Şimdi Ara

focus comfort 2010 (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
13.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otamatik vites focusuma iki haftadır biniyorum. Şuan yakıt tüketimi 7.1 lt civarlarında bu karışık veri şehir içi+dışı. Ayrıca geçenlerde 1000 km uzun yolda ortalama 230-240 tl yaktı. bir depoyla tahmini uzun yolda 650-700km gider. Mp3 olayına bakmadım ama benim için sorun değil bilgisayarda track olarak kaydediyorum. 15-20 şarkı alıyor bir cd.
  • sn acem 82 anahtarı çevirdiğinizde göstergede kaç tane ışık yanıyor???ben de toplam 8 tane ışık yanıyor bir kısmı sönüyor ondan sonra çalışıtırıyorum...kullanma klavuzunda anahtarı cevirince 12-13 tane ışığın yanması gerek diyor..yanan ışşıkları yazmış zaten oraya... ...ama bende o kadar ılşık yanmıyor mesela hidrolik direksiyon ışığı yanmıyor..klavuzda yazan birkaç ışık yanmıyor yani..sizde de durum aynı mı??? servise sordum modelden modele değişiklik gösteriri diyor...comfort olduğu için hepsi yanmıyor dedi???sizde durum nasıl.???
  • Bende de 12-13 tane ışık yanmıyor saymadım ama 7-8 arası ışık yanıyor. Servsin söylediği mantıklı, donanıma göre değişebilir. Zaten kullanım kıl. baktığımda kılavuz bütün donanımları kapsayacak şekilde hazırlanmış. Ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
  • evet evet ben de bir sorun olduğunu düşünmüyorum..ama sıfır olunca tabi insan işkilleniyor...bir eksik mi var acaba???:=)))
    aracın performansı gayet iyii..yavaş yaval basmaya başladım... 4000 devirlere çıkıyorum...şu anda 400 km ye yaklaştım...iyi bir rodaj geçirmek istiyorum inşallaha başarılı olurum...ilk 300 km de 2500 devirlerde değişiyordum vitesi bir iki defa 3000 e çıktım...şu anda 3000 den max 4000 e kadar çııkıyorum ordan vites değiştiriyorum...bakalım şu an için performansımız gayet olumlu bakalım hayırlısı
  • Arkadaşlar yeni aldığınız ford focus comfortların lastik markalrı ne? Benimkiler hankook diye bir marka. Biraz kızdım doğrusu daha kaliteli bir marka takılabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acem82 -- 24 Ağustos 2010; 16:34:17 >
  • hiç kızma acem82 hankook güzel markadır...kalitelidir...ülkemizde alışılmış markları dışında lastik görünce insanlar şaşırıyor hiç de değil..gayet güzel kaliteli lastik...hiç canını sıkma...
    bu arada lastik basınçları kaç olacak....???
  • arkadaşlar mp3 çalar almak istiyorum ama mp3 çalarların hemen hemen hepsi usb girişli...araca uygun olanı hangisi tavsiyeniz var mı???bulamadım bir türlü soket girişli olanı???
  • benim lastikler bridgestone turanza ama stepne hankook.bazılarındada michelin takılı geliyormus.baska marka duymadım.
  • ben aracı alırken 3 farklı lastik gördüm şovrumda..bir tanseinde bridgestoen takılyıdı birinde goodyear benimkinde hankook takılıydı!!!
  • ben geçen yıl almıştım. bridgestone du.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniatorem

arkadaşlar mp3 çalar almak istiyorum ama mp3 çalarların hemen hemen hepsi usb girişli...araca uygun olanı hangisi tavsiyeniz var mı???bulamadım bir türlü soket girişli olanı???

Bir ara minton mp3 çalar kullandım .ancak kullanmadığım zaman mp3 ü kapatıp açmak ve pil sorunu sıkıntı oldu. Şimdi fm transmitter aldım. özellikle uzun yolda gayet iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhana -- 29 Ağustos 2010; 16:26:40 >
  • marka önemli değil de ne tür girişi var bu mp3 lerin magazaya soruyorum adam mal mal suratıma bakıyor...usb olmayacak diyorum kablolu arabaya takıcam diyorum...bana diyo ki ben uzaylıyım:)))alırken ne diye soracaz adama...onu ifade edemeeidm bir türlü...satıcılar alışmış usb li mp3 satmaya gerisini bilmiyorlar...
  • evet arkadaslar dün 1 haftalık çeşme tatilim bitti.arac uzun yolda cok güzel.hiç yormadı.yakıt tüketimim gidişte 6.1 dönüşte 6.3 olarak gercekleşti
    yer yer otoban buldukca bastım.bölünmüş yollarda yolun eğimine göre 80-120 arasında gidip geldim.
  • Hocam demek 80-120 km hızla 6-7 lt arası mı yaktı?
    Gayet iyi bence ;)
    Arkadaşım Ford çok yakar 90 ı geçince pişman olursun diyor.
    Hantallık var mı araçta? Kasa ağır gelmiyor değil mi rampalarda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecinenumu

Hocam demek 80-120 km hızla 6-7 lt arası mı yaktı?
    Gayet iyi bence ;)
    Arkadaşım Ford çok yakar 90 ı geçince pişman olursun diyor.
    Hantallık var mı araçta? Kasa ağır gelmiyor değil mi rampalarda?

