Şimdi Ara

focus comfort 2010 (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
0
Favori
13.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoolEraseR

2 hafta önce 1.33 corolla makyajlı kasadan aldım. Bilgi olsun diye söylüyorum kafanızı karıştırmak istemem. 600 km yol yaptım bunun 150-200'ü şehir içidir, yol bilgisayarı ortlalama 6.2 litre gösteriyor. Yol sesi olarak tırtıklı asfaltta yol sesi alıyor. Bu yollarda bu segmentte almayan araç varmı onu da bilmiyorum. Araçtan genel olarak çok memnunum.

alınmış alınmıştır hayırlı olsun fakat 1,33 motor bence çok saçma.
    Vergi avantajı olsa anlayacağım.
    CC siz 1,3 motor corolla 35 bin bence şu piyasada fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspava30

quote:

Orijinalden alıntı: CoolEraseR

2 hafta önce 1.33 corolla makyajlı kasadan aldım. Bilgi olsun diye söylüyorum kafanızı karıştırmak istemem. 600 km yol yaptım bunun 150-200'ü şehir içidir, yol bilgisayarı ortlalama 6.2 litre gösteriyor. Yol sesi olarak tırtıklı asfaltta yol sesi alıyor. Bu yollarda bu segmentte almayan araç varmı onu da bilmiyorum. Araçtan genel olarak çok memnunum.

alınmış alınmıştır hayırlı olsun fakat 1,33 motor bence çok saçma.
    Vergi avantajı olsa anlayacağım.
    CC siz 1,3 motor corolla 35 bin bence şu piyasada fazla.

evet bence de bu fiyat çok fazla...gerçi şöle artık 40 milyardan aşağıya araba alınmıyor artık ama gene de 1,3 motor için o fiyat fazla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniatorem -- 20 Temmuz 2010; 8:32:54 >

• Arkadaşlar bizde bugün bayiye gittik Focus Hb için tsk indirimiyle birlikte opak 30000 metalik 30750 fiyat verdiler acaba daha uygun fiyat alabilir miyiz ve bu iştcell indirimininden tsk indirimiyle birlikte yararlanabilir miyiz ve tsk indirimi 31.415,00 /30.760,00 TL hangi fiyat üzerinden yapılmalı.

Birde yakıt konusunu kullanan arkadaşlar yazabilirlermi bizim yaşadığımız şehir pek kalabalık değil araç sıkışık trafikde kullanılmayacak cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim
  • @My StyLe_ , araba yakar kardeşim.Mümküknse imkanlar elveriyorsa dizel collection çok çok alınası bir donanım ve fiyata..36500 gibi opak,hb alınabilir tdci..
    İstediğiniz kadar az km yapın yakacağınız benzin gözünüze görünecek.Başıma geldi biliyorm :))
    Olay sadece ekonomide değil.Torku yeter.Bugün torosları tırmanırken birkez daha anladım tdci ler yanımdan geçerken .
    Ama yapacağınız km yılda 10 bin km altı ise diyeceğim bir şey olmaz( 1 yılda 4bin km yol yapan arkadaşım var)
    Aldığınız fiyat geçen sene ÖTV de satılan fiyatlarına çok yakın.Alınır.Ama dediğim gibi benzin sizi üzer.Normal kullanımda 10 litre yakacaksınız.Sportif kulanırım canavarımı derseniz 11,5--12 litre görürüsünüz.
    Çok kasarsanız 9 litre ile gezersiniz ortalama bir şehir içi güzergahta.
    marım yardımcı olmuşumdur. :)
  • quote:

@My StyLe_ , araba yakar kardeşim.Mümküknse imkanlar elveriyorsa dizel collection çok çok alınası bir donanım ve fiyata..36500 gibi opak,hb alınabilir tdci..
    İstediğiniz kadar az km yapın yakacağınız benzin gözünüze görünecek.Başıma geldi biliyorm :))
    Olay sadece ekonomide değil.Torku yeter.Bugün torosları tırmanırken birkez daha anladım tdci ler yanımdan geçerken .
    Ama yapacağınız km yılda 10 bin km altı ise diyeceğim bir şey olmaz( 1 yılda 4bin km yol yapan arkadaşım var)
    Aldığınız fiyat geçen sene ÖTV de satılan fiyatlarına çok yakın.Alınır.Ama dediğim gibi benzin sizi üzer.Normal kullanımda 10 litre yakacaksınız.Sportif kulanırım canavarımı derseniz 11,5--12 litre görürüsünüz.
    Çok kasarsanız 9 litre ile gezersiniz ortalama bir şehir içi güzergahta.
    marım yardımcı olmuşumdur. :)

