Şimdi Ara

FOLYO İLE JANT KAPLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
39.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, bende şöyle bir jant var.
     FOLYO İLE JANT KAPLAMA

Jantın göbeği siyah olduğu için, 17" jant 15" gibi duruyor.O yüzden şu aşağıdaki resimdeki modelindeki gibi gri metalik renge boyatmak istiyordum.

FOLYO İLE JANT KAPLAMA

Ama boyacıya gittiğimde benim kolay zannettiğim işin zor olduğunu,bu jant boyama işini özel yapanlar olduğunu,her boyacının boyamadığını, yapılacağı zamanda 4 jantın 500 lira gibi bir fiyata boyayacaklarını söyledi.Yani işçiliği ağırmış güya.Gerçekten bu kadar zor mu jant boyamak.Üstde gösterdiğim jantın aralarını boyamak zormuş,akma yaparmış, vernikde durmazmış gibi bir şeyler söylediler bana.

19 MAYIS Tarihli güncelleme

Arkadaşlar biliyorsunuz, bundan 4 ay önce folyo ile jant kaplamıştım.Bazı arkadaşlar, dayanıklı olmuyacağını, 1-2 yıkamada çıkacağını söylemişti.Tam 4 ay oldu.Tazyikli su ile,normal yıkama ile defalarca yıkandı,sıcak, soğuk, yağmurlu her koşulda kullanıldı.
    SONUÇ.
     FOLYO İLE JANT KAPLAMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 19 Mayıs 2013; 19:25:10 >

• iyi bir boyacı halleder
    sadece krom sa sorun olur
    250-300 den cok vermeyın
  • Bu tür jantlara boyayı tam ve düzgün tutabilmesi için toz boya lazım (elektrostatik).
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Bu tür jantlara boyayı tam ve düzgün tutabilmesi için toz boya lazım (elektrostatik).

Folyo kaplasam bunun gibi.

Önceden tabelacılık yapmıştım.Bir deneyecem olursa folyo kaplayacam..

• plasti dip. olmazsada sökebilirsin.

• Kumlama yöntemiyle üzerindeki boyayı çıkartabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

plasti dip. olmazsada sökebilirsin.

Bunun gri olanı var mı?Ve 4 tane janta ne kadar kutu gider.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jant Kapağı Boyama
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: CoRe`i

Eski hali daha güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

Orijinalden alıntı: CoRe`i

Bunun gri olanı var mı?Ve 4 tane janta ne kadar kutu gider.

Grisi de olacaktı. 4 jantlik plastidip ve parlaticisi 150TL idi en son..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de 500 TL bence çok fazla...

Biraz daha araştırmanızı öneririm.Yukarıda arkadaş önermiş,dediği gibi plastidip de uygulanabilir.
  • Ek olarak İstanbul Balat taraflarında Jantmax diye bir yer var, 4 janti 250TL'ye boyuyorlardi, işçilikleri de cok iyidir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plastidip en uygunu bence.
  • Arkadaşlar photoshopda şöyle bir şey yaptım.Sadece resimde görüldüğü gibi jantın üst kısmını gri folyo yapacam.Yan taraflar siyah kalacak.
     FOLYO İLE JANT KAPLAMA
  • 500 TL'ye ne boyuyorlarmış çok merak ettim elektrostatik(toz boya) atsalar okadar tutmaz biraz abartmışlar plastidip bende tavsiye ederim elinizden biraz geliyorsa alıp kendiniz boyayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

500 TL'ye ne boyuyorlarmış çok merak ettim elektrostatik(toz boya) atsalar okadar tutmaz biraz abartmışlar plastidip bende tavsiye ederim elinizden biraz geliyorsa alıp kendiniz boyayın bence.

Abim 3-4 ayrı ticarı taksisinin jantlarını boyatmıştı hocam ondan bilgi alırım bu işin en güzel nasıl yapıldığını yarın yazarım buraya sabah saatlerinde.
  • Sizdekine bu şekilde bir işlem uygularsanız zaten alttaki gibi ortaya çıkacaktır.

• O değilde jant güzelmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi víkingr -- 12 Ocak 2013; 21:19:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoMinicSS

quote:

500 TL'ye ne boyuyorlarmış çok merak ettim elektrostatik(toz boya) atsalar okadar tutmaz biraz abartmışlar plastidip bende tavsiye ederim elinizden biraz geliyorsa alıp kendiniz boyayın bence.

Abim 3-4 ayrı ticarı taksisinin jantlarını boyatmıştı hocam ondan bilgi alırım bu işin en güzel nasıl yapıldığını yarın yazarım buraya sabah saatlerinde.

Çok fazla bilgi alınacak birşey yok aslında 200 TL'ye boyuyorlar normalde ama tabi istenilen boyaya göre değişebilir işçilik mesela statik boyada kumlama yapılması gerekir hoş normal boyada'da yapılsa iyi olur ama yani bunların ortalama fiyatı bu zaten.

• Hocam bir bilen olarak cevap vereyim..

Öncelikle Folyo ile falan olmaz o işi gündemden çıkarın bir kere.. Folyo jantda kullanılabilecek bir ürün değildir. Kaputta bile çok sağlam bir dayanımı olmayan folyonun jantlarda ne gibi bir dayanımı olabilir ?

Jantlarınızın rengini değiştirecekseniz ;

Önce jantların güzelce zımparalanıp üstündeki boyadan arındırılması , ardından 2-3 kat astar atılıp zımpara ile kalan izlerin tekrar temizlenip + olarak mumlu bez ile temizlenmesi , ve 3-4 kat rengine göre boya atlııp boyanması gerekir. ARdından da 2 kat vernik atılır.

Tabi bunların hepsi el spreyleriyle değil boya tabancasıyla yapılmalıdır ki ortaya kusursuz bir iş çıksın.

Boya işi ince iştir hele ki böyle kaliteli bir jantın zımparalnıp boyanması pek güvenilipde rastgele birine emanet edilebilecek bir iş değildir. Bu iş ile iligli hobisel anlamda uğraşanlar var Türkiyenin her yerinde.. Detailingturkey veya forumboyakoruma gibi sitelerden yardım alabilirsiniz.

Sormak isteyecekleriniz için bana özel mesajla da ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 12 Ocak 2013; 21:37:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DoMinicSS

quote:

Çok fazla bilgi alınacak birşey yok aslında 200 TL'ye boyuyorlar normalde ama tabi istenilen boyaya göre değişebilir işçilik mesela statik boyada kumlama yapılması gerekir hoş normal boyada'da yapılsa iyi olur ama yani bunların ortalama fiyatı bu zaten.

Bilginin zararı yok hocam

Malesef boyadıktan sonra boyanın atması büyük sorun birkaç inceliği var ne kadar yararlı bilgi versek arkadaşa onun için o kadar az uğraş olur.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.