Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (480. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
28
Favori
858.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 478479480481482
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alptug.55

quote:

Orijinalden alıntı: by_ncd

quote:

Yakıt tüketimi konusunda bi örnek vereyim belki yardımcı olur.
    Araç 2010 C-max TDCİ
    Arabayı 23 Temmuz-17Ağustos tarihleri arasında (sadece ben) kullandım.23Temmuz günü aldığımda KM'yi sıfırladım,17 Temmüz tarihinde baktığımda tam 2316 km yol yapmıştım.Tabiki km'yi sıfırlarken yakıt tüketiminide sıfırladım.Yol bilgisayarı hesbı yapmayacağım çünkü direk yakıtı doldururken aldığım fişlerden hesapladım.
    Toplam 559 TL'lik Eurodizel almışım ve tam 2316km yol yapmışım yani 24krş/km.
    Bu değerin en az 1400km'si şehirlerarası [(Samsun-Kütahya)--(Kütahya-Samsun)].Samsun'dan Kütahyaya giderken 23 Temmuzda araç boştu klima sürekli açıktı ve Ankarada trafiğe girdim,Ankaradan çıkarken 2 kişi olduk araçta klima yine hep açıktı.
    Yaklaşık 600km'si Kütahyada sürekli şehiriçi kullandım aracı klima açık şekilde,kalan 200km'yi de kütahyaya yakın yerlere git-gel ile geçirdim.
    Fakat işin en zor kısmı olan Kütahyadan Samsun'a dönüş yolu oldu.Çünkü aracı son damlasına kadar eşya ile doldurdum.Ön iki koltuğun minderleri haricinde hiçbir şekilde yer kalmadı araçta.Araçta 4 tane büyük valiz,10'a yakın koli,1 tane sünger yatak :) Bu dönüş yolculuğuda krş/km hesabına dahil.Enseme kadar eşya doluydu,yan yolcu koltuğunun ayak boşluğunda 1 koli ve bir el valizi vardı.Klima her zamanki gibi açıktı
    Hesabı siz yapın artık çok mu yakmış az mı yakmış.

Gayet iyi görünüyor maşallah diyelim ancak bur diğer sorum su, Yuksek kilometre bulduğum araçlar 140bin 169bin ve 190 bin bu konuda guvenebiliiyim ? Hic dizel aracım olmadı ve km konusunda açıkça korkuyorum , birde 145 binde 2004 ghia buldum 1.6 dizel . 25750 tl nasil fiyat ? Araba galeride takasa girecem icine sinerse

Aracı iyice kontrol ettirin özellikler turbosunu detaylıca baktırın,eğer bakımları zamanında ve serviste yaptırılmışsa sorun çıkacağını sanmıyorum.Servise detaylı olarak baktırın her yerine.Birde benim tavsiyem alabiliyosanız Ghia alın,donanım olarak daha iyi ve ilerde satarken sizin içinde avantaj olur,Sony müzik sistemi de artısı.
    Fiyat olarak gerçekten bi bilgim yok hocam ama bana iyi gibi geldi,145bin km de çok değil aslında 2004 model araç için,kmsinde oynama yoksa,onuda kontrol ettirin,bakımları serviste yapılmışsa servise girdiği zamanki kmsini karşılaştırın,mantıksız gelen bir durum(km'de düşme gibi) yoksa sorun yoktur.Ama dediğim gibi piyasasını gerçekten bilmiyorum bana fena gelmedi araç temizse

Anladım , teşekkür ediyorum ilgine sagolasin dostum ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yarın Ankara'ya gidiyorum galerinin birinde beğendiğim 145000 de 2004 1.6 tdci ghia cmax i göreceğim ve 152000 de Lpg li 2001 1.6 rxt scenic im ile takasa. Gireceğim eğer aracgercekten icime sinerse alacağım, son bir kez bana bir Akıl ailemde dizel araç kullanan olmadı ve hep gözümü korkuttular bu güne kadr bunun yüzünden hep fazla yakıt tükettik ( benzin) LPG taktik kaPali garaja giremedik o yüzden tak etti . Arkadaslar aracın turbosuna Oto koç a mı götüreyim Ankara'da ? Varmi tavsiyesi olan ? Aracın kaza kaydı yok sadece tam 10 kez islem gormuş ve bunlar 250-750tlarasinda işlemler ki bir diki aynası 1200 tl o yüzden pek onemli degil ancak yürüyen ve motor onemli varmi taze bilgileriniz babam beni keser yoksa sabah scenic ile gidip c max ile döneceğim ;€))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_ncd -- 23 Ağustos 2012; 18:27:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_ncd

