Bildirim
Ford Focus , Mazda3 , wv gold
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
focusta ESPyi unut. Öyle araba bulamazsın anca siparişle gelir. O da 2-3 aya anca gelir 3 ay bekleyeceksen 2-3 ay daha bekle yeni focus al. Onda ESP standart olacak. Muhtemelen touchscreen CD ekranı, LED gündüz farları falan olacak ayrıca 8V 113 bg yeni 6 ileri olacak. Ekonomisi güncelden barizen üstün.
Mazda iyi güzel ama FORD PSAnın artık terkettiği 16V 109bg lik 1.6 dizeli kullanıyor. Tercih meselesi, ikinci elde de satılıyor ama mazdaya dönüp bakmayan onlarca insan var..
Golf donanımı zayıf kalıyor. Alaşım jant var mı bilmiyorum ama ESP düz vitesinde yok.
Beklemeye tahammül varsa yeni focusu görmeden hiç bişey almam ben.
Bunlar arasında tercih golf olur bende. -
Tek kıstas "Dizel" olması değilse ve donanım da buna dahilse, Mazda 3 sanırım açık ara önde. -
mazda şu an da almanyada yeni 8v 113bg lik motoru kullanmaya başladı yakında türkiye yede gelecek o motor yani sadece 109 luk motor kullanılmıyor her 2 side mevcut bu arada mazda gerçekden çok sok donanın mıda çok iyiquote:
Orijinalden alıntı: webbie
Tek kıstas "Dizel" olması değilse ve donanım da buna dahilse, Mazda 3 sanırım açık ara önde. -
mazda 3 rakiplebi golf e göre fren yol tutusu donanım olarak büyük bir üsütünlüge sahip ayno sekilde focus a görede ama focusların yol tutusları mazda 3 ile aynı ki zatn neredeyse aynı alt yapıya sahipler sadece otomatik olursa dsg nin getirdigi bir avantaj var vw ye ki düzse oda ortadan kalkıyor kısacası mazda bariz bir üstünlükle önde diger 2 sine görequote:
Orijinalden alıntı: kardia
mazda şu an da almanyada yeni 8v 113bg lik motoru kullanmaya başladı yakında türkiye yede gelecek o motor yani sadece 109 luk motor kullanılmıyor her 2 side mevcut bu arada mazda gerçekden çok sok donanın mıda çok iyi
Alıntıları Göster
-
Israrla VW Gold yazmışsınız !quote:
Orijinalden alıntı: witchking34
mazda 3 rakiplebi golf e göre fren yol tutusu donanım olarak büyük bir üsütünlüge sahip ayno sekilde focus a görede ama focusların yol tutusları mazda 3 ile aynı ki zatn neredeyse aynı alt yapıya sahipler sadece otomatik olursa dsg nin getirdigi bir avantaj var vw ye ki düzse oda ortadan kalkıyor kısacası mazda bariz bir üstünlükle önde diger 2 sine göre
Alıntıları Göster
-
focusu geç kasa değişecek mazdayı da geç kalite sorunları var tavan işçiliği kapılar falan sıkıntılı golf kaliteli ikinci eli de iyi ama yeni golf de 2 yıla kalmaz gelecek gulietta olabilir onun da eskilerde kalite sorunu vardı bu kasa nasıl bilmemquote:
Orijinalden alıntı: -Dominic-
Israrla VW Gold yazmışsınız !
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: zafan
focusu geç kasa değişecek mazdayı da geç kalite sorunları var tavan işçiliği kapılar falan sıkıntılı golf kaliteli ikinci eli de iyi ama yeni golf de 2 yıla kalmaz gelecek gulietta olabilir onun da eskilerde kalite sorunu vardı bu kasa nasıl bilmem
MAZDA 3 İLE GOLF UN ÖN KOLSOLDA KULLANILAN MAZEME KALİTESİNE BİR BAKIN YADA KAPI KENARLARI DERİ KAPLI DİREKSİYON, LÜTFEN LAF OLSUN DİYE BİR SEYLER SÖYLEMEYELİM... -
quote:
altın degerınde onu belırtmek ıstemıstır artık GOLF değil GOLD oldu.... -
quote:
Orijinalden alıntı: bencn17
quote:
altın degerınde onu belırtmek ıstemıstır artık GOLF değil GOLD oldu....
