2002 model 1.6 focus ghia aracımın debriyaj setinin değişmesi gerekiyor. iki sorum olacak 1. Orjinal setin fiyatı 400ytl civarı yan sanayisininse 250ytl civari hangisini tercih etmeliyim 2. orjinal set için yetkili serviste yaklaşık 600ytl fiyat verdiler, dişarda ise 100-150ytl daha yugun fiyat aldım. ne yapayım?? yardımcı olursanız sevinirim.
Fordları pek iyi bilmiyorum ama mesela opellerde şöyle bişey vardı. Orjinal parçayı üreten firma, parçanın üzerine GM amblemi basıp opele orjinal yedek parça olarak satmışsa fiyatı 500 YTL. Aynı firma, aynı parçanın üzerine kendi amblemini basıp yan sanayi olarak satmışsa 300 YTL. İkisi de aynı fabrikadan çıkan aynı kalitede parçalar. Fordda da bu şekilde orjinale eşdeğer yan sanayi varsa tabi ki yan sanayi tak derim. Yan sanayi ile orjinal arasında kalite farkı varsa, biraz fazla ver ama orjinal parça tak. Daha uzun ömürlü ve uyumlu olur.
Servis konusunda da özel servise gitmen cebin ve içinin rahat olması açısından iyi olacaktır. Çoğu yetkili serviste, tv izleyip çay içerken aşağıda arabanız yapılıyor. Arabanın yanına sokmuyorlar. Bu durumda benim aklıma, parasını ödediğim işlemlerin hepsi gerçekten yapıldı mı, söktükleri şeyi düzgün taktılar mı, vidaları iyi sıktılar mı, söküp takarken kırılan bir yer oldu mu gibi sorular geliyor. Oysa ki ben ustanın yanında çayımı sigaramı içip ne yaptığını, ne taktığını tek tek görmek, aklıma takılanları sormak isterim.
opeldeki durum ford içinde geçerli.. bende de 99 focus var... dışarda özel servislere yaptırıyorum... usta lazım olan parçaların listesini veriyor gidip kendim alıyorum... takarkende izliyorum.... bence böyle bi servis bulup referans alıp gidip onlara yaptırın... hem içiniz rahat etsin hem de cebiniz... sonuçta focus bence çok güzel bi araba.. ama ford un en kötü oldugu alan yetkili servisleri diye biliyorum... ford severlerin çoğu aynı fikirde... e bu kadar adam yanılmıyordur dimi...