Şimdi Ara

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
318
Cevap
0
Favori
37.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi

(En Son Oy Tarihi: 27.4.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Hocam normal bir şekilde izah yapılabildiği ve tartışmadan bilgilerin insanlarla paylaşılabildiğinin kanıtı olarak mesajınızı örnek gösterilmeli

Bagaj kapağını inceliyorum

Teşekkür ederim, buna kahraman202 arkadaşımın benzer üslubu da yardımcı oluyor tabi.

Kahraman hocam bizim gözbebeklerimizden

Bu bagaj kapak olayı HB mi yoksa Sedan modellerde mi görülüyor?

• quote:

quote:

quote:

Hocam normal bir şekilde izah yapılabildiği ve tartışmadan bilgilerin insanlarla paylaşılabildiğinin kanıtı olarak mesajınızı örnek gösterilmeli

Teşekkür ederim, buna kahraman202 arkadaşımın benzer üslubu da yardımcı oluyor tabi.

Hb hemşerim (aslen Trabzonlu yum)

Bir önceki jenerasyonda da ön cam sol sütüna yakın monte ediliyordu, bu bilgiler değişik şehirlerden arkadaşların iddiaları üzerine gözlem yapılarak doğruluğu birçok kişiyle saptanmış bilgiler ve başta gerçekten kulağa garip geliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hb hemşerim (aslen Trabzonlu yum)

Bir önceki jenerasyonda da ön cam sol sütüna yakın monte ediliyordu, bu bilgiler değişik şehirlerden arkadaşların iddiaları üzerine gözlem yapılarak doğruluğu birçok kişiyle saptanmış bilgiler ve başta gerçekten kulağa garip geliyor.

Enterasan :)

Ancak bunu malum sitede ilanlara bakarak anlamak zor ilk fırsatta canlı bir HB yakalayıp incelemek isterim hatta bayiye bile gidebilirim.Asıl önemli olan bu hata biliniyor ve mudahale mi edilmiyor yoksa kimsenin bir şeyden haberi yok mu

• Bagaj kapağının resmini ekliyorum. Yalnız hatırlatmak isterim güneş sol taraftan vuruyor.

• quote:

Enterasan :)

Ancak bunu malum sitede ilanlara bakarak anlamak zor ilk fırsatta canlı bir HB yakalayıp incelemek isterim hatta bayiye bile gidebilirim.Asıl önemli olan bu hata biliniyor ve mudahale mi edilmiyor yoksa kimsenin bir şeyden haberi yok mu

İşte bizim de cevabını hep merak ettiğimiz konulardan biri de buydu; dizellerdeki 1. viteste silkeleme, koltuk başlıkları demirlerinde kararma, konsolda sesler, homojen olmayan bağlantı noktaları vs vs sonucu "neden bu sorunlar görülemiyor" veyahhut "yurtdışında pazarlanan araçlarla bizdekiler arasında kalite kontrol disiplininde farklılık mı var?"

Çünkü bu araçlar çıktığından beri yabancı basında Golf ün ardından en yüksek kalite notunu alıyorlar hatta Astra ile ya eşit ya bir puan da önde bile oluyorlar ancak yerli testlerde aracın genelinden çok olumlu sözedilse de dediğim sorunları işaret eden son açıklamalarla yorumlarda kalite hanesine eksi puan yazılabiliyor, bunlara yabancı testlerde rastlamak imkansızken bizim Focus larla yurtdışındakiler arasında bir fark mı var merak ediyor insan.

• Bu arada hakkımdaki olumlu görüşler yüzünden sağolun..

Focus'la ilgili olumsuz birşey söyleyeyim;

Bu arabanın konsolundan gelen tıkırtılar beni öldürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Bagaj kapağının resmini ekliyorum. Yalnız hatırlatmak isterim güneş sol taraftan vuruyor.

Şeker Kırmızı, egzostun ne tarafta olduğu görülseydi dizel mi - benzinli mi seçilebilirdi.

Kapakta herhangi hata görünmüyor, dediğim gibi bu sorun aracın piyasaya ilk çıktığı birkaç ay içinde vardı sonrasında düzeltildi mi bilemiyorum.

• esmerce kullanıcısına yanıt
    1nci vitesteki durumu servise gösterdiğimde bunu normal olduğunu, yazılım güncellemesine vs gerek olmadığını söylemişlerdi. Benimle aynı tarihlerde bir arkadaşım C-Max aldı, birinci vitesteki durum onda da var.

Bu arada Astra sahiplerinden de böyle objektif eleştiriler bekleriz.
  • quote:

Bu arada hakkımdaki olumlu görüşler yüzünden sağolun..

Focus'la ilgili olumsuz birşey söyleyeyim;

Bu arabanın konsolundan gelen tıkırtılar beni öldürüyor

Ama daha sert yürüyen aksamına rağmen Giu da ne alttan ne konsoldan ses gelmiyordu muhtemelen değil mi?