bnm tercih golf olurdu -
quote:
focusu geç kasa değişecek mazdayı da geç kalite sorunları var tavan işçiliği kapılar falan sıkıntılı golf kaliteli ikinci eli de iyi ama yeni golf de 2 yıla kalmaz gelecek gulietta olabilir onun da eskilerde kalite sorunu vardı bu kasa nasıl bilmem
Kalite ile ilgili yazdıklarınıza emin misiniz? Yani bu araçlara daha önce bindiniz mi? Bunu sormamın nedeni, bahsi geçen araçlar ile ilgili olarak ben de uzun süre araştırma yapmıştım ve eğer siz yanlış bilgiye sahip değilseniz, ben fena halde yanlış bilgiye sahibim. Özellikle Mazda 3 konusunda. -
quote:
Mazda'ya ilk defa kalite sorunu var diyen duydum.
Bu arabayı fazla yakması, ikinci el piyasasının düşüklüğü vs. konularında yerden yere vururlar ama sorunsuzlukta üst üste ödül almış bi arabaya malzemesi kalitesiz diyene de ilk kez şahit oldum. -
vw gold yazmışım yanlışlıkla golf yazaktım :)quote:
Orijinalden alıntı: albatiquote:
Mazda'ya ilk defa kalite sorunu var diyen duydum.
Bu arabayı fazla yakması, ikinci el piyasasının düşüklüğü vs. konularında yerden yere vururlar ama sorunsuzlukta üst üste ödül almış bi arabaya malzemesi kalitesiz diyene de ilk kez şahit oldum.
Alıntıları Göster
benim de kafam karıştı. ford daima hoşuma gitmiştir. titanium paketide çok iyi. ama şu yeni focus 3 çıkacagını duyduktan sonra kafam karıştı. accaba bekleyip ford 2 nin fiyatının düşmesini mi beklesem ya da 4-5 kagıt daha fazla verip yeni focus mu alsam diye. çok sinir oldum bu ford 3 e :)
mazdaya gelince çok iyi araba sedanı da hb si de alınır her türlü kalite. hiçbirzaman kötü birşey dutmadım mazdadan.
golf ü sorarsak kuzenimde var 5 serisi. ama benzinli. güzel araba ama onunla aynı arabayı alsam mı almasam mı diye düşünmüyorum degil. birde highline si bayagı pahalı opsiyonlarla beraber çok pahalıya çıkıyor.
çok kararsız kaldım. bir ara fieastaya bakıyordum onun da iç mekanı ile bagaj hacmi çok küçük. ama dış dizaynı çok iyi. kafam çok karışık.
diyorum şöyle beni 5-6 ay idare edecek 2. el alıpta. sonra focus 3 çıktıktan sonra satıp onu focusu mu alsam? aklımdan geçmiyor degil. mazdanın da dizaynı çok iyi. ne zaman önümden bir mazda 3 geçse bakakalırım.
ahhahh ne kötü birşeymiş kararsız kalmak.
-
bence ya golf al ya da mazda.focus kasa değiştireceği için alma derim.yıl sonuna kadar alman şart değilse(esnaf değilsen)bekle derim.golf mükemmel yol tutması ve sessizliği ile referans araç.mazda ise sorunluzluk ve yakışıklılıkta :) bu arada mazda da kullanılan dizel focusun ki ile aynı diye duydum.bu arada uzun süre binmeyeceksen kesinlikle Golf almalısın.mazda da fiyat kaybı daha çok olur.mazda kullananlar dua ederler.inşallah kimse mazda almaz da o ayrıcalık bizde kalır diye.bu da küçük bir anektot :)quote:
Orijinalden alıntı: death_clock
vw gold yazmışım yanlışlıkla golf yazaktım :)
benim de kafam karıştı. ford daima hoşuma gitmiştir. titanium paketide çok iyi. ama şu yeni focus 3 çıkacagını duyduktan sonra kafam karıştı. accaba bekleyip ford 2 nin fiyatının düşmesini mi beklesem ya da 4-5 kagıt daha fazla verip yeni focus mu alsam diye. çok sinir oldum bu ford 3 e :)
mazdaya gelince çok iyi araba sedanı da hb si de alınır her türlü kalite. hiçbirzaman kötü birşey dutmadım mazdadan.
golf ü sorarsak kuzenimde var 5 serisi. ama benzinli. güzel araba ama onunla aynı arabayı alsam mı almasam mı diye düşünmüyorum degil. birde highline si bayagı pahalı opsiyonlarla beraber çok pahalıya çıkıyor.
