Arkdaşlar fiestamı 13 kasım 2011 de aldım daha yeni yani.. aldıgım gün gaz ayarına götüreyim dedim ne olur ne olmaz... atiker sıralı lpg var üzerinde beş aylık falan... servisinde usta bunun gazı biraz kısık açalım dedi ve ayarını yaptı... aracın eski sahibi şehir içi 18 krş uzun yolda 16 krş yakıyor demişti ama ben o gaz ayarından sonra ölçüyorum uzun yol 19 krş şehir içi 22 krş yakıyor... acaba yeniden gaz ayarı yaptırıp kıstırmam mı gerekiyor.yardımcı olur musunuz?
sayın menderes 42.19-22 krş yakıyorum diyorsunuz,arabamı yeni aldım diyorsunuz,gaz kısıktı diyorsunuz,ayar yaptırdım diyorsunuz.iyi,hoş her şey güzel,amma arabadan anlıyormusunuz ?.sıralıyalım:1.ilk önce konumuz benzin :1.aracınızın lastik ebadı normal mi,geniş taban mı ?,2.bujileriniz yeni ve araca uygun olanımıdır ?,3.hava filitresi temizlenmez!yenisi takılır,hava filitreniz yenimi ?.4.normal mi,agresif mi sürücüsünüz ?,5.aracınızın 100 kmde karma kaç lt benzin tüketiyor .bunları sağlıklı bilgi verebilmemiz için yazmanız lâzım.--- gelelim lpg bölümüne :taktıralı daha 5 ay oldu diyorsunuz.garanti kitapçığını okudunuz mu ?.kiapçığın 4.cü maddesine göre garanti kapsamı dahilinde 2 sene / 60000 km,hiç bir isim altında yaptırıcağınız işlemlere ücret ödemiyorsunuz,yeni takılmiş bir sistem de ayar istemez.dolayısı ile neden ayar yaptırdınız ?.aracınız benzinde 100 km karma kaç lt benzin tüketiyorsa lpg'de 1 25 - 1.35 fazla gaz tüketecektir.buna göre hesap yapınız.iyi günlerde kullanın.saygılarımla.
usta konyalısın galiba sen de...konyalı ustalar gibi agresif cevap veriyosun...:) arabadan yetecek kadar anlıyorum bu bir...ben arabayı yeni aldım aldıgım adam tüpü taktıralı beş altı ay olmuş garantisi devam ediyor evet...ben arabayı aldım bir gün sonra uzun yola gidecegim için ne olur ne olmaz gazını bi ayarlatıyım dedim... saydıgınız etkenlerin hepsinin farkındayım.hava filtresi vs vs vs hepsi normal sorun yok.. arabayı 3bin deviri geçmeden kullanırım...benzinle ne kadar lt tüketiyor bunu ölçebilmem için benzini fullemem gerekir şu an bu da mümkün degil... sadece şunu merak ediyorum 1.25 ford fiesta flair 2.40 lpg fiyatıyla normal şartlar altında ne kadar yakıt tüketiyor.. az önce iki tane atiker bayisini aradım senin aracının yakıtı normal aldıgın adam yalan söylemiş dediler. sanki daha az yakması gerekiyor gibi geldi bana.çünkü 1.6 boramız var neredeyse 1.25 fiestam o borayla aynı yakıyor
yok mu yardımcı olacak ya da kullanan...
bugün birkaç ford servisini ve atiker servisini aradım...atiker servisleri normal yakıtı dediler... ford servisleri de 100 kmdeki benzin tüketimi 7lt falan dediler...benzine göre %40 tasarruf hesapladıgımda da lpgde 18 kuruş yakması gerekiyor...yani çok yaktığını burdan da anlıyorum aslında.
güncel
1 Aracı nasıl kullanıyorsun 2 Benzinde gerçekten 7 lt yakıyormu
benzinde 7 lt tüketmesi gerektigini ford servisinden ögrendim... arabayı 3bin deviri çok fazla geçirmeden normal kullanırım.... tüpü yeni lastikleri normal herşey aslına uygun sorun yok...
2,40 lt lpg daha ne yakacakki 10 krş mu yakmasını bekliyorsun , ufak motor az yakar diye bir mantık yoktur aracınla mutlu olmaya bak
tşk ederim mendel ama 18 krş yakıyor şehir içi demişti aldıgım adam ben ölçüyorum 22 krş olunca dedim acaba bir sorun mu var... araştırıyorum sanırım kış olunca böyle.bi kaç kullanıcı da aynı şeyi paylaşmış başka başlıklarda..içim rahatladı :)
sayın menderes 42.ben TC.vatandaşıyım.Ağrı veya Istanbul'lu olmam çok mu farkeder ?.tercih sizin.ya konfeksiyon elbise giyecek yada iyi bir terziye gidip ölçü aldırıp iyi kumaştan bir elbise diktirip giyeceksiniz.ucuz etin yahnisi olmaz derler ya ya kaliteli bir yerde kaliteli hizmetle kaliteli bir yemek yiyecek yada büfeden karnınızı doyuracaksınız.bilenler bilir.1994 ten,2010 senesi sonuna kadar a.o.s.s.lpg sektöründe hizmet verdim.sorunlu olan kişilerin ızdıraplarını yakinen çok iyi bilirim.sorunu sistematik bir şekilde çözebilirsiniz.afaki çözüm kandırmaca olur.bir şey anlatıp yardımcı olduysam ne mutlu bana.saygılarımla.
quote:
Orijinalden alıntı: pavel usta
sayın menderes 42.ben TC.vatandaşıyım.Ağrı veya Istanbul'lu olmam çok mu farkeder ?.tercih sizin.ya konfeksiyon elbise giyecek yada iyi bir terziye gidip ölçü aldırıp iyi kumaştan bir elbise diktirip giyeceksiniz.ucuz etin yahnisi olmaz derler ya ya kaliteli bir yerde kaliteli hizmetle kaliteli bir yemek yiyecek yada büfeden karnınızı doyuracaksınız.bilenler bilir.1994 ten,2010 senesi sonuna kadar a.o.s.s.lpg sektöründe hizmet verdim.sorunlu olan kişilerin ızdıraplarını yakinen çok iyi bilirim.sorunu sistematik bir şekilde çözebilirsiniz.afaki çözüm kandırmaca olur.bir şey anlatıp yardımcı olduysam ne mutlu bana.saygılarımla.
Pavel usta şunu diyebilirsiniz, Baba ve oğul arasındaki sürüş farkına bile baktığınızda bu kadar fark çıkar, Eski kullanıcı belki evinden işine gidene kadar hiç ışık görmüyordu, veya 1-2 ışık görüyordu, Siz belkide enaz 3-4 ışık görüyorsunuz, bu durumda farklı yakıt çıkması çok normal. Size aracını satan arkadaş yazın kullandığı verileri vermişti ama şimdi siz aracı kışın kullanıyorsunuz, yaz ile kış arasında depo hacmine göre 50-80 km düşüş görülebiliyor. Biz bile her hafta aynı yakıtı göremiyoruz o günkü ruh halimize göre yakıt değişebiliyor, Saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme