
TDCİ güç motoru değildir asfalta yapıştırmak bir kenara düz yolda gitsin yeter. Ancak son yapılan değişiklikler dayanıklılığını arttırdı. benzinli araba ile (1600-2000 motor) 3 depo alırken aynı yolu TDCI 2 depo ile alıyor dolayısı ile benzinli geçilmiş oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur09
TDCİ güç motoru değildir asfalta yapıştırmak bir kenara düz yolda gitsin yeter. Ancak son yapılan değişiklikler dayanıklılığını arttırdı. benzinli araba ile (1600-2000 motor) 3 depo alırken aynı yolu TDCI 2 depo ile alıyor dolayısı ile benzinli geçilmiş oluyor.
Alıntıları Göster
Bugün şirkette kullanacağım 0 km tdci focus'umu teslim aldım. Alıralmaz bu 110 hplik dizel nasıl bişeymiş diye kökledim gazı. 180'e nasıl çıktığımı anlamadım. Daha aracın 70. kmsinde değerlendirme yapmak olmaz Ama kullanım olarak ilk izlenimim olumlu. Yalnız fiyatlarına baktım acayyip yüksek. O kadar parayı hakettiğine inanmıyorum. 40 ytl para veriyosun donanımsız bi araba. Donanımlı astra cdti varken alınmaz gibi geliyor bana focus.