Öncelikle yardımın için teşekkür ederim.Arabayı babam için düşünüyoruz ancak ilk başlarda 2. el dizel ghia arıyorduk bir türlü istediğimiz gibi araba bulamadık.Sonra bugün sıfır için fiyat sorduk focusun benzinli fiyatı uygun geldi o yüzden araştırıyordum ama yakıtı gerçekten fazlaymış.36,5 aslında dizel için güzel fiyat ama biraz bütçeyi zorluyor ve babamın yılda yapacağı km 5000 civarı oldugu için genelde bugün gittiğimiz bütün bayiler benzinli önerdiler.Gerçekten araba almak zor işmiş...Birde tsk indiriminin neden kredili fiyat üzerinden yaptıklarını biliyor musunuz ve yukarıda bir arkadaş iştcell indiriminden bahsetmiş bu konu hakkında bilginiz var mı?

• 5 bin çok az bir km bencede bu km için dizel alınması fantazi olur sizin için.
    1,6 ne alırsanız alın bu değerlerde yakacağı için forddan vazgeçmenize gerek yok.
    Kaldıki 35 bine 1,33 vergi avantajı bile olmayan corolla yok satıyor :))
    Kampanyalardan haberim yok.Ama ötv de bu araba 29500--30000 e satıldı.
  • tsk indirmini kampanya fiyatı üzerinden yapmıyorlar...ama genede siz bir kaç yere sorun belki daha iyi fiyat veren olur..çünkü ben bir kaç yerden baya farklı fiyatlar aldım...bu arada sn aspava yıllık 10.000 km için benzin dizel alıası mı nedersiniz??
  • Şimdi fordun liste fiyatlarına baktım,

titanyum için 7 bin lira gibi dizel/benzinli farkı var
    diğer donanımlarda 4500 lira.

Ben alırken titanyumda 5500 lira fark vardı.

Yılda 10 bin yapan biri sırf şehir içi kullansa km de 15 kuruş kar eder.
    35 bin kmde kendini amorti eder tdci.yani 3 yıldan biraz fazla.

Amaaaaa,

10 bin bile yapsanız ben tahmin ediyorumki lpg mutlaka düşüneceksiniz ve taktıracaksınız. İyi bir kit 2000 liraya mal olur işletmesiyle.Aradaki fark 2-3 bine indi :)
    Zaten oda torka değer.
    Satıcılar benzinli kotalarını doldurmak için kararsız ve kmleri sınırda olan alıcıları benzinliye yönlendiriyorlar.Ben 15 bin yaparım dediğimde hemen "ooo size benzinli yeterli" demişlerdi.
    Kanmayın !
    Varsın donanımı bir altı olsun ama tdci olsun derim.Onun için dyorum 38 bin liste fiyatı olan collectionları 36500 e veriyorlar.Tam alınası bir araç.
    Bakım maliyeti,motor sesi öyle aman aman bahsedildiği gibi değil.
    aracımı alalı tam bir yıl olacak.13 bin km de lpg taktırdım.
    Bagaj daraldı,
    çekiş ister istemez düştü,
    1800 lira masrafı oldu,
    35 bine alınan bir araç için değmez.Ama ben alırken collection yoktu.Ya dolu alacaktım yada bomboş trendi.Ki trend donanım cidden alınmaz.

