Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (478. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.709
Cevap
28
Favori
858.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaleli79

Merhaba arkadaşlar,

Elinde 2009 model c-max 1,6 tdcı titaniumun teknik özelliklerini ve donanımını göstren e-broşür var mıdır? Başka bir ifade ile geçmiş yıllara ait (2009 yada 2008) c-max'ın e-broşürlerini nasıl temin edebilirim?

Saygılarımla,

Sanırım istediğiniz şey BURADA
    Buda başka bir site
    http://otoarabafiyatlari.blogspot.com/2008/12/ford-c-max-2009-teknik-donanm.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alptug.55 -- 1 Nisan 2012; 10:08:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alptug.55

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Elinde 2009 model c-max 1,6 tdcı titaniumun teknik özelliklerini ve donanımını göstren e-broşür var mıdır? Başka bir ifade ile geçmiş yıllara ait (2009 yada 2008) c-max'ın e-broşürlerini nasıl temin edebilirim?

Saygılarımla,

Buda başka bir site
    http://otoarabafiyatlari.blogspot.com/2008/12/ford-c-max-2009-teknik-donanm.html

Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Saygılarımla,

Buda başka bir site

Teşekkür ederim.

Rica ederim işinize yaramıştır umarım

• Kısmen de olsa yaradı. Daha detaylı isterdim ama olsun buna da şükür. Ford merkeze e-posta attım. Bana bayilerden temin edebileceğimi söyledim. Güya bayilerin arşivi varmış. Ben de bayilerin varsa sizin hayli hayli olması lazım dedim. Kem küm ettiler, topu bayilere attılar. İşin doğrusu kurumsallaşmış ford'tan bunu beklemiyordum. Bayinin elinde olan fordun kendi elinde de olmalıydı.
  • Burdan Ford merkez yetkililerine teşekkür ederim. Resmi broşürü bana pdf ortamında gönderdikleri için. isteyen varsa gönderebilirim e-posta yoluyla... Bendeki 2007-2010 yıllarına ait C-Max broşürü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyotacıyız

quote:

Orijinalden alıntı: sultan mehmet

iyi akşamlar. arabayı yeni aldğım dan dolayı tanımaya çalışıyorum siz tecrübeli arkadaşlardan yardım alarak.şimdiden tşk ediyorum.geçen hafta aydına gittim otobandan .araba 3000 devirden sonra içeriye baya bi ses alıyo aslında bana çok bağırıyo gibi geldi. aydına varana kadar çok rahatsız olduk.hatta eşim bu araba flaştan daha sesli dedi .hadi ordan dedim ama haklıydı sanırım .fakat tam tersi dönüşte bi okadar sessizdi yüksek devirlerde şok oldum .bunun bi sebebi varmıdır acaba yoksa normalmi ? şimdiden saolun

ilginç bir durum, bence yolun ve asfaltın durumu ile ilgili olabilir, belki gittiğiniz isitkamette asfalt pütürlüydü, dönüşte ise daha düzgündü. Gürültü bana da biraz fazla geldi ama sonuçta arabam 2004 model, 2012 değil :) olacak o kadar.

