Şimdi Ara

FOCUS I TERMOSTAT PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mardin Kızıltepe'de ikamet ediyorum ve aracımla ilgili olarak yaşadığım problemlerde yetkili serviste dahi makul çzöümler bulmakta zorlanıyorum. Bu yüzden sorunlarımı tam teşhis edip, arızalarla kendim ilgilenmek istiyorum. Bu nedenle değerli yardımlarınıza ihtiyacım var.

Son 7 aydır 2001 model Focus Sedan Ghia model bir araca sahibim. Havalar soğumaya başladığından bu yana motor hararet göstergesi ile başım dertte. Önceleri araç çalıştıktan kısa bir süre sonra 90 dereceye yani tam ortaya gelip orada sabit bir şekilde duran gösterge, havaların soğumaya başladığı son 1,5 aydır sorun çıkartmakta, üstelik buralarda hava sıcaklıkları en fazla -1 dreceye kadar düşüyor.

Sabahları okula gitmek için en az 8 km yol yapıyorum. Bunun ilk 6 kilometresi şehirdışı sayılabilir ve 90 km sabit hızla gidiyorum. Ancak okula varana kadar motor hararet gösterge çubuğu 6 km sonra çok hafif bir kıpırdanma oluyor, yani 60 dereceye ancak çıkıyor, kesinlikle sabahları 90 dereceye çıkmıyor. Okuldan dönerken hava biraz daha ısınmış oluyor ve ilk 2 km dur-kalk şeklinde gidildiğinden hararet biraz daha yukarılara tırmansa da, kalkıştan 2 km sonra ilk trafik ışıklarında durduğumda hararet göstergesi yere yapışıyor. Sonra huızlandığımda tekrar yükseliyor, kaloriferi çalıştırırsam gösterge düşüyor ara sıra da. Bununla birlikte, son günlerde sabah saatlerinde aracımı sürekli benzinde kullandım. benzinde gösterge daha çabuk ve daha yukarılara yükseliyor ama yavaşladığımda yine düşüyor.

Servise sordum termostat dedi ama termostat yoksa termostata takarız dedi, termostatsız araç olabilir mi? 3lt antifiriz (55tl imiş) dahil masraf için 150 olur dedi? İnternette parça 35 lira, dışarıda değiştirsem mi? Termsotat kolay yerde mi bu araçlarda acaba?

Son olarak, araç klimaları yaz aylarında soğutma amaçlı kullanılıyor ama kış aylarında da ısıtma amaçlı kullanılabilir mi? Bunu çok merak ediyorum?

Herkese şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaradana -- 20 Ocak 2011; 18:08:15 >

• güncell,,

yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar
  • güncell
  • hayret kimse cevap vermemiş. sorunun büyük ihtimalle termostattan kaynaklanıyor.
    analog klima ısıtma amaçlı kullanılamaz.
    termostatsız araç olur, çok bir sıkıntı olmaz (uzun sürerse motoru aşındırır.)
    kalorifer ılık mılık üflüyosa idare et hiç gitme sanayiye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Kalorifer Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.