Şimdi Ara

Follower Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Followerlerin bazılarını almak için level sınırlaması bulunuyor. Yapmış olduğum anlatımların hepsi 100 level içindir, daha düşük levellerde denerseniz followerleri alamayabilirsiniz.

Addon olarak koordinat göstermesi açısından TomTom kullandım. Başka koordinat gösteren addonlarda aynı işlevi görecek olsa da, TomTom un addon içi özelliklerinide kullanarak anlatacağım.

Followerlar, bizlere garrisonumuzda yardımcı olan NPC ler. Göreve göndererek gold, apexis crystal, honor point, raid itemi gibi eşyalar kazandırmalarının yanı sıra, kurmuş olduğumuz binalarda çalışarak daha fazla malzeme elde etmemizi sağlıyorlar. En fazla 20 adet follower aktif olarak kullanabiliyorken, baraka binasını 3. seviyeye getirdiğimizde bu sayı 25 e çıkıyor. Daha fazla follower sahibi olmamız durumunda, fazla olanları pasif duruma getiriyoruz ve aktif olanları kullanmaya devam ediyoruz. Aktif ve pasif olanların arasında değiştirme yapmak mümkün.

Followerleri gönderdiğimiz görevler level 90 ve 100 arasında değişiyor. Bununla birlikte, follower levelleride 90 ile 100 arasında değişiyor. Level 100 e gelen bir follower, experience kazanmaya devam ederek önce common seviyeden rare seviyeye, daha sonra yine experience kazanarak rare seviyeden epic seviyeye kadar yükselebiliyor. Epic seviyeden sonra herhangi bir experience kazanımının faydası bulunmuyor. Her ne kadar 100 levelden sonra sırayla rare ve epic seviyelere yükselmesi gerekirken, bazı followerler direk olarak rare veya epic seviyede bulunabiliyor veya upgrade olabiliyor. Yani 90 level epic bir followerinizin olması mümkün, bu şekilde bir followeri level 100 e getirdiğinizde experience ile herhangi bir işi kalmıyor. Gönderilen görevlerde karşılaşılan yaratıkların belli özellikleri var, gönderdiğimiz followerlerin bu özelliklere karşı gelebilmesi durumunda görevin tamamlanma şansı büyük oranda artıyor. Eğer tüm özellikleri karşılarsanız %100 oranına çıkabiliyorsunuz. Common seviye followerler 1 özelliğe karşı gelebilirken rare 2, epic 3 özelliğe karşı gelebiliyor ve bunları aynı görev içinde kullanabiliyoruz. Yani 3 followerlik bir görev için 3 özellik gerekiyorsa, epic seviyesindeki followerimiz tüm özellikleri karşılıyorsa, diğer 2 followerin yeteneklerinin önemi kalmıyor. Followeri level atlatmak için kendilerini sürekli göreve göndermemiz gerekiyor. 100 levele ulaştıktan sonra, followerlerin item levelini artırmamız gerekiyor zira bazı görevler için item level gerekiyor. Eğer uygun item level olmadan followeri gönderirsek, tamamlanma oranı fazla yükselmiyor. Item level yükseltmek için followerler için özel itemler var. Bunları salvage yard, war mill veya follower görevleri ile elde etmek mümkün. Eğer uygun olmayan level/item levelde followerleri göreve gönderirseniz, görev başarıyla sonuçlansa bile şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor ;

Görev leveli, follower levelinden veya item levelinden düşükse : Kazanılan experience normal olarak geliyor, özellikler karşılanıyor, kazanma şansı ekstra artıyor.
    Görev leveli, follower leveli veya item leveli ile aynıysa : Kazanılan experience normal olarak geliyor, özellikler karşılanıyor.
    Görev level, follower levelinden 1 - 2 fazlaysa veya item level farkı 1 - 14 arasındaysa : Kazanılan experience yarıya düşüyor, özellikler karşılanıyor, kazanma şansı düşüyor.
    Görev level, follower levelinden 3 veya daha fazlaysa veya item level farkı 15 den fazlaysa : Kazanılan experience %10 oranında geliyor, özellikler karşılanmıyor, kazanma oranı düşüyor, party bufflarından faydalanılmıyor.

Followerların bize gelmesinin birkaç yolu var. Bu yöntemleri buradan okuyarak en kullanışlı bulduğunuz followerların elde ediliş yolunu öğrenebilirsiniz. Oyunda mevcut 291 follower bulunması sebebiyle hepsinin açıklaması bulunmayacak olsa da, mümkün olduğunca eklemeye çalışacağım.

Leorajh için öncelikle Spires of Arak bölgesinde ve 55, 68 koordinatına gidin. Bölgeye ulaştığınızda küçük bir mağara göreceksiniz. Bu mağaranın biraz yakınlarına bakarsanız yukarı doğru giden bir patika olduğunu göreceksiniz. Bu patikayı takip ettiğinizde, zirveye ulaşmadan, ortalarında bir başka mağaraya rastlayacaksınız. İkinci bulduğunuz mağaranın içine girince bazı mekanik yaratıklarla karşılaşacaksınız. Mağaranın içine doğru ilerlediğinizde görev işaretini görebilirsiniz. Bu görev sonrasında follower sizin olacak.