çok kararsız kaldım. bir ara fieastaya bakıyordum onun da iç mekanı ile bagaj hacmi çok küçük. ama dış dizaynı çok iyi. kafam çok karışık.
diyorum şöyle beni 5-6 ay idare edecek 2. el alıpta. sonra focus 3 çıktıktan sonra satıp onu focusu mu alsam? aklımdan geçmiyor degil. mazdanın da dizaynı çok iyi. ne zaman önümden bir mazda 3 geçse bakakalırım.
ahhahh ne kötü birşeymiş kararsız kalmak.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: eczaci20
bence ya golf al ya da mazda.focus kasa değiştireceği için alma derim.yıl sonuna kadar alman şart değilse(esnaf değilsen)bekle derim.golf mükemmel yol tutması ve sessizliği ile referans araç.mazda ise sorunluzluk ve yakışıklılıkta :) bu arada mazda da kullanılan dizel focusun ki ile aynı diye duydum.bu arada uzun süre binmeyeceksen kesinlikle Golf almalısın.mazda da fiyat kaybı daha çok olur.mazda kullananlar dua ederler.inşallah kimse mazda almaz da o ayrıcalık bizde kalır diye.bu da küçük bir anektot :)
hocam yazdıklarınıza aynen katılıyorum golf oldukca geniş bir araç ancak tek bir noktada yanılıyorsunuz golf yol tutusu olarak mazda ve focusun oldukcaarkadasında... -
Focus'u eleyin direk, ESP'li bulmanız mümkün değil, düz vitesli Golftede opsiyonel, ESP şart diyorsanız tek seçeneğiniz mecbur Mazda olur zaten.. Çok mühim değil diyorsanız ise tercihim Golf olur, neden?quote:
Orijinalden alıntı: witchking34quote:
Orijinalden alıntı: eczaci20
bence ya golf al ya da mazda.focus kasa değiştireceği için alma derim.yıl sonuna kadar alman şart değilse(esnaf değilsen)bekle derim.golf mükemmel yol tutması ve sessizliği ile referans araç.mazda ise sorunluzluk ve yakışıklılıkta :) bu arada mazda da kullanılan dizel focusun ki ile aynı diye duydum.bu arada uzun süre binmeyeceksen kesinlikle Golf almalısın.mazda da fiyat kaybı daha çok olur.mazda kullananlar dua ederler.inşallah kimse mazda almaz da o ayrıcalık bizde kalır diye.bu da küçük bir anektot :)
hocam yazdıklarınıza aynen katılıyorum golf oldukca geniş bir araç ancak tek bir noktada yanılıyorsunuz golf yol tutusu olarak mazda ve focusun oldukcaarkadasında...
Alıntıları Göster
-Focus bütün olarak başarılı, donanım zengin falan ama yeni kasanın çıkmasına günler var neredeyse.. 48e alacağınız araç inanılmaz bir değer kaybına uğrayacak
-Mazda'da ise kimse kusura bakmasın fiyatını haketmediğini düşünüyorum (alanlara saygım var tabikide) ancak 49.500 e yeterli donanımdaki bir Golf Comfortline dizel alabiliyorken, Mazda düşünmezdim, araç çok iyi, tasarım-donanım-yol tutuş vb. ama o fiyattan satılmaması gerektiğini düşünüyorum, forumun geneli Golfün de fiyatını haketmediğini düşünüyor, tartışmam ancak Mazda 3 dizele göre çok daha fazla hakettiğini düşünüyorum
@musch-lee: ikisinden de daha iyi bir yol tutuşa sahip değil, ama çok daha kötü de değil, abartmışsınız.. sonuçta Golf'ün bu kadar övülmesinin sebebi pek çok kriterde birden ortalamanın üzerinde olması, herşeyi geçtim Focustan sonra ilk defa bağımsız arka süspansiyon kullanan kompakt HB'dir ki bu da yol tutuşa ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesidir
-
kalite sorunu derken iç malzemedeki kaliteden bahsediyorum yeni mazdalarda ön konsol güzel yumuşak plastik ama torpido gözü ile başlayan alt plastik ve kapılarda kullanılan malzeme kötü ayrıca tavan da kullanılan kumaş berbat dikkatli inceleyin kapılar da tok değil teneke gibi biraz yol yaptığınızda ordan burdan ses gelir içeriye yol sesi falan alır zaten bu japonların ortak özelliiği ama mazdanın mekaniğine bir şey demem kolay kolay arıza vermez bakımlarıda ucuzdur tasarımı sürüşü spordur ama golf de iç kısımda kullanılan malzeme kesinlikle çok kaliteliquote:
Orijinalden alıntı: Janjan
Focus'u eleyin direk, ESP'li bulmanız mümkün değil, düz vitesli Golftede opsiyonel, ESP şart diyorsanız tek seçeneğiniz mecbur Mazda olur zaten.. Çok mühim değil diyorsanız ise tercihim Golf olur, neden?
