Şimdi Ara

Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
303
Cevap
28
Favori
54.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası)
  • 1 ay önce 2023 dizel focus aldık, arabanın altında keçeden bir katman var ve bizden önceki sahibi altını sürtüp bu keçeyi yırtmış biraz. garantide değişip değişmeyeceğini sorduğumda ise bir görmemiz gerek cevabını verdiler. böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? osmaniyede ford servisi yok taa adanaya gitmem gerekecek ve en az 3-5 saat aracı vermezler. Boş boşuna gitmiş olmayayım.

Yukarıdaki mesajları okuduğumda vuruntu sarsıntı muhabbeti geçmiş, geçen hafta bu sıkıntı yüzünden gittim servise ve herhangi bir sorun yok normal dediler, sadece bu obd mi deniliyor ona bağladılar ve küçük bir test sürüşü yaptılar. Çok gariptir ki servise gittiğimden beridir hiç sarsıntı yapmadı.

Şehir içi kullanımda "egzoz filtresi tıkandı ,sürün" diye bir uyarı veriyor, çevre yolunda biraz gazlayınca temizlendi diye bir bilgi geliyor ekrana.

Şuan araçtan gayet memnunum sadece araç 17" jant istiyor, bir jant bulursam çok daha güzel duracak araç.

Bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.

• lopards L kullanıcısına yanıt

değişmez.. yırtık sürtmeden olur.. kendi kendine oluşmaz..

maalesef partikül temizle uyarısı alırsınız ve bunu güzel yapamazsanız mazot yağa karışır ve yağ ömrü %7 ye düşdüğü zaman değiştirin diye uyarı verir..

6-9 bin km lerde yağ uyarısı verir..

hayırlı olsun ama keşke benzinli alsaydınız.. yılda 20k km yapmayacak kişi artık dizel araç kullanamaz bu dpf yüzünden. sürekli ev-iş 4-6 km filtre temizliğine yeterli değil

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    2024 yazılımı ile artık bu uyarı eskisi kadar sık olmuyor

Yarım saatlik 80 Km/h sabit hızla 2.5-3 bin sabit devirde sürüş ile tamamen temizleniyor. Yani 40 kilometrede tertemiz olur.

Servis OBD ile bağlayarak yarım saatte bu uyarıdan kurtarır. Abartılacak bir durum değil gayet normal. Bir arıza değil.

Rejenerasyon bilmeyen adamlar ani gaz fren yaparak hor kullanma sonucunda bu uyarıyı alıyor

Ortalama 4-5 litre mazot yakması çok ekonomik

Bakımı 15.000 Km’de bir yapılıyor

Özenli kullanım ile periyodik bakım harici servise gitmezsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yaklaşık 5 yıldır hafta içi kısa mesafe kullanıyorum, hafta sonu daha da kısa mesafede kullanıyorum. Mazotun yağa karışması, yağ uyarısı vs. hiç biri olmadı. 15 binde bir yetkili servise giderim. Senede 2-3 kere uzun yol yaparım.

• commandostigre kullanıcısına yanıt

adblue var mı araçta yok mu?

vallahi ben ford focus u buradan değil 13 yıldır fcs forum dan takip ediyorum.. sanırım adblue eklenmeyen motorların hepsinde bu sıkıntı var..

forumdan arabasını değiştiren bile oldu aldığı uyarılardan bıktığı için..yine for aldı ama 1 yaşında falan. yazılımla biraz giderildi bu sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Şubat 2025; 15:56:50 >
  • Benim aracımda 2020 ad blue olmayan modelden. Bu uyarıların hiç biri olmadı. Araç hep şehir içi kısa mesafe kullanılıyor. Serviste zamanında bakımı yapılıyor.
    Fakat bende direksiyon sıkıntısı yaşıyorum. İki defa direksiyon kolonu mu kutusu mu ne değişti. Fakat her değişimde farklı bir sorun oluşuyor. Şu an direksiyon takılır gibi hareket ediyor. Servise gittim normal diyor. Çözüm bulamadım. Araç biraz ısınınca bu olay oluyor gibi. Serviste araç soğukken olduğu yerde mi bakıyorlar onu bilemedim.

Adblue yok hocam. Ben de aracı aldığımdan beri yaklaşık 5 yıldır focusclub'ı takip ediyorum daha önce duymadım bu sorunu. Araç bazen hava serin olmasına rağmen fan açıyor. Tahminim yazılımsal olarak rejenerasyon yapmaya başlıyor. O yüzden her bakımda olmasa da arada yetkili servise gidip yazılımı güncelletmek faydalı diye düşünüyorum.