C-max 1.6 TI-VCT GHIA GP paketlisi mevcut benzinli seri dizelden daha fazla yol akustiğini içeri alıyor çünkü aracın kasa yapısı yükske tavandan buna müsait birde ön camın bittiği noktada rüzgar deflektörü yok o ayrı bir parça onu taktırdığınızda otoyolda karşı şeritten kaynaklanan akustik sapmaları biraz kesersiniz, malesef c-maxler çıplak galvaniz ve çelik üzerine yapılmış-motor arkası ve tavan harici hiçbir yerinde akustik izolasyon yok tamammen çıplaktır-şöyle yazayım 1979 model köln motorlu-britan şasili aracın kapı panzilotları ve yer halısının altında izolasyon olmasına rağmen Türkiyede 98 den itibaren bindiğim (mondeo harici)hiçbir ford da izolasyon ve akustik kesici görmedim. çırılçıplak bu konuda ford kapı panziolatlarını sökünce vahamiyeti dahada kötü ordada akustik önleyici malzeme yok-ha yalan atıyayım sanırsam arka bagaj kapağın plastik korumasının arkasında elyaf vardı o kadar :) bütceniz uygunsa işin ehli firmaya izolasyon yaptırırsanız keyfini daha fazla sürebilirsiniz yoksa yağmurlu otoyol ve garip koşullarda yavaş gitsenizde gürültü içine alıyor-otomatik klia dışardan hava akımı için palleri açı tuttuğundanda camla ön kaputun bittiği noktada deflektörde olmadığından gün ve gnü ses farklaıymış hissi uyandırabilir sizde. Bunun haricinde trendleri iblmem ama ghıa full paketlerde ve TI-VCT motorlarda yetkili (eğitimli)servisler harici kimseye ellet,rmeyin derim-TI-VCT lerde triger seti dahi farklıdır. EPB elektronik park freni örnek yan sanayii balata seçer ve yetk,ili serviste takılmadıysa kalibre edilemediğinden 70.000 km e kadar dayanabilecek balatalar çok erken biter bittiği gibi diskinizinde balansını bozar ters aşındırmaya neden olduğu gibi vibrasyondan dolayı bilyelerdir..............zincirleme masraflara neden olur. 2. elde herkese tavsiyem otonun boyasına değilde yetkili setvis kaydına bakın- boya badana en basiti en kolayıdır otomobilide taşımaz boya ama zanzun bir balata 40.000km kullanıldığında o aracın değeri kadar maliyete neden olabilir. Normal kullanımda eiğitimli bir kullanıcıda c-max 300.000km e kadar debraj istemez-500.000km ye kadar egsozt dahi değişimi istemez-normal periyodik bakımlarla kullanırsınız. Aracımız 2005 sonu bir kaç değişiklik olan seri şimdiye kaar hiç arza ışığı vermedi bir kere bile ampül kesmedi...............vb kısaca yazdığım gibi yetkili servise giden araç şöförü sorunlu değilse üretim hatasıda yoksa 1 milyon km ye ulaşması gerek.

• selamlar
    205 50R 17 lastik tavsiyesi olan var mı arkadaşlar? (yol sesi az yapan tercih sebebi.)cevaplar için şimdiden teşekkürler.saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr112

selamlar
    205 50R 17 lastik tavsiyesi olan var mı arkadaşlar? (yol sesi az yapan tercih sebebi.)cevaplar için şimdiden teşekkürler.saygılar.

Petlas İmperium PT515
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dr112

selamlar

Petlas İmperium PT515

cevabınız için teşekkürler.
  • Elimde 2009 C-Max Broşürü var. Mesajda 2007-2010 dedim. Sebebi 2007 ve 2010 arası için kasanın aynı olması. Yani makyajlı kasa olmasından dolayı. **** yükledim. 2009 broşür için linke tıklayabilirsiniz:

https://****.com/files/3420748541/Ford_C-Max_2009_Broşür.pdf
  • yıldızlı yerler icin r a p i d s h a r e

link:https://****.com/files/361256497/Ford_C-Max_2009_Brosur.pdf
  • 2011 öncesi C-Max sahipleri aracınızdaki bluetooth için bir çözüm geliştirebildiniz mi? Ben İzmit'teyim. Önerebileceğiniz en uygun yöntem, fiyat ve servis var mıdır?
    Saygılarımla,
  • sayın c max sahipleri başınıza gelmiştir diye bir sorum olacak

2005 ghia aracım

araca binip kontağı 2 konumuna getirip beklerken ekranda toplam epb arızası yazmakta ve fren işareti yanıp söüyo (!)
    kontağı kapatıyorum fren ışığının tamamen sönmesini bekliyorum sonra tekrar 2 konumuna getiriyorum ışık yanıp sönerken direk yanmaya başlıyor aracı çalıştırıyorum el freni çalışıyor.

şimdi nedir bu ford servisine gittim servis sorumlusu direk gördü olayı bi bakmak lazım falan filan dedi artı bana o parçanın fiyatını söyledi bayılıyodum 4000 tl dedi.

herşeyi geçtim el frenini kullanacak bir durum yok genelde benim için aracı viteste bırakıyım dedim el freni otomatik çekildi bunu iptal seçeneğimiz yokmu. çekmesin kardeşim el freni
    ni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmacaburak

sayın c max sahipleri başınıza gelmiştir diye bir sorum olacak

2005 ghia aracım

araca binip kontağı 2 konumuna getirip beklerken ekranda toplam epb arızası yazmakta ve fren işareti yanıp söüyo (!)
    kontağı kapatıyorum fren ışığının tamamen sönmesini bekliyorum sonra tekrar 2 konumuna getiriyorum ışık yanıp sönerken direk yanmaya başlıyor aracı çalıştırıyorum el freni çalışıyor.