-Focus bütün olarak başarılı, donanım zengin falan ama yeni kasanın çıkmasına günler var neredeyse.. 48e alacağınız araç inanılmaz bir değer kaybına uğrayacak
-Mazda'da ise kimse kusura bakmasın fiyatını haketmediğini düşünüyorum (alanlara saygım var tabikide) ancak 49.500 e yeterli donanımdaki bir Golf Comfortline dizel alabiliyorken, Mazda düşünmezdim, araç çok iyi, tasarım-donanım-yol tutuş vb. ama o fiyattan satılmaması gerektiğini düşünüyorum, forumun geneli Golfün de fiyatını haketmediğini düşünüyor, tartışmam ancak Mazda 3 dizele göre çok daha fazla hakettiğini düşünüyorum
@musch-lee: ikisinden de daha iyi bir yol tutuşa sahip değil, ama çok daha kötü de değil, abartmışsınız.. sonuçta Golf'ün bu kadar övülmesinin sebebi pek çok kriterde birden ortalamanın üzerinde olması, herşeyi geçtim Focustan sonra ilk defa bağımsız arka süspansiyon kullanan kompakt HB'dir ki bu da yol tutuşa ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesidir
Alıntıları Göster
ayrıca dizel konusunda wolsvagen daha iyidir bu yeni motorlar en yüksek torku 1500 devirden itibaren vermeye başladığı için alt devirlerde de araç daha canlıdır
mazda 3 benzinli olarak lpg takılmak şartıyla yüksek donanım ve farklı tasarım seçilebilir dizel konusunda golf den şaşmamak lazım
ama gulietta da düşünülebilir.
-
Farklı bir başlıkta bende ikilemdeyim ama tavsiyem su olur ki 48 bin liraya ne kadar iyi olsada Focus 2 alma kasa degisimi çok yakın -
bu arada arkadaşlar mazda 3 ile ilgili yeni bir sey ögrendim su anda güncel satılmakta olan kasa nın dizeliquote:
Orijinalden alıntı: 038poyraz
Farklı bir başlıkta bende ikilemdeyim ama tavsiyem su olur ki 48 bin liraya ne kadar iyi olsada Focus 2 alma kasa degisimi çok yakın
1.6 MZD-CD 109 ph 240 tork ortalama 4.5 yakan bir dizel araç bunun yenirini yurt dısında satısı varmıs türkiyedede yakında zamanarda alabilecegini duydum
1.6 MZD-CD 118 ph 330 tork ortalama 4.3 yakan bir motor seçenegi var, eger türkiyeye gelirse cok daha iyi olacagını düşünüyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witchking34 -- 24 Kasım 2010; 11:51:04 > -
quote:
Tavan işçiliği kapılar felan ne yaa....neresi sıkıntılı allah aşkına bi yerinden salla dur.
Benzer içerikler
- mini cooper yorumları
- citroen c3 feel bold ve shine arasındaki fark
- hyundai i20 mi clio mu 2024
- hyundai tucson neden tutulmuyor
- citroen c3 otomatik vites yorum
- renault arkana fiyat
- uçan araba fiyatları
- renault logan
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X