Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
437.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orası su alır eğer tahliye olmasa polen filitresi ziyan olur ardından yolcu kısmında su oluşmaya başlar.

kapak tırnakları kırlmadan sökülür, açılmışken polen filitresi değişir orsu temizlenir. polen bantı diye parçacılarda çift taraflı sünger bir bant vardır o yapıştırılır kapak örtürlür. güzelce yapışması sağlanır. yada silikon çekeler oraya ama polen filitresi değişimide herdefasında temizlemek gerekir camı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerturk17

arabanın sağ sileceğinin hemen altındaki plastik parça açılmış.ne ile nasıl yapıştırmalıyım yada ne yapmalıyım.orası su alırsa ne olur?

hocam orada ki siyah büyük parçayı arkadaşlar polen filtresini değiştirirken kırıyorlar veya kırılıyor,oradan su alırsa torpidonun arkasından sağ ön paspasının oraya su akıyor.o parça benim aracımda komple değişti,siyah cam silikonu veya ne bileyim o tarz bişey sürüp taktılar.polen filtreni değiştirmeye bak kötü kokmasın araban...o bişey değil benim başıma bu sene sol paspasa bişey aktı önce su zanettim sonra baktım kurumuyor kontrol ettim hidrolik akmış,ama eksiltme göremedim.debriyaja elim ile bastım debriyaj merkezi hidrolik kusuyor.50 tl parça parası markası luk,işçilik bedava değiştirdik.

• sağolun dostlar.şu anda 2 gündür araba kapının önünde ve hava hafif yağışlı.paspasa su gelmemiş daha. polen filtrem vardı taktıracak vakit bulamıyodum.yarın hem klimanın gazını kontrol ettirip eksikse tamamlatayım (buradaki özel servis komple makinayla temizlediğini söyledi klimayı) hem polen filtresini taktırayım orası madem sökülüyomuş onuda adam akıllı yapıştırırlar herhalde. bugun klimayı açtım kötü koku falan yoktu.
  • dostlar sonax nano yapalım senin arabaya dedi sanayideki ustam da sakın bulaşma dedi. sonax tan gelen bi araba için cila attık ama araç artık cila kabul etmiyor dedi ziyan etmişler A3 dedi bana.çok kararsız kaldım.sonax daki usta bana aracım için opak mı metalikmi olduğunu anlayamayacaksın dedi bana (araba opak)garanti verdi. malum kış sonu bi cila haketti focus
  • Ben onax cilası cizik giderici ve parlatıcı cila aldım elimle uyguladım güzel oldu sayılır. tabi prof diil ama amatörce iyi :D
  • ben de meguars cila var çok memnununm pamuk ile atıyorum,güzel oluyoır..
  • sonax konsantire şampuan aldım. arabayı süngerle yıkadım bi güzel duruladım.petroldeki ilaçla yıkamadan bin kat güzel oldu.hafiften parladıda. sonax ın cilasında neden sonax şampuanla yıkayın demesinin nedenini şimdi anlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerturk17 -- 13 Nisan 2010; 7:55:51 >
  • sağ taraftan kapının içinden mi dışından mı ,sağdaki eminiyet kemerinden midir nedir bilmiyorum bir ses geliyor. z rot dedikleri boyle ses yaparmı? özellikle stabilize yolda ard arda çukurlu tümsekli yolda, asvatta yok gibi.
  • mümkün
  • Arkadaşlar merhaba,

2000 Ambiante kullanıyorum. şöför kapısındaki kapı camlarına kumanda eden ikili anahtardan ön yolcu kapısını açan anahtar camı kapatıyor ancak açmıyor. Bir temassızlık var. Yeni anahtarın 130 tl olduğunu söylemişlerdi. Bu anahtar gerçekten bu fiyattamıdır. Bir de anahtarı nereden açabilirim. Daha önce bu anahtarı kurcalamış olanlardan fikir alabilirsem sevinirim.

Syg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebor

Arkadaşlar merhaba,

2000 Ambiante kullanıyorum. şöför kapısındaki kapı camlarına kumanda eden ikili anahtardan ön yolcu kapısını açan anahtar camı kapatıyor ancak açmıyor. Bir temassızlık var. Yeni anahtarın 130 tl olduğunu söylemişlerdi. Bu anahtar gerçekten bu fiyattamıdır. Bir de anahtarı nereden açabilirim. Daha önce bu anahtarı kurcalamış olanlardan fikir alabilirsem sevinirim.

Syg.

Fiyatı doğrudur. İşçilikte dahilse ucuz bile sayılabilir. Benim arabada da yolcu kapısındaki camı açmıyor ama kapatıyor, sizinki ile aynı, düğme hafiften içeri göçmüş durumda, sanırım ondan. Güvendiğim bir servise sordum, boşver değiştirme dediler, 150 TL fiyat vermişlerdi. Tamir edin dedim, açıp kurcalarsak daha kötü olabilir dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

Fiyatı doğrudur. İşçilikte dahilse ucuz bile sayılabilir. Benim arabada da yolcu kapısındaki camı açmıyor ama kapatıyor, sizinki ile aynı, düğme hafiften içeri göçmüş durumda, sanırım ondan. Güvendiğim bir servise sordum, boşver değiştirme dediler, 150 TL fiyat vermişlerdi. Tamir edin dedim, açıp kurcalarsak daha kötü olabilir dediler.

Ebaydan araştırıyorum. uygun bulursam getirtmeyi düşünüyorum.

Syg.
  • kapı açma kolunun ortasında vida var, onu aç , cam açma modülünün olduğu parça komple çıkıyo. arkasından soketi çıkartıp sökebilirsin. içini açıp önce temizlemeyi dene, elektronikten biraz anlıyorsan tarif edebilirim nasıl tamir edeceğini.

quote:

Orijinalden alıntı: cebor

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

Ebaydan araştırıyorum. uygun bulursam getirtmeyi düşünüyorum.

Syg.

• focus ambiante modelinde açılır tavan olanı var mı ?Acil cevap lazım.
  • Focus I lerin hiçbir modelinde açılır tavan yoktur, sadece sunroof var...
  • iki gün önce trigeri değiştirdim yapılanlar
    triger değişimi+devirdaim değişti+yağ ve yağ filtresi değişti+antifriz koyuldu toplam 350 ytl ödedim sizce nasıl?
  • ya açılır tavan ve sanruf aynı şey değğil mi
  • Merhabalar Focus uzmanı arkadaşlara bir sorum var:

Benim focus 1 2004 comfort motor soğukken marşa basınca hemen alıyor hiç gaza basmadan. ama çalışır çalışmaz devir saati 2000 devire kadar çıkıp hızlıca düşüyor ve stop ediyor.

eğer gaza basıp stop etmemesini sağlarsam pötür pötür çalışıyor alet, gazdan çektiğim an stop ediyor araç; ama yola çıkıp motor ısınınca ışıklarda filan sorun yok ama rölanti titreyip duruyor?

ustaya götürdüm rölanti motoru denilen gaz ayar parçasını değiştirdim 220 kaat para verdim ama düzelmedi ne yapayım?
  • motorun bir yerden hava laıp almadığını kontol ettirin. manifolttun orda t hortum var genelde rolanti valfi ve bu hortum ilk şüphelilerdir. sonra triger değiştiyee senteden şüphelenebilirsiinz. ama öncelikle bir yerden hava alıyor mu ona bakın.

mesela bu ileti bugün başka bir forumdan alıntı.

quote:

Arkadaşlar selam.

2,5 yıldır f1 kullanıyorum ve rölanti sorunun halletmek için yapmadığım şey kalmadı. Rolanti valfi değişti. Kelebek üzerindeki küçük bir sensör var o değişti. Boğaz kelebeği yenisi takılarak denendi ama hiç biri olmadı. En son rölantim 1200-1300 den aşşağı inmemeye başladı. Arabanın sentesi kaçmış diyen ustalar oldu. Olduda oldu yani :-)

Ama dün itibariyle sorunum düzeldi ve tabiri caizse saat gibi bir rölantim oldu. Aynı sorunu çeken arkadaşlara önerimlerim şunlar.

Ön önce hiç bir parça değiştirmeden;

Kelebek boğazına gelen hava hortumunu çıkartınız ve arabayı çalıştırınız. Sonra kelebek boğazını elinizle komple tıkayın ve araba stop ediyormu ona bakın. Eğer stop ederse (ki etmesi gerekiyor) araba başka bir yerden hava çekmiyor demektir. Benim aracımda kelebeği kapatmamıza rağmen araba çalışıyorudu.. bu ne demek oluyor araba başka bir yerden hava alıyor. Bunu tespit çözümleri şu şekilde oldu. İlk olarak Emme manifoldunun bağlantı yerlerini su ile kontrol ettik sağlam çıktı hava kaçışı yoktu. Sonra Manifoltun altındaki t hortumuna baktık ondada sorun yoktu. Son olarakda kelebeğin üzerinden Fren merkezine (Westing House) giden bir hava hortumu var ordan normalde merkeze hava gidiyor ve içinde müşüre benzeyen bir parça var. Daha doğrusu hava sibopu. Onu söktük ve birde ne görelim :-) sibop hava kaçırıyor. Yani araç hem kelebekten hava alıyor hemde siboptan. 20 tl karşılığında sibopu aldık değiştirip Ya Allah deyip marşa basıp tur atmaya başladık. :-)
    Sonuç olarak gördükki focusumun rölantisi canavar gibi oldu. 850devir e düştü rölantide dalgalanma olayı kalktı. :-)

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar pahalı parçaları değiştirmeden önce

1- Kelebek boğazını kapatıp araç stop edip etmediğine bakın ve eğer stop etmiyorsa yukardaki anlatıklarımı yapın.
    2- Rolanti valfini ve kelebeğini gtüzelce temizletin.

Yukarda anlattığın olayı sizde uygularsanız tahminimce büyük oranda sorununuz çözülmüş olacak.
    2 yıldır gitmediğim usta kalmadı en son kendi mantığımızı kullandık ve çözdük.

Admin arkadaşlar bu konuyu sabitleyebilirlerse çoğu arkadaşın derdine derman olacağız.

Rolanti düzelince hayır dualarını eksik etmeyiniz. :-) blush.gif

• 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.