Şimdi Ara

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
0
Favori
37.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Ford Focus mu daha kaliteli yoksa Opel Astra mı?Çarpışma testleri eklendi

(En Son Oy Tarihi: 27.4.2023)
Giriş
  • Iç ve dış dizaynını cok daha başarılı bulmama rağmen kalite kriterinde tercihim focus olur.

Bu yüzden oyumu focus yönünde kullandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Iç ve dış dizaynını cok daha başarılı bulmama rağmen kalite kriterinde tercihim focus olur.

Kalite nedir hocam??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Iç ve dış dizaynını cok daha başarılı bulmama rağmen kalite kriterinde tercihim focus olur.

Kalite nedir hocam??

Aracın sunduğu donanım
    Sürerken aldigin tat,
    Uzun vadede ekonomi, masraf
    Uzun vadede sorunsuzluk, sağlamlık.
    Fiyat fayda oranının yüksek olması.

Bu kriterlerde benim gözümde focus onde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Kalite nedir hocam??

Aracın sunduğu donanım
    Sürerken aldigin tat,
    Uzun vadede ekonomi, masraf
    Uzun vadede sorunsuzluk, sağlamlık.
    Fiyat fayda oranının yüksek olması.

Bu kriterlerde benim gözümde focus onde.

Hocam kalite dedin mi kimilerinin bakış açısı senin yazdıkların oluyor...

Bazı arkadaşların da kalite denildiği zaman aklındaki şey alttaki iki fotodan ileriye gidemiyor.

• ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Bazılarının kalite kriteri ise;

Deney mankenlerinin kafayı gömdüğü ön konsolun yumusak olması.

• quote:

Bazılarının kalite kriteri ise;

Deney mankenlerinin kafayı gömdüğü ön konsolun yumusak olması.

• Ben ford diyorum. Her açıdan daha guzel bence
  • Çarpışma testleri;

Small overlap;

Focus;

Astra ;

Sanırım yok

• Focus son zamanlarda ekonomi yapmak için kaliteden ödün verdi.
    Astra ise kaliteyi bir tık arttıtdı. Oyum Astradan yana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Hocam Focus'un iç mekanın akşam çekilmiş yüksek çözünürlüklü bir fotosu var mı ?

Madem @esmerce hocam bir sorun olmaz dedi, buyur bu da @monomu adlı üyenin aracı. Benimkisiyle hemen hemen aynı, kendisi mp/h gösterge paneli kullandı.

(Bu arada Iphone 5 ile kaç kere deniyorum ama bir türlü güzel çıkmıyor gece fotoları.

• Focus diyenler tahta gibi kapı döşemesinden haberdar mı? Focus 3 ün iç mekanının kkaliteyle alakası yok

• kahraman202 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok güzel görünüyor bayılıyorum ya şu Focus III'ün iç mekanına

• opel diyorum 1,5 ton araba hepsi kalite :D ııhs de astranın verisi yok çünkü amerikada satışı yok teste katılmamış demek ki kötü gibi yorumlar saçmalık
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    İçinden geçerken ayağı takılmasın sakın..çok abartılı olmuş yorumunuz. İkisi de denk araçlar ve her türlü kıyaslanır. Astra bir tık önde bitirir
  • Fiyatı cazip, yol tutuşu iyi, dizel motoru güzel dedim, bi deneyim dedim. Bir kez 2007 idi galiba, dizel focusu denedim.. motor sesi, yol sesi, kütüklük, kalitesizlik.. Fordu Ferrari alsa, baştan yarattık Focusu da dese, oyum kesinlikle Astra'ya olur her zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Focus diyenler tahta gibi kapı döşemesinden haberdar mı? Focus 3 ün iç mekanının kkaliteyle alakası yok

ecoboost titanium var 182 hp 130 ile giderken 5.7 litre yakıyor. cruise control deri döşeme ayarlı xenonlar ledler ön cam ısıtma gibi bi dünya donanımı var kapı içleri de deri.

sen şirket arabasına bindiysen başka

• quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Fiyatı cazip, yol tutuşu iyi, dizel motoru güzel dedim, bi deneyim dedim. Bir kez 2007 idi galiba, dizel focusu denedim.. motor sesi, yol sesi, kütüklük, kalitesizlik.. Fordu Ferrari alsa, baştan yarattık Focusu da dese, oyum kesinlikle Astra'ya olur her zaman.

