Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (477. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
28
Favori
858.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tşk ederim . kullanıcı adımdan belli olduğu gibi orta çağı kapatıp yeni çağı açmış oldum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur50

Herkese slm 2 gün önce ford grand c- max aldım araba mükemmel konforu çok iyi ama aklıma birşey takıldı web sayfasindan baktigimda anahtarsiz açma ve calistirma var diyor alarm var diyor ama bana gelen arabada alarm ve anahtarsiz acma yok bunlar aksesuar olarak mi takılıyor

aldığınız aracında kendi içinde standart ve full olanı var. siz standardını aldıysanız istediğiniz özellik olmayabilir fakat full olanını aldıysanız dediğiniz özellikler olmalı.
  • iyi akşamlar
    merak ettiğim bi konu var. arabam lpg li bi depoyla 300 350 km gidiyo .benzinde kullansam arada dağlar kadar fark olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultan mehmet

iyi akşamlar
    merak ettiğim bi konu var. arabam lpg li bi depoyla 300 350 km gidiyo .benzinde kullansam arada dağlar kadar fark olurmu

daha fazla yol gitmeniz gerek.
    gaz ayarı yaptırın isterseniz.
  • iyi akşamlar. arabayı yeni aldğım dan dolayı tanımaya çalışıyorum siz tecrübeli arkadaşlardan yardım alarak.şimdiden tşk ediyorum.geçen hafta aydına gittim otobandan .araba 3000 devirden sonra içeriye baya bi ses alıyo aslında bana çok bağırıyo gibi geldi. aydına varana kadar çok rahatsız olduk.hatta eşim bu araba flaştan daha sesli dedi .hadi ordan dedim ama haklıydı sanırım .fakat tam tersi dönüşte bi okadar sessizdi yüksek devirlerde şok oldum .bunun bi sebebi varmıdır acaba yoksa normalmi ? şimdiden saolun
  • quote:

iyi akşamlar. arabayı yeni aldğım dan dolayı tanımaya çalışıyorum siz tecrübeli arkadaşlardan yardım alarak.şimdiden tşk ediyorum.geçen hafta aydına gittim otobandan .araba 3000 devirden sonra içeriye baya bi ses alıyo aslında bana çok bağırıyo gibi geldi. aydına varana kadar çok rahatsız olduk.hatta eşim bu araba flaştan daha sesli dedi .hadi ordan dedim ama haklıydı sanırım .fakat tam tersi dönüşte bi okadar sessizdi yüksek devirlerde şok oldum .bunun bi sebebi varmıdır acaba yoksa normalmi ? şimdiden saolun

selamlar. içeriye ses alma olayı ford larda genelde var.ben arabayı ilk aldığımda dıştan izolasyon yaptırmıştım.ford servislerde yapıyorlar 2 sene önce 250 tl vermiştim.
    ama dediğiniz gibi 3000 devirde bende öyle bir ses gelmiyor.saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 2 Mart 2012; 13:19:03 >

• Aracım 2004 c-max 1.6 benzinli trend.
    Dün fren bakımına girdim. Frenler için çeşitli markalarda ürünler var. Ben en iyi ürünün orjinali olacağına karar verdim.

Ön diskler değişti (2 adet ford motor company ürünü 200 TL ) Başka bir parçacı bir çift disk için 320 TL fiyat verdi.
    Ön ve arka balatalar (Motorcraft 180 TL )
    Hidrolik değişimi ve balataların değişimi Total:130 TL.

