Şimdi Ara

Ford Fiesta 195-45 R16 lastik değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün akşam ford fiesta 2011 titanium araç ile ~90km/sa ile seyir halindeyken e5 üzerindeki çukur nedeniyle sol ön lastiğim yarıldı, sol arka lastiğim de balon yaptı.
    Diğer iki lastiğin durumu iyi, önümde 2 seçenek var sizin tavsiyelerinizi de almak istedim.

1- Sağ arka lastiği, sol öne takarak, arkaya iki yeni 195 45 R16 almak.
    2- Kullanılabilir durumdaki 2 lastiği çöpe atıp, 4 lastiği ve 195 50 16 ile değiştirmek.

Forumdan araştırdığım kadarıyla 45 yanakların balon yapma ihtimali yüksek görünüyor, bu nedenle 50 yanak ile değiştirmeyi düşündüm.
    Konuştuğum iki lastikçi 50 yanak takılabileceğini,balon ve konfor açısından daha iyi olacağını söyledi, siz ne düşünüyorsunuz, 50 yanak sıkıntı yaratır mı, çamurluğa sürtme yapar mı?

45 de olsa 50'de olsa hangi marka/model yaz lastiği önerirsiniz?

Aracı genelde istanbul anadolu yakasında kullanacağım, bu yıl birkaç kere istanbul-izmit, yılda 3 kere de istanbul-izmir'e yolculuk planım var.
    Uzun süre kullanmayı düşünmediğim için jant değişimine gitmeyi düşünmüyorum, 16 jant'a uygun lastik arıyorum bu nedenle.

Teşekkür ederim.

• Bence jantlarınızı satıp, 15'' 2012 Fiesta jantı alın, lastikleri de 195/50/15 alın.
    Birçok kişi önünü alamadı, sürekli jant yamuldu, lastik yarıldı, bu şekilde yaptı. Hatta servisten ücretsiz bu değişimi yapanlar bile vardı.
    Ford'da zaten ilk parti Türkiye'ye getirdi 16 jantlı, sonra baktı ki şikayet çok, bir daha hiç 16 gelmedi.
    Dediğim jant şu: (bence Fiesta'ya en çok yakışan jant)

• 45 yanak madara olur ülkemiz yollarında 50 iyidir
  • @powermoon
    Aracı 1 hafta önce aldım, ben alındıktan sonra gördüm babam aldı aslında, ilk arabam :) aşağıdaki jant takılıydı, orjinal değil sanırım.
    Görüntüde hoşuma gitti, 16 olması ne kadar sıkıntı yaratacak bilmiyorum ama ilk işareti verdi.
    Aracı uzun süre kullanmayı düşünmediğim için jant değiştirmeyi de çok düşünmüyorum aslında.
    Birde ikinci elde jant değeri çok çok altında satılacağı/belki de satamayacağım için girişmek istemedim, ümidim olsa takas yada satışı deneyebilirdim.

Şimdilik sadece lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum, agresif kullanmıyorum yada çoook fazla da kullanmayacağım aracı.

Bu arada 16 jant'a 50mm yanak kalınlıklı lastik bazı lastikçiler tarafından önerilse de bazıları ön çamurluğa sürter dediler.
    Forumda da standardının dışında lastik kullanmanın sıkıntılarından bahsedilmiş, en önemlisi güvenliğin düşmesi tabiki.
    Bu nedenle sanırım 195-45-r16 alacağım, bi yandan kullanırken bi yandan da takas/satış için ilan verip uygun fırsat çıkarsa değiştirmeyi denerim.

195-45-16 için lastik markası öneriniz varsa öğrenebilir miyim? Pek pahalı olmayacak şekilde. Araç üzerinde dunlop lm703 var.

@jimhendrix
    Tecrübe hocam, bilemedik böyle olacağını :)

• 195/50/16 aracınız için büyük. Olumsuz sonuçlar doğurur.
    195/45/16 - 195/50/15 - 175/65/14 olması gerekir. Ben o ebadı tavsiye etmem.
  • Benim aracım opel corsa 2012 (yani aynı segment te bir araç.) üzerinde fabrika çıkışlı 195-55-16 lastik- jant var. Aynı segmentteki sizin aracınızda 50 yanak ile sıkıntı yaşayacagınızı düşünmüyorum. Tabi bu konuda tecrübelilerden yorum almak daha önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

195/50/16 aracınız için büyük. Olumsuz sonuçlar doğurur.
    195/45/16 - 195/50/15 - 175/65/14 olması gerekir. Ben o ebadı tavsiye etmem.

195 50 r16nın nesi büyük? İnç araba küçük diye büyük gelir diye düşünmeyin,corsalarda da 16 inç görülebil,r 195 65 r15 gibi durmayacak gayet kibar ve sportif duracak bende fiestaya en çok yakışacak ebadlardan biri
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Lastik capi buyuk. Opel zaten Corsa'da 195-55-16 kullanir. Fiesta ise 16inc'te 195-45-16.
    Fiesta icin olmasi gereken lastik capi 580mm civarindadir. Siz bu araca 50-16 takarsaniz 600mm capta bir lastik takacaksiniz. Bu da guvenlik problemi dogurur. Sonucta aracin anatomisini bozuyorsunuz. Ayrica km saatinde sapma olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Lastik capi buyuk. Opel zaten Corsa'da 195-55-16 kullanir. Fiesta ise 16inc'te 195-45-16.
    Fiesta icin olmasi gereken lastik capi 580mm civarindadir. Siz bu araca 50-16 takarsaniz 600mm capta bir lastik takacaksiniz. Bu da guvenlik problemi dogurur. Sonucta aracin anatomisini bozuyorsunuz. Ayrica km saatinde sapma olur.

anladım teşekkürler
  • Ford fiesta Türkiye 2010 1.6 Tdci aracıma 195 55 R16 continental premium contac 5 lastikleri taktim 1 aydır biniyorum çokta memnunum. Sürtme falanda yok 16”janti olanlar hic dusunmeden 55yanak taksın konfor cok iyi oldu.

Ayrıca yakin arkadasimda da ayni araçtan var o da 195 60 R15 kullaniyor. Uzun süredirde hunharca kullanmakta ve bir sıkıntı yasamadı. İnce yanak alipta konforunuzu düşürmeyin. İleride okuyacak arkadaşlara bilgi olmasi amacıyla yazıyorum.

Saygılar

Fiesta 195 55 16 lastik takılır mı

Fiesta 195 60 15 lastik takılır mı

Fiesta 195 55 R16 lastik takılır mı

Fiesta 195 55 R15 lastik takılır mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbg_ant2 -- 29 Ekim 2017; 22:54:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiesta 195 55 16 lastik takılır mı? Fıyatlar uçmuşş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.