Şimdi Ara

FORD BİRR............. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Makif13

Yanlış anımsamıyorsam Volvo Renault tarafından satın alındığı ıçın artık fransızdır..

Daewoo'da Cevrolet tarafından satın alındığı ıçın Amerıkan.

reno ilkönce kendini satın alsın da.......
  • Bence artık aracların ne ilk uretim yerleri ne su anki uretim yerleri onemli... Aracın yapım mentalitesi ve hedef pazarı önemli... Simdi Ford explorer ve ford mustang tam anlamıyla Amerikan arabalarıdır... Iclerine bindiginiz anda bunu soyleyebilirsiniz. Amerikan halkının istekleri on plandadır bu arabalarda... Fordun kucuk arabları italya, turkiye, belki uzakdogu icin uretilmis minik sınıf avrupa arabalarıdır... Bir Amerika'lının isteyecigi turden bir araba degildir mesela... Hedef pazar bu klasmanda farklıdır... Ford focus ideal buyuklukte bir avrupa arabasıdır... Ici, disi, donanımı, guvenligi, motor hacmi vs.vs.vs. ile tipik bir avrupa orta sınıf arabadır... Amerika'ya da hitap edecek buyukluktedir, dolayısıyla Amerika'lı icin kucuk araba olarak Amerikan pazarında yerini alabilir... Yani Modellere ayırırsak Ford kimi icin Turk, kimi icin alman, kimi icin Amerikan malı olabilir... Onemli olan pazardır, pazar olmayan yerde satıs olmaz... Chevrolet'in Daewoo'yu satın almasındaki yegane sebep de budur... En minik safkan Amerikan Chevrolet Chevrolet malibudur. Assagı yukarı focus buyuklugundedir... Dolayısıyla Amerika'lılara gore cok daha kucuk arabaları tercih eden Avrupalılar Chevrolet almazlar... Chevrolet ise Avrupa pazarına girmek icin kucuk araba uretmelidir... Ancak bu konuda hic bir bilgisi yoktur, tesisi yoktur, teknolojisi yoktur, gecmisi de yoktur... Gider Daewooyu satın alır, adını degistirir, Avrupa pazarına kucuk arabalarıyla girer!!

• abi ben ingiliz sanıyordum yaw.vay anasını satayım almanmış.amerikanmış.aman karıştırdınız kafamı.
  • hadi bilin bakalım Moskvich ne arabası ve orijini hangi markadır???
  • http://www.fordvehicles.com/cars/focus/ buraya bak hangisi alman hangisi amerikan
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orjinalden alıntı: Makif13

Yanlış anımsamıyorsam Volvo Renault tarafından satın alındığı ıçın artık fransızdır..

Daewoo'da Cevrolet tarafından satın alındığı ıçın Amerıkan.

reno ilkönce kendini satın alsın da.......

renault ab volvo nun sahibi. yani volvo truck.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafabahtiyar

http://www.fordvehicles.com/cars/focus/ buraya bak hangisi alman hangisi amerikan

linke baktım. E tamam iste ben ne dedim?? Focus ideal orta sınıf avrupa arabası; fakat Amerika'ya da hitap edebilecek buyuklukte dedim... Biraz dikkatli okuyalım yazıları... Simdi cıkıp da bana Ford Focus Amerika'lılar icin dizayn edilmis demeyin, araca hakaret etmis olursunuz...
  • Mevzuyu açan arkadaş muradına erdi mi?
    Ford dersin amerikayı anlarız,
    Avrupa Ford dersin Avrupa menşeli anlarız,
    o zaman neyi tartışırız!
  • BU DA AMERİKAN FORD FUSION...ŞİMDİ BURADAKİ FUSIONLARA AMERİKAN DİYEBİLİRMİSİNİZ ?????????

FORD BİRR.............
  • FORD avrupa için de üretim yapan bir amerikan markasıdır!
  • Aslında hayır:
    Ford Amerika menşeli bir çokuluslu girişimdir (multinational corporation) hatta ve hatta transnational corporation (uluslarüstü şirket) olduğu da iddia edilebilir. Bu tür şirketlerin ortak özelliği şirket ana merkezinden (yani ford motor corporation) bğımsız veya yarı bağımsız yerel operasyonları (dağıtım veya üretim boyutunda) olmasıdır. Ha ford bir amerikan markası olarak yola başlamıştır ancak artık bir dünya markasıdır, tıpkı coca cola gibi. Focus ise bir alman değil avrupa otomobilidir. Çünki avrupalı müşterilerin beğeni ve ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış ve avrupanın çeşitli noktalarında üretilmektedir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Deitel

FORD avrupa için de üretim yapan bir amerikan markasıdır!
  • quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

@barışçevik

o bize gösterdiğin site ford amerikanın sitesi... hangi ülkenin sitesine girersen oranın kontak numarısını görürüsün ne alaka yapmaya çalıştığın.. girwww.ford.com.tr ye ford otosanın adresi yazar...

Girdim www.ford.com.tr'ye, orada da Otosanın adresini yazıyor ama başka şeyler de yazıyor görmek isteyenlere,
    mesela Ford'un Amerikan olduğunu söylüyor, sitedekileri aynen aktarıyorum.

www.ford.com.tr
    Ford Motor Company
    16 Haziran 1903 yılında Dearborn / Michigan’da iş dünyasına adım atan, otomotiv sektörü lideri
    Ford Motor Company 6 kıtada, 200 pazarda araç üretimi ve dağıtımı yapmaktadır. Dünya genelinde yaklaşık 325.000 çalışanı ve 110 fabrikasıyla Ford Motor Company’nin ana ve bağlı otomotiv markaları Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury and Volvo’dur. Otomotivle ilgili hizmet kuruluşları Ford Motor Credit Company ve Hertz’i de kapsamaktadır.
    Vizyon
    Otomotiv üretim ve hizmet sektöründe dünyanın lider kuruluşu olmak.
    Misyon
    Ford Motor Company, dünya çapında kendini insanların mobilitesini artırmaya adamış onurlu bir tarihe sahip global bir ailedir.
    Ford Motor Company tüketici ihtiyaçlarını öngörerek insanların hayatlarını geliştiren seçkin ürünler sunar.

Web sitesi:www.ford.com

aynı yazıları diğer ülkelerinkinde de bulabilirim istersen.
    Ayrıca,
    nedir.com'dan alıntıdır.

mustangin yaratıcısı ünlü amerikan şirketi..
    (#171744) nonconformist|03.05.2004 16:33

---------------------------------------------------------------------------------------------

ford otosanın %42'sine sahip amerikan şirketi. ilk seri üretim arabayı üretmiştir.
    (#425784) vincent|07.09.2004 21:49 ~ 05.02.2005 10:54

---------------------------------------------------------------------------------------------

satılmak amacıyla seri üretilen ilk otomobil üreticisinin finansmanını ve ismini kullanan alman firması. amerikan ve alman fordu olmak üzere ikiye ayrılır *. ilk üretilen t araçları ford a aittir. performans, ekonomi, güvenlik ve konforu harmanlamayı en iyi şekilde yapan alman üreticidir. alt, orta ve üst sınıf araçlar üretir.
    (#620127) bertone|01.03.2005 19:28

seri otomobil üretimine geçmiş ilk fabrikaya sahip kuruluş.
    (#836975) sacmasapan|10.07.2005 15:52

ikinci dunya savasindan sonra krize giren, falcon modeliyle tekrar hayata donen ve o modelden itibaren sasali modeller yerine amerikali suruculerin ucuz araba istegini karsilayan modeller ureten firmadir. genelde mali hesaplarinda milyon dolarlik bir kayip olmadigi surece arastirmanin daha fazla paraya mal olucagini dusunerek bu kayibi goz ardi firmadir. direksyon ve benzeri mekanlardaki guvenlik destekleyicileri konusunda 1956dan beri arastirma ve gelistirme yapmaktadirlar. bildigim kadariyla amerikadaki arabalarin emniyet kemerli seri uretimi fikrini de ilk bu amcalar ortaya atmistir.
    (#860305) fitiger|28.07.2005 09:40 ~ 28.07.2005 09:41

Almanyada Ford üretilmiyor demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 2 Temmuz 2006; 0:47:54 >

• sonuçta ford mustang amerikandır ford focus alman öylesyse ford ailesi melezlerden oluşmaktadır
  • Ford Bir Efsanedir
  • markanın milliyeti mi olur? ford 'a veya opel'e alman malı denmesinin sebebi orada üretilmesi değil ki, focus avrupalı bir otomobildir ve avrupadaki büyük markalar hep alman malı olarak bilinir. Böyle gelmiş böyle denmekte bunda gocunacak bir durum mu var . Arkadaş amerikalı olarak sahip mi çıkıyor anlamadım. Uluslararası marka bunlar.
  • neyin tartışmasını yapıyosunuz allahaşkına?
  • onu bunu geçelim arkadaşlar biz ford la ilgili şikayetleri hangi adrese yollıycaz
    e mail tercih sebebidir
  • işte doğru söz.

quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

...

fordun avrupada sadece almnaya ve ispanyada değil ayrıca belçika genkte (mondeo ve s-max) ingiltere southhammpton da, türkiyede kocaelinde rusyada fabrikalarıvardır bunların hepsi ford avrupaya bağlıdır...

• quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Aslında hayır:
    Ford Amerika menşeli bir çokuluslu girişimdir (multinational corporation) hatta ve hatta transnational corporation (uluslarüstü şirket) olduğu da iddia edilebilir. Bu tür şirketlerin ortak özelliği şirket ana merkezinden (yani ford motor corporation) bğımsız veya yarı bağımsız yerel operasyonları (dağıtım veya üretim boyutunda) olmasıdır. Ha ford bir amerikan markası olarak yola başlamıştır ancak artık bir dünya markasıdır, tıpkı coca cola gibi. Focus ise bir alman değil avrupa otomobilidir. Çünki avrupalı müşterilerin beğeni ve ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış ve avrupanın çeşitli noktalarında üretilmektedir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Deitel

FORD avrupa için de üretim yapan bir amerikan markasıdır!

en güzel açıklama seninki olmuş

• Ford bir dünya kurluşudur şu an
    Bünyesinde Volvo, Aston Martin, Jaguar... gibi firmaları bulundurur
    Traktöründen ticarisine bi çok aracı avrupada üretir.
    Yedek parça vs. Türkiyede Bursada üretilir.
    Türkiyedeki fordların çoğu İspanya malıdır.
    Bu konu biraz başında amacından sapmış bence
    Amerikan olsa ne farkeder Alman olsa ne farkeder
    Sonuçta Türk malı değil, bizim cebimize bişey girmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.