Yarın Ankara'ya gidiyorum galerinin birinde beğendiğim 145000 de 2004 1.6 tdci ghia cmax i göreceğim ve 152000 de Lpg li 2001 1.6 rxt scenic im ile takasa. Gireceğim eğer aracgercekten icime sinerse alacağım, son bir kez bana bir Akıl ailemde dizel araç kullanan olmadı ve hep gözümü korkuttular bu güne kadr bunun yüzünden hep fazla yakıt tükettik ( benzin) LPG taktik kaPali garaja giremedik o yüzden tak etti . Arkadaslar aracın turbosuna Oto koç a mı götüreyim Ankara'da ? Varmi tavsiyesi olan ? Aracın kaza kaydı yok sadece tam 10 kez islem gormuş ve bunlar 250-750tlarasinda işlemler ki bir diki aynası 1200 tl o yüzden pek onemli degil ancak yürüyen ve motor onemli varmi taze bilgileriniz babam beni keser yoksa sabah scenic ile gidip c max ile döneceğim ;€))

Haluk23 isimli abimiz Ankarada oturuyo,daha öncede C-max kullanıyomuş yanılmıyosam ona bir sor istersen yardımcı olur,ustası da vardır belki

• aracım sürekli yolda kaldı. yakıt basınç müşürünü değiştirdiler.çözüm olmadı. enjektörler değişti çözüm yok. yakıt seviyesi 1/4e geldiği zaman araba hareket halinde bile olsa stop ediyor. 1 saat bekledikten sonra çalışıyor. bir türlü problemi çözemedik
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla EPB arızası 3000 tl gibi bir masraf çıkartıyormuş beyinle ilgili olduğu için. Bu çok yüksek bir rakam. Peki elektronik el freni bozulursa biz arabayı nasıl durduracağız?
  • Merhaba Arkadaşlar;

2004 Model LagunaII Prilivage aracım var, satıp 1.6 c-max almayı düşünüyorum. Sizden Bu konuda yardım bekliyorum. Sizce doğru bir seçim mi? tşkerl
  • Merhaba Arkadaşlar;

2004 Model LagunaII Prilivage aracım var, satıp 1.6 c-max almayı düşünüyorum. Sizden Bu konuda yardım bekliyorum. Sizce doğru bir seçim mi? tşkerl
  • quote:

Orijinalden alıntı: takatas

Merhaba Arkadaşlar;

Almayı düşündüğünüz araç kaç model
  • quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar;

Almak istediğim araç Focus C max 2004 - 2005 model dşünüyorum. Bu araçlarda kronik bir sorun varmıdır. Çok sık arıza yapar mı? Ayrıca 100.000 üzeri dizel araçlar çok sıkıntı oluşturur mu?tşkler.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar;

Almak istediğim araç Focus C max 2004 - 2005 model dşünüyorum. Bu araçlarda kronik bir sorun varmıdır. Çok sık arıza yapar mı? Ayrıca 100.000 üzeri dizel araçlar çok sıkıntı oluşturur mu?tşkler.

Otomatik şanzuımanı sorunlu olduğunu biliyorum cvt,hepsi sorunlu değil tabiki ama sorun çıkartma ihtimali yüksek.
    Bakımları düzgün yaptırılmışsa sorun çıkartmaz,iyice baktırmanız gerekir servise,en ince detayına kadar.Bakımları düzgün yapıldığı sürece sorun çıkartmaz,Alacaksanız Chia olanını alın.
    Kronik sorun yok ama aracın plastik yerlerinden tıkırtılar geldiği söyleniyor yaş ilerledikçe,onun dışında benim bildiğim sıkıntısı yok

• selamünaleyküm...
    Ford Focus C-Max Ghia 2004 model aracım var aracın özelliklerini biliyorsunuz ben aracı size tanıtayım ön kaput değişmiş kaza raporu var bir araç geri geri gelirken ön kaputu yırtmış ancak şahsi düşüncem araç ön alttan tarbe almış, aracın direklerinde şasesinde herhangi bir sıkıntı yok aracın belden aşağısı boyalı çalıştırdığım sırada bie hışırtı gelio muhtemelen enjektörler kaçırıyo içine ses alıyo ses yalıtımı yapılmalı motor beyni muhafazası yok içte aracın firen yerinde sıkıntı yok ama küllük aşağıya düşmüş benden önceki kasap teybi ne yapmak istedi bilmiyorum muhtemelen tornavida ile sağını solunu zedelemiş klimayı çok kullanmış olmalılar ki klima tuşları silinmiş döşeme kirli kaç defa oto kuaförde yıkattımsada aynı değişen birşey yok dreksiyondaki airbag sıkıntılı sol ön abs de sorunvar servise gittim 120 liraya çözülürmüş ebp yanıyor ama elektronik frende sıkıntı yok silmedim duruyo öle dreksiyon kutusundada sıkıntı görüloyr ancak servistekiler ebatından daha büyük tekerlek taktıdığım için olduğunu sorun olmayacağını söylediler yalnız tekerleklerşn büyük olması ani dönüşlerde ve kasislerde davlumbaza sürtüyo ayrıca aracın sistemden kantrolünü yaptırdım 7 bin 7 bin 2 defa ödeme yapılmış ve yişne araca 25 lira ödeme yapılmış pert değil sigortacım öle dedi ve araca yine 2500 lira bir ödeme yapılmış aracım bu fazla birşey söylemeye gerek yok kaç lira eder bir fikir verirseniz sevinirim (aracın rengi fil dişi beyazımı ne )

not : aracı parçalasam her parçayı piyasanın yarısına versem 35 000 ila 40 000 lira arası bir rakam ortaya çıkıyo bu şekilde de satlıktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba arkadaşlar bende c max almaya karar verdim kullanan arkadaşlara sorum yedek parça ve bakım konusunda .....biraz pahalı olduğunu söylüyorlar sizce nasıl bi yorum alabilirsem sevinirim hepinize iyi günler
  • selamünaleyküm...
    Ford Focus C-Max Ghia 2004 model aracım var aracın özelliklerini biliyorsunuz ben aracı size tanıtayım ön kaput değişmiş kaza raporu var bir araç geri geri gelirken ön kaputu yırtmış ancak şahsi düşüncem araç ön alttan tarbe almış, aracın direklerinde şasesinde herhangi bir sıkıntı yok aracın belden aşağısı boyalı çalıştırdığım sırada bie hışırtı gelio muhtemelen enjektörler kaçırıyo içine ses alıyo ses yalıtımı yapılmalı motor beyni muhafazası yok içte aracın firen yerinde sıkıntı yok ama küllük aşağıya düşmüş benden önceki kasap teybi ne yapmak istedi bilmiyorum muhtemelen tornavida ile sağını solunu zedelemiş klimayı çok kullanmış olmalılar ki klima tuşları silinmiş döşeme kirli kaç defa oto kuaförde yıkattımsada aynı değişen birşey yok dreksiyondaki airbag sıkıntılı sol ön abs de sorunvar servise gittim 120 liraya çözülürmüş ebp yanıyor ama elektronik frende sıkıntı yok silmedim duruyo öle dreksiyon kutusundada sıkıntı görüloyr ancak servistekiler ebatından daha büyük tekerlek taktıdığım için olduğunu sorun olmayacağını söylediler yalnız tekerleklerşn büyük olması ani dönüşlerde ve kasislerde davlumbaza sürtüyo ayrıca aracın sistemden kantrolünü yaptırdım 7 bin 7 bin 2 defa ödeme yapılmış ve yişne araca 25 lira ödeme yapılmış pert değil sigortacım öle dedi ve araca yine 2500 lira bir ödeme yapılmış aracım bu fazla birşey söylemeye gerek yok kaç lira eder bir fikir verirseniz sevinirim (aracın rengi fil dişi beyazımı ne )

not : aracı parçalasam her parçayı piyasanın yarısına versem 35 000 ila 40 000 lira arası bir rakam ortaya çıkıyo bu şekilde de satlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: AgentMaster

selamünaleyküm...

araçtada yok yok muş ..

• mantıklısı parçalayıp satmak ... yani buda demek oluyorki yedek parça ve bakım biraz tuzlu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergeant43

merhaba arkadaşlar bende c max almaya karar verdim kullanan arkadaşlara sorum yedek parça ve bakım konusunda .....biraz pahalı olduğunu söylüyorlar sizce nasıl bi yorum alabilirsem sevinirim hepinize iyi günler

Selamlarİ;
    C-max almaya karar vermişsiniz hayırlı olsun.Ben C-max 'ı 3 senedir kullanmaktayım.3 sene içinde yaptığım sadece aracın bakımlarıdır.Parçaları ise evet biraz pahalı.Ama parçalar çok kaliteli yapılmış.Hemen kolay kolay bozulmadığını gördüm.Zaten çoğu parçası yutdışından geliyormuş.Bakımlar ise 15000-30000-45000 bakımlarını ben serviste yaptıdım ve 200-230 civarı paralar ödedim.Serviste bir kere de kabin hava sensorunu keyfiyetten değiştirdim.Biraz ses yapıyordu.Ona da 240 tl verdim.(Forumdaki c-max kullanıcılarına tavsiyem kontak anahtarının hemen sağında 1,5x1,5 cmlik delikli bir yer var orada pervane ile çalışan bir sensor var.bu delikli kısmı zaman zaman elektrik süpürgesi ile tozlarını almak gerekiyor.Zira toz buradan içeri girerek pervaneyi bozuyor veya ses yapmasını sağlıyor.)Aracınız şimdiden hayırlı olsun.
    Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr112

quote:

Orijinalden alıntı: sergeant43

merhaba arkadaşlar bende c max almaya karar verdim kullanan arkadaşlara sorum yedek parça ve bakım konusunda .....biraz pahalı olduğunu söylüyorlar sizce nasıl bi yorum alabilirsem sevinirim hepinize iyi günler

Selamlarİ;
    C-max almaya karar vermişsiniz hayırlı olsun.Ben C-max 'ı 3 senedir kullanmaktayım.3 sene içinde yaptığım sadece aracın bakımlarıdır.Parçaları ise evet biraz pahalı.Ama parçalar çok kaliteli yapılmış.Hemen kolay kolay bozulmadığını gördüm.Zaten çoğu parçası yutdışından geliyormuş.Bakımlar ise 15000-30000-45000 bakımlarını ben serviste yaptıdım ve 200-230 civarı paralar ödedim.Serviste bir kere de kabin hava sensorunu keyfiyetten değiştirdim.Biraz ses yapıyordu.Ona da 240 tl verdim.(Forumdaki c-max kullanıcılarına tavsiyem kontak anahtarının hemen sağında 1,5x1,5 cmlik delikli bir yer var orada pervane ile çalışan bir sensor var.bu delikli kısmı zaman zaman elektrik süpürgesi ile tozlarını almak gerekiyor.Zira toz buradan içeri girerek pervaneyi bozuyor veya ses yapmasını sağlıyor.)Aracınız şimdiden hayırlı olsun.
    Saygılarımla.

çok saol üstad şuanda aramalarım devam ediyor malum ekonomik durum el vermiyor şimdilik 2. el bakıyorum cevabını değerlendirdim çok saol sende aracına kazasız belasız binersin inşallah hayırlı günler

• merhaba
    2004 model c-max ghia aracımı satmaya karar verdim.aracımı 03.06.2011 de aydında aydın devlet hastahanesinin müdüründen aldım.şimdiye kadar 2 kere bakım yaptırdım.birde 1-2 ay önce triger seti komple değişti.aracın değişen bir parçası yok.sadece 2-3 parçada boya var.buda aldığım müdürdeyken olmuş. ilgilenen olursa telefonum 0 532 634 98 29 herkese kazasız belasız günler dilerim.saygılarımla
  • Arkadaşlar bugün ön balata değişimi yapıldı.marka motorcraft (c-max orjinali fabrikanın üzerine taktığı) balata 100 TL+30 TL İşçilik toplam 130 TL ye hallettim.(sanayide,servis değil).Fiyat açısından değiştirmek isteyenler için fikir olsun diye yazıyorum.
    Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar yakında aranıza katılıyorum inşallah FORD CMAX 1.6TDCİ TREND kullanıcısı olarak
  • 
Sayfa: önceki 478479480481482
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.