Şimdi Ara

Ford focus 2 tdci trend x Motor yatak sarma şüphesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese hayırlı sabahlar , 2007 model ford focus 1.6 tdci aracim var dün babam araçla anadolu yakasına geçmek istedi verdim bugün geldiğinde arabanın çamlıca istikametinde turbo kestiğini söyledi bende turbonun garantisi olduğu için takmadım turbocuya götürdüm bağlandı bilgisayara bakildi turbo 0 sorun , vaktim olmadığı için babama verdim arabayı yine bu sefer bir tanıdığı sanayiciye götürmüş motor yemiş demişler kendisine arac a bindim ve araç siyah ve beyaz duman atıyordu yağ yaktığını anlamistim meğer babam yağı kontrol ederken tipasini tam takmamış ve yağ bitmiş arabanın içinde şuan araç sanayide bugün motoru sokulecek tahmini sorun hakkında fikri olan var mi birde ortalama masraf hakkında yorum yapabilirseniz sevinirim
    not:babanıza arabanızı vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel.

• yağ lambası yanmamışmı?
  • Yaninca anlamış kendiside biseyler yapmış arabayla belli sürekli farklı şeyler söylüyor

• Motor yağsız kaldıysa muhtemelen çoğu parça hasar görmüştür. Rektefiyeci gelip, bir takım ölçümler yapacak.

Motor açılmadan hiç birşey belli olmaz fakat kendimden örnek vereyim, kafanızda bir şeyler oluşsun.

Ben aracımı, öncesinde yağsız bırakıldığını bilerek uygun fiyata almıştım. 4.2 LT yağ alan motor, 0.5 LT yağ ile çalışmış.

Motor yaptırma aşamasına geldiğimizde krank taşlandı, çıkma üst kapak aldım, gömlek kısmında herhangi bir problem çıkmamıştı.
    Toplamda 5.000,00 TL harcadım. Araç TOYOTA COROLLA 1.6 VVT-I.

Değiştirdiğim parçalar;
    Piston ve kolları
    Sekmanlar
    Çıkma komple takım üst kapak -sıfırı sadece 4.500,00 civarlarındaydı-
    Krank ana yatak
    Gezi ayı seti
    10 adet saplama
    Orijinal tam silindir conta takımı
    Zincir kiti
    Termostat
    Termostat orjini
    Yağ pompası
    Devirdaim

Eğer sağlam bir iş istiyorsanız gözden takribi 4.000,00 TL'yi çıkartın ve manevi rahatlığınız için parçaları orijinal kullanın. İleride tekrar başınız ağrımasın. Mutlaka referansı olan ya da FORD araçlarından anlayan bir ustayla iş yapın.
    Benim araç benzinliydi, sizinki dizel olduğu için ekstra şeyler çıkabilir.

Yağsız çalışma sonucu egzantriklerin döndüğü kısımlar böyle çizilmişti.

Ford focus 2 tdci trend x Motor yatak sarma şüphesi.

• 1 saat önce bıraktığım ustadan telefon geldi reflektiyeci yarın gelecekmiş benimde yanında bulunmamı söyledi , yarın herşey anlaşılacak fakat ben bu ustaya güvenmiyorum babamın arkadasınin çocukluk arkadaşı diye verdik ama ben orjinal bir ford ustasına götürme taraftariyim babam bu konularda her zaman beni zarara sokmuştur , araçtan zerre umudum yok artık bildiğiniz ustalar varsa fordcu yardımcı olabilirseniz sevinirim , osman usta yi gördüm internetten bir telefon numarası varsa paylaşan biri olursa çok sevinirim. İyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.