Eski kasayla yeni kasa Astra'yi kiyaslamissiniz. Yeni kasa cok farklı. Bi deneyin..

• Opel Astra aga Alman malı bi kere

• HB'de dış tasarımda Astra Focus'a göre çok daha şık (benim fikrim)

Sedanda Focus daha şık ama az farkla. Astra da güzel.

İç mekanda Sony varsa Focus, yoksa Astra güzel.

Bunlar araçlar hakkındaki beğenilerim.

Ama zevkleri kenara bırakıp kalite, mekanik , aktarma, motor performansı, direksiyon tepkileri, yol tutuş, sürüş dinamizmi gibi kriterlere gelindiği zaman Focus ağırlığını net şekilde ortaya koyar.

Bir de Astra'nın donanım paketleri daha güzel ayarlanmış. Orta donanım olan Sport donanım olarak oldukça tatminkar. Focus'un orta donanımı olan Style'da orta kol dayama, deri direksiyon, otomatik klima gibi önemli donanımlar yok. Bu donanım paketlerinin kalite ile alakası yok ama tercihte çok etkileyici faktörler.

Ben alacak olsam hangini tercih ederim. HB benzinlide Astra, HB dizelde Focus tercih ederim. Astra 1.6 dizel gelse Astra tercih ederim. Yukarda saydığım kriterlerde Focus'un daha iyi olduğunu bilmeme rağmen daha şık tasarım ve daha iyi donanım paketleri Astra'yı tercih ettirir bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 9 Kasım 2013; 22:09:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Fiyatı cazip, yol tutuşu iyi, dizel motoru güzel dedim, bi deneyim dedim. Bir kez 2007 idi galiba, dizel focusu denedim.. motor sesi, yol sesi, kütüklük, kalitesizlik.. Fordu Ferrari alsa, baştan yarattık Focusu da dese, oyum kesinlikle Astra'ya olur her zaman.

Eski kasayla yeni kasa Astra'yi kiyaslamissiniz. Yeni kasa cok farklı. Bi deneyin..

Ben izlenimimi, daha doğrusu bir anımı paylaştım deyim. yoksa yeni kasa elbetteki çok daha iyidir. zaten olmak da zorundadır. artık dönüp bakmadığınız markalar bile çok iyi arabalar yapıyor.
    özetle benim tercihim biraz duygusal oldu. araç alırken opeli baya bir incelemiştim. focusa şöyle bir baktım. çünkü kafamda fiyat/performans olarak bi yere koyamadım. dizelleri pahalı, benzinlileri atmosferik lpg takmak lazım, sıfır arabaya lpg de insanın canını sıkar. ve fordun en sevmediğim yanı, (en azından eskiden öyleydi ama şimdi de farklı olduğunu sanmıyorum) modelleri arası ciddi farklar var. mesela benim kullandığım araç trend'ti. dediler "yav sen trend kullanmışın bi de ghia'yı dene". bu kadar fark olmamalı. neyse astra'da da takıldığım noktalar olunca leon'da karar kıldım en son. 1.4 tsi hem performanslı hem de ciddi manada az yakıyor. bütçeme göre donanım da baya dolu. bugün olsa yine leon'u seçerdim (sert süspansiyonuna da alıştım, el mahkum alışmasam ne yapacağım sıfır araba)
    dediğim gibi, bilimsel bir oy olmadı benim oyum, ki zaten yakın arabalar, illa ki duygusallık ön planda olacaktır oylamada.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.