Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
437.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar esp olsa ne olur olmasa ne olur.bunu kendimiz devreye veriyorsak ne zaman vereceğiz.
    ayarıca vitesin önündeki tuşlardan sağdaki esp peki soldaki nedir.resimde anlaşılmıyor.
  • esp olursa zaten iyi olan focus yol tutuşu, tekerleklere ayrı ayrı uygulanan değişken fren dozajları sayesinde daha da iyi olur.

esp hep devrede kalsın.
  • Hafta sonu rölanti dalgalanması ile ilgili ustama gittim.

boğaz kelebeği ve rölanti sensörünü temizledi. t borusunu da kontrol etti. boru sağlammış ama bu temizlikleri yapınca baya bi iyileşme oldu. ( 10 tl)

oradan sürücü kapısına basınca kilitlenmeyen merkezi kilit arızası için yakındaki kilitçiye gittim. kapı içindeki kilit söküldü. küçük bi kırık parça varmış o değişti. kapı zor kilitleniyordu onun ayarını yaptı. 1 saatlik bir uğraş sonucu sonuç mükemmel ( 50 tl)

oradan yedek anahtar yaptırmak için anahtarcıya gittim. 130 tl kumandalı, 60 tl kumandasız fiyatı verdi. 60 tl kumandasız yaptırdım. zira ilerde kumandalı anahtarın arızalanırsa alarm taktırmayı düşünüyorum. yedek anahtarı aldıktan sonra, aracın kitapçığında da anlatıldığı gibi, anahtarın şifresini değiştirdim.

daha sonra aracı temizlemek için evde bulduğum, cif, cilint bang,kosla oxi action sprey , pril , ve markası belli olmayan bi yağ sökücü ile ön gögüsün alt tarafında deneme yaptım. inanılmaz bi şekilde en iyi sonucu markası belli olmayan yağ- kireç sökücü elde etti. yaklaşık 2 saatlik bir uğraş sonucu aracın tüm plastik aksamlarını sünger yardımıya silip, yine ıslak süngerle duruladım. sonuç çok güzel oldu. sanki profesyonel yerde detaylı temizlik yaptırmışım gibi araç ilk günkü gibi gıcır gıcır oldu. şimdi sırada koltukları ve döşemeyi temizlemeye geldi.ama bu hava şartlarında hızlı kurumayacağı için birkaç ay sonraya bıraktım. ancak temizlik sırasında sürücü kapısındaki cam açma dügmelerine su kaçması sonucu birkaçı çalışmıyor. bir süre kurumasını umarak bekleyeceğim. yine de olmazsa kapıyı söküp düğmeleri kurutacağım.

hafta sonu araçla ilgili aklımdakileri gerçekleştirmekle geçti. darısı sizin başınıza

• üstadlarım 2004 focus ghia aracımın alarmı kendi kendine devreye giriyor ve yaşadığım yerde bulunan ustalar bir türlü sorunu çözemediler.
    aracımın alarmının orginal olup olmadığını nasıl anlarım ve alarmı nasıl devreden çıkartabilirim. ayrıca bu alarmın sigortasının nerede olduğunu söylebilecek olan arakadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    şu an alarmı akü kutup başlığını çıkartarak devreden çıkarttım, acil cevaplarınızı bekliyorum
    saygılar sevgiler
  • Aracım 2005 model ford focus collection 57.550 km de;

60.000 Bakımı için özel servise gittim.

Motor Yağı
    Yağ Filtresi
    Hava Filtresi
    Benzin Filtresi
    Karter Tapası
    Temizlik Spreyi (3 adet 8*3=24 TL anlamadım ne biçim bişey bu)
    Ön Fren disk Aynası
    Ön Fren Disk Balatası
    Arka .... Yağ Kapağı (... kağıtta yazıyor okuyamadım)
    Bujiler
    Triger Kayış Seti
    Vantilatör Gergi Bilyası
    Mekanik İşçilik

toplam.......................600 TL (460 TL malzemeler + 130 TL işçilik + 10 TL karter tapasını kaynakçı açtı)
    Ford Özel Servis
  • arkadaslar 2009 model ford focus tıtanyum aldım ve araccın sanruf kısmıntakı tahlıye borularından su sızdırıyor ve bagaja su akıdıyor 5 sefer servıse goturmeme raman sorum cozulemedı.bugun bır daha gıttım ve sorunumun cozumunu su sekılde acıkladılar yagmur yagdıgında aracı rampa olan yerlere parketmemem gerekdıgı ve sorunun bu sekılde cozulecegı soylendı yaklasık 43 mılyar vererek boyle bır arac aldım ve aracım su alıyor bu konu hakkında benım ne yapmam gerekıyor arabadan cok soğudum nereye sıkayet etmelıyım sorunu nasıl cozmelıyım yardımcı olursanız sevınırım goruslerınızı beklıyorum
  • ford direct hattını arayın.
  • Merhaba arkadaşlar
    16000-17000 arası otm. vites + klima + ABSli bi araç bakıyorum. 2006 Getz, 2006 Rio veya 2003 Jazz gibi araçlar düşünüyorum. Bunların yerine bi Focus düşünsem, bu fiyatlara kaç model bi araç alabilirim

Bir de, bu araçların otm. viteslileri çok tavsiye edilmiyor diye biliyorum. Özellikle de kmsi yüksek olanları. Otm. vites kullanan arkadaşlar varsa yorum yazarlarsa çok memnun olurum. Kullanan veya teknik bilgisi olan herkesin görüşüne önem veriyorum. Yorumlarını yazarak yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teş. ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcn28 -- 9 Mart 2010; 23:51:57 >
  • 2002 ye kadar makyajsız ghia 2005 e kadar comfort donanım seviyesi bulunabilir. sw olursa yıl olarak daha yeni ghia bulunabilir. ama 17 bine kmsi yüksek arçalr olur.yada küçük kaza boyalı. Otm viteslileri tavsiye edilmiyor derken kim tavsiye etmiyor acaba. Fordun en sorunsuz motor-şanzıman ikilisi sayılabilir. 99 dan 2010 a kadar tüm Fı lerin motor şanzıamnı aynı sayılır. Aynı motor şanzıman ikilisi yine 2002-den güncel kasa Fiestada fuionda kullanılmıştır. Gerek tüketim değeri gerk performans olarak sınıfındaki diğer otomatiklerle yarışır. F I i FII ye göre daha az yakar ve nisbeten daha performanlıdır. Sebebi yeni kasanın ağırlığı ve jant boyutu. Ben tavsiye ederim. Hatta 2002 sonrası makyajlı ghiayı şiddetle tavsiye ederim. Gerek döşemesi gerek donanımı gerek dış görünüşü çok güzeldir.
  • 2001 Focus Ghia Lacivert 74000 de. Değişen yok. Jant hariç. 15000 TL ye aldım. Aranıza hoş geldim ;) Takipteyim Mustafa Hocam.
  • Hayırlı olsun
  • herkese merhabalar ben aranıza yeni katıldım,ve bu konuda tecrübelerimi paylaşmaya hazırırm.
  • mrb. 2000 ghia 1.6 focus.aracımda kapı açılınca lamba açık ikaz sinyali veriyor.sinyal sesi kapı açıkken yapar mı.yoksa problem mi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatut

mrb. 2000 ghia 1.6 focus.aracımda kapı açılınca lamba açık ikaz sinyali veriyor.sinyal sesi kapı açıkken yapar mı.yoksa problem mi var.

park lambaları açıkken kontak kapalı durumda kapıyı açarsanız ikaz vermesi normal,doğru mu anladım bilmiyorum ama?
  • park ve far açıkken yapması normal.ama onlar kapalıyken de kapı açıldığında da yapıyor.neden olabilir.
  • far anahtarında bir problem olabilir,elektriksel bir konu biraz çetrefilli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozyurek

quote:

Orjinalden alıntı: ne5555

özyürek usta çözersen bu olayı yine sen çözersin 5 6 sefer ben girdim gerisini de tamirci girmiş yanılmıyorsam locked 10 yazıyor ekranda

Lock10 ise; 6 tuşuna basılı tutun....
    Ekran tekrar Code istemeye başlayacaktır...
    Sonra tekrar doğru şifreyi girin...

Hocam allah razı olsun 3 aydır kilitli olan teybimi sayende açtım servise sorduğumda teybin sökülmesi gerek demişlerdi internetten araştırmak ise hiç aklıma gelmemişti bugün bir bakayım dedim gene çözümü forumda bulduk

• hey gidi ford focus ilk gözağrım. 2001 Ambiante
  • arabanın sağ sileceğinin hemen altındaki plastik parça açılmış.ne ile nasıl yapıştırmalıyım yada ne yapmalıyım.orası su alırsa ne olur?

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa)
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.