Saygılarımla

• Yapacağımız km nin çok az olduğunu bende biliyorum ama insan ne kadar az km yapsada benzin fiyatı ve çok yakması insanı rahatsız ediyor tüp düşündüğümüz zamanda hem garantiden çıkıyor bildiğim kadarıyla hem de bagaj küçülüyor.Bilmiyorum bu benzin-dizel arasında çok kararsızım arada fiyat farkı var ama bu fiyat farkı 2. el satarkende olmayacak mı? Siz ne önerirsiniz gene de benzinli mi yoksa dizel mi 36500 fiyat almışsınız dizel collection hb için acaba daha ucuz fiyat alabilir miyiz?
  • tam 3 yıl focus 1 hb benzinli kullandım ve benzine resmen artık para yetiştiremez duruma gelmiştim:d

arabayı ilk aldıgımda acemiydim fazla kullanmıyordum ama yıllar geçtikçe araca daha çok binmeye başladım gerçi 3 yılda 20 bin km yaptım buda yılda 7 bin km yapar şimdi kime sorsan abi çok kullanmıyorsan benzinli al dicek ama asla almam bikere ben bütcemi yılbaşında bu yıl şukadar benzin alırım diye ayarlamıyorum..şöyle bi durum var benzinlide 100 tl benzinle 280-300 km yol alıyorsunuz şehir içi dizelde ise 100tl dizel ile 600-750 km arası şöyle düşünün bir hafta sonu çıkıp adam gibi gezmek isteseniz benzinlide full depo yapmanız gerekicek dizelde yarım depo..

yada şöyle düşünün çok sıkıştıgınız bir ayda maddi olarak mesela allah korusun bi hastanız var devamlı yol yapmak zorundasınız yada acil başka şeyler bu sıkıntının üstüne o ay bide benzin masrafı artıkca artıcak dizelde bu sorunlar yok..

bence dizel seçeneğini ciddi şekilde düşünün sonucta biz yılbaşlarında bütçe planı yapmıyoruz arabada her zaman lazım olmasada bazen gereginden fazla lazım olabiliyor..

yani eskiden düşünmüyordum ama son haberlerden sonra şunuda düşünmeye başladım elektirikli araba durumu:D eğer bu arabaların kullanımı çoğalırsa şuan kullandıgımız akaryakıtlı araçların fiyatı yok derecesine düşücek fakat şöyle bir durum var araba elektiriklide olsa km de 250-300 kruş yakıcak ki bu dizel motorlu araçların geleceği açısında güzel bir durum ve bio dizel olayınıda hesaba katmak lazım

• @My StyLe_

ödeme dengenizi bilemem.Ama halk arasındaki söz varya "30 bini veren 36 yıda verir" sonuçta 6 bine hem daha fazla donanım hemde tdci motor alıyorsunuz.Benim gibi sadece lükse fark vermiyorsunuz.
    Comfort yada trend(trend e hiç bakamyın bile) alsanız bin lira sadece jant takarsınız.O kapaklarla binecek değilsiniz ya ..Collectiondaki cc nin uzun yoldaki kolaylığını yaşarsanız aklımı seveyim iyiki bunu almışım dersiniz.
    Sizin yerinizde değilim ama kasmayacaksa ödemeniz collection dizel derim.36500 dip rakammış.Beyaz ve hb kasa için.
    Ama kredi yükünüz fazla olacaksa bu 5 binlik dizel farkı 7 bine çıkıverir banka faizi ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspava30 -- 21 Temmuz 2010; 18:56:21 >
  • quote:

@My StyLe_

ödeme dengenizi bilemem.Ama halk arasındaki söz varya "30 bini veren 36 yıda verir" sonuçta 6 bine hem daha fazla donanım hemde tdci motor alıyorsunuz.Benim gibi sadece lükse fark vermiyorsunuz.
    Comfort yada trend(trend e hiç bakamyın bile) alsanız bin lira sadece jant takarsınız.O kapaklarla binecek değilsiniz ya ..Collectiondaki cc nin uzun yoldaki kolaylığını yaşarsanız aklımı seveyim iyiki bunu almışım dersiniz.
    Sizin yerinizde değilim ama kasmayacaksa ödemeniz collection dizel derim.36500 dip rakammış.Beyaz ve hb kasa için.
    Ama kredi yükünüz fazla olacaksa bu 5 binlik dizel farkı 7 bine çıkıverir banka faizi ile.