Parça fiyatları ve işçilik fiyatını değerlendirirmisiniz, vede bu işlemleri serviste yaptırmanın maliyeti ne kadardır?
  • Arkadaşlar C-Max Trend arıyorum. Dizel olması tercihimdir.
    2004-2005 Modeller bütçeme göredir.
  • Arkadaşlar merhaba, 2004 model 1.6 TDCI Trend düz vites C Max'ımı aldım ve aranıza katıldım. Uzun yıllardır hayalini kurduğum bir araçtı C max. İlk izlenimlerim oldukça iyi zaten çok beğendiğim bir araçtı ama kuıllandıkça dahada sevmeye başladım. Alalı henüz beş gün oldu, bu sürede Antalya-Aydın arası 350 km. uzun yol yaptım, aracı yeni tanımaya başladığım için çok hız yapmadım, zaten çok hızlıda gitmem, Antalya'da otogar önündeki kavşakta yol bilgisayarını resetledim ve 100-110 km/h civarı ve yağmur nedeniyle denizliden sonra 80-90 km/h civarı sürdüm ve Aydına geldiğimde yol bilgisayarı 4.5 lt/100 km. gösteriyordu. Beni tatmin eden bir tüketim oldu. Sonuçta 8 yıllık bir araç temiz ve bakımları yapılmış, bu değer bana makul geldi. Aynı yolda daha önceki aracım 2008 Peugeot 308 HDI düz vites ile 3.7 'yi görmüştüm. Tabi o aracımı sıfır almıştım o zamanlar. 5 günlük sürede sadece bir kez yakıt deposunda yarım depodan fazla yakıt olmasına rağmen düşük yakıt uyarısı çıktı ve sonra kendiliğinden kayboldu. Bunun dışında bir sorun yaşamadım. Haliyle arabayı alınca hemen gerekli bakımı yaptırdım, Şuan için bir sorun görünmüyor, aracımı 172.200km.de aldım. Şuan 172.600 km. oldu, Bu güne kadar hep servis bakımlı olarak kullanılmış bakımları serviste yapılmış kayıtları var, ama aklıma takılan turbo ve enjektör konusu, umarım büyük bir masraf çıkmaz, oldukça cazip bir fiyata aldım, eğer büyük bir masraf çıkarsada araç normal değerine gelecek sanırım. 8 yıllık bir araç için fitillerden gelen sesleri yada ufak tefek gelen tıkırtıları duymuyorum bile, araç oldukça temiz ve özenli kullanılmış model ve kilometresine göre, hatta gören arkadaşlarımda çok beğeniyorlar, o yüzden memnunum. Yazdıklarınızın bir kısmını okudum ve baya bilgi sahibi oldum ama haliyle tüm sayfaları okumama imkan yok, sormak istediğim bir konu olursa yardımcı olacağınızı biliyorum, şimdiden teşekkürler. Kitabını okumadan bile bir çok özelliği çözdüm ama şu ileri gösteren saati nasıl ayarlandığını çözmek nasip olmadı henüz :)) forumda nasıl yapıldığını okudum birazdan deneyeceğim ama bakalım olacak mı saat ayarı? :) İyi forumlar, iyi paylaşımlar diliyorum.

• quote:

iyi akşamlar. arabayı yeni aldğım dan dolayı tanımaya çalışıyorum siz tecrübeli arkadaşlardan yardım alarak.şimdiden tşk ediyorum.geçen hafta aydına gittim otobandan .araba 3000 devirden sonra içeriye baya bi ses alıyo aslında bana çok bağırıyo gibi geldi. aydına varana kadar çok rahatsız olduk.hatta eşim bu araba flaştan daha sesli dedi .hadi ordan dedim ama haklıydı sanırım .fakat tam tersi dönüşte bi okadar sessizdi yüksek devirlerde şok oldum .bunun bi sebebi varmıdır acaba yoksa normalmi ? şimdiden saolun

ilginç bir durum, bence yolun ve asfaltın durumu ile ilgili olabilir, belki gittiğiniz isitkamette asfalt pütürlüydü, dönüşte ise daha düzgündü. Gürültü bana da biraz fazla geldi ama sonuçta arabam 2004 model, 2012 değil :) olacak o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: otto343

quote:

Orjinalden alıntı: orhan38

bu arada sormak istediğim benim arac trend. üzerindeki saati değiştirmenin imkanı var mı bilen var mı...