• Focus 4 aracımda sol ön camı kapatma tuşuna bastığımda en yukarı gidip sanki parmak algılar gibi geri aşağıya iniyor. Her yerini temizledim fakat düzelmedi. Ara ara arka camlarda da oluyor sonra düzeliyor. Başına böyle birşey gelen var mı acaba ?

• Karatas1954 K kullanıcısına yanıt

Camı kapatırken her iki elinizle iç ve dışarıdan yukarı avuç içi ile iterek destek verin. Düzeliyor ve uzun zaman yapmıyor aynı hatayı. Bende 2018 üretimi MK4 st-line var 3-4 defa oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyanik T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim reis. Sabah işe giderken deneyeceğim

çok soğuk günlerde yapıyorsa olabilir. özellikle ön camların kauçukları çok kalın ve soğukta daralıyor açılan cam en yukarı zor çıkıyor yada kapalı cam zor açılıyor.

İnip çıkmada sorun yok usta. Yukarıda arkadaşın dediği taktiği uyguladım düzelmedi. Mecburen bi ustaya göstermek gerekecek. Cam en yukarıya çıkıyor en sona gelince geri aşağıya kadar iniyor birden.

• camların düşünülerek o şekilde bir tık aşağı indiğini düşünüyorum servo motorla alakalı olabiir

o zaman sensör-motor devir hatası olabilir..

arada bir cisim var algılıyor ve koruma amaçlı iniyordur. el-kol sıkışma önleyici devreye giriyor anlaşılan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 8 Mart 2025; 23:33:34 >
  • arkadaşlar bi yardım eder misiniz çok kararsız kaldım.

aracın garantisi 2027 6 . aya kadar devam ediyor. 60bin km bakımını yapacağım. şuan araç 54 bin km de. Eğer servisten bakım yaparsam 25 bin lira gibi bir fiyat veriyorlar maalesef. bakım içinde klasik şeyler; yağ filtresi, hava filtresi disk kontrolü ve bir kaç şey daha vardı hatırlayamadım şuan.

bu parayı vermenin tek bir avantajı var oda garantinin devam etmesi satarken daha cazip gelmesi . Eğer dışarda yaparsam çok daha ucuza halledebiliyorum ve ayrıyeten şanzıman yağını da değiştirebilirim.

sizin fikriniz nedir? şanzıman yağını değiştirmek mantıklı olur mu? bazısı gerek yok bazısıda değiştirilmesi lazım diyor.

sat al yapan biri iseniz birşey diyemem. benim gibi aldığınız arabaya 10 yıl biniyorsanız servisten şaşmayın.. o fiyat belki güncel fiyattır indirim yansıtılmamıştır..

şanzıman yağını ise değiştirin.

hatta servis in kullandığı yağ değil de bir farklısı konması gerekiyor diyor kullanıcı arkadaşlar.

8 ileri şanzıman ise LV değil...ULV yağ konması gerekiyor deniyor..

aradaki*ları kaldırın ve konuyu okuyabilirsiniz umarım. bu site başka forum linklerini siliyor.

**https://www.fo*c*usc*lubt**r.com/topic/18788-8-i%CC%87leri-tam-otomatik-%C5%9Fanz%C4%B1man-ya%C4%9F%C4%B1/#comment-513215

• baktım forma teşekkürler. Tamam bende uzun kullanıcıyım servisten şaşmayayım ama serviste değiştirmiyoruz diyor " adana ford gizerler ".

burda kararsız kalıyorum işte. sizde ne vardı araç olarak ve değiştirdiniz mi hiç şanzıman yağını?

ben deki araç manuel focus 4 1.0.

önceden manuel f3 1.0 vardı.. 60 binde değiştirtmiştim. normalde değişmez derler ama değiştirince belirgin farkı hissediyorsunuz..

otokoç a sorun birde.

• arkadaşlar selam,

focus almayı düşünüyorum 2.el

2019-2020 otomatik alma düşüncem var, internette yorumlara baktım: süspansiyon, hangi şanzıman olduğu ve hangi motor olduğuna dair bir dünya şey yazılmış. bende karar veremedim.

En problemsiz hangi senenin modelini almak gerekiyor otomatik vitesli focus için?

powershift/eat6/eat8- 1.5ecoblue/1.5tdci ya da benzinli olan?

hangi seçenek makbuldur hangi senelerde bu sçenekler üretilmiştir. çok korktu gözüm yorumlardan ötürü

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.