Şimdi Ara

Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
27
Favori
50.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba aynı sorun bende de vardı tork konvertörden şüphelendik evet ama basit çözüm olarak yağ değişimi yaptım araç 130binde ve yağı hiç değişmemişti. Atf7 ULV yağ aldım. İçinden 3.2 litre çıktı fakat 5 litre eklememiz gerekiyordu. Seviye tapasından yağ aktıktan sonra tapayı kapatmadan yağ eklemeye devam ederseniz tam olarak 5 litre alıyor. Ben bu şekilde yaptım ve sorun çözüldü. 2400tl ye sorunu çözmüş oldum. Atf6 yağ koymanızı tavsiye etmem mutlaka ULV yağ alın mannol atf ULV alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus'a yabancıyım. 2018 2019 dizel otm olanlara bakıyorum.

Bazı sorularım var?

1. TDCI ile Ecoblue'ya bakarsak her EcoBlue'da adblue var mı?
    2. 2018 2019 AT8 tork konvektörlü daha cazip geliyor. Bazılarında var bazılarında yok. Ayrım nasıl yapılıyor? Powershift istemiyorum.
    3. Bağımsız süspansiyon hangi modelden itibaren kalktı?

Aslında önceliklerim sırasıyla adblue'suz bir dizel motor, AT8 şanzıman ve bağımsız süspansiyon. İlk ikisi olsa güzel olur en azından.

• eteksen kullanıcısına yanıt

adblue suz dizel kalmadı sanırım. burada pratik olanlar yakıt depo kapağının içinden dolanlar. ilk versiyonlar motor yanından dolanlar.

pws şanzımanlar 7 ileri..tork lular 6 ve 8 ileri olanlar. focus ta 8 ileri olmalı..

2018 den itibaren focus 4 lerde bağımsız süspansiyon kalktı. sadece sw ve st kasalarda kaldı.. bir de 2023 öncesi focus activelerde kaldı..

siz yinede kontrolü sağlarsınız.

focus 4 dizelleri eco modda kullanmayın eğer az km yapıyorsanız. dpf çabuk doluyor ve yağı çabuk eskitiyor.. en iyisi normal mod da kullanmak

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

2018 ve 2019daki dizellerde adblue var mı?

• Benim araç 2020 model dizel 8 ileri tork konvertör mart teslim araç. Ad blue yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SinanGündoğdu WK10V S kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun aracınız.

titanium alsa idiniz hayalet ekranınız olurdu ama aradaki farka değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Eylül 2024; 20:21:3 >
  • Titanyum stil de hayalet ekran yok galiba. Titanyum x de var sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbhakanb -- 26 Eylül 2024; 20:56:49 >
  • fbhakanb F kullanıcısına yanıt

Peki motor 1.5 ecoblue mu? Tdci mi?

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Ecoblue. Yeni kasa focuslarda başka motor yok bildiğim kadarı ile. Tdci motorlar eski 1.6 motor araçlarda var

• fbhakanb F kullanıcısına yanıt

peki ecoblue olunca adblue eklenmiyor mu?

**şöyle bir kılavuzuna baktım da 2.0l dizel de adblue varmış anlaşılan.. arabanın bg 115 e indirdiler tork ta düştü. sanırım çevre emisyon değerlerini karşılayınca adblue bırakılmıştır**

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 27 Eylül 2024; 21:27:7 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Hayır benim araç 120 bg 300 tork. Adblue yok. Fakat benim araçtan sonra gelenlerde adblue varmış. Onlarda 120 bg. Yeni makyajlı olanlar 115 e düşürmüşler. Eksoz emisyon için.

• Güncel olarak yetkili servisten periyodik bakım fiyatı alan var mı?

• beyaze80 kullanıcısına yanıt
    Çok güncel değil ama Ağustos'ta 7500-8000 TL civarındaydı standart 10 000 km bakımı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ytkn Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de yapıyor arada bi. O da en alt hızlarda yani trafikte yavaş ilerlerken. Gaza basında problem yok. Ustaya danıştınız mı bu zaman aralığında

• @ytkn @Karatas1954

ilk 8 ilerilerde bu dalgalanma kronik garantisi devam edenleri çoğu servis şanzıman değiştiriyor.

tork konvertörü sorunlu imiş. yaptıran arkadaştan bilgi alıp yaptırın isterseniz.

yeni sıfır aldı iseniz böyle birşey olmamalı. yeni revize edilmiş hali ile satılmışlardır sanırım.

forum a bekleriz.. otomatik silindiği için böyle yazdım. en başa "fo" ekleyin.. ilk "-" yi kaldırın

cuscl-ubtr.com/topic/18706-mk4-8-ileri-otomatik-şanzıman-devir-dalgalanması-ve-vuruntu-sorunu/#comment-511853

@beyaze80 2 ay önce 7500 verdim 1.0 motora

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Kasım 2024; 9:19:38 >

Aşağıdaki adresten; Şasi No/Plaka girerek veya Aracınızın şasi ya da plaka numarasını biliyor musunuz? sorusuna Hayır cevabını verip ilgili kutucuklardan araç bilgilerini girerek güncel bakım içerik ve tavan fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası)
    Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası)ford türkiye
    PERİYODİK BAKIM İÇERİK ve FİYATLARI - Ford Türkiye
    https://www.ford.com.tr/bakim-fiyati-hesapla
    Dizel otomatik aracımın 4. bakımı için (2. ve 4. bakımda yakıt filtresi değişiyor ve fiyatı oldukça pahalı) indirimsiz fiyat 20000 tl yi bulur dediler. 3 gün önce fiyat aldım.
    Araç tescil yılı 3 yılı geçtiğinden yüzde 20-25 gibi bir indirim yaparız dediler. Fakat henüz bende bakım yaptırmadım. Garanti bitince km dolmasını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbhakanb -- 17 Kasım 2024; 1:27:29 >
  • Cevo53 C kullanıcısına yanıt

İşlemi nerede yaptırdınız?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.