Şimdi Ara

Focus 2 Farklı Buji Kablosu Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 yılında sıfır aldığımız araba son bir senede ateşleme konusunda çok yordu
    Ekim 2019 da tüm ateşleme ve subaplar değişti. Mart ayına kadar sorunsuz kullandım. Ufak bi tekleme sorunu oldu bujinin biri iflas etmiş değiştirdik düzeldi.
    Haziran ayında tapalar delindi. Buji kabloları arızalandı. Yeni buji kablosu aldım. Düzeldi.
    En son olay ise geçen hafta didime tatile gittim. Arabada 4 kişi full bagaj klima açık otobanda çıtır gazlamalı 300 km de 28 litre lpg kullanımı ile didime vardım. İçerde gezdik vs dönüşte rampa çıkarken bi anda büyük bi tekleme sorunu oldu. 20 km kadar nerdeyse hiç gaz vermeden sökedeki tanıdık vasıtasıyla sanayiye girdim. Buji kablosunun bobine bağlanan ucu hafif çıkar gibi olmuş ( nasıl oldu hiç bilmiyorum motoru da sürekli kontrol eden biriyim. 400 km sorunsuz kullandık.) O da bujilerde zengin karışımdan dolayı hep bi kahverengileşme bi tanesinde çatlak vs. 4 buji değişti.
    Usta çıkan gibi olan buji kablosunun ucunda hafif bi yanma var dedi. Ben memlekette ilgilenirim diyip yola çıktım. 1000-1500 devir bandında teklemeler dışında üst devirlerde motor kayıp yoktu. Yavaş yavaş geldim memlekete eski buji kablosundan o ucu yanan kabloyu değiştirdim ( motorda soldan bakıldığında son yani 4. Kablo) 20 kmlik bi test yaptım klima açık gazladım düşük devirde tuttum 2. Vitesde kalktım teklesin diye hiç bir şey yapmadı.
    Evet en güzeli orjinal 4 kablo alıp kullanmak. Ama son bir senede ateşlemeye harcadığım para, tatil dönüşü vs biraz ötelemem gerekiyor bu harcamayı.
    Şuanda motor bana göre normal çalışıyor. 4 buji kablosundan birinin markası farklı. Bu motorda bir sıkıntı yaşatır mı? Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.