Tormmok için Gorgrond bölgesinde 44, 86 ya gidin. Ulaştığınızda Tormmok u düşman olarak ancak saldırılamaz halde, başkalarıyla savaşırken göreceksiniz. Savaşına yardım etmeniz durumunda followeriniz olacak. Toplamda birkaç kez düşman dalgası geliyor, en son olarak Woodfist isimli NPC yi öldürdüğünüzde bitiyor.

Blook için Gorgrond bölgesinde 46, 92 koordinatında bulunan Bastion Rise uçuş noktasına gelin. Buradan güney batı patikasını takip ederek Sunclaw isimli rare NPC yi geçin. Ardından 43, 92 noktasında Ockbar isimli bir Draenei göreceksiniz. Buradan kuzey / kuzey batı yönüne doğru biraz ilerleyin. 42, 91 noktasına doğru giden bir patika göreceksiniz. Bu patikayı takip ettiğinizde Blook u göreceksiniz. Kendisiyle dövüştükten sonra yenmeniz durumunda followeriniz olacak.

Aeda Brightdawn/Defender Illona için Talador bölgesine gidin ve 57, 51 noktasında bulunan followerin görevini alın. Biraz ileride iki Draenei ruhuyla savaşmanızı isteyecek. İkisinide kazanmanız durumunda followeriniz olacak.

Image of Archmage Vargoth için Draenorun dört farklı bölgesine gitmeniz gerekiyor.
    Frostfire Ridge 68, 18 de bulunan ayakkabı
    Gorgrond 39, 39 da bulunan yüzük
    Nagrand 46, 15 de bulunan asa
    Talador 45, 37 de bulunan şapka
    Bunların her biri ayrı görevler veriyor. Görevlerin hepsi, Khadgarın olduğu kuleye gidip, eşyaları teslim etmenizi istiyor. 4 eşyayıda teslim ettiğinizde follower sizin oluyor.

Croman için Bloodmaul Slag Mines isimli dungeona heroic modda girmeniz gerekiyor. Slave Watcher Crushto isimli bossu öldürdükten sonra Cromanı, biraz arkada tek başına çalışıyorken göreceksiniz. Kendisini buradan kurtarmanız durumunda, kurtaran kişiyi takip edecek. Daha sonra Magmolatus isimli bossu öldürmeniz gerekiyor. Croman, burada silahını bulacak ve yolculuğuna devam edecek. Diğer 2 bossuda öldürmeniz durumunda Croman sizin olacak. Ancak Cromanı kurtaran kişi, kurtardıktan sonra eğer ölürse Cromanda ölecek ve dungeonu yeniden başlatmadan tekrar deneme imkanınız olmayacak.

Leeroy Jenkins için Upper Blackrock Spire dungeonuna heroic modda girmeniz gerekiyor. İkinci bossu öldürdükten sonra, Leeroyun cesedini yerde görebilirsiniz. Kendisini hayata döndürdükten sonra, 15 dakika içinde kendisinin geçeceği yolu tamamen temizlemeniz gerekiyor. Bunun için, öncelikle harabelerin arasından yukarı çıkın, solda bulunan ilk kapıdan içeri girin ve tüm düşmanları öldürün. Ardından ilerleyerek Commander Tharbek isimli bossu öldürün. Daha sonra devam ederek Ragewing the Untamed isimli bossa kadar gelin ancak bu bossu çekmeyin. Bossa gelmeden önceki odanın, bossa doğru giden kapısının tam zıt yönünde ilerleyince küçük bir oda göreceksiniz. Bu odada bekleyen yaratıklarıda öldürün. Daha sonra sürenin bitmesini bekleyin, süre bittiğinde Leeroy koşarak son yaratıkları öldürdüğünüz yere doğru gelecek. Eğer geçeceği yollardaki tüm düşmanları öldürdüyseniz, Leeroy odaya geldiğinde followeriniz olacak.

Meatball için Brawler’s Guild e girin ve Rank 5 de Meatball ile savaşın. Kazanmanız durumunda Meatball, followeriniz olacak.

'metamania'dan alıntı olarak ;

Goldmane The Skinner için Nagrandda 40, 76 bölgesinde bulunan kuleye kadar gelin. Kulenin içine girerek yukarı doğru çıkın. En üste gelince Bolkar the Cruel isimli bir NPC göreceksiniz. Kendisini öldürmeniz durumunda bir anahtar düşürecek. Bu anahtarı alarak, yine kulenin üst katında bulunan kafesi açın. Daha sonra follower size katılacak.

