[font="Verdana"]Selam. Dün test ettim aracı. Kompakt bir SUV için başarılı bir iş çıkarmışlar ancak yine de bazı konularda Focus ile aynı tasarım hatalarına sahip. Örneğin, arka koltukta oturanlara üvey evlat muamelesinden vazgeçilmemiş. Kapı cepleri yok. Kullanılan plastik(!) sırıtıyor. Cam otomatiği butonları sürücü tarafı hariç güncel Focus'la aynı. Basınca altındaki yayı bile gözüküyor. Burada Mondeo'da kullanılan malzeme yok. Arka diz mesafesi kısa tutulmuş. Tek güzel tarafı ön koltuklardan yüksek konumlandırılmış olması. Bagaj hacmi yetersiz. Stepne etrafında gereksiz boşluklara yer verilmiş. İçe yansıyan bir gelişme yok. Panoramik cam tavan ilk etapta hoş dursa da benim gibi Sunroof milliyetçisi bir insan için pek de hoş durmamış. Kokpit kesinlikle güncel değil ve 85 milyar istenilen bir araç için (Selective) çok sade ve yetersiz. Ben Mondeo ile benzer bir kokpit yapıp makyajlanır diye bekledim ama olmamış. Zaten 2012'de kasası yenilenecek. (Vertrek) Powershift şanzıman başarılı. Vurma yapmıyor ve seri olarak geçiyor. Yokuşlarda zorlanma yok. Özellikle fren konusunda çok süper ve stabilitesini mükemmel koruyan bir sistemi var. (140 Km. hıza çıkın. Direksiyonu bırakın. Frene var gücünüzle basın.) Sonuç...mükemmel bir durma yeteneği. 6 taklaya kadar mukavemetli üst direkleri var(-mışş.) Görüş yeteneği tatminkar. Aynalar çakma gibi durmuş. Ama görüş açısı güzel. Her iki aynada da çift açılı görüşe sahipsiniz. Son olarak, motor kapağı bir çubukla tutturuluyor. Hidrolik yok. 3.30ci'mden sonra bir tuhaf geldi. Alan ve alacak olan arkadaşlara hayırlı olması dileğiyle...
Merhaba arkadaşlar, 3 şubatta kugamı teslim aldım. Şuan 1150 km deyim yağmurda-karda otobanda deneme şansım oldu (alır almaz Bolu cankurtarana gittim) yol tutuşuna hayran kaldım. Geçen gün Ankarada yağan o inanaılmaz kar altında girip çıkmadığım kar yığını kalmadı ( yoğun kar yağışı altında kugamı daha çok sevdim) ön cam rezistansı ve kapı-cam aralıklarından sıcak soğuk üflemesi inanaılmaz rahatlık anında tüm camlarda buğu kalktı. Silecekler konusunda dikkatli olmak gerekiyor bakım moduna getirmeden silecekleri kaldıramıyorsunuz zorlarsanız kaputu silecek kolunu hatta motorunu zedeleyebilir. Yıkatırken yıkayan kişiyi mutlaka uyarmak gerektiğini düşünüyorum. hava ısısına göre ön ve arka rezistens otomatik çalışıyor başta arıza varsandım aradım servisi meğer öyleymiş. Ford sanırım özellikleri biz keşfedelim esrarengiz olsun diye yeterince donanım ayrıntıdan bahsetmiyor. (keşfettiğiniz donanaımsal özellikleri mutlaka paylaşırsanız ilerde kitapçık halinde burada yayınlayabiliriz :) )
Neden ford kuga tercih etiğim konusuna gelince VW kızıdığım için :) gözüm vw den başkabişey görmezdi passat golf polo sahibi oldum en son passatın yeni kasasını bekledim uzun sure. Doğuşun o burunları havada satış elemanlarıyla gene didişecem diye de hayıflanıyordum.. param cebimde almaya gitim. o tavırları bu sefer beni çileden çıkardı almadan çıktım. ondan sonrada cidi cidi diğer seçeneklere yöneldim. ford kuga titanyum-x de karar kıldım. Öğrendim ki bir arkadaşım da Peugeot nu passatla değiştirmeye gitmiş onuda dövmüşler :)))
iyi bir seçim yaptığıma inanıyorum ...
