Şimdi Ara

Ford focus Ustanın bulamadığı motor sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben gokhan g. hesabım banlı olduğu için arkadaşımın hesabını kullanıyorum.
    Bugün biziim civic'in yağını ve filtrelerini değiştirecektim. Hava filtresiyle polen filtresini değiştirdim, amcamdan gelen telefonla işim bölündü. Amcam aradı, babandan bana hayır yok gelde arabayı tamirciye götür dedi. Arabayı aldım ve bizim tamirciye götürdüm. Araba 2001 model 1.6 focus sedan. 223 bin kilometrede benzinli.Arabayı çalıştırınca par par par ediyor motor ve daha az gaz yiyor. Sanki sıralı olmayan sistemde gazdan benzine geçerken ortaya alınca içindeki gazı bitirirken gaz yemezde pır pır pır eder ya aynı onun gibi. Ve arıza lambası yanıyor. Hareket halindeykende yanıp sönüyor. Tamirci çalıştırır çalıştırmaz bobin dedi. Bobini değiştirdik düzelmedi. Buji kablosunu da değiştirelim dedi onu da değiştirdik düzelmedi. Bujileri de değiştirdik yine düzelmedi O zaman piston yanmıştır üst kapağı söküp bakmak lazım dedi ( piston nasıl yanıyorsa.. ) Bu iş uzun ve maliyetli dedi. Zaten atarlı olan amcamı arayınca saydı bi tomar ve arabayı al gel dedi. Bende eski parçaları taktırıp geldim. Sizce sorun neyden kaynaklıdır. Usta güvendiğim bir ustadır ama sorunu çözemedi yinede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy44 -- 24 Ağustos 2013; 21:25:21 >

• Sıralı sistemde nedir ne değildir bilmiyorum ama karbüratörlü araçlarda gaz ayarı kaçtığı zaman oluyor bu sorun.7

edit: Pardon araç benzinli imiş. Gazlı örnek verilince aklım oraya gitti birden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 24 Ağustos 2013; 22:23:10 >
  • Benzin pompasindan olabilir tam basinci veremiyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdan tahmin etmek zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Sıralı sistemde nedir ne değildir bilmiyorum ama karbüratörlü araçlarda gaz ayarı kaçtığı zaman oluyor bu sorun.7

edit: Pardon araç benzinli imiş. Gazlı örnek verilince aklım oraya gitti birden

Olayı daha net anlatabilmek için bu örneği vermiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORD FOCUS HARARET SORUNU
    15 yıl önce açıldı
    Ford focus motor sistem arızası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.