Şimdi Ara

FORD BİRR............. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar cogununda soylediği gibi ford avrupa ve amerika olmak üzere ikiye ayrılmıştır. avrupadaki müşteri alman bilir amerikadaki müşteri için amerikandır ikisininde biribirinden veya modellerden haberi yoktur. Yani bugün opel gm in amerikan mı hayır sonucta alman ayrıca opel in modelleri bircok farklı isimle satılıyor mesela ingilterede vauxhall avustralyada holden ismiyle simdi taa avustralyadaki bi holden müşterisinin aldığı arabanın vectra ismiyle avrupada satıldıgından haberi varmı ya da umrundamı bunlar tamamen satış ve pazarlama stratejisi bugun coğu markanın kendine özel bi lüks markası var bunların coğu amerikada satılıyor ve bu modellerin bi çoğuda ülkemize veya avrupa ülkelerine gelmiyor çünkü tamamen beklentiler ve beğeniler farklı gelirsede cok kapsamlı makyajdan geciriliyor oyle geliyor fordda boyle bi yol seçmiş ikiye bolmek gibi sonuç olarak biz burda bunu bu kadar hareretli tartışıyorsak bence ford amacına ulaşmış ve marka imajını iki farklı kıtada cok iyi oturtmustur

• bu konu daha önce bir defa daha açılmıştı ve bende böyle bir cavap vermiştim umarım kafanızdaki soru işaretleri silinir

http://resim.donanimhaber.com/m_13759461/mpage_1//tm.htm#14718373 bu konunun linki
    buda verdiğim cevap
    quote:

orjinalden alıntı: acr
    quote:

Orjinalden alıntı: sofer

Arkadaşlar bu ford Alman mı Amerikan mı ? nedir aslı şu anda Türkiye dekiler Alman mı tasarımını kim yapıo hangi teknoloji ile üretiliyo ve Henry Ford Ameralı değil mi bu Ford o Ford değil mi örneğin focus ABD mi Alman mı ? Bu konuda yorum ve bilgilerinizi paylaşırsaınız çok sewinirim
    Ford amerikan merkezli bir firmadır. 1960 lı yılarda Ford un büyümesi ve tek bir merkezden işleri yürütememesi üzerine 2 ye ayrılmış ve Ford avrupa kurulmuştur. Avrupada satılan bütün ford marka araçalar ford avrupanın kontrolündedir. Ford avrupa kendi içinde özerktir. Ford amerikaya sormaksızın yeni bir araç geliştirebilir özerkliğin verdiği haklarını sonuna kadar kullanabilir. Ford amrekida zarar ederken hyundai gibi markalarla doğru düzgün cevap veremzken avrupada kar etmektedir. Ford amerikada eski şaşalı günlerini aramaktadır. Bunun bana göre nedeni ford amerikanın başarsız yönetilmesidir.Modellerinin tasarımın avrupa forda göre çok daha kötü olmasıdır. Focus avrupanın değişik ülkelerinde üretliyor focus için avrupalı deyimini kullanmak yanlış olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 30 Eylül 2007; 15:34:31 >

• konu fena hortlamış yalnız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 30 Eylül 2007; 15:49:10 >
  • bir kere ford focusun eski aksası birebir olarak Amerikada da satılıyordu,aynı zamanda eski Mondeo MK1 ve sanırım yeni Mondeo da..

Fordu hala Alman yapmaya çalışıyorsunuz öyle yapınca daha mı kaliyeli olacak?

Ford GM gibi çok global bir şirket ama bir çok firması var altında, ana merkezi Amerika dır.

Zaten Ford araçlarının çoğunu Amerika pazarına sunmaktadır. Hayatınızda görmediğiniz kadar çeşit kamyonu SUV si vardır Ford un. Ford un zaten uzmanlık alanı compact sınıf değil ki 4x2 4x4 kamyon tabir ettiğimiz Amerikalıların kullandıkları V6 V8 motorlu araçlar, ve de eski muscle car lar...

Kalkıp bi Mustang i ALman yaparsanız bişi diyemicem

Ayrıca sanırım eski Focuslar İspanyadan geliyordu tam bilemeyeceğim ama biz Focus almaya gidince İspanyol malı bunlar demişlerdi.