Ses tam olarak nereden geliyor?
    Kullanmış olduğum Giu'lar maalesef böyle. Giu'da bir kere hoparlörlerin olduğu bölümden, kapı birleşim noktalarından, konsoldan ses geliyor, üstüne sürücü koltuğunda uzun süre oturunca değişik bir hissiyat (gıcırtı gibi) oluyor. Açıkçası Giu alamayışımın en büyük nedeni buydu. Bunun konusunu zaten açmıştım.
    Focus'ta (dizel) ise göstergelerin arkasından geliyor. Bazen konsolun farklı bölümlerinden de geldiği oluyor.
  • quote:

1nci vitesteki durumu servise gösterdiğimde bunu normal olduğunu, yazılım güncellemesine vs gerek olmadığını söylemişlerdi. Benimle aynı tarihlerde bir arkadaşım C-Max aldı, birinci vitesteki durum onda da var.

Bu arada Astra sahiplerinden de böyle objektif eleştiriler bekleriz.

Hayır bu durum normal değil ve güncel bir yazılımla silkeleme giderilebiliyor.
  • Birbirine çok yakın araçlar. Kalite olarak büyük farklar bence yok. Ancak iki araç arasından ben Focus derim.
  • quote:

Kullanmış olduğum Giu'lar maalesef böyle. Giu'da bir kere hoparlörlerin olduğu bölümden, kapı birleşim noktalarından, konsoldan ses geliyor, üstüne sürücü koltuğunda uzun süre oturunca değişik bir hissiyat (gıcırtı gibi) oluyor. Açıkçası Giu alamayışımın en büyük nedeni buydu. Bunun konusunu zaten açmıştım.
    Focus'ta (dizel) ise göstergelerin arkasından geliyor. Bazen konsolun farklı bölümlerinden de geldiği oluyor.

Giu da işeret ettiğiniz noktalar tam da aracın genel dokusuna tezat durduğunu ima ettiğim plastiklerin kullanıldığı noktalar, bunun dışında konsolun montajı sıkıdır özellikle yürüyen aksamın karosere montajında kullanılan lisanslı materyallerin uzun yıllar boyu esnekliğini kaybetmemesi ve sessizliği çok iyidir, neyseki makyajlı kasada yalıtım daha iyi bir seviyeye taşındı ve kullanmakta olduğunuz Focus 3 ün başarılı yalıtımına eş değer bir hale getirildi.

Focus ta gösterge paneli olduğu gibi yerinden çıkabiliyor, burdan bağlantı tırnakları ve kablo demetlerinin desteklenmesi gerekiyor, geriye kalan seslerse orta konsolu saran plastik çerçeve tırnakları başta olmak üzere konsol-cam dibi arası izolatörlarinin yerine tam oturmamasından kaynaklanır, gene de alışmaya çalışın çünkü tam manasıyla sessiz bir araç neredeyse hiç yok, şöyle bir örnek vereyim yine moderatör olduğum Opel sitesinde Mercedes ve Jaguar kullanan bir arkadaşımız tamamı el üretimi deri kaplı Jaguar konsolundan bile ses gelebildiğini söylüyor.

• quote:

......neyseki makyajlı kasada yalıtım daha iyi bir seviyeye taşındı ve kullanmakta olduğunuz Focus 3 ün başarılı yalıtımına eş değer bir hale getirildi.

Makyajlı kasa ile ilgi bu bilgiyi nereden öğrendiniz? İtalyan forumlarından mı?
  • Hocam Focus'un iç mekanın akşam çekilmiş yüksek çözünürlüklü bir fotosu var mı ?
  • quote:

quote:

......neyseki makyajlı kasada yalıtım daha iyi bir seviyeye taşındı ve kullanmakta olduğunuz Focus 3 ün başarılı yalıtımına eş değer bir hale getirildi.

Makyajlı kasa ile ilgi bu bilgiyi nereden öğrendiniz? İtalyan forumlarından mı?

Yabancı forumlar ve yerli/yabancı otomobil dergileri, dergilerin son sayılarında bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Giu larda artık 5" ekran standart ve karoserin bir ucundan diğerine gerekli tüm noktalara ve boşluklara izolasyon uygulandı, dış aksamda da çok ufak makyajklar var başta ızgara daha çekici bir hal aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Hocam Focus'un iç mekanın akşam çekilmiş yüksek çözünürlüklü bir fotosu var mı ?

Ben Iphone 5 ile çektim ama tam beceremedim. Focus konusunda İzmir'li bir üyenin eklemiş olduğu resim var. Direkt resim ekleyemiyorum, sahibinin iznini almak gerekir, kendisi ekleyebilir. Ama konunun linkini ekliyorum. 40'ıncı sayfada.

http://forum.donanimhaber.com/m_29573532/mpage_40/tm.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Hocam Focus'un iç mekanın akşam çekilmiş yüksek çözünürlüklü bir fotosu var mı ?

Ben Iphone 5 ile çektim ama tam beceremedim. Focus konusunda İzmir'li bir üyenin eklemiş olduğu resim var. Direkt resim ekleyemiyorum, sahibinin iznini almak gerekir, kendisi ekleyebilir. Ama konunun linkini ekliyorum. 40'ıncı sayfada.

http://forum.donanimhaber.com/m_29573532/mpage_40/tm.htm

Kendisi arkadaşım olur resmi paylaşabilirsiniz.

Mobildeyim hocam :(

alsancak'a gidiyorum :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mobildeyim hocam :(

alsancak'a gidiyorum :))

Selamlar :))
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.