Şimdi Ara

focus comfort 2010 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
0
Favori
13.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • focus ve wv grubunun iç tasarımı minimalist tasarımdır.Sade ve işlevsel.Ama f3 de bu böyle olmayacak.
  • focus 3 ün fotolarını inceeldim bence gayet güzel bir tasrım olmuş..içi de dışıda!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspava30

Yakıt tüketimine gelince,

1,6 atmosferik motora sahip her 1280 kiloluk araba gibi focusda yakıyor.Benim düldül 10 aylık 11bin kmde ve hala ş.içi 9,5--10 litrede geziyorum.ama hepsi yakıyor.Bu konuda diğer markaların saçmalıklarına kanmayın.Aynı kiloda aynı hacme sahip arabalar aynı yakıyor benim gördüğüm kadarıyla.Focus yakıyor ama gidiyorda aynı zamanda.Bakınız focusa ,corolla ve civicide karşılaştırdım.Corollanın 132 liğini bilmiyorum ama 125 lik corolladan benim focusum daha atik.Nedeni maximum torku daha alt devirde alıyor.Civicle başa baş diyebilirim.Ama yakıpda cruze gibi jetta gibi gitmeseydi napardık?

sayın aspava30 siparişini verdiğim ford focusta en cok kafama takılan konu yakıt tüketimi.her ne kadar senede 10000 km bile yapamasamda.su an 1300 kg lik opel meriva 1.6 16 v arac kullanmaktayım.sert süspansiyona alısıgım yani.her tarafından ses gelmesinede fakat su an mevcut aracımda lastikler eski ve 60000 bakımı yaklasmasına ragmen 100 tl lik 27 lt benzinle sehiriçi 320-330 km yi rahat görüyorum.bu da 8.2 lt ye tekabül ediyor.siz focusun 9.5-10 civarı yaktıgını söylemişsiniz. aracların fabrika verilerini incelediğimde ise meriva 9.9 focus 8.7 değerlerini vermiş.bu kafamda bir çelişki doğmasına sebep oldu.meriva hakikaten daha agır olmasına ragmen focustan az mı yakar yoksa fark benim sehiriçi sartlarımdan mı kaynaklanıyor dersiniz.
    sehiriçi kullanımım su sekilde 4.5 km ev iş arası sabah aksam 1-2 ışık var ev ve işeyakın kısımlarda 500 er metrelik iniş ve cıkıs mevcut gerisi düz yol sayılır.şehir istanbul. merivanın motoru 100bg lik ecotec motor.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Şenol bey ;

Şehiriçi güzergah çok önemli.
    Şehir içi var otoban kullanılarak gidilen.Şehir içi var 3.vites ve 50 km hızı görmeden gidilen.Ben 10 litre sarfiyatımdaki güzergahımın yarısında araç 40 km hızı görmeden sabah soğuk motorla 3 km yol gidiyorum ve 3 ışık geçiyorum:))Sanırım merivada böyle bir güzergahda yakıyordur.

Normal sürüş stilimde asla uslu değildir.Devir bandını kullanmayı severim.
    ama ilk 2-3 bin kmde moraliniz bozulacaktır.Ben 12 litre ortalama ile geziyordum.Ustalar en verimli 15 binden sonra olacağını söylüyorlar.Ama düşmeyeceğine alıştırdım kendimi.
    100 lük merivadan sonra 115 lik focus sizi tatmin edecektir umarım.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspava30

Şenol bey ;

Şehiriçi güzergah çok önemli.
    Şehir içi var otoban kullanılarak gidilen.Şehir içi var 3.vites ve 50 km hızı görmeden gidilen.Ben 10 litre sarfiyatımdaki güzergahımın yarısında araç 40 km hızı görmeden sabah soğuk motorla 3 km yol gidiyorum ve 3 ışık geçiyorum:))Sanırım merivada böyle bir güzergahda yakıyordur.

Normal sürüş stilimde asla uslu değildir.Devir bandını kullanmayı severim.
    ama ilk 2-3 bin kmde moraliniz bozulacaktır.Ben 12 litre ortalama ile geziyordum.Ustalar en verimli 15 binden sonra olacağını söylüyorlar.Ama düşmeyeceğine alıştırdım kendimi.
    100 lük merivadan sonra 115 lik focus sizi tatmin edecektir umarım.