Yani adım gibi hatırlıyorum Focus 1 sedan dı hatta, İspanyol malı demişlerdi, bizim o zaman Pioneer teyp vardı İspanyol malı bozulmuştu dandik çıktı zaten ona gıcıktım bide üzerine tuz biber olduydu

yani şimdi nereden geliyor bilmiyorum ama Türkiyeye İspanyol malı geliyordu Focus 1 ler demekki.

Focus 2 ler nasıl acaba...Veya versiyona göre geliyordu.

Bu ırgalamaz, istediği yerden gelir, Jetta lar meksikaya gelir.

FORD un hangi ülkesine girerseniz girin orada COMPANY info vardır, şirketlerle ilgili.

Her sitenin .com uzantısı Global sitesidir.

Oradan global şirketle ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

• Ford Amerikan, Alman ve İngiliz olarak üç ana kolda toplanır. Alman Fordu olarak en meşhur örnek Taunus' tur. Ford aslında İngiliz halk otomobili sayılır. Amerikan piyasasında Ford eskisi kadar yer almıyor.

Bu arada neredeyse tüm markalar GM çatısı altındadır. Benim anti Amerikan veya anti Fransız gibi bir derdim yok. Dert edinenlerin işi zor olacak.
  • edit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 30 Eylül 2007; 16:37:28 >
  • ford bir amerika markasıdır ve dünyanın ilk seri üretimi otomobilini 1908 yılında HENRY FORD tarafından yapılmıştır..

ayrıca ford gm ile beraber dünyanın en büyük otomobil firmalarıdır ve dünya otomobil piyasasında genelde bu iki marka başı çeker..

fordun alman bünyesi fordu alman markası yapmaz ona bakarsanız vw jetta meksikada üretiliyor ozaman vw meksikalımı..ford bütünüyle bir amerikan markasıdır forda alman demek çok yanlış bir bilgidir..
  • ford gm çatısı altında bir marka değildir gm ve ford dünyanın en büyük 2 otomotiv devidir ford bünyesinde..

volvo
    mazda
    lincoln
    jaguar
    land rover
    mercury

gibi markalar fordun bünyesinde yer alır..
    quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Ford Amerikan, Alman ve İngiliz olarak üç ana kolda toplanır. Alman Fordu olarak en meşhur örnek Taunus' tur. Ford aslında İngiliz halk otomobili sayılır. Amerikan piyasasında Ford eskisi kadar yer almıyor.

Bu arada neredeyse tüm markalar GM çatısı altındadır. Benim anti Amerikan veya anti Fransız gibi bir derdim yok. Dert edinenlerin işi zor olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

ford gm çatısı altında bir marka değildir gm ve ford dünyanın en büyük 2 otomotiv devidir ford bünyesinde..

volvo
    mazda
    lincoln
    jaguar
    land rover
    mercury

gibi markalar fordun bünyesinde yer alır..
    quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Ford Amerikan, Alman ve İngiliz olarak üç ana kolda toplanır. Alman Fordu olarak en meşhur örnek Taunus' tur. Ford aslında İngiliz halk otomobili sayılır. Amerikan piyasasında Ford eskisi kadar yer almıyor.

Ayrıca Ford RS Team inde sahibidir, RS team ile bütün gördüğüzün RS teknolojili araçlara teknoloji verir,
    ülke ve marka gözetmeksizin (Megane Rs, Audi Rs...)
    Ayrıca ford çok katılımıcılı bir şirkettir, birçok ülkeden hisse sahipleri vardır. Buda global bir şirket olduğunu gösterir.

