Şimdi Ara

Focus 1.6 TDCİ Uzunyol için yardım lütfen?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün Focus II 1.6 TDCİ Collection aldım(41.000 tl), Salı günü teslim alıcam ve uzun yola çıkıcam. Forumda turbo dizellerin nasıl kullanılması gerektiği hakkında bayaa bi araştırma yaptım. Devir aralıklarından rölantide çalıştırma olayına kadar.. Benim sorum şu;

Uzun yola çıktığımda maksimum 2500 d/d ile gitmeyi planlıyorum. Ancak Hız sabitleyicisini kullanmanın yani 1-2 saat sabit hızla gitmenin sakıncası olur mu? Ve sürüş önerileriniz var mı? Şimdiden teşekkürler...

• bilgi verecek kimse yok mu? Lütfen yardım
  • Uzun yolda çok az yakan bir araba bende de 2007 focus tdci var.
    Önemli olan devir aralıklarını iyi bilmen araçta turbo olduğu için mümkün olduğunca düşük devirlerde kullanmaya çalış 2000 - 2500 arası gibi 2500 ve üstü performans ve yakıtın artması demektir.

Hız sabitleyici benim aracımda yok. Ama yinede manuel olarak kullanabildiğin yere kadar kullan ayakların ne zaman yorgunluk belirtisi verdi o zaman alırsın aracını sabitleyiciye. Yakıt açısından da sabitleyicide ufak da olsa bir fark olur.
  • teşekkürler cevap için
  • sürekli kullanım için 2500 yüksek bir devir. Çok yakarsın, gereksiz yorarsın.
    ayrıca hız sabitleyiciyi istediğin zaman istediğin kadar kullan..
  • İdeal devir 1800-2200 arasıdır. Ben 1900-2000 arası kullanırım.
  • 2 hafta önce teslim aldığım 1.6 collection tdci 5k aracımla tatile gittim ve 1200 km yol yapıp dün döndüm;
    4 kişi,full bagaj yükü ve sürekli açık klima ile 5.6lt ortalama tüketim değeri aldım.
    Ankara Antalya arası Konya'dan sonra sürekli iniş çıkış keskin virajlar yol yapım çalışmaları tüketimi biraz artırdı.

İzlenimlerime göre araç 2100 devir civarında rahat bir şekilde yol alıyor;
    4.viteste 2500 devirde gitmek yerine 5.viteste 2100 devirde gitmek anlık yakıt tüketimini bayağı etkiliyor.(7lt - 5 lt )

Sana tavsiyem üstad;
    Aracı kalkışlarda fazla zorlama,3.000 rpm devri geçme 1750 devir altına da düşme,sürekli aynı devirde gitmek yerine devir değiştirerek git,biraz fazla yakacak ama ilk başlarda böylesi daha sağlıklı,ani fren ani hızlanmalardan ilk 2500 km kaçın.Birde kullanım kitapçığını mutlaka oku,özellikle silecekler ve farlar bana karışık geldi,biraz zorlandım.

Hayırlı yolculuklar.

• aracın hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin.....
    sabit hızda kullanmanın bir sakıncası olmaz sadece çok küçük bir yakıt farkı olur...harici söylenecek bişey yok sonuçta uzun yol yapacak kadar tecrübelisin
    ama aracın yeni olduğundan ne uykun gelir nede sabit hız kullanırsın zevkini çıkartırsın bence :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.