Evet arkadaşlar piyasada gerçekten böyle bir durum mevcut, siz de böyle düşünüyor musunuz? Örneğin ilk üretim yılı 2011 olan focus 3 kasaların benzinli olanlarının (1.6 ti-vct) hatasız düşük km (120 130 bin km) ful paketi 400 450 arası bulunabiliyorken, İlk üretim yılı 2007 olan corollaların makyajlı kasası 2011 model olanlarının hatasız düşük km benzinli olanları (1.6 vvti) 450 500 arası bulunabiliyor. Corolla Focusa göre 1 nesil eski olmasına rağmen özellik ve kalite olarak focus corollaya göre çoğu disiplinde daha önde olmasına rağmen size de piyasalarının bu şekilde olması ilginç gelmiyor mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Focusların diğer rakiplerine göre çok daha ucuz kalması
-
-
Bu araç mı ucuz gerçekten ??
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-2021-cikis-6700km-titanium-pluscam-tavan-plusotm-ciziksiz-1012041302/detay
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/mondeo-mk2-neden-bu-kadar-ucuz--154523052
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkası dar, bagajı küçük, motorlar verimsiz. hb'i gençler için iyi ama sedanı aile için kötü.
-
Ben de mondeo mk3’ün neden bu kadar ucuz olduğunu merak ediyorum. Bilen varsa yazsın.
https://forum.donanimhaber.com/8-valf-li-motora-sahip-arac-almayin--154920203
https://www.sahibinden.com/ford-mondeo/benzin,benzin-lpg/manuel?a5_min=2001&a5_max=2007
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 27 Ocak 2023; 22:19:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Buyrun hocam 0 km dizel otomatik ful paket 935 bin tl den başlıyor focus,
aynı ayarda meganelar 1065 tl den başlıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Focus 1 sedan kullandım. Aile için hacmi kötü gelmedi bana.quote:
Orijinalden alıntı: 19can84arkası dar, bagajı küçük, motorlar verimsiz. hb'i gençler için iyi ama sedanı aile için kötü.
İlanda ki focus 2020 model Megane ise 2022 model .
Hocam aslında motorları da verimli 3 kasadaki tdci dizel motor fransız psa grubunun en az yakan dizellerinden, performansı da 1.6 dizeller arasında gayet iyi bir yerde diye düşünüyorum, atmosferik benzinlisi ise japonların performanslı diye bilinen 1.6 civic motoru kadar gidiyor ikisi de 125 beygir, bir de focus piyasada adı olan kaliteli bir model olmasına rağmen nasıl bu kadar ucuz kaldı şaşırdım
1.6 vvti çok iyi bir motor. Üstüne corollanın sorunsuzluğu ve LPG uyumu eklenince focus’a kıyasla corolla’ya belirgin ölçüde daha fazla talep olması ve fiyatının daha yüksek olması normal. Türkiye şartlarında alınabilecek en optimal araçlardan biri corolla, belki de overall en optimal olanı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 27 Ocak 2023; 22:17:45 >
Buyrun hocam Megane 2020 model olsa da yine fiyat olarak aynı kalıyor, Focusun bu kasası Megane a göre daha sonra çıkan yeni bir kasa olmasına rağmen
Japonlar eskidikçe abuk subuk fiyatlara çıkıyorlar.. sadece corolla değil civic de böyle.
Sıfır iken bir olayları yoktu.. yaşlandıkça kıymete biniyorlar, bir sorunsuzluk sadelik algısı var o araçlarda..
Focusun yine dizelleri fena değil de Mondeo'lar tam beter.. Mis gibi otomobildir ama ne satsan satılıyor ne para ediyor.. Alfa romeo satsan daha kolay meraklısı hastası var en azından, bunda o da yok..
Biniciye kupon araçlar işte, tutuyor diye corolla alacağına al temizini keyifle bin.
-
Corollanın fiyatının bu sebeplere rağmen bile,
kendisinden 1 nesil daha yeni, km si daha düşük ve çok daha özellikli ve kaliteli olduğunun çoğu kişi tarafından kabul edildiği bir araç olan focusa göre daha yükseklerde kalmasının çok abartılı olduğunu düşünüyorum.
Bu da 2. Eldeki alıcılar için aslında focusu fırsat aracı yapıyor bir nevi diye düşünüyorum.
Muhalefet etmek için söylemiyorum ama bu arkadaş fiyatı fazla şisirmiş. Daha bir kaç hafta önce 600 bin küsur fiyata sıfır Megane alan arkadaşlar vardı forumda.
Hatta iki modelin fiyat listesini koyayım . 600 bin küsura sıfır Megane alabiliyorsunuz . Focus da bu imkansız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Size katılıyorum.
7 senedir 3.5 kasa Focus kullanıyorum.
95lik motorun zayıf kalması dışında çok memnunum.