Menü tuşuna 3 sn'ye kadar basılı tut
    TA LOCAL yazılı ekran çıkacak bu ekranda aralıklı olarak 5 kez menü tuşuna bas (her basmada farklı menüye girer)
    saat menüsünün olduğu SET 18:00 (örnek) yazılı ekran karşına çıkacak burada 18 yanıp sönecektir saat ayarını teyp açma kapama tuşunu çevirerek yapabilirsin,sağdaki ok tuşuyla dk'ya geçip onuda aynı şekilde ayarlayabilirsin

Bunu da denedim ama menu tuşuna uzun basınca TA LOCAL yazısı çıktı daha sonra 5 kere daha aynı tuşa basınca SET 18:00 yazılı ekran yerine RDS TIME ON yazısı çıktı ok tuşları ile bunu off yada on yapabiliyorum ama hala saati ayarlayamadım, farklı bir yöntem bilen varsa ve yzarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cıkcıkhüsnü

quote:

Orijinalden alıntı: cumhur50

Herkese slm 2 gün önce ford grand c- max aldım araba mükemmel konforu çok iyi ama aklıma birşey takıldı web sayfasindan baktigimda anahtarsiz açma ve calistirma var diyor alarm var diyor ama bana gelen arabada alarm ve anahtarsiz acma yok bunlar aksesuar olarak mi takılıyor

aldığınız aracında kendi içinde standart ve full olanı var. siz standardını aldıysanız istediğiniz özellik olmayabilir fakat full olanını aldıysanız dediğiniz özellikler olmalı.

Araba fullde sitede gösterilen özellikler avrupada ki ozelliklermis beni üzdü bu olay
  • Saat olayı serviste çözüldü şimdi ayarlanabiliyor, ufak bir sorun varmış sanırım, düzelttiler, ayrıca serviste ekranlı ve sesli arka park sensörü montaj ve boya dahil 86 tl tuttu. Park sensörü ekranı dikiz aynası üzerinde ledli ve kalan mesafeyi dijital olarak gösteriyor. Bu fiyata montaj ve boya dahil oldukça iyi, üstelik servis garantili. Ama 2 saatte takılır demelerine rağmen servisten 5 saatte çıkmam ise oldukça sıkıcıydı. Bu arada ilginç bir ayrıntı, kapağı olmayan küllüğü değiştirsem mi acaba diye düşünerek fiyatını sordum, 245 tl yanıtını alınca küllüğün kapaksızda çok hoş durduğunu anladım bir anda Birde Forum malesef hiç hareketli değil, neden kimse girmiyor.
  • serviste ekranlı ve sesli arka park sensörü montaj ve boya dahil 86 tl tuttu demişsiniz bence muhteşem fiyat hangi servis bu eğer bilgilendirirseniz bende düşünüyorum
  • Arkadaşlar kulağınızda gözünüzde olsun bende dizel C-max trend arıyorum. İstanbuldayım.
    2004-2005 modellere mali olarak gücüm yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_ank

serviste ekranlı ve sesli arka park sensörü montaj ve boya dahil 86 tl tuttu demişsiniz bence muhteşem fiyat hangi servis bu eğer bilgilendirirseniz bende düşünüyorum

Aydın Zafer Ford Plaza'da taktırdım. Diğer servislerde fiyat farkı olup olmadığını bilmiyorum.
  • ilginiz için teşekür ederim Ankara'da ben o fiyata bulmadım ayrıca aracımız 2008 c-max titanium ( makyajlı kasa ) ama park sensörü ve hız sabitleme yok onuda anlamış değilim
  • iyi günler. busabah arabama binerken yolcu ön paspasta yeşi renkte bi su birikintisi oluşmuüş bu ne anlama geliyo antifiriz olabilirmi. torpdo kısmının en dibinden yardımcı olursanız sevinirim
  • sefaköy oto pazarında 1 tane bile c-max segmentinde araba yoktu.
    otopazarındaki galericiler bu araçların Altunizade deki otopazarında daha çok satıldığını söylüyorlar.
    bilgisi olan varmı?
  • Merhaba arkadaşlar,

Elinde 2009 model c-max 1,6 tdcı titaniumun teknik özelliklerini ve donanımını göstren e-broşür var mıdır? Başka bir ifade ile geçmiş yıllara ait (2009 yada 2008) c-max'ın e-broşürlerini nasıl temin edebilirim?

Saygılarımla,
  • 
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.