Yol eğimli değilse 100-110 km/h hızları aştığınız zaman tüketim haliyle artar, Focusa has bi özellik değil bu her araçta böyledir.
    Yalnız bu araçla rampalara devirli ve hızlı girmesseniz yığılma yapabiliyor. Ben rampa gördüğüm zaman Allah ne verdiyse basıyorum..
  • arabalarla yarış yapmıyoruz zaten. şehir içinde yavaş sürerim.fakat bazen yokuşlarda(yol iyiyse) ve otobanda basıyorum.100hplik güç ve 150 N.m lik tork aracı hızlandırmada zorlanmıyor bence.
    yol iyi ise araç rampa dinlemiyor. yaz tatilinde bazı araçların neredeyse ikinci vitese düştüğü bir rampada dördüncü vitesle çıkmıştım aşağıdan kaptırınca. araç 4.viteste 80-90 ı hiç düşmedi.
  • Şu soru hep aklımda da şimdi yazma fırsatım oldu.
    -Hız sabitleme sistemiyle rampada hız değişiyor mu?
    -Atıyorum 95 km saate hızı sabitledik, rampada hızımız ve devrimiz otomatik ayarlanmıyor mu?
    Veyahut böyle bir teknoloji var mı?

TeQuiLaS arkadaşım senin araç ortalama yakıt tüketimi değerleri nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecinenumu

Şu soru hep aklımda da şimdi yazma fırsatım oldu.
    -Hız sabitleme sistemiyle rampada hız değişiyor mu?
    -Atıyorum 95 km saate hızı sabitledik, rampada hızımız ve devrimiz otomatik ayarlanmıyor mu?
    Veyahut böyle bir teknoloji var mı?

TeQuiLaS arkadaşım senin araç ortalama yakıt tüketimi değerleri nedir?

Hız sabitleme sistemiyle rampada da bayır aşağı da hız değişmiyor. Sistem hızı sabit tutmak için rampada gaza asılıyor, eğim aşağı da sabitlediğin hızı geçmemek için gaz kesiyor. 5 viteste 95 km/h sabit hızla giderken rampaya geldin, araç hız düşmesini engellemek için gaz veriyor, bu sırada haliyle devir düşüyor ve araç zorlanıyor. Yani tüketim artıyor. Uzun bir rampa ise vites düşmek gerekiyor yani Hız Sabitleyiciyi devre dışı kalıyor.
    Eğimi ve rampası olmayan ya da az olan yerlerde (örneğin Konya-Ankara Karayolu) CControl kullanmak mantıklı ancak eğimin bol olduğu yerlerde yakıt tüketimi artıyor yukarda anlatmaya çalıştıgım nedenden ötürü.
    Benim şuana kadar yaptığım uzun yol ortalama tüketimim 5,8-6,5 L/100km arasında değişti. Ama Ş.içi beni canımdan bezdirdiği zamanlar oldu, Kışın yoğun trafikte 12 L/100 km ortalamam da oldu, yazın nispeten az yoğun trafikte 9,3 L/100 km ortalamam da. (Şehir Ankara)
    Çoğunlukla Ş. arası seyehatlerdeki ortalama hızım 90-95 km/h dir. 110-120 km/h hızla gidildiğinde 7-7,5 L/100 km gibi bir tüketim olacaktır.

• arkadaşlar arcım 3500 km oldu maşallahı var ole rampa mampa dinlemiyor...millet şehir hikayesi konuşuyor...kaldırmaz maldırmaz hikaye...hele bide devrini aldırınca kapış kapış kapış:))) isterse mercedes gelsin...
    bu arada arkadaşlar sormak istediğim bişey var...2 defaoldu bende ve bip sesi duydum aracta...ve ne olduğunu çözemediem???nedir bu bip sesi...???hareket halinde giderken ne yaptım bilmiyorum ama bip sesi geldi bir süre.. 3500 km yol yaptım 2 defa duydum bu sesi ...yardımcı olur musnuz???
  • radyo kapalıyken sellektör çubuğunun ucundaki düğmeye basmış olursun. normalde o düğme yol bilgisayarında onaylama işlemi yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhana -- 28 Eylül 2010; 22:26:12 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.