Artık düşünüp bir karar vereceğiz veya bekleyeceğiz artık bizim için en hayırlısı ne ise o olsun yardımların için teşekkür ederim birde burdaki bayiden hb dizel collection için fiyat alacağım bakalım ne fiyat verecekler?
    Birde arabayı başka şehirden aldığımız zaman teslimat nasıl oluyor bir bilgin var mı ?

• arkadaşlar,
    çocuk koltuğu için bayi, isofix bağlantı yerlerine 150 tl, isofix koltuğa 450 tl fiyat biçti. normal mi sizce? isofix şart mı? piyasada çok farklı fiyatlarda koltuk var..
  • Comfortta arka camlar manuel ama ön camların her ikisi de mi otomatik yoksa sadece sürücü tarafı tek dokunuşta açılan ön cam mı var..? Sitesinde biraz belirsiz bir ifade var..Doğrusu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Comfortta arka camlar manuel ama ön camların her ikisi de mi otomatik yoksa sadece sürücü tarafı tek dokunuşta açılan ön cam mı var..? Sitesinde biraz belirsiz bir ifade var..Doğrusu nedir?

Arkadaşların dediğine göre ön 2 cam otomatik arkalar manuel olması lazım.
  • Comfortu tutmadım 31 bin vereceksin arka camlar manuel olacak, global kapama olmayacak, 100 beygir ve üstelik 1250 kg olacak..Alanlara hayırlı olsun ama bana fiyat performans oalrak collection daha mantıklı geldi..
  • quote:

Artık düşünüp bir karar vereceğiz veya bekleyeceğiz artık bizim için en hayırlısı ne ise o olsun yardımların için teşekkür ederim birde burdaki bayiden hb dizel collection için fiyat alacağım bakalım ne fiyat verecekler?
    Birde arabayı başka şehirden aldığımız zaman teslimat nasıl oluyor bir bilgin var mı ?

Fiyat aldınız mı?
    Başka şehirden alındığındaki teslimin nasıl olduğunu bilmiyorum doğrusu.

@ x15

arka camların manuel olması avrupada yaygınlaşıyormuş güvenlikden dolayı.bana mantıklı geldi.Çok önemli değil.
    Comfortda jant hariç yeterli donanım var aslında.Ama dizel collection diyorum yinede :)
  • ya isofix le ilgili bir soru surduk, ses seda yok kimsenin çocuğu yok herhalde
  • şu yakıt olayına ben de bir bakmak istiyorum bir ara parantez acarak:
    benimde en çok düşündüğüm konuların başında yakıt geliyor...
    ben yılda ortalama 10-12 bin yapıyorum ama büyük oranda şehir dışı...bir hesap yaparsanız...10-12 için dizel alınmaz denilebilir...evet alınmaz alınmamalı...neden...dizel motor benzin motor gibi değildir...benzinli motor kullanımı basittir...aklınız turboda kötü yakıtta bilmeme nede kalmaz..basar gidersiniz...ama yakıt maliyeti yüksektir...yukarıda da bir arkddaş yazmıştı ne kadar az km yapsanız bile benzin insanın gözüne batıyor...sürekli petrole giriyorsunuz ve aldığınız benzin dayanmıyor hakikaten...birde sağdan soldan duyyorsunuz benim dizel şukadar yalktı benim tüplü bu kadar yaktı...uyuz olmamak elde değil..lazı uzatmayayaım...yani başlangıçta bir miktar fazla para mı vereceksiniz???ya da vereceğiniz fazla parayı yakıta mı vereceksiniz...eğer 10 000 in altında ise km bence dizel alınmamalı...ha bu satırları yazrken ben bile daha netleştirebilmiş değilim kafamda...ondan korkarım ki aracı aldıktan sonra "ya tüp te taktırayım hemen" moduna girmek...siz genede beni dikkate almayın...bu iş ole başkasının telkiniyle olacak iş değil...artılar eksiler belli..siz düşünün isz karar verin...benim bütçem yeterli olsa ben dizel alırdım...yok şukadara yaktım bu kadar yaktım hesabına girmeden paşa paşa binerdim arabama...bizi bu tartışmalara itenler utansınlar...Allahından bulsunlar!!!

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.