valla çok teşekkür ederim Mustafa Hocam umarım işe yarar ben de sana hayır duası ederim bol bol :)
merhaba arkadaşlar 2 ay önce 2002 model makyajlı ghia aldık. araba soğukken ilk çalıştırdığımda motordan nasıl desem cıv cıv diye ses geliyor. ama 1-2 dk sonra bu ses kesiliyor. ses kayıştan geliyor gibi . tecrübeli arkadaşlar konuyla ilgilenirlerse sevinirim.
aşırı yağmur sonrası yada büyük su birikintisinden geçince kaşışın arsındaki toz su kayışta patinaja sebebp olabilir. gerginliğini kontrol ettriin.
quote:
Orijinalden alıntı: ybsert
valla çok teşekkür ederim Mustafa Hocam umarım işe yarar ben de sana hayır duası ederim bol bol :)
inş :) bende başka birisinden aldım o yazıyı onada dua edin
tşk ediyorum mustafa hocam. beni belki hatırlamışsınızdır. arabayı almadan öncede sizden bilgi almıştım. yine ilk cevap sizden geldi başka sitelere baktım v kayışın değişmesi gerekebileceği yazıyodu. ama kayışı kontrol ettim. üzerinde çizik bile yoktu. yani daha yeni gibi duruyo. geçen ustaya götürdük , (tabi bu arada ustaya gidene kadar ses filan kalmıyor). v kayışa su dök ses kesilirse v kayışı değişelim yoksa triger den olabilir dedi. ustanın dediğini yaptım ses kesildi diyebilirim. ama gaza basınca çıtırtı şeklinde ses geldi sonra o ses de azaldı. birde benim korkum triger di ama ona da baktım internette triger ses yapmaz aniden kopar diyolar. sadece rulmanlardan ses gelebilirmiş. trigerin ne zaman değiştiğini de bilmiyoruz. bunu kontrol ettirsek usta tam olarak bişey söleyebilir mi bize.
aşırı yağmurda büyük su birikintisinden geçeince cır cır cır kayış ses yapıyor :D kayışın arasındaki yoz su patinaja düşürüyor dedielr bana. zaten devirli kullanınca geçiyor. kayışta çiziğe bakmak ne akdr doğru bilmiyorum. ama usta gerginliğini kontrol etmeli yıpranmış olabilir. sonra bilyalarda sorun olabilir. ben bi kere değiştim 1-2 bilya bir kayış. çok para tutmamıştı. su dökünce niye ses kesilecekmiş acaba :) trigier ses yapmaz. zincirli olnarda yapıyor galiba ama focuslarda zincir yok. araba kaç yıllık hatırlamıyorum ama kayış hiç değişmediyse bayatlamış olabilir yine bilya yalpa yapıyor olabilir.
sesi yağışsız havalarda da yapıyor ilk çalıştırdığımda. o zaman ustaya gergisini kontrol ettirmek gerekir sölediğinize göre. tşk ediyorum cevabınız için.
Arkadaslar selamlar, ben irfan. 2005 F1 collection aldim 10 gun evvel.. burada verdiginiz bilgiler inanilmaz.. hepinize tesekkurler...
2000 f1 hb benim araçta ilk kalkışta zorlanarak kalkıyor ve gaz yemiyor. 2 bin devirden sonra topluyor araba kendini. normaldede bi çekişten düşme var son zamanlarda ustaya gitmedim ama neden yapabilir bunu.
merhaba arkadaşlar. 2002 makyajlı ghia ya lpg taktırmayı düşünüyoruz. babam brc taktıracam diyo nasıl sizce iyimi. bu konuda tabiki brc kendini kanıtlamış bi marka ama yine de bi sorayım dedim. birde hemen uzun yola çıkmayı düşünüyoruz. inş bi sorun filan çıkmaz.
arkadaşlar sanayide 2000 model focus aracım için parça fiyatı aldım. şöyleki: debriyaj seti : 165,00 ön disk ayna 1çift :80,00 ön disk balata 2çift:35,00 triger seti :85,00 debriyaj bilyası :100,00 şanzuman yağı :20,00 hidrolik :7,50 sprey :7,50 GENEL TOPLAM___:500,00tl + 125,00İŞÇİLİK ÇIKARDILAR.(hEPSİ kdv dahil fİYATTIR.) ARACIM 93.000 KM.de bu fiyatlar normalmidir yoksa bi anarmallik varmıdır extra bişey eklenmelimidir bu parçalara ? yanıtlarınızı bekliyorum.
3 aşaiı 5 yukarı fiyatlar nomal ama parça markaları yazılmamış.
buji kablosu ve bobin kontrol edilmeli.
quote:
Orijinalden alıntı: tanerturk17
2000 f1 hb benim araçta ilk kalkışta zorlanarak kalkıyor ve gaz yemiyor. 2 bin devirden sonra topluyor araba kendini. normaldede bi çekişten düşme var son zamanlarda ustaya gitmedim ama neden yapabilir bunu.
iii geceler arkadaslar bende focus1 ci oldum ve aranıza katıldım.arabam 2000 ghıa 120000 km ve atıker gazlı.gri renk.arabamda kontağı çevırdığımde 2. konum esp işiği yanmıyor.ghıa larda bu özellık var biliyorum.olup olmadıgını nasıl anlarım eger yoksa taktırıla biliyormıu?
vites çerçevesinde esp tuşu var mı?
dikkat etmedim ama yok hearalde.klasik 1 2 3 4 5 işaretleri var
quote:
Orijinalden alıntı: Mustafa-T
esp olan focuslarda (focus I içinde nadirdirler) esp tuşu vardır vites çerçevesine yakın orta bölümde google da bir resim buldum ama modelini çözemedim yol bilgisatarı yok esp var :D
vites çerçevesinde sağ tarafta bir tuş var. ondan sizde yoksa esp de yok. zaten espli FI az sayıda var. geneli 2.0 motorda. tek tük 1.6 ghialarda da var ama yolunu kaybeden arabalar onlar otosan yanlışlıkla ithal etti galiba
ilgin ve alakan için tesekkur ederim yok bende o zaman
bir de dostum ghıa nın kaset çaların ekranı bazen gelıp gıdıyor.tamir ettıreyım dedim elektırıkçının biri bu kaset çalarların kodu var dedi.sökulup takıldıgında kodu bilmezsen çalışmaz dedi doğrumudur kod varsa standartmıdır
ekran gidip geliyorsa teyp gidici :)
teyp kodunu servisten alabilirsiniz. yada M.... diye bir seri numarası var yetbin üzerindeki etikette o seri numarsını yazarsanız buraya yardımcı olan olur.