• bildiğim kadarıyla ford amerikan malı ama dünyanın belli ülkelerine yayılmış fabrikaları var
  • işin özü şuki bu arabalar almanyada malezyada çinde vs nerede üretilirse üretilsin amerikan menşeli bir marka olduğunu değiştirmez
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

işin özü şuki bu arabalar almanyada malezyada çinde vs nerede üretilirse üretilsin amerikan menşeli bir marka olduğunu değiştirmez
  • şöle bi açıklık getirelim bu konuya ozaman , şimdi örnek veriyorum bizim bindiğimiz civic bursa üretimdir fakat parçaları japonyadan geldiği için tabiki honda Japon malıdır diyoruz .. Ford'a amerıkan dıyelımm tamam fakat şuandaki bindiğimiz focus ve mondeo'nun parçalarını Almanyamı uretıyor yoksa amerıka uretip almanyayamı veriyor burası onemlı eğer alman parçalar kullanıyosa Alman Fordu dememiz mantıklı olur asıl yeri amerika olsada....

eğer böyle bişey varsa alman ford ve amerıkan ford diye ayırabılmek yanlış bişey deildir çunku ..

anlatmak ıstedııgımı anlamıssınızdır umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 1 Ekim 2007; 3:53:32 >
  • peki ford avrupa genel merkez neresi?

açık ve net bir soru
  • Bizim bindiklerimizin sadece bir kısmı Alman, diğerleri ya İspanyol ya İngiliz, ya Belçika menşeli.

Fiesta, Fusion: Almanya ve İspnaya'da monte ediliyor (yapılmıyor, parçalar bir araya getiriliyor)
    Focus: İspanya, Rusya, Almanya
    Mondeo: Belçika
    Transit: Belçika, Türkiye, İngiltere
    Ka: İspanya
    Motorlar: 1.4-4 lt. arası tüm motorlar İngiltere (Focus, Fiesta, Fusion, Mondeo, Transit vs.)
    1.3 motor: İspanya
    4 lt motorlar: Almanya (Ford Explorer, Ranger, Aerostar and Mondeo (4 lt.). )

2- 6 lt. motorlar: Türkiye (özellikle Ford Cargo ve Transit motorları)

http://www.ford.co.uk/ie/corporateinfo/cor_plants/cor_plant_assem/-/-/-/-

Yukarıdakiler Avrupadaki montaj fabrikaları. Hangi ülkede ne üretiliyormuş bakın.

http://www.ford.co.uk/ie/corporateinfo/cor_plants/cor_plant_stamp/-/-/-/-

Yukardakiler der da kaynak fabrikaları.

http://www.ford.co.uk/ie/corporateinfo/cor_plants/cor_plant_engin/-/-/-/-

Bu yukardakiler de motor fabrikaları.

http://www.ford.co.uk/ie/corporateinfo/cor_plants/cor_plant_trans/-/-/-/-

Son olarak da şanzuman fabrikaları.

Ayrıca Ford'un Avrupa merkezi almanya değil İngiltere'dir. Hemen bütün Amerikan firmalarının Avrupa merkezleri İngiltere'dedir.

Ford'un almanya'da fabrikaları var ama Avrupanın 9 ülkesine dağılmış diğer fabrikaları da var. Dolayısıyla, bir otomobil mesela Fiesta Almanya'dan geliyor ama motoru İngiltere'den!..

Ford Amerikan firmasıdır. Sahibinin soyadı, otomobil mucidi Henry Ford'un soyadını almıştır. Henry Ford, otomotive seri üretimi getiren ilk kişidir.

FORD BİR ALMAN FİRMASI DEĞİLDİR.

Ama pazar farklılaştırması nedeniyle her pazarda aynı aracı satmaz. ABD'de satılan araçların çoğu Türkiyede satılmamakla birlikte Focus, Mondeo gibi modelleri ABD dahil tüm dünyada satılmaktadır.

FORD BİR AMERİKAN FİRMASIDIR.

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Ford'un merkezi Amerika'da ama bizim bindiğimiz Ford'lar Ford Avrupa'nın ürünleri. Ford Avrupa'nın merkezi ise Almanya'da. Ford Avrupa'nın bildiğim kadarıyla Almanya'da, İngiltere'de ve İspanya'da fabrikaları var. Daha varsa bilemiyorum.

http://www.fordvehicles.com/cars/

Öyle zannediyorum ki Avrupa'daki Ford'larla pek bir alakaları yok

Yani diyebiliriz ki bu durumda bizim bindiklerimiz Alman Ford'u. Bu durumda konuyu açan arkadaşa selamlarımı iletiyorum.

Edit: imlâ

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.