Bi sonraki aracim ya yine aynı kasa 1.5 120lik olacak ya da Focus 4.
Aynen hocam kesinlikle katılıyorum dediklerinize, sizin de söylediğiniz gibi aynı durum civicler için de geçerli kesinlikle.
Focus 3 ler bir ara birden fiyatları arttı. Sonra millet bu arabanın o kadar etmeyeceğini anlayınca yerinde saydı.
Ben golf 6 yı 100 liraya aldığımda focuslar 200 liraydı. şimdi bakıyorum fiyatları eşitlenmiş.
-
Estağfurullah hocam, ama sıfır fiyat listesinde fordun satış politikası malum, o yüzden onun baz alınmasının bizi yanlış yönlendireceğini düşünüyorum. Sıfırda çok saçma bir şekilde rakiplerinin de çok üstünde bir satış fiyatı politikasi izlerken, durum 2. Elde tam tersine dönüyor ilginç bir şekilde.
Oysaki focus 4 kasada yıllardır aranan güçlü bir turbodizel ve sağlam hızlı 8 ileri tam otomatik şanzımanı getirdi diye biliyorum, ona rağmen 2. Elde değersiz kalıyor diğer rakiplerine göre ve bu durum ilginç geldi.
Kesinlikle hocam,
C segmentindeki aynı neslindeki rakiplerine göre bile focusun segmentinde kafaya oynayan araçlardan olduğu çoğu kişi tarafından kabul edilmesine rağmen, bir eski neslin aracın fiyatının bir nesil yeni aracın fiyatını geçmesi 2. Elde çok ilginç.
Aslında millet fordun pejo olduğunu anladı diyebilirmiyiz. Malum bi pejo antiliği var memlekette 😅
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
İnsanların içine bile oturmadığı araçlar hakkında bu kadar net çıkarimlar yapması çok sinir bozucu gerçekten. Yiğidi öldür hakkini yeme focus tasarım olarak sevilmeye bilir , donanımı yetersiz bulunabilir vs eyvallah ama kalitesiz denilecek en son araçlardan biridir. Tabi kaliteden anlanan sadece yumuşak malzeme değilse. Yine geçenler de forumdan biri scala ya çok kalitesiz araç demişti . Aracı kullanmasam ben bile inanırdım ama alakası yok . İç malzeme kalitesinin Golf den bir eksigi yok . Ama aracı hiç bilmeyen bir insan bu yorumlara inanıyor. |
Focus 1 sedan kullandım. Aile için hacmi kötü gelmedi bana.
|
Bu yoruma kesinlikle katılmıyorum . Ford araçları gerçekten kaliteli araçlar. Kapının ağırlıgından bile bu farkı anlarsınız. |
Sebebi cahillik. Bu kadar net durum. Hiç kimse yani en azından büyük çoğunluk, araç alırken sizin gibi araştırmıyor. Bilmiyor. Amcası, eniştesi, arkadaşı şu almış bu almışla işler yürüyor. Ön yargılar devreye giriyor. İnsanların çoğu basit ve net düşünmeyi sever. Detaylı düşünceye gelemez. Gözle görülebilir olanı, gözüne sokulanı anladr. Macera aramayı sevmez. Toplumun çoğunluğunun kabul ettiği algı onun içinde doğrudur. Sürü psikolojisi hakimdir. Onun için Ford vs. ikinci elde düşük fiyata gider. Algı önemlidir.
|
Sıfırların fiyatları almış başını gidiyor.Onlara diyecek birşey yok.Ama 10-15 yaşındaki bir golfe,megane'a,focus'a,astra'ya,308'e,corolla'ya....vs vs daha başka hangi marka varsa 300-400-500000 lira para vermenin hiçbir akılla ve mantıkla izahı yoktur.İster corolla olsun ister focu,ister audi olsun bu arabaların hepsi de 10 yılı geçtikten sonra parça ömürlerinin sonuna gelmiş,her an arıza çıkarmaya meyilli araçlardır.Ha bu fiyatlara bulunamıyor diyebilirsiniz.Memlekette bu kadar enayi,avanak olduğu müddetçe bu tenekeler sürekli böyle ulaşılmaz olur
|
Nasıl aynı araç cümlenizi biraz daha açın . Ayrıca Ford'un yeni modelleri ile pejo'nun yeni modelleri arasın da hiç bir bağlantı yok . Bambaşka araçlar. |
Benzer içerikler
- akülü araba tavsiye
- aks körüğü yırtılırsa ne olur
- frene basınca tıkırtı sesi
- citroen berlingo en full paketi hangisi
- opel insignia 1.6 turbo kronik sorunları
- renault logan
- huawei aito m9 türkiye fiyatı
- peugeot 2008 allure 2024
- opel mokka 2024 fiyat listesi
- renault 2. el fabrika
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X