Arkadaşlar merhaba, ben 2008 GHIA TDCI kullanıyorum ama ampül ve görüntü hepimizin önemli bir kriteridir sanırım. Ben aracıma beyaz ampül istiyorum, XENON taktırmayı düşünmüyorum, o nedenle iki seçenk arasında kaldım, sizden beyaz ampül ile ilgili bilgilerinizi kullananlar varsa da tecrübelerinizi rica eddiyorum. Philipsin beyaz ampülleri var bir de Osram ın beyaz ampülleri mevcut. Philips diamond mu yoksa Osramın yeni çıkan Cool Blue Megalarımı, 4300 K sanırım bunlar. Ne dersiniz?
Xenonda bir numara olan marka Mtec bilirsiniz.Bunlarında ampülleri var.Ampülde de bence diğer markalardan önde.Bence Mtec deneyebilirsin.Ben Mercek daha sonrada Xenon almaya karar verdim.
Ya XENON daki sıkıntılardan çekiniyorum, zamanla ömrünün çok kısalması, hafif kirlerde bile aydınlatmasının çok düşmesi, araçta bir türlü verim alınamaması falan filan, o nedenle beyazları araştırıyorum bakalım... Mtec için OSRAM ve PHILIPS ten kötü diolar ama :)
quote:
Orjinalden alıntı: erdemdogan24
Xenonda bir numara olan marka Mtec bilirsiniz.Bunlarında ampülleri var.Ampülde de bence diğer markalardan önde.Bence Mtec deneyebilirsin.Ben Mercek daha sonrada Xenon almaya karar verdim.
Ömrünün çok kısalması diye birşey duymadım.2 yıl garantili + 75 bin usd sigortalı.En ufak kirde aydınlatmanın çok düşmeside olamaz.Şuanda havalar sıcak zaten.Herhangi şekilde aydınlatmayı düşürecek kadar kirlenemez.Ama kışın fara kar felan gelirse orasını bilemem.Ama o masmavi görüntüyü görmek için iner farları silerim emin ol
Analdım bu tutku meselesi tabi :) Avrupada far yıkama sistemini olmayan araçlara XENON takılması yasak biliyosun dimi yakında bizde de ceza keserlerse şaşma :)
quote:
Orjinalden alıntı: erdemdogan24
Ömrünün çok kısalması diye birşey duymadım.2 yıl garantili + 75 bin usd sigortalı.En ufak kirde aydınlatmanın çok düşmeside olamaz.Şuanda havalar sıcak zaten.Herhangi şekilde aydınlatmayı düşürecek kadar kirlenemez.Ama kışın fara kar felan gelirse orasını bilemem.Ama o masmavi görüntüyü görmek için iner farları silerim emin ol
Bence hiç buLaşma beyaz ampüLLere yağmurda göremezsin önünü bi çok marka kuLLandım ben hiç birinden memnun değiLim.Xenon aL aLıcaksan boşver ampüLü ömrünün kısa oLması demişsin ama pekte kısa değiLLer biLdiğim kadarıyLa.(çin maLı bişey aLmazsan tabi)
Ya evet bu yağmurda görememe muhabbeti de var, sen hangilerini kullandın?
quote:
Orjinalden alıntı: nightfox54
Bence hiç buLaşma beyaz ampüLLere yağmurda göremezsin önünü bi çok marka kuLLandım ben hiç birinden memnun değiLim.Xenon aL aLıcaksan boşver ampüLü ömrünün kısa oLması demişsin ama pekte kısa değiLLer biLdiğim kadarıyLa.(çin maLı bişey aLmazsan tabi)
Arkadaşım far istiyosan xenon.Görüş açısı istiyosan mercek. Marka istersen Mtec 6000k Mercek istersen Siyah zeminli hemde angelli
İkisininde bulabildiğim en uygun fiyatları.Servisteki mercekler 400-500 lira.Başka yerlerde Xenonlar 400 lira. Xenonda başka ve ucuz marka istersen Monza var.Onlar 195 ytl.Kötü sayılmaz...