'metamania'dan alıntı olarak ;

Abu'gar için Nagrannda şu bölgelere gidin ve gerekli eşyaları toplayın ;
    38, 49 da Abu'Gar's Favorite Lure
    65, 61 de Abu'Gar's Vitality
    85, 38 de Abu'Gar's Finest Reel
    Hepsini topladıktan sonra 67, 56 bölgesine gidin ve Abu'Gar ı bularak eşyaları kendisine teslim edin. Daha sonra follower olarak size katılacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Güzel çalışma eline sağlık. 2 tane de ben ekleyeyim.

-Goldmane The Skinner.. Bunun için nagrandın en altında ironfist harborda iskele başında bir kule var. Bu kulenin üstündeki iron horde scout leaderini kesip keyi lootluyorsunuz ve yandaki kafesi açıyorsunuz. Follower artık sizindir. Yanlız bir bugı var. Eğer biri keyi lootlayıp kafesi açmadan giderse yanlış hatırlamıyorsam 2 saat kadar scout leaderi spawn olmuyor.

-Abu'gar.. Bunun içinde archmage gibi 3 adet item toplamak gerekiyor. Ama bunun bütün itemleri neyseki nagrandda. İtem yerlerinin linklerini alta koyuyorum.

http://www.wowhead.com/object=233642
    http://www.wowhead.com/object=233506
    http://www.wowhead.com/object=233157

• Garona Halforcen i ve Harrison Jones ı da ekleyin hocam, 6.1 ile gün yüzüne çıkacak. Detaylı 6.1 içinse buradan alıyım, ilgilenenleri.

• Yaralı konu , teşekkürler .
  • Böyle bi rehbere ihtiyacım vardı. Teşekkürler
  • Pardon tam okumamıştım simdi gördüm.

Sanırım Wod ile ilgili bi sistem, oynamadan tam bilgi sahibi olamıcam sanırım teşekkürler (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 10 Ocak 2015; 10:41:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metamania

Güzel çalışma eline sağlık. 2 tane de ben ekleyeyim.

-Goldmane The Skinner.. Bunun için nagrandın en altında ironfist harborda iskele başında bir kule var. Bu kulenin üstündeki iron horde scout leaderini kesip keyi lootluyorsunuz ve yandaki kafesi açıyorsunuz. Follower artık sizindir. Yanlız bir bugı var. Eğer biri keyi lootlayıp kafesi açmadan giderse yanlış hatırlamıyorsam 2 saat kadar scout leaderi spawn olmuyor.

-Abu'gar.. Bunun içinde archmage gibi 3 adet item toplamak gerekiyor. Ama bunun bütün itemleri neyseki nagrandda. İtem yerlerinin linklerini alta koyuyorum.

http://www.wowhead.com/object=233642
    http://www.wowhead.com/object=233506
    http://www.wowhead.com/object=233157

hocam ben 3 itemide topladım fakat birşey olmadı. görev felanmı almak lazım acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ::::::::::MAGE REHBER::::::::::
    16 yıl önce açıldı
    CS:GO Silah Skinleri Rehberi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • QuelTaLas kullanıcısına yanıt
    3 itemi topladıktan sonra Abu'gar'a gidip konuşman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtlar1971

3 itemi topladıktan sonra Abu'gar'a gidip konuşman lazım.

hallettim dostum teşekkürler
  • @Ywizzle yetkili olduktan sonra forumda gözle görülür bir düzelme oldu.Teşekkürler
  • 6 saat sonra 25/25 followerlar epic olmuş olacak. Umarım hala bonus xp görevleri gelmez.
  • rehber çok güzel de nasıl 291 follower var ya, inn'den gelenleri sayarsak mı yani yoksa 30-40 falan değil mi yanlışım mı var?
  • Apakk kullanıcısına yanıt
    http://www.wowhead.com/followers bu bağlantıdan bakınca toplamda 291 follower görünüyor oyuna dahil. 6.1 ile eklenecek olanlarda var, yani sayı artacak. Yinede şu an için 25 den fazlası kullanılamadığı için achievement dışında follower biriktirmenin pek önemi yok.
  • Bonus xp görevlerinin gelmesini engelleme şansımız var mı acaba? Yukarıda yazmıştım, şimdi tüm aktif followerları epic yaptım ama hala bonus xp görevi dolu. Inactive olanları kasmanın bir etkisi olur mu acaba, gerçi uğraşamam ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gencay

Bonus xp görevlerinin gelmesini engelleme şansımız var mı acaba? Yukarıda yazmıştım, şimdi tüm aktif followerları epic yaptım ama hala bonus xp görevi dolu. Inactive olanları kasmanın bir etkisi olur mu acaba, gerçi uğraşamam ama.

kapanmıyor sanırım
  • Kapatılmıyor. Achi ve Big crate için gönderilebilir, ki ben öyle yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte ben bonux xp yerine kompe item - treasure görevleriyle dolar mı acaba liste diye düşünmüştüm.
  • Salvage yarda çok sağlam buff gelmiş gibi gözüküyor.
  • te?ekür ederiz
    ben de wowhead dan zamanynda bakmy?tym
    türkçesi iyi olmu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.