Şimdiden hayırlı olsun.

cevaplar için teşekkürler.umarım rodaj evresini gectyikten sonra beni üzmez yeni focusum.bu arada yeni focusum konu baslıgındada belirtildiği üzere 100 ps lik hb comfort modeli olacak 115 lik değil. aldıktan 1.5 ay sonra eylül sonu gibi çeşmeye gideceğim.uzun yol yapma sansımda olacak.yaklasık 1500 km bu sekilde yaparım diye düsünüyorum.yalnız rodaj için 15000 biraz fazla gibi geldi bana.3000-5000 km de yeni olmasına baglı fazla yakıt problemi ortada kalkar inş.
    ben genelde ok sakin kullanırım arabayı. mecbur kalmadıkca 3000 deviri gecmem.uzun yoldada anormal bişey olmadıkca basmam sakin kullanırım.rodaj evreinde genelde sabit devirde kullanmak tavsiye edilmiyor bildiğim kadarıyla.siz ne tavsiye edersiniz? özellikle eylül sonu yapacagım 1500 km süresince.

• sabit hızlardan kaçınarak dilediğiniz gibi kullanın aracınızı.
    yani uzun süre aynı hızda gitmeyin ilk 3bin km boyunca.
  • şehir dışı 90-100 arası ne kadar yakıt tüketir acaba???6,5 litreyi aşarmıyız??
  • cc ile 90 a sabitlediğim 4 kişi, klima kapalı durumdaki aracımda düz yolda 5,1--5,7 ortalama ile gittim.
    Şehirlerarası yollarda cruise controlü kullanmanızı şiddetle öneririm.
  • focus 1 imi sattım tabiki bundan sonraki arabam kesinlikle yine focus olucak şuan bekliorum 1-2 ay beklemede kalıcam ama zor tutuyorum kendimi gidip comfort almamak için buarada sizden aracınızın fotolarını koymanızıda bekliyoruz:D
  • ben daha sipariş vermedim ama çok büüyk ihtimal az kaldı sipariş vereceğim...
  • biz grande punto evo dynamic dizel aldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

biz grande punto evo dynamic dizel aldık

çok sert bir dönüş olmuş ????dizeli anlarım da neden fiat??otarafı çok ilginç??
    ve bu dönüş neden??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniatorem -- 5 Temmuz 2010; 14:59:35 >
  • ya arkadaş az yakan bir araç almaya karar verdi focusa tüp takdırmak gerekiyordu böyle oluncada garanti dışı kalacaktı.
    bir alt segment olsun daha ekonomik olsun dedi 32.5 a full evo dynamic dizel aldı ayrıca 400 liralık kararn ayna ve sensör ve cruise kontrol paketide dahil.
  • hayırlı uğurlu olsun..Allah kaza bela vermesin...evet malum bu benzin olayı beni de düşündürüyor fazlası ile...ya alt segment dizel alacam ya da bunu...bunun dizelini alırsam amorti edemem heralde..yılda 10 000 civarı yol yapıyorum..alıp garant dolunca tüp taktırıım diye düşünüyorum ama tüp te pek içime sinmiyor...bin kunduz şu benzin fiyatları ömrümüzü yedi bitirdi:((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniatorem

hayırlı uğurlu olsun..Allah kaza bela vermesin...evet malum bu benzin olayı beni de düşündürüyor fazlası ile...ya alt segment dizel alacam ya da bunu...bunun dizelini alırsam amorti edemem heralde..yılda 10 000 civarı yol yapıyorum..alıp garant dolunca tüp taktırıım diye düşünüyorum ama tüp te pek içime sinmiyor...bin kunduz şu benzin fiyatları ömrümüzü yedi bitirdi:((((

işte arkadaşta aynen senin gibi düşündü durdu o zaten hb alacağı içinde gitti punto dizel aldı.
    artıları ne oldu full donanım,yeni kasa,vergi avantajı,yakıt avantajı
    sonuç olarak herkesin eğrisi doğrusu kendine göre..
  • valla şu benzin fiyatları olmasa direkt olarak dalacam focusa ama o noktada henüz bir karar verebilmiş değilim...düşünüyorum hala...her kafadan da bir ses cıkıyor..anlamadım gitti:(
  • düşünecek bir şey yok arkadaşım kimseyi dinleme içine ne siniyorsa onu yap millet değil sen bineceksin arabaya
  • tek sıkıntı benzin olayı işte...ama büyük bir ihtimal focus alacam inşallah!!!
  • Arkadaşlar focus hb comfort oto. vites almayı düşünüyorum. Bir bayiden 33.000 fiyat aldım. Aslında b sınıfı bir araç alacaktım ama focus ta bu fiyat olunca iyice kafam karıştı. Sizce nasıl fiyat uygun mudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniatorem

tek sıkıntı benzin olayı işte...ama büyük bir ihtimal focus alacam inşallah!!!

hayırlısı olsun inşallah alır güle güle kullanırsın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.