quote:
Orijinalden alıntı: chaman
Merhaba arkadaşlar, 3 şubatta kugamı teslim aldım. Şuan 1150 km deyim yağmurda-karda otobanda deneme şansım oldu (alır almaz Bolu cankurtarana gittim) yol tutuşuna hayran kaldım. Geçen gün Ankarada yağan o inanaılmaz kar altında girip çıkmadığım kar yığını kalmadı ( yoğun kar yağışı altında kugamı daha çok sevdim) ön cam rezistansı ve kapı-cam aralıklarından sıcak soğuk üflemesi inanaılmaz rahatlık anında tüm camlarda buğu kalktı. Silecekler konusunda dikkatli olmak gerekiyor bakım moduna getirmeden silecekleri kaldıramıyorsunuz zorlarsanız kaputu silecek kolunu hatta motorunu zedeleyebilir. Yıkatırken yıkayan kişiyi mutlaka uyarmak gerektiğini düşünüyorum. hava ısısına göre ön ve arka rezistens otomatik çalışıyor başta arıza varsandım aradım servisi meğer öyleymiş. Ford sanırım özellikleri biz keşfedelim esrarengiz olsun diye yeterince donanım ayrıntıdan bahsetmiyor. (keşfettiğiniz donanaımsal özellikleri mutlaka paylaşırsanız ilerde kitapçık halinde burada yayınlayabiliriz :) )
Neden ford kuga tercih etiğim konusuna gelince VW kızıdığım için :) gözüm vw den başkabişey görmezdi passat golf polo sahibi oldum en son passatın yeni kasasını bekledim uzun sure. Doğuşun o burunları havada satış elemanlarıyla gene didişecem diye de hayıflanıyordum.. param cebimde almaya gitim. o tavırları bu sefer beni çileden çıkardı almadan çıktım. ondan sonrada cidi cidi diğer seçeneklere yöneldim. ford kuga titanyum-x de karar kıldım. Öğrendim ki bir arkadaşım da Peugeot nu passatla değiştirmeye gitmiş onuda dövmüşler :)))
iyi bir seçim yaptığıma inanıyorum ...
Silecekler bakım moduna nasıl geliyor ? Birde buz çözme dediğiniz, klimanın üserindeki rezistans işaretli düğmeye basınca çalışan sistem mi ?
Silecekleri bakım moduna getirmek için, silecek kolunu 3 sn kadar aşağıda basılı tutmak gerekiyormuş, öncam rezistans tuşu arka rezistens tüşüyla alt alta ( cd çaların sağında üstte altında arka cam rezistans tuşu var) klima üzerindeki hızlı buğu giderici.
quote:
Orijinalden alıntı: shanke
quote:
Orijinalden alıntı: ingilizmurat
quote:
Orijinalden alıntı: lemon48 Arkadaşlar, Kuga aldıktan sonra yeni keşfettiğiniz özellikler var mı ? Ben otoyol sinyali olduğunu bilmiyordum, tesadüf öğrendim.
Otoyol sinyali ne ki ? Titanium da var mı? Nasıl ne için Kullanılır ?
Benim opel astramda 5 senedir var bu özellik
bizim 2006 ticari caddy de bile vardı bu 3 kere yanıp sönme olayı
bi de silecekler bakım modunda ne yapıyor arkadaşlar onu anlayamadım?