şimdi nedir bu ford servisine gittim servis sorumlusu direk gördü olayı bi bakmak lazım falan filan dedi artı bana o parçanın fiyatını söyledi bayılıyodum 4000 tl dedi.

herşeyi geçtim el frenini kullanacak bir durum yok genelde benim için aracı viteste bırakıyım dedim el freni otomatik çekildi bunu iptal seçeneğimiz yokmu. çekmesin kardeşim el freni
    ni.

selam aracınızın el frenini manuel olarak indirmeniz mümkündür belki biliyorsunuzdaur fakat belirtmek istedim

• selam arkadaslar benimde bir sorum olacak 2004 c max ghıa dizel aracım mevcut c max larda ön ceki demir kapağına ihtiyacım var benimki deforme olmuş durumda istanbulda temin debileceğim bi yer varmı ikitelii ooto sanayide çıkmasını aradım ama bulamadım tesekkürler.........
  • Selam arkadaşlar.

Forumda yeniyim,ancak 7 yıllık dizel trend kullanıcısıyım. Geçen haftaya kadar son derece memnun bir C-Max kullanıcısıydım. Geçen hafta İstanbul Ankara yolunda arabam ciddi anlamda siyah duman atmaya, 1700-1900 devir arasında resmen tutulmaya başladı. Arakada puf diyeye duman atıp öyle 2000 devire çıkıyordu. Dönüşte meşhur bir servise götürdüm. Usta baktı cihaza bağladı. Yaklaşık 3000 TL masraf olur dedi.Herşeyin değişmesi gerektiğini söyledi. Elimize listeyi verdi. Biraz gülmek isterseniz sayayım.
    Tüm enjektör ve ısıtma bujileri, Turbo arızalı imiş onun tamiri olmazsa değişmesi, Katalizör, Maf sensörü, EGR ...İşçilik ve yaklaşık 1 hafta süre....
    Servise arabaya el sürmeyin yaptırmıyorum diyerek aldım Bostancı Sanayine götürdüm. Bu tip arızalarda tecrübeli bir usta bulduk..Enjektörler söküldü bakımı yapıldı sadece biri değişti(350 TL), Istma bujileri orjinalle değişti(100TL), Katalizör söküldü tuzruhu(10 TL) ile temizlendi, Turbo söküldü bakımı turbocuda yapıldı(100TL), EGR söküldü tinerle temizlendi(10TL) , MAF sensörüne hava tutuldu temizlendi.. İşçilik 150 TL verdik.. Araba ilk günkü çekişine döndü...Tutulma problemi düzeldi ,duman kesildi.. Gerçi hafif duman ilk çalıştırmada oluyorsada gittikçe azalıyor...
    Sonuç..Eğer servise bıraksaydık bizi resmen kazıklayacaktı ve de 5 gün daha fazla zamanımı alacaktı..
    Belki böyle bir arızayla karşılaşan arkadaşlara faydası olur diye yazdım..İyi sürüşler.

• sevgili c-max kullanıcıları merhaba.

Yardımınıza ihtiyacım var.

linkteki 2004 model trend arabayı almayı düşünüyorum. Tavsiye edermisiniz? nelere dikkat etmem lazım ? benim için yakıt çok önemli değil, araba geniş olsun, biraz konforlu olsun ve uzun yıllar sorun çıkarmasın isterim.

yardımcı olursanız sevinirim...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-c-max-trend-benzinli-79717804/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackgry -- 2 Haziran 2012; 15:49:43 >
  • C-MAX kullanıcılarıııııı....

Hu Huuuu...

Kimse Yok muuu?? :)
  • arkadaşlar bende uzun araştırmalarım sonucu Ford 2004 c-max 1.6TDCİ yada Opel 2006 1.6 Meriva arasında kaldım yakıt tüketimi benim için önemli aktif olarak araç kullandığım için yakıt askari düzeyde olmalı tavsiyeleriniz nedir şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
  • merhaba arkadaşlar,

önceki mesajlara biraz baktım yakıt tüketimi konusunda bazı sorular var. hem lpg'li hem dizel olanını kullanan birisi olarak (şu an dizel c max var)

lpg'li olan şehir içinde 100 km/10-11 lt civarı yakıyor.
    dizel olan şehir içinde yaz aylarında 6-6,5 kışın 7-7,5 yakıyor. tabi kullanılan şehir ve trafikle doğrudan ilgili. ben çok yoğun trafikte kullanıyorum. Benzinli trend'lerin lastik ebatları biraz daha küçükmüş galiba onun için biraz daha az yakıyor olabilir.

Yani özetle lpg'li olanları yakıt tüketimi olarak diğer sedan araçlarla çok farklı değil. dizel olanı da az biraz lpg'den fazla yakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.