1.6 Dizel Lux aracım 44.000'de, arabanın değişik yerlerinden tam deyimiyle gacır gucur sesler geliyordu. yaklaşık 2 ay önce lastiklerimi değiştirdim, o tarihten bu yana arabadan ses gelip gelmediği hiç dikkatimi çekmedi. Benim tahminim, süspansiyonu etkileyen en önemli unsurlardan biri lastikler ve eskidikçe de sertleşerek arabayı adeta odun gibi yapıyor diyebilirim. Normalde Türkiye'deki kullanıcılar lastikler için en az 40 bin km yapmayı normal kabul ediyorlar. Fakat, km'den ziyade bir lastiğin kullanılma süresi daha önemli. Kimi yılda 50 bin yapıyor ve yılda bir değiştiriyor, kimi de yılda ancak 10 bin km yapıyor ama lastikler 2 yıl içinde asli özelliğini kaybediyor.
Görüş bildiren saygıdeğer arkadaşlarım "Ayhan1095" ve "TekBozok" a teşekkür ederim. Diğer arkadaşlardan da bu konuda görüş bekliyorum.
Bu noktada "TekBozok" arkadaşıma hangi marka lastik taktığını sormak istiyorum.
Saygılar....
8 aydır fusion kullanıcısıyım.daha önce 1998 model tipom vardı.inanılmaz sesler geliyodu ve bu sesler bezdirmişti beni.2004 model bi arabaya binince bu sesler olmaz sanıyodum, daha beteri olabiliyormuş...arabanın her yerinde sesler geliyor.ön ve arka kapılardan, emniyet kemerlerinin olduğu yerden, arka koltuklardan,göğüslükteki dandik kapağın olduğu yerden bide son zamanlarda lpg tankının olduğu yerden(stepne) çok bozuk olan yollarda inanılmaz sesler geliyor. daha önce servise götürdüğünde sana çözüm bulabiliyorla gibilerinde yazılar okumuştum ama 2004 model bi aracı sağından solundan ses geliyor diye servise götürmek çok saçma geliyor.daha 4 yaşında ama 20 yaşındaymış gibi...
Teşekkürler görüşler için,
Tüm arkadaşlardan bu konudaki görüşlerini açıklamalarını bekliyorum. Kalın sağlıcakla...
quote:
Orjinalden alıntı: yndm
8 aydır fusion kullanıcısıyım.daha önce 1998 model tipom vardı.inanılmaz sesler geliyodu ve bu sesler bezdirmişti beni.2004 model bi arabaya binince bu sesler olmaz sanıyodum, daha beteri olabiliyormuş...arabanın her yerinde sesler geliyor.ön ve arka kapılardan, emniyet kemerlerinin olduğu yerden, arka koltuklardan,göğüslükteki dandik kapağın olduğu yerden bide son zamanlarda lpg tankının olduğu yerden(stepne) çok bozuk olan yollarda inanılmaz sesler geliyor. daha önce servise götürdüğünde sana çözüm bulabiliyorla gibilerinde yazılar okumuştum ama 2004 model bi aracı sağından solundan ses geliyor diye servise götürmek çok saçma geliyor.daha 4 yaşında ama 20 yaşındaymış gibi...
Michelin Energy Saver modelini aldım ve çok memnunum. Lastiğin özelliklerinde ifade edildiği gibi gerçekten yakıtta da % 10 civarında tasarruf yapıyor. Şehirlerarasında 4.0'ın üzerine çıkmıyor, şehir içinde ise 5.0 - 5.1 yakıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: TekBozok
Michelin Energy Saver modelini aldım ve çok memnunum. Lastiğin özelliklerinde ifade edildiği gibi gerçekten yakıtta da % 10 civarında tasarruf yapıyor. Şehirlerarasında 4.0'ın üzerine çıkmıyor, şehir içinde ise 5.0 - 5.1 yakıyor.
İyiymiş.
Bahsettiğiniz sesler tüm "sert süspansiyonlu" araçlarda olabilir arkadaşlar. Bunu çözmenin en iyi yolu sprey değil özel yağlardır(artık adı ne bilmiyorum ama vizkozitesi düşük maddelerdi). Ben serviste bu konu üzerinde özellikle durduğum için çözüme mutlaka ulaştırırdım. Ve bir yıl kadar sessiz sedasız binerdim aracıma. Bu arada lastik basınçları da çok önemli tabi. Bu ayarları da düzgün yaparsanız ses sorunlarından kurtulabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: coolfire
Bahsettiğiniz sesler tüm "sert süspansiyonlu" araçlarda olabilir arkadaşlar. Bunu çözmenin en iyi yolu sprey değil özel yağlardır(artık adı ne bilmiyorum ama vizkozitesi düşük maddelerdi). Ben serviste bu konu üzerinde özellikle durduğum için çözüme mutlaka ulaştırırdım. Ve bir yıl kadar sessiz sedasız binerdim aracıma. Bu arada lastik basınçları da çok önemli tabi. Bu ayarları da düzgün yaparsanız ses sorunlarından kurtulabilirsiniz.
Bilgi için teşekkürler "coolfire".
Fusion un piyasaya çıkış tarihi 2002. 7 yılda bir tezine göre önümüzdeki yıl yenilenmesi gerekir
Ford fusion gercekten etkileyici
1.4 68 beygir tdci dizelin motorun bu kasayı taşıyabilecegini düşünmüyorum
kullanan arkadaşlar performansı nasıl buluyorum merak ediyorum
1.6 90 tdci siyah rengli arac hoşuma gitti
Sıfırı 28 olan bir aracın internet fiyati 23 den asagı düşmüyor
Bu durumda biraz daha beklemeli
bende fusion 2005 1.6 lux var çok memnunum
aracın koltuklarının cok sert ve konforsuz oldugunu duydum
sürüş zevkinin kişiyi tatmin etmedigi dogru mudur?
quote:
Orjinalden alıntı: [ Chery ]
aracın koltuklarının cok sert ve konforsuz oldugunu duydum
sürüş zevkinin kişiyi tatmin etmedigi dogru mudur?
Sevgili Chery,
Sorunuzla ilgili naçizane görüşümü bildirmek isterim. Bir önceki aracım 2006 Fusion 1.6 Lux (benzinli) idi. Koltuklar oldukça rahattı. Elbette C ve D segmentindeki 40.000-60.000 ytl’lik arabalarla kıyaslamamak lazım. Bu sınıftaki konforu beklemek hayalcilik olur.
Bana göre hatırlayabildiğim önemli sayılabilecek eksileri: Hızlı girilen virajlarda savrulması, sert süspansiyon sistemi nedeniyle engebeli yollarda rahatsızlık vermesi ve bu tür yollarda araç içinde zaman zaman duyulan rahatsız edici tıkırdılar. Ancak dediğim gibi bu sınıftaki pek çok araçta benzer sorunlar yaşanabiliyor.
Hatırlayabildiğim artıları: Sürerken çok büyük zevk alıyordum. Yerden yüksekçe olması sanki bir jeep sürüyormuşsun gibi keyif veriyor. Güçlü ve sağlam bir motoru var. Arka koltuklardaki diz mesafesi yeterli. Klima açıkken çekişte sorun yaşamıyorsun. Klimanın soğutması iyi. Beş kişi uzun yolda rahatlıkla yolculuk yapabilir. Bagajı oldukça geniş.
Kısaca verdiğin paranın karşılığını alıyorsun. Ancak Fiesta’nın filo satışlarından olsa gerek, Fiesta kadar ikinci eli tutulmuyor.
Sağlıcakla kalın.
1.4 TDCi 68 hp motor bence yeterli. 0-100 km/s hızlanması 15 sn civarında, fakat özellikle yokuşlarda yüksek tork değeri sayesinde performansı müthiş. Gaza bastıkça vites büyütmen gerekiyor. 1.6 TDCi 90 hp i kullanmadım ama düz yolda da benzinli araçlar kadar performans isteyenler için idealdir diye düşünüyorum. 1.4 ve 1.6 dizel kullanan arkadaşlar daha iyi yorumlayacaklardır.
quote:
Orjinalden alıntı: [ Chery ]
Ford fusion gercekten etkileyici
1.4 68 beygir tdci dizelin motorun bu kasayı taşıyabilecegini düşünmüyorum
kullanan arkadaşlar performansı nasıl buluyorum merak ediyorum
1.6 90 tdci siyah rengli arac hoşuma gitti
Sıfırı 28 olan bir aracın internet fiyati 23 den asagı düşmüyor
Bu durumda biraz daha beklemeli
1.4 tdci fusion comfort kullandım motoru gayet yeterli.Araç zaten şehir içi aile otomobili olarak satılıyo sen 1.4 arabayla ralli ye çıkarsan yetersiz kalır tabi.Ben uzun yolda zorladım 170 km hıza kadar cıktım devir en sona dayandı.Devri 2000 d\d nın altına düşürmezsen gayet atak yol tutuşu ford a yakısır şekilde.Arabanın tek sorunu dizel motorun içieri verdigi ses sanki motor içerde çalışıyo.
selam millet... Yaklaşık 10 gün önce Fusion 1.6 benzinli aldım. Araç 78000 km de, orjinal. İlk on günkü izlenimim gayet güzel, aracın yol tutuşu ve performansı çok iyi. Atiker sıralı sistem taktırmayı planlıyorum. Şu anda şehir içi km de 0.28 ytl yakıyor. Sanırım lpg ile bu fiyat 0.20 ytl'nin altına düşer.
(Ayhan hocam benide yaz. :D)
fcsank lpg yi tartarini taktır sorun yaşama
quote:
Orjinalden alıntı: fcsank
selam millet... Yaklaşık 10 gün önce Fusion 1.6 benzinli aldım. Araç 78000 km de, orjinal. İlk on günkü izlenimim gayet güzel, aracın yol tutuşu ve performansı çok iyi. Atiker sıralı sistem taktırmayı planlıyorum. Şu anda şehir içi km de 0.28 ytl yakıyor. Sanırım lpg ile bu fiyat 0.20 ytl'nin altına düşer.
(Ayhan hocam benide yaz. :D)
Yazarız tabi. O mı aldın. Model yılı nedir ? Hayırlı olsun güle güle kullan. Fusion ailesine hoş geldin. Paylaşımlarını bekleriz.