3 kere yanıp sönme olayı güzel ilk aldığımda farketmiştim lakin şu 5 sefer olsa daha iyi olurdu,bazı arkadaşlar gibi bende yakıtta fabrika verilerinin yanına yaklaşamadım daha araç yeni ama hiç olmazsa 8 lt leri görseydim,10.2 den düşemedim hala beklemekteyim,aracla ilgili herhangi bir sorunum yok Grumman arkadaşın yazdıklarıda gayet güzel yerinde yorumlar olmuş (fren konusuna katılmıyorum) Asıl merak ettiğim olay şu ki Kugayı 85.000 civarında satan bir anlayış 2012 Vertrek'i kaça satacak sabırsızlıkla bekliyorum.Toyotanın 93-97 eski kasa corallasını biliyosunuz adamlar hala 14-15 bin civarında fiyatla satıyorlar hiç abartmıyorum catır catır satıyorlar galeriye bile düşmeden sonra yeni kasayla dip yaptılar,bizimkiler daha o seviyeyi göremedi focusla bir furya yakalar gibi oldu ondada kaymağını yiyemedi millet ford markasına öle ayıla ayıla bakmıyor kimse kusura bakmasın hala galericilerin önünde tonla var,mondeomu satana kadar damarım çatladı şimdi yeni kuga aldık seneye kasa değişecek bizim araçların 2. el piyasasını düşünmek bile istemiyorum sanki çok piyasası varda hem yüksek fiyat iste hem yeni model çıkar eskileri öldür eski kasayı verip yeni kasayı almak istersen arasındaki fiyat farkı öle 3-5 olmayacak olan yine sana bana olacak
Ben aracı aldıktan sonra pek kullanamadım, şu an 286 kmde ortalama tüketim 7,5 gösteriyor ama gaza abanmadan yüksek devirlere çıkmadan şehirdışı kullanmıştım. İlk aldığımda 14 küsurdu gösterdiği tüketim.
Birde benzin ibresi full çubuğunun biraz üstündeyken 50 km kadar sabit kalıyor sonra bir hışımla aşağıya indiğini görmek hiç hoş değil :) yarım depo 400 km götürür derken bir anda 300 km düşüyosunuz
Daha önce de yazmıştım. 6000km' ye ulaştım, artık daha konforlu ve sakin kullanmaya da alıştım ve ortalamam 8.7lt/100km.
Üstelik sürekli tampon tapona, nadiren sakin yollarda kullanan biri olarak ve ankaranın keçiöreninden dikmenine hergün gidip gelen bir biçare olarak:)))
Bu arada sileceklerin kaldırılamama olayına takmıştım. Çok teşekkürler demek ki bakım modu varmış. Harikasınız!!!
Bugün kugaya yeni kasko yaptırdım eski arabanınkini devam etmiştik ama fiyat fazla geldi o kadar pazarlık ettim banamısın demedi 1200 TL anlaştık yalnız 200 TL servise gittiğimde indirim aldım,tamam sıfır araba tamam fiyatıda yüksek ama hasarsızlık indirimi var geçen seneden devam eden kaskom var hiç delinmemiş daha ne olsun ona rağmen 1200 Tl bayıldım arkadaşlar sağlık olsun diyelim,silecekleri hiç dikkat etmemiştim bakım modunu öğrendiğim iyi oldu yıkamacıya mutlaka sölemek lazım yoksa motoru söker yine çıkarır o silecekleri
Kuganın en ilginç tarafı:)) daha doğrusu fordun ilgisizliği mi diyelim:)
Araç kullanım kılavuzunda olmayan veya dip köşede yazan biçok ilginç özelliği olup zamanla keşfetmemiz. Sürprizli, eğlenceli bişey bu araç canım:)))
Kasko çok fazla tutmuş benim %60 hasarsızlık indirimle beraber 730 tl tuttu bence birkaç yerden fiyat almanda fayda var aynı olay bi arkadaşımın basına geldi bu hafta içinde tiguan aldı aldığı yer 1500 tl fiyat vermiş eski arabasının kaskosunu yapan yer 650 civarında fiyat vermiş. bildiğim kadarıyla 4 çekerlerin kasko bedeleri binek araçlardan daha düşük oluyor bunu sigortacım soylemişti bir dönem.
