Şimdi Ara

Ford Focus & Chevrolet Cruze & Opel Astra & Toyota Corolla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eminim çok geniş yelpaze olduğunu düşünüceksiniz fakat ilk arabam olacağı için çok araştırdım araştırdıkça da dibe battım :D Max 45000 limiti ile bu araçlardan en fazla + ya sahip olanı hangisidir sizce???

Kullanım amacı uzun yol değil daha çok şehir içi performansı önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meeysut -- 5 Temmuz 2012; 1:39:03 >

• 45.000 lira limit ile

Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition Plus......44,644 TL
    Opel Astra HB 1.4T Sport..........................46.935 TL
    Ford Focus 1.6i Style................................47.125 TL
    Toyota Corolla 1.6 Comfort......................46,400 TL

Cruze'un fiyat avantajı var rakiplerine karşı, Focus düşük donanım ve Corolla artık eskidi.
    45.000lira ile araba alacak olsam 1.4T Astra Sport alırdım. NET.
  • Tabii ki Astra.
  • Ailemin yeni kasa makyajı corollasi var dizel gayet memnunuz ici rahat ferah donanim olarak digerlerini bilmiyorum karşılaştırma yapamicam. Ama bugune kadar herhangi bir ariza vs yolda birakma gibi bi durum olmadi 2 yildir. tek sevdiğim yani virajlarda savurmamasi Ankara istanbul 3 ile 3.5 saatte gidiyoruz ;) virajları 180 le rahat bı sekilde donüyor savurma yapmıyor yol tutusu benim hoşuma gidiyor ama dediğim gibi digerleriyle karşılaştırma yapamiycam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra veya focus.
  • Corolla ve Cruze'a bakmaya bile gerek yok. 2'si de kötü araba değil ama bu karşılaşmanın zayıf halkaları bence. 125'lik 1.6 Focus'un da 1.4 140'lık Astra karşında pek şansı kalmıyor. Bu nedenle ben Astra'yı öneririm.

125'lik 1.0 Focus gelecek ama o motorun ne olacağı belli değil. Uzun vadede pek güvenemiyorum açıkçası. 3 silindirli olması hem güvenilirlik, hem de konfor açısından bir eksi bence.

ESP'li 1.4 122'lik Highline Golf'ü kısa bir zamanda getirtme şansınız varsa Astra'yı da çöpe atabilirsiniz. Bence bir VW bayisine bu aracın gelme süresini sorun.
  • Toyota tercih edilir.
    Ama madem ki şehir içindesin 1.33 ü tercih et benim yaptığım gibi.
    benzini kokluyor,performansı da gayet yeterli.
    cruze ile arasında bile 4 5 bin lira fark var paran da cebinde kalır.
    Sadece yenilenecek olması düşündürür o da corollanın eski kasalarının bile mücevher muamelesi gördüğü ülkemizde çok mesele değil.
    İyi bir pazarlıkla comfort donanımı park sensörüyle 39 civarına alırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Toyota corolla
    5 ay önce açıldı
    Opel corsa
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • focus
  • Bu araçlar arasında en mantıklısı Ford focus gibi hem tasarım olarak daha ilerde(benim görüşüm)hem yol tutuşu performans olarak da daha iyi denilebilecek bir araç benim şahsi görüşüm, Opele hiç girmeyin derim çünkü aktarma problemi var verimsiz bir araç bana göre.
  • Fluence al keyfıne bak hepsınden iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARB

Fluence al keyfıne bak hepsınden iyidir

hay kardesim agzini opim ben dicektim simdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meeysut

Eminim çok geniş yelpaze olduğunu düşünüceksiniz fakat ilk arabam olacağı için çok araştırdım araştırdıkça da dibe battım :D Max 45000 limiti ile bu araçlardan en fazla + ya sahip olanı hangisidir sizce???

Kullanım amacı uzun yol değil daha çok şehir içi performansı önemli.

Fordçu olmama rağmen Opel Astra diyorum . Opel Astra'ya çok binmedim fakat insan iyi hisler kapıyor içimi. Sürerken Zevk alıyorsun çok az araba bunu sağlıyor . Opel Astra otomobil tanımını hakediyor bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

45.000 lira limit ile

Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition Plus......44,644 TL
    Opel Astra HB 1.4T Sport..........................46.935 TL
    Ford Focus 1.6i Style................................47.125 TL
    Toyota Corolla 1.6 Comfort......................46,400 TL

Cruze'un fiyat avantajı var rakiplerine karşı, Focus düşük donanım ve Corolla artık eskidi.
    45.000lira ile araba alacak olsam 1.4T Astra Sport alırdım. NET.

Derdimi herhalde en güzel bu şekilde özetleyebilirdim çok güzel seçimler aynı seçimler arasında bende kalmıştım opel'de sadece sport değilde enjoy olarak düşünmüştüm. Şimdi bide işin maddi boyutuna girerek forda biraz sanki daha yatkın kalıyor bana çünkü elimdeki tüm parayı birden vermektense ford'un su anda yaptığı 24 ay 20bin FAİZSİZ kredi seçeneği bana cazip geldi. Yorumlardan anladığım aralarında dağlar kadar fark yok. bu kredi seceneğiyle ford powershift otomatik vites 49000 e alsam mı diye düşünmeye başladım :D ilk araba baktığım günü hatırlıyorum 25 30 u geçmem diye başlamıştım :D insan tatminsiz bir varlık :D

Opelin otomatik viteslerinden hiç memnun olmadıklarını da duydum bunun hakkında fikri olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meeysut -- 5 Temmuz 2012; 18:49:41 >

• Ben 2011 1.6 comfort corolla aldım alır almaz brc lpg kiti taktırdım çok memnunum. Eğer lpg düşünüyorsan kesinlikle corolla al lpg ye çok uygun sorunsuz, ayrıca lpg takıldı diye garantiden çıkmıyo. Sadece olası lpg arızasında garanti dışı kalıyor.o zamanda taktığın lpg kiti garanti altına alıyor, örneğin brc , prins ... Şu anda lpg 1.90 benzinin 4,20 olduğunu düşünürsek bence önemli bir ayrıntı.Hele corollanın 1.33 ünü alıp lpg takarsan resmen bedavaya gezersin.. Ayrıca otomatik düşünüyorsa corolla nın tam otomatiği kesinlikle diğerlerinden daha iyi. Bide bayilerle görüşürsen 2000 tl ye kadar indirim alabilirsin.. Bir de corollanın ikinci eldeki gücü.. Bence bunların arasından cruze ele 1-corolla 2- Focus 3- Astra
  • Astra bu sınıfta 1 numara...Bakınız satışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarukBıyıklı

quote:

Orijinalden alıntı: HARB

Fluence al keyfıne bak hepsınden iyidir

hay kardesim agzini opim ben dicektim simdi

• honda civic orta donanım(preminyum) olabilir.o da çok donanımlı,kasa yeni ve lpg uyumlu. ortalama 46,5 a bırakıyor bayiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

honda civic orta donanım(preminyum) olabilir.o da çok donanımlı,kasa yeni ve lpg uyumlu. ortalama 46,5 a bırakıyor bayiler

bence japondan şaşma, honda bence de güzel, yeni kasa.

dostum en az 2 sene arabayı kullanmışlara sor.

ben 6 senedir corolla kullandım no problem. Kısa far yeni yandı, yarın değiştirmeye gidecem, başka değişen yok. sen düşün artık. silecekler ve lastikler değişti.

megane kullanan arkadaşım var, soruyorum, nasıl problemsiz diyor. hiç bir seyini ben de değiştirmedim diyor. amortisorlerini degistirdin mi dedim gecenlerde :). Tabi degistirdim, belli km de degistirmek gerek zaten diyor. Fanatiklere de dikkat et. Herkes bindigi arabayı övüyor ama objektif mi ona da bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerso -- 6 Temmuz 2012; 18:20:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerso

quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

honda civic orta donanım(preminyum) olabilir.o da çok donanımlı,kasa yeni ve lpg uyumlu. ortalama 46,5 a bırakıyor bayiler

dostum en az 2 sene arabayı kullanmışlara sor.

ben 6 senedir corolla kullandım no problem. Kısa far yeni yandı, yarın değiştirmeye gidecem, başka değişen yok. sen düşün artık. silecekler ve lastikler değişti.

megane kullanan arkadaşım var, soruyorum, nasıl problemsiz diyor. hiç bir seyini ben de değiştirmedim diyor. amortisorlerini degistirdin mi dedim gecenlerde :). Tabi degistirdim, belli km de degistirmek gerek zaten diyor. Fanatiklere de dikkat et. Herkes bindigi arabayı övüyor ama objektif mi ona da bak.

bu arada servislerde standart değişenleri yazmadım. yağ, hava polen filtreleri, motor yağı ve bujilerde değişti :) yalan olmasın

• 5000 TL daha koy 2 LT dizel 163 Bg Cruze al. Bidaha omur boyu baska bir arac alma ihtiyacı duymazsın sanırım :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.