Gelelim yeni keşfettiğim olaya. Kugamı titanyum-x paket olark siparişini vermiştim malum panaromik cam öncam rezistans güneş ışığını kesen felan :) ve b-xenon farlar (far yıkamalı) parantez içinde aynen böle yazıyodu aracımı teslim alırken donanımı teyit için sordum tek tek. servisteki usta farlara baktı ve bunda far yıkama yok dedi :) her halde yanlış hatırlıyorum dedim. şansızlığım titanyum-x paketin içeriğini lanse eden döküman yanımda yoktu ne hikmetse otokoç da da öyle bi dökuman bulamadık. pekte umursamadım açıkçası. merakımdan arabayı teslim aldıktan sonra internetten baktım b-xenon yanında parantez içinde gerçekten öle bişey yazmıyordu. :) sanırım ben yanlış hatırıdım diye düşündüm. Bugün camlar çok kirliydi ard arda fışkırttım suyu önden bi zarıltı geldi anlamadım önce birkaç deneme yaptım. 3 kere fışkırtıyorsun suyu 4. de zarıltı kopuyo :) camı minik damlalar kaplıyo , sonra jeton düştü far yıkama devreye giriyo:) ilk aklıma gelen bana arabayı teslim eden ustaya bakıma gittiğimde kugama el sürdürmemek oldu .:) sonra onca cam yıkadım neden fark etmedim diye düşündüm... cevabını henuz bulamadım ama sanırım hızla ilgili bişey...
Yakıt tuketimine gelince bir çok faktör etkiliyor malum... ben aldığımgünden beri 7.2 ile 8.9 arasında dolanıyorum.. sizlere tavsiyem depoyu doldurduktan sonra bilgisayarı sıfırlamanız (kilometreyi değil) ortalama yakıt tuketimi ekrandayken sinyal kolunun ucuna basılı tutun işlem bitene kadar bekleyin... böylelikle aldığınız gunden beri kulanım ortalamanızı sıfırlayacaksınız.. ve yeni ortalama hesabı başlayacak... bu yakıt tuketiminizi daha sağlıklı analiz etmenize yardımcı olacaktır...
herkeze kazasız huzurlu günler... yeni donanımsal keşifleriniz olursa lutfen bizleride bilgilendirin...
Chaman önce teşekkürler. Araçla ilgili iyi bir araştırmacı:) olduğunuz ve güzel bilgileri bizimla paylaştığınız için:)
Öncelikle, far yıkama sistemi tabii ki Tx ve selective paketlerde var. Sadece birkaç kez ön cam yıkamayı çalıştırmakla o da kısa süre devreye girip yıkıyor ve çoğu zaman fark etmiyosunuz bile. Üzücü olan ford servislerinde bazılarının bihaber olmaları
Araç ilk çıktığında inceleyip satış danışmanlarına uğradığıma ben onlardan çok daha fazla bilgiye sahiptim:(
İlk başta dikiz aynaları otomatik katlanma özellği yok sanmıştım. Sordum olması lazım dediler. Eski kugalarda ayrı bir çirkin tuş vardı bunun için. Şimdikinde cam hareket kolunun içine entegre. Ben tuşu ortada tutmadığımdan kullanamıyomuşm. 1-2 denemeden sonra bulmuştum ama ilk başta çok moralimi bozmuştu açıkcası:))))
Orta konsoldaki gözde usb giriş yuvası var ama ne yazık ki hiçbir donanımda aktif değil:(
Yol bilgisayarı sıfırlama bilgisi de önemli teşekkürler. Yalnız kullandıkça tüketimin makul sınırlara indiğini görüyosunuz. İlk aldığımda şehiriçi ortalamam 10.2 lt iken 5 ayda 8.7 lt seviyesinde.
Benim şikayetim turbodan geldiğini düşündüğüm vınlama, bazen ıslık çalma gibi ritmik kısa süreli sesler. Yetkili servis birkaç kere baktı ama herşey yolunda, bunlar normal diyor??? Başka şikayeti olan var mı bilmiyorum.
Bir de psikolojik mi nedir anlamadığım araç sanki benim oturduğum tarafa yani sola daha kolay yatıyor gibi geliyor??????
O sola yatma olayı psikolojik arkadaşım kafana takma bende de vardı bir zaman atlattım,benim sorum şu eski mondeo da geri vitese takınca camlar otomatik olarak arka tekerlek hizasına iniyordu park için acaba Kugada bu yok mu yada ben mi beceremedim ?
Bence öyle bir özellik kugada yok.. Olsa şimdiye çoktan fark etmiştik
Bu arada ford bayilerine mondeolar için pioneer navigasyon sistemleri de gelmeye başlamış. Rengi siyah ama istenirse kugaya da sorunsuz takıyolarmış .Fiyatı yalnız 2500tl!!!
Aynaları unutmuştum.:) evet aynı durumu bende yaşadım verdikleri kitapçıkta belirtilen tuşun yerinde olmadığını görünce çok kızmıştım.:) neyseki araya araya buldum :))
usb ye gelince bak onu görmemişim. Sanırım sony nin üst modellerle kulanılabiliniyor.. Hala kararsızım 7" lik bir sistem takıp takmamakta daha doğrusu bu işi servisinde çözmek niyetindeydim ama husrana uğradım. yedek parça müdürüyle görüştüm. herşeyden bi haberdi amca. navigasyon ve geri kamera taktıracak olan arkadaşlara uzun araştırmalarım sonucu marka tavsiyem (800x480 rezilasyonlu) 1. xetec 2. flyaudio 3.cyclone necvox ve türevlerinden uzak durun :) bu arada ben orjinalini bozmamaya karrar verdim zira hırsızlık girişimi çok fazla oluyormuş. genede tercih meselesi. bende niyetine girdiğimde araştırmıştım epey...
gelelim turboya. öyle bir ses duymadım henüz... ama turbo olan araçlarda önemli bir kullanım detayı var. teslim alırken bunu bana anlatmadılar size anlattılarmı bilmiyorum. arabanızı çalıştırdıktan sonra en az 1 dk rolentide çalışmalı sonra hareket etmeliymişiz arabayı stop etmedende enaz 3-4 dk çalışır vaziyette beklemeliymişiz. nedenine gelince turboyu ısıtmak ve yağlamak mış. özellikle uzun yoldan sonra (yuksek devirle kulanımdan sonra) stop etmeden önce rolenti seviyesine gelene dek beklenmeliymiş. turbonun sağlıklı çalışması ve ömrünün uzaması için. sizdeki ses hava ısısına bağlı olabilir bir kaç gün arabanızı kulanmıyorsanız da yapa bilir bildiğim kadarıyla depoda bekleyen mazot ayrışıyor ağır malzeme aşağı hafif malzeme yukarı :) araba harekt edince çalkalanma dan gene bu malzeme birbirine karışıyo.. ama bu arada vites geçişlerinde titremeler olabiliyomuş daha önce duymadığınız seslerde gelebilirmiş motordan...
camlardan kasıt aynalarsa evet bu özellik kugada yok daha öncede bu forumda irdelendi geçmiş sayfalarda bulabilirsiniz.
Teşekkürler.
Navigasyon konusunu bundan önceki sayfalarda baya irdelemiştik ben necvox kullanıyorum gayet kullanışlı ve güzel duruyor bir müsait zamanda fotosunu yükleyecem bir türlü kısmet olmadı,Kugada hiç navigasyon gördünüz mü arkadaşlar?İnanın bana gören varsa kesin taktırır Hatay servisteki eleman mondeodan çıkarıp Kugaya taktığında çok beğenmişti sayenizde başka müşterilerimize tavsiye ederim demişti benim araba MTV yüzünden 5 gün plazada kaldı o sırada 3 Kugaya takmışlar arabayı teslim aldığımda teşekkür ettiler,şimdi tv kesintisi için çıkacak anteni bekliyorum haber verecekler
Kugaların ön göğüs kısmı bence güzel, zarif ve sade ama biraz fazla sade:)) Şık, büyük ekranlı bir navigasyon harika olurdu.
Ben de şu 7 inch cyclone 'lara bakınıyorum. Bi arkadaş da roadstar